icon

Partner je gambler, ale začal sa liečiť

31. aug 2023

Ahojte po roku spoluzitia som zistila ze moj partner je gambler. Kradol mi peniaze, klamal, atď klasika ..keď som sa to dozvedela zrútil sa mi svet lebo ináč je dobrý chlap aj šikovný o dieťa sa vie postarať všetko takže ma to velmi zasiahlo tá informácia no dala som mu šancu s tým že predtane a pojde na liecenie ... Nešiel lebo to vraj zvladne sam tak som mu verila ja krava a teraz uz zijeme spolu druhy rok a zistila som ze zas gamblil som uplne na mizine zijem skoro iba z materskej lebo vsetky peniaze minul a este aj dlzoby si narobil kade tade teraz som uz nevedela co povedala som ked nenastupi na liecenie tak sa odstahuje a povedal ze sam chce ist a uz aj chodi par tyzdnov ....moja otazka znie ..takyto clovek sa dokaze zmenit?????? Dala som mu druhy krat sancu a uz dalsiu nemienim .. nechcem zabit moje najkrajsie roky s gamblerom😪 .. dlaa som mu sancu lebo ho lubim ale stale mu nedokazem verit .. sice je na zozname ze nemoze vstupit do herni ale ani tomu neverim ved niektorym hernam to je fuk prosim vas ktora toto zazila a mala skusenost s gamblerom , je mozne ze sa s toho vylieci alebo sa mam chystat nato ze skor ci neskor zas do toho padne a rozidem sa radsej ? ...

Strana
z2
malia18
31. aug 2023

@simona20201309 mne to z toho napísaného prišlo že je otcom dieťaťa. Ale niekedy môžeš niekoho poznať 20 rokov a až potom začne mať človek nejakú závislosť alebo nejaký problém. To že si urobili po pol roku roku dieťa nejdem sa v tom vŕtať že koľko presne boli spolu to ešte neznamená nič. Niektorí ľudia sa po pol roku vezmú majú spolu deti a prežijú šťastný život a niektorí sú spolu 20 rokov a až vtedy sa začnú problémy. Podľa mňa tie vzťahy sú vždy nevyspytateľné a môžeš niekoho poznať roky.

simona20201309
31. aug 2023

@malia18 ale je rozdiel byť s niekym 20r a 2 roky.
Jasne ze nepošleš hneď muža do teplých krajín po 20r manželstva ale snažíš sa mu pomôcť. Ale byť slonodna matka a nechať sa okrádať nejakým cudzím nezodpovedným chlapom a ešte mu dávať tretí krát šancu???? Tak to je totálna hlúposť.
Ak je dieťa jeho, tak tiež je hlúposť mat dieta s niekym koho nemala šancu spoznať keď s ním nežila.
Vidíš ze by to zistila hneď po roku a mohla to jednoducho ukončiť.

alickapusinka
31. aug 2023

Napíšem Ti príbeh z našej rodiny .Môj svokor hral tisíc krát sľuboval že prestane. Prehral toľko peňazí čo mohol žiť ako kráľ no miliony to budú moja svokra sa ho toľko naprosila nič nepomohlo až to skočilo tak že svokra sa psychický utrápila a zomrela dostala mozgovú príhodu. Mohla žiť ale už to psychický nedokázala .A never to že pôjde na liečenie neznamená že prestane časom môže hrať znova. Ja by som s ním nebola výživné na dieťaťa platiť musí a budeš žiť aspoň v kľude aby TI nenechal obrovské dlhý. A mojej kamarátke sa tak muž tiež obesil hral a toľko dlhov čo narobil musela chodiť do 4 robôt aby splatila všetky dlhý. To nie je len tak že hra. Vidíš sama že povedal TI že prestal a zistila si že klamal. U mňa by taký človek dôveru nemal. Neverila by som mu a nebola by som s ním. Nenič si život .A skonči to s nim. To že išiel na liečenie dobrovoľne nasilu lebo keby si mu nepovedala že sa s ním rozídeš tak ani by na liečenie nepomýšľal .Záruku že prestane ak pôjde na liečenie nemáš žiadnu.

malia18
31. aug 2023

@simona20201309 je to asi škoda riešiť pretože autorka hodila niečo do eteru a viac nereaguje čiže sú asi zbytočné dohady o tom čo ako bolo 🙂 . Dávala mu šancu druhýkrát s tým, že ten prvýkrát si chcel pomôcť sám bez odbornej pomoci čo zjavne nezvládol. Takže by som to až tak nehrotila. A teraz ma príležitosť ak mu ani odborne nedokážu pomôcť od neho odísť lebo sama uvidí, či to liečenie zmysel malo alebo nie. A ja naopak poznám aj také čo aj po 20 rokoch odišli od chlapa pokiaľ mu nedokázalo pomôcť ani liečenie. Čiže to že sú spolu 20 rokov ľudia neznamená že len tak od seba neodídu. Niekedy tam po 20 rokoch nie je ani len úcta nieto ešte nejaké city a hlavne asi po 20 rokoch aj pomaly dospelé deti. Je oveľa ťažšie riešiť takúto situáciu s malými deťmi na krku. A neviem ako ty ale ak by sa takéto niečo stalo mne bezohľadu na to či som s partnerom dva roky alebo 10 rokov by som sa mu snažila pomôcť lebo asi pre niečo som si s tým človekom začala. Nehovorím že by som mu pomáhala donekonečna. Ale podľa toho čo píše mi nepríde až tak strašné dať druhú šancu nakoľko prvýkrát sa to snažil zvládnuť sám tak si možno človek zaslúži aj druhú šancu s tým že ide na liečenie pre odbornú pomoc. Ďalšiu šancu by som už ale nedala ak by mu nedokázali pomôcť ani na liečení.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zuzikboc
31. aug 2023

Nemám osobnú skúsenosť, ale teraz som čítala zaujímavý rozhovor s abstinujúcim gamblerom, možno ti to pomôže. A možno by som ho dala prečítať aj partnerovi, ak to myslí s liečením vážne.
https://www.rodinka.sk/vazne-veci/zamyslenie/ga...

karolinakr
31. aug 2023

To bude zrejme ako každa zavislost, každy kto prestal fajcit a znova začal ti potvrdi, ze už nevedel prestat.Abstinujuci alkoholik si da poharik s kamaratmi a špirala alkoholu na par mesiacov začne..takže určite boli, kt.zviťazili, ale mali silnu motivaciu, podporu rodiny a vyhybali sa pokušeniu..inak neviem ako sa da abstinovať
aj od gamblingu

vera1605
16. aug 2024

Ahoj môžem sa spýtať ako ste dopadli vo vztahu? Riešim teraz presne túto situaciu po 2r je už na liečení ale ja proste neviem. Neviem ci snim byť čo bude ako bude je mi to ťažké si predstaviť.

vevebono
Odpoveď bola odstránená
autor
2. sep 2024

@vera1605 ahoj museli sme sa rozísť bohužial

silvusinda
14. máj 2025

Nedaj sa ničím obalamutiť, pretože ti bude plakať a klamať do tvare že nehrá a hrať bude za chrbtom pokial nepôjde na liečenie. Keď už sú v tom zamontovane úvery na “hranie” je v tom už po uši a čoskoro sa vyplavia von ďalší dobrí ľudia, ktorí mu požičali a ty o nich ani len netušíš. Ak chceš zachrániť vzťah tak jedine prísne pravidla a v prvom rade liečenie! Osobná skúsenosť kde to dopadlo najhoršie ako mohlo ..ale šancu by mal dostať každý.

Strana
z2