Partner klame o majetku a peniazoch. Akú má diagnózu?
Ahojte dámy, idem sa s vami podeliť o svoj príbeh, možno ma navediete na správne riešenie i keď som sa rozhodla tento vzťah ukončiť a dotyčný je zablokovaný (moze jedine zavolat a zatiaľ nevolal :D ), aby nemal možnosť ma ďalej opantavat svojimi bludmi, mam však výčitky kvôli dieťaťu, ktoré sme splodili.
Mam už deti z predchádzajúceho vztahu, mam po 30tke. Ten o kom budem pisat je mladší, bol slobodný a bez záväzkov. Neplánovane som otehotnela, dieťa je na svete lebo ma ukecal, vyhralo srdce nad zdravým rozumom... Neľutujem, zatiaľ je babo bezproblémové a už si aj verím, že to zvládnem sama s deťmi. O co však ide, spomeniem par situácii, ako na vás pôsobia a co by ste za nimi hľadali?
Tento muž hovoril vymysli aj keď sa ho na to nikto nepýtal, napriklad: kúpil som si auto, je červené. Pred inými ľuďmi reci rano, že by si chcel kúpiť auto a večer,že však kúpil som si auto, je modré. Po aute samozrejme ani stopa ale celé mesiace sa bil do hrude,že ma auto, keď som chcela dôkaz, tak najskôr,že ho dal predat do bazáru. Tak reku ôk, vezmi ma do bazáru,pozriem si ho 😃 keď malo ku tomu prísť, tak už ho vraj dal kamošovi, aby ho prenajimal a niekto ho má.
Iný prípad, chalan tvrdil aj po iné roky co som ho zbežne poznala, že ma bager, potom sme sa dali do kopy, rozprávka o bagri pokračovala, taky a hentaky kamoš na ňom robí a bla bla. Prišla mi robota, kde trebalo bager. Tak sme sa akurát stretli s kamošom, ktorý mal presne volne auto, aby bager mohol previezť, už sa môj začal vykrucat, no cítila som sa trápne. Ani nehovorím o situáciách, keď si vymýšľal, že vlastní sklad, servis, chaty. Nedávno mi vybral trezor, 2 týždne trvalo kým sa priznal,že trezor je prázdny, vzal od neho kľúč a ani za boha sa dostať k tým e, lebo najskôr tvrdil, že tam sú, len menej, že si vzal. Vravím si ôk, prezijem aj s tým malom nech mi dá kľúč. Prišli vymysli, že ma.kluc doma. Píšem mu, že som o 10 min u nich, nech mi jeho mama poda kľúč, tak už zrazu,že on ho ma so sebou v aute ,v zahraničí . No a potom sa priznal aj keď doteraz netuším, kde tie e skončili, vysvetlenie žiadne. Na jeho telefón som striehla ako sup cele mesiace, kým sa mi podarilo vystihnúť chvíľu, že sa vzdialil. V telefóne nič, žiadne foto, žiadne konverzácia ani sms, ani žiadne aplikácie na gambling. V zahraničí bol s nim môj kamoš, odstriehol si ho a tiež nič nezistil, jednoducho raz mal plný vacok peňazí a o chvíľu nič. Medzitým nebol v herni, nevidel ho brať žiadne drogy. Osobne si myslím, že drogy by som z neho cítila, lebo tu nejde o desiatky eur ale o tisíce ktoré sa strácali z domácnosti a vždy len vymysli. Radšej sa so mnou 10 krát rozišiel ako ukázať mi výpis u účtu. Posledná naša konverzácia bola o tom, že na súde bude musieť ukázať svoj vypis, keďže ideme riešiť výživné no a od vtedy ma nenávidí najviac na svete, som j*bnuta a mam sa dat liečiť. Ľudia, ja som si fakt myslela, že som paranoidna, riešila som kopec takýchto situácii s nim a na nič som neprišla. Dôkazy nemám. Co sa mi podarilo bolo, že chodil za nami v drahom aute o ktorom tvrdil, že je jeho. Lenže to uz fakt v zápale mojej 'paranoje ' som zaplatila 20e aby som podľa ŠPZ zistila majiteľa a históriu vozidla. Na moju smolu v slovenskom vypise už táto info nieje ale uveril mi a priznal, že to auto si len požičiava.
Mali ste vo vztahu takéhoto klamara? O akú diagnózu sa jedna,že si potrebuje vymýšľať príbehy? Ja už mám kvôli nemu toľko finančných problémov, lebo som mu zo začiatku verila, dala som mu hotovosť do ruky, aby mi vyplatil splátky úverov. Samozrejme, že tie e sa včas na bankový účet nedostali a prišla som o možnosť zlúčiť úvery a znížiť splátky, aby som to všetko zvládala. Teraz mi úvery zosplatnili, mam na krku novorodenca, tento mi 2 týždne sluboval, že mi donesie na mlieko, samozrejme, zas len reči to boli. Je mi zo seba zle, že som dopustila vyrobit ďalšie dieťa bez otca.
Prijmem aj kritiku, sama si nadávam, ale už som fakt nevladala byt stále v strehu, kedy pravdu hovorí, kedy nie. Už som sa cítila, že ešte chvíľu keď mam toto zažívať, tak fakt zosaliem. Z jeho strany riešenie neprichádzalo, žiadne, že si sadneme a vyložíme karty na stôl, doslova zapieral koľko sa dalo.
Je to klasický o...bavac, na to nemusi byt ani dg, niekto tomu hovorí fabulator.
no co uz hlupa si bola tak hadam sa z toho poucis aspon
toho chlapa uz neries treba sa znovu postavit na nohy ina sa neda na to napisat, ak nezvladnes starostlivost o babo tak je moznost adopcie, alebo oslov rodinu ci ti pomoze a daj si s chlapmi na nejaky cas pokoj (mozes to riesit aj s psychologom lebo stale opakujes nevhodne vzorce vo vztahu
to ze ten chlap je rozpravkar a blbec je jasne ale ze sa takto hlupo chova matka viacerych deti to je veru tiez na diagnozu
@klementinka58 áno, tieto diagnózy napadli aj mňa, dosť schudol, chodí strhany čomu sa nečudujem, lebo keď raz vypustil klamstvo, chcel ho držať pri živote a akože to nejak uhravat, že to fakt existuje.
@mamina7070 áno, uvedomujem si, že sa tieto vzorce v mojom živote opakujú a už som mala snahu to riešiť aj so psychológom. Vo všetkom čo píšeš, máš rozhodne pravdu.
Dg obr kkt 🙂
@lonely66 tiež ma to napadlo s tým dedenim, preto sa pýtam na možné diagnózy, aby ma to ptm nezaskocilo. Bodaj by sa tak nikdy nestalo...
Ku zvyšku Tvojej otázky, nikdy som do riadneho zamestnania nechodila, podnikam roky a dá sa to aj popri deťoch, vďaka tomu sa nejdem zrutit z toho, že som sama na deti, lebo príjem vždy nejaký príde. Navyše som po rozvode, kde som ja bola ta sikovnejsia od manžela, takže vyplácanie bolo na mojej strane, zostala mi len rezerva, ktorú si vzal tento nový, žiaľ. Ale zarobím to časom späť, len pomalšie.
Vieš čo, nemala som takého pacienta. Už pri tých výmysloch o aute by to nebol ani len len môj známy, nieto neskôr partner a otec môjho dieťaťa. To si bola taká zúfalá?Lebo ja už neviem, ako také baby pochopiť. A to nemyslím ako urážku, ale môj rozum to nedokáže uchopiť takéto príbehy.
Ty tiež nesi úplne ok ,od začiatku aby ma frajer oj..bával že má auto a večer ho nemá by mi svietila kontrolka...tisíce ? A odkiaľ? Dospej už aspoň kvôli deťom.
Nezaslúžia si to..
Poznala som jedného takého chlapa, moj sused. Chodila s ním kamosova dcéra. Hovorila som im nech si na neho dávajú pozor, lebo je to bajkar a chvastun. V živote nič nedokázal, žil s mamou, ale majster sveta neskutočný. Keď som sa s ním stretla, rozprával len o ťažkom biznise ktorý robí…. No proste bludy. Ich vzťah trval par rokov, chudinka mu tiež všetko verila, vzala hypotéku, kupila byt, živila ho a on len kecal a sľuboval, chvalabohu pred svadbou jej došlo že to je obyčajný sráč a vykopla ho z bytu. Nemám pocit že tam je nejaká diagnóza, proste je to človek, čo sa cíti menejcenný a takýmto spôsobom si potrebuje dokazovať že je niekto. A stale sa nájde niekto, kto mu to bude určitú dobu veriť.
Ako ja nebývam zlá a ľudí sa snažím podporiť. A ak to dočítaš podporím aj teba ale toto si nesmiem odpustiť. - SI NORMÁLNA? NIEKEDY MÁM POCIT ŽE TREBA ROBIŤ IQ TEST PRED POČATÍM DIEŤAŤA. Oka ospravedlňujem sa, ako aj mňa muž využil o peniaze keď som bola mladučká takže viem isté veci pochopiť. Ale takýto extrém určite nie. Koľko ste sa poznali? Bude sa asi jednať o nevyrovnaného človeka ktorý sa cíti menejcenný a potrebuje si dokazovať svoju hodnotu týmto inak by bol nezaujímavý a možno by ani nemal ako prispieť do konverzácie. A možno úplne trpí blumi. Keď hazard a drogy nie napadol ma ešte eskort ak sa hrá na boháča a má potrebu sa ukazovať niekde s ,,modelkami". V každom prípade do života sním nerátaj jeho prázdne sľuby nikdy nevyplní takže nikdy sním nerátaj ani či dieťa vyzdvihne ani že dá 1e na zošit.... Máš to ťažké prajem veľa síl. Viem že vidina šťastnej rodiny s mužom dokáže zastieniť myseľ pred realitou.
@enmery otehotnela som na prvú šupu, a zistila som to hneď na začiatku. Aj keď po tom všetkom fakt pochybujem, že to bola náhoda. Prvé týždne to bol ten najlepší partner, len aby som nešla na interrupciu no a ja som nešla...všetko čo som opísala v úvodnom príspevku sa dialo už počas tehotenstva.
môže byť len obyčajný klamár... my dokonca máme aj v rodine takéhoto týpka. vždy hovoríme celá rodina že aby si sa dostala k pravde tak treba všetky informácie od dotyčného vydeliť min. desiatimi...
tvoj partner iný nebude, klamať bude vždy a stále. otáčať pravdu ako jemu pasuje....
myslím že o nič neprídeš ak budeš bez neho....
@heidi4 pri tomto komentári som sa usmiala prvý krát za posledné dni, ďakujem
poznám takého človeka naštastie sme deti nemali, ale podla mna to je diagnoza, že ten človek ma komplexy menejcennosti, zrejme sa kamaráti s bohatšími ľudmi a sám nevie zarobiť, lebo je lajdák a neschopa, tak žije v svojom imaginárnom svete, kde prosperuje..ked ho prichytiš pri lži, normálny človek sa zakokce, alebo očervenie takýto nie, má vymyslenú ´dalšiu prúpovídku a klamstvo prikrýva ďalším klamstvom..Najznámejši prípad je Desperado alias Roland, ktorý dokonca zaprel vlastnú matku
https://www.youtube.com/watch?v=VCyha5BcMQc
To je skôr otázka na psychiatra
Ty si sa už popálila dosť a doplatila naňho..Už mu nedôveruj, ked sa prejavi dobre, je to len plus, ale takému človeku, čo by ma takto priviedol do maléru, by som neverila ani nos medzi očami a nech ti to vynahradí nejakým iným spôsobom, lebo roky budeš viac platiť s novorodencom na krku..no otras, ak máš naňho nejaké páky cez rodičov, alebo niekoh, koho si on váži...Lebo toto vyzerá, že bude len sľubotechna
Fakt len cez súd toto rieš. Nech platí výživné. A inak asi nič..
Toto moze byt aj Dg . Munchhausen syndrom
A inak, toto patologické klamanie bez zjavnej príčiny ešte nie je diagnózou, samostatnou. Ale väčšinou je prejavom inej choroby či poruchy osobnosti. Takže ruky prečo od neho až do smrti. Lebo Ťa zničí kompletne aj psychicky.
No čo ti poviem…..urobila si si dieťa s jebom z lesa
Byt na tvojom mieste neriešim nič len výživné, ak je teda zapísaný v rodnom liste
Pravdepodobne míňa peniaze na ten svoj vymyslený život. Požičiava si drahé aúta , na ktorých za vami chodí atd. Žije v nejakom sebaklame asi , že je milionár. Za tvoje peniaze. To , že ti vybielil trezor by som riešila políciou a tak isto podala na súd o výživné.
@maddie1711 ďakujem za tvoju skúsenosť, takéto niečo som od diskusie očakávala. Pocit menejcennosti som tiež zvažovala, len mi to stále nesedelo, že prečo by ho mal pri mne mat, keď sama som prišla o majetky, peniazmi som sa nad ním nikdy nepovysovala. Asponze ta známa dostala rozum, aj keď neskôr. Tento ma tiež tlačil do svadby, no vôbec som to tak necítila, nepristupila som ani napriek dieťaťu, zrejme by som dopadla druhý krát tak, že by som po rozvode znovu o väčšinu všetkého prišla 😀
Ale vieš čo, ked si šikovná baba, na tvojom mieste absolvujem psychológa, lebo ty si ten materský zachraňujúci typ, čo sa ujíma možno nechcem povedať stroskotancov, a sanžíš sa im pomáhať a zachraňovať, a oni ťa oje....ú..Toto je veľmi zle, ja tiež robim charitu, ale len tak, aby ma to finančne neohrozilo, chlapov vyžírky na počkanie odpálkujem
Nauč sa aj ty toto, viac myslieť na seba a mať vyššie nároky na chlapov, nech je aspoň sebestačný, ked už neni gavalier a nepodliezaj pod tú latku
Mne je to ozaj ľúto, ked niekto niekoho dobrotu zneužíva, polálila si sa dosť a je na čase, aby si už myslela aj sama na seba, a nezachraňovala celý svet, za cenu toho, že ťa nejaký stroskotanec necha s babom na krku a zmarí ti možnosti hypoteky, nedajbože pojdeš na čiernu listinu
je to hajzel prvého stupňa
najprv si ľudí otestuj a potom im ver!
👍
@xtrin ďakujem za tvoj komentár a vážim si ho. Dočítala som. Hlavne tá posledná veta vo mne najviac zarezonovala.
Notoricky klamar, co viac tam potrebujes diagnostikovat?
Ale nehnevaj sa ked ti opakovane kradol peniaze a ty si to brala len za svoji “paranoju” tak tu uz je kus zodpovednosti aj na tebe samej
No sila. Ale diagnóza schyzofrenia, ani bipolarna či psychóza to podľa mna nebude. Pohybujem sa dosť medzi takými ľudmi a ani jeden nevykazuje/nemal podobne znaky. Oni skôr veria tomu, čo hovoria a potom sa to i snazia nejako logicky odôvodniť. Realitu vidia skreslene, chyba tam úmysel. Sú to iné druhy vnimania sveta, ľudí, veci,… .
Tuto však ide skôr o vedome, premyslene klamstvá, ten človek vidi rozdiel medzi realitou a skutočnosťou, snaží sa nielen odôvodňovať, ale i o to, aby si mu na to klamstvo neprišla. Je tam nejaký zámer.
Skús sa poradiť s nejakym odborníkom. Ja to vidím ako nejaký druh chronického klamstva (ak take cosi existuje), bujnej fantázie, spojeného s nízkym sebavedomím, ktoré sa snaží takýmto spôsobom zvýšiť, strach z reality, chýbajúca zodpovednost, neschopnosť čeliť následkom, riešiť problémy…
Tak a jedného by sme mali na dnes už odiagnostikovaneho 😅😆👍
Poznal som takeho cloveka,ten pravdou ani nedychal...,co slovo to klamstvo.Neskutocny bajkar.Aby zaujal neskutocne veci vymyslal.
Raz stratil penazenku s vyplatou v stavebninach,myslel si,ze sa mu,ako kolegovia poskladame,340x mal nieco zlomene,doma zena dve male deti a on chodil zasunut, kde mohol🤮.
Klamal vzdy,vsade a vo vsetkom...Nie si prva, ani posledna,co skocila na rozpravky...
Drzim ti palce🍀
A nie je to uz jedno?

tam je vela moznosti od zavislosti drog, az po psychiatricke dg bipolarka, schiza a pod