icon

Partner klame o majetku a peniazoch. Akú má diagnózu?

2. feb 2025

Ahojte dámy, idem sa s vami podeliť o svoj príbeh, možno ma navediete na správne riešenie i keď som sa rozhodla tento vzťah ukončiť a dotyčný je zablokovaný (moze jedine zavolat a zatiaľ nevolal :D ), aby nemal možnosť ma ďalej opantavat svojimi bludmi, mam však výčitky kvôli dieťaťu, ktoré sme splodili.
Mam už deti z predchádzajúceho vztahu, mam po 30tke. Ten o kom budem pisat je mladší, bol slobodný a bez záväzkov. Neplánovane som otehotnela, dieťa je na svete lebo ma ukecal, vyhralo srdce nad zdravým rozumom... Neľutujem, zatiaľ je babo bezproblémové a už si aj verím, že to zvládnem sama s deťmi. O co však ide, spomeniem par situácii, ako na vás pôsobia a co by ste za nimi hľadali?
Tento muž hovoril vymysli aj keď sa ho na to nikto nepýtal, napriklad: kúpil som si auto, je červené. Pred inými ľuďmi reci rano, že by si chcel kúpiť auto a večer,že však kúpil som si auto, je modré. Po aute samozrejme ani stopa ale celé mesiace sa bil do hrude,že ma auto, keď som chcela dôkaz, tak najskôr,že ho dal predat do bazáru. Tak reku ôk, vezmi ma do bazáru,pozriem si ho 😃 keď malo ku tomu prísť, tak už ho vraj dal kamošovi, aby ho prenajimal a niekto ho má.
Iný prípad, chalan tvrdil aj po iné roky co som ho zbežne poznala, že ma bager, potom sme sa dali do kopy, rozprávka o bagri pokračovala, taky a hentaky kamoš na ňom robí a bla bla. Prišla mi robota, kde trebalo bager. Tak sme sa akurát stretli s kamošom, ktorý mal presne volne auto, aby bager mohol previezť, už sa môj začal vykrucat, no cítila som sa trápne. Ani nehovorím o situáciách, keď si vymýšľal, že vlastní sklad, servis, chaty. Nedávno mi vybral trezor, 2 týždne trvalo kým sa priznal,že trezor je prázdny, vzal od neho kľúč a ani za boha sa dostať k tým e, lebo najskôr tvrdil, že tam sú, len menej, že si vzal. Vravím si ôk, prezijem aj s tým malom nech mi dá kľúč. Prišli vymysli, že ma.kluc doma. Píšem mu, že som o 10 min u nich, nech mi jeho mama poda kľúč, tak už zrazu,že on ho ma so sebou v aute ,v zahraničí . No a potom sa priznal aj keď doteraz netuším, kde tie e skončili, vysvetlenie žiadne. Na jeho telefón som striehla ako sup cele mesiace, kým sa mi podarilo vystihnúť chvíľu, že sa vzdialil. V telefóne nič, žiadne foto, žiadne konverzácia ani sms, ani žiadne aplikácie na gambling. V zahraničí bol s nim môj kamoš, odstriehol si ho a tiež nič nezistil, jednoducho raz mal plný vacok peňazí a o chvíľu nič. Medzitým nebol v herni, nevidel ho brať žiadne drogy. Osobne si myslím, že drogy by som z neho cítila, lebo tu nejde o desiatky eur ale o tisíce ktoré sa strácali z domácnosti a vždy len vymysli. Radšej sa so mnou 10 krát rozišiel ako ukázať mi výpis u účtu. Posledná naša konverzácia bola o tom, že na súde bude musieť ukázať svoj vypis, keďže ideme riešiť výživné no a od vtedy ma nenávidí najviac na svete, som j*bnuta a mam sa dat liečiť. Ľudia, ja som si fakt myslela, že som paranoidna, riešila som kopec takýchto situácii s nim a na nič som neprišla. Dôkazy nemám. Co sa mi podarilo bolo, že chodil za nami v drahom aute o ktorom tvrdil, že je jeho. Lenže to uz fakt v zápale mojej 'paranoje ' som zaplatila 20e aby som podľa ŠPZ zistila majiteľa a históriu vozidla. Na moju smolu v slovenskom vypise už táto info nieje ale uveril mi a priznal, že to auto si len požičiava.
Mali ste vo vztahu takéhoto klamara? O akú diagnózu sa jedna,že si potrebuje vymýšľať príbehy? Ja už mám kvôli nemu toľko finančných problémov, lebo som mu zo začiatku verila, dala som mu hotovosť do ruky, aby mi vyplatil splátky úverov. Samozrejme, že tie e sa včas na bankový účet nedostali a prišla som o možnosť zlúčiť úvery a znížiť splátky, aby som to všetko zvládala. Teraz mi úvery zosplatnili, mam na krku novorodenca, tento mi 2 týždne sluboval, že mi donesie na mlieko, samozrejme, zas len reči to boli. Je mi zo seba zle, že som dopustila vyrobit ďalšie dieťa bez otca.

tundra
2. feb 2025

@tiika nemôze to byt nieco,ako kleptomania?Tam clovek kradne a neuvedomuje si to.

mane01
2. feb 2025

Baby, nenavážajte sa do nej. Ja poznam taketoho typka. Kamoškin brat, uplne cez kopirak… ale to sa nezda, on sa nejavi ako klamar od zaciatku, a uz vobec nie taky chronicky. Tento konkretne, je chlap vcelku prijemny, rozumie si s detmi, a celkovo robi dobry dojem. Cloveku chvilu trva, kym pride na to, ze vkuse klame. Aj ked nemusi. Sedime, kecame a on si vymysli nejaku prihodu, co sa mu stala po ceste z prace. Uprimne, ja by som si ani nevsimla, ze si vymysla, keby mi kamoska nepovedala. Potom som si zacala viac vsimat, ked sme sa stretli. Ale u nich to nikto iny nema, toto nutkanie klamat, tak podla mna to nie je diagnoza. On chce asi len zaujat a zistil, ze ked si nieco vymysli, tak sa to da. Len potom sa do toho lahko zamota… tohoto to tiez stalo vztah…

autor
2. feb 2025

@karolinakr máš pravdu! Je to tak ako píšeš. Vždy som to na sebe pociťovala, že mám skony zachraňovať a presne tento to tak uhral, že on zachrániť nepotrebuje 😀 a už bolo neskoro... psychológa určite vyhladam, nech toto u mňa skončí raz a navzdy

cimage
2. feb 2025

Podla tvojho vyjadrovania si schopna zena, len si vyberas debilov za partnerov. Keby ma niekto odrbal raz, tak koniec. To s tym autom by mi stacilo. Diagnoza je neschopny jedinec, ktory si dokazuje nieco na co nema svojimi vymyslami. On aj pracuje, alebo z coho zije? Ked ma “bager, sklad, atd” tak naco potrebuje vybielit trezor? Treba sa drzat co najdalej od neho.

autor
2. feb 2025

@tundra ďakujem

tundra
2. feb 2025

V tomto clanku je to pekne zhrnute:
https://magnetpress.online/moja-psychologia/cho...

tiika
2. feb 2025

@tundra kradne a uvedomuje si to, no nemôže si pomôcť. Áno, i tento človek si už asi nevie pomôcť.

Ma tak zažite takéto vzorce spravania, osvedčili sa mu, dosahuje a zabezpečuje si nimi svoje potreby, že iný druh spravania a fungovania už ani poriadne neovláda. Tento je pre neho zdanlivo najľahší, najrýchlejší, osvedčený.

autor
2. feb 2025

@tiika z tvojho opisu mi to zatiaľ najviac sedí, len som v tom stále potrebovala hľadať nejakú chorobu asi, aby som si ho ospravedlnila, že za to nemôže. Ale tvoje slová, že mal za tým ZÁMER, mi otvárajú oči.

xtrin
2. feb 2025

Áno rozumiem jej. Zažila som ju. Vidina konečne šťastnej rodiny 🥲 našťastie potom som ju prestala chcieť a šťastná som bola len s dieťaťom. Každého odbila. Sústredila sa na úplne iné veci čo mi pomohlo nastaviť si svoje hranice a ,,cenu". A od vtedy sa postoj mužou ku mne veeeľmi zmenil. A nemala som problém keď sa mi čokoľvek nepáčilo poslať do ... a ukončiť stretávanie. Ty budeš mať veľmi posunuté hranice tolerantnosti. Napíš si čo ti vadí čo nechceš aby si si to aspoň uvedomila. Veľa šťastia ☺️

laila22
2. feb 2025

Ani som to nedocitala.. Čo mal zlatý kkt, keď si stratila pri ňom rozum? Dávať mu hotovosť a spoliehať sa, nech Ti vyplatí splátky.. 🤦 To sú tvoje povinnosti a Tvoja zodpovednosť...Si hlúpa a nezodpovedná...

autor
2. feb 2025

@mane01 ďakujem, že si sa ma zastala ale nemám pocit útoku na mňa, ved píšu len pravdu, je to aj moja chyba, tiež som bola pri počatí. Presne ako opisujes kamoskynho brata, je aj tento, úplne nenapadko, že by sa človek nad tým nepozastavil. Napísala som len najzávažnejšie veci ale všetky tie drobnosti, koho hy to bavilo čítať. Za tých pár mesiacov toho bolo neúrekom, neverila som mu ani zamestnania, ktoré tvrdil, že robil, som sa pýtala jeho rodičov 😅 tak v tých neklamal aspoň

earlgrey
2. feb 2025

A k čomu ti bude diagnóza?
Proste je to debil, alebo ak je chorý, tak sa nad nim zľutuješ? že chudáčik za to nemôže? To si ho poznal týždeň?
Ináč na tvojom mieste sa z toho sakra poučím a najbližšie roky si žiadného chlapa k sebe nepustím...Pokiaľ nezmúdrieš aj ty...

lienka.7
2. feb 2025

@autorka prepac za uprimnost, ale ta nenormálna vo vašom vzťahu si bola zial ty 🤦‍♀️ asi vedel, že si slabá, ze mu nič nepovieš neurobíš, len bu bu bu. Tak ta klasicky využil. Inak nepochopila som to s tým trezorom... akože on ti zobral kľúče od tvojho trezoru ci ako? Budem sa opakovať, ale to ty nie si normalna. On je klasický oje...č a podvodník.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
autor
2. feb 2025

@earlgrey chlap akýkoľvek je to posledné čo by som riešila, som rozhodnutá byt sama s deťmi. Diagnózu som hľadala preto, lebo by to mohlo byt dedičné a jedného jeho potomka už mám, tak chcem byť pripravená, pripadne to včas podchytiť, nech tu raz partner môjho dieťaťa nemusí riesit to isté.

januska12323
2. feb 2025

Nehľadaj diagnózu je to úplne jedno, proste je to klamár a zlodej. Rieš výživné cez súd a krádež z trezora cez políciu ak si mu tie kľúče nedala sama. Či to chceš tiež nechať tak?

lion777
2. feb 2025

Podla mna si ho stretla, aby ti dal lekciu. Bola si povrchná, tak si zaplatila. Muza si musis vsimat odpredu odzadu, pozorovat ho a nacitovat co je zac a nie toto. Naucil ta lekciu, co je to sebahodnota. Ako si vazit sama seba. To das, aj s detmi.

karolinakr
2. feb 2025

čo? ty ho ešte ospravedlňuješ, si naivná a to dosť to je podla mňa tiež diagnóza trošku, otázka znie, prečo tak každému veríš alebo chceš veriť, aký máš z toho osoh a či sa s tým dá niečo robiť? lebo z toho čo ďalej píšeš a pridávaš, ty budeš stále v tomto životnom štýle pokračovať
namiesto, aby si utiekla od neho 100km a vyhýbala sa taký ľudom, ty im budeš zisťovať diganózy a ospravedlňovať ich
pripomínaš mi jednu autorku, ktora sa nechala mlátiť od jedného chlapa roky a stale zisťovala jeho diagnozy, namiesto, aby sa zbalila a ušla na druhý koniec sveta
vás tam niečo drží nejaka magicka sila pri ľudoch, čo si vás nevážia a ubližujú vám a máte z toho nejaké zvláštne uspokojenie..

princkrason
2. feb 2025

a po kolkych stretnutiach ste mali coro moro?
lebo vo vedlajsej teme bolo 7 az 8 stretnuti a ani pusa nebola..

lujza123
2. feb 2025

Diagnóz sa nájde určite viacero, od patologického klamára a chválenkára až po vychcaneho manipulátora a podvodníka

Co si skôr myslím ze to bolo to druhé . Slobodná matka s detmi je ľahký terč, nechce byt na deti sama, ma pocit ze už je staršia a s príveskami tak si mysli ze nema na vyber, možno skoci do vzťahu rýchlejšie ako bezdetna
Vyňuchal ze podnikas, ze mas bývanie, vieš sa postarat … Tak sa ta snažil ohúriť, požičaným drahým autom, historkami o firmách, bágroch, kontaktoch … možno zo začiatku všetko platil aby si mala pocit ze je za vodou . Lebo chudobného bezďáka by nikto nechcel
Poistil si ťa deckom, plánovane a zámerne to je ti snáď jasne

No a ked si bola chytená tak začali krádeže, pôžičky a tak

Na Netflixe je taký dokument “podvodník z Tinderu” presne o takomto typovi. Ale ten už bol taký vyšší level, obral o peniaze veľa žien.

Bohvie co ten tvoj amante, možno keby začneš pátrať nájdeš viac jeho obetí

tiika
2. feb 2025

Nuž môže/nemôže. Je celkom možné, že sa na ňom podpísalo detstvo, to akú mal výchovu. Že sa naučil v prostredi v ktorom vyrastal takto fungovať. Ak boli na neho kladené neprimerane vysoké nároky, bol príliš trestaný, porovnávaný, kritizovaný, ale i naopak chválený a odmeňovaný a on o tu priazeň, výhody nechcel prist, nechcel druhých sklamať, bál sa byt inym než akým ho druhi videli a pod.. Čiže môže za to?
Určite nie je namieste nejaké ospravedlnenie jeho činov. A tvoje pocity i postoj sú oprávnene. Na druhej strane nemusíš voci nemu pestovať nejaký hnev, pokial máš pochopenie (nie suhlas). Je dospely, ma svoj život v rukách, robí samostatne rozhodnutia, môže s tým niečo robiť, ak bude chcieť.

earlgrey
2. feb 2025

@princkrason čoro moro

sticker
lion777
2. feb 2025

@earlgrey vy by ste sa mali dat dokopy s princkrasonom. Ani pusa na osmom rande. 🤣

earlgrey
2. feb 2025

@lion777 Nechce ma 🙄 a vidíš koľko ľudí mu tu dohovára? a on aj tak nič...bojí sa asi, že bude čoro moro 🤣🤣🤣

autor
2. feb 2025

@lujza123 dokument som videla dávno, nikdy som nemala pocit, že sa to môže stať aj mne, predsa len som bola ošklbana po rozvode ako kura 🫤 ale bude to tak ako píšeš. Bola som ľahký terč.

enmery
2. feb 2025

@princkrason Ktorá to je téma?

karolinakr
2. feb 2025

Proste pravidlo je pri prvom podraze zatiahnuť ručnú brzdu a spiatočku a nedavať stale viac a viac peňazí a naletieť dalšiemu a ďalšiemu podvodníkovi
Potom sa tym podvodnikom ľahko dari, však aj v telke maš každy deň niekto vyhodi celoživotné úspory von oknom a majú tu raj

autor
2. feb 2025

@princkrason druhé, ktoré bolo za účelom nejakého randenia. Predtým som sa s nim stretla asi 5 krát za pracovnym účelom.

lion777
2. feb 2025

@earlgrey princ krason je povrchný, rozum dáva nad srdce, ked nechce takú fajn babu. ❤️

earlgrey
2. feb 2025

@lion777 Veď to...môže ľutovať 😉