Partner má 40 rokov a neskutočne sa boji svojej matky, čo robiť?
Dobrý deň, idem sa Vám sem zdoverit so svojím problémom. Mám 37 rokov a 4 ročnú dcérku. S otcom malej sme sa rozišli vlani v auguste po 10r. Neklapalo nám to,bral nás ako samozrejmosť,boli tam časté klamstvá a nezhody a hádky..po rozchode odišiel bývať k svojej mame ďaleko od nás (400km). Čo bol ďalší úder lebo nikto nechápal že odišiel od dcéry tak ďaleko keď tu mal pracu....Lenze už vtedy tiež sa bál matky a robil čo mu diktovala a keďže bola sama lanarila ho k sebe sebecký čo tam po vnucke...Chodieval teda iba za dcérou každý druhý víkend ako mal určené súdom. My dvaja sme inak absolútne nekomunikovali, aj vďaka jeho mame ktorá starostlivo zasievala do neho nenávisť voči mne pretože má nikdy nemusela, neprijala a bola rada že má synčeka zasa po rokoch doma a nie je sama lebo je vdova...vobec jej nebolo ľúto že vnučka nemá komplet rodinu rozchodu sa priam tesila.Po asi pol roku od rozchodu ma začal pomaly,postupne kontaktovať a rozprávať so mnou zacal na Vianoce keď som mala meniny snažiť sa, začal mi písať že mu veľmi chybame obe,že si veľa uvedomil,a chcel by mi dokázať že sa zmenil.prosil ma aby som šla občas s nimi keď príde za malou niekam...Tak som teda šla aj kvôli dcérke ktorá sa veľmi tešila že je s nami oboma zasa ma nás rada oboch samozrejme...a videla som že sa snaží aj veľmi teší že som tam aj ja a povedal že mi chce dokázať a zabojovať o svoju rodinu, že si našiel podnájom u nás v meste aj pracu,že odíde od mamy a vráti sa aby bol bližšie a aby ma o tom pomaly časom presvedčil..Ocenila som si to,vravím si že priestor si zaslúži veď každý sa môže uvedomiť aj keď veľmi tomu neverím ale priala by som si...to je fakt aj kvôli maličkej ľúbi nás oboch velmi..No a vlastne prečo píšem? Stalo sa to, že vysvitlo že hra na dve strany...Zistila som že na FB dal fotky z našich spoločných výletov ale iba tie na ktorých je on a malá,ja nie, pretoze sa ukázalo že matke zo strachu nepovedal že so mnou je vôbec v kontakte pred ňou sa tvári že mi nevie ani na meno prísť neprizná skutočne úmysly, jej povedal že sem odišiel iba za dcérou....len preto že ma nemusí a nemá rada ona tak on takto..ale pravda je ina mne pravý opak rozpráva ako má miluje a pod...Toto zistenie ma veľmi ranilo a neviem čo si mám o tom myslieť, povedzte je normálne aby takmer 40r. chlap takto sa bál a robil to čo chce matka a tváril sa že zdieľa jej nazor...a čo ma dostalo najviac..Tento víkend mal dcérku zasa on a keďže mala meniny,prišiel aj s matkou za ňou na čom nič nie je samozrejme je babka ale smutné je že keď mu bola na blízku so mnou ani neprehovoril,nehovoriac že nehrozilo že by ma zavolal s nimi ako to robieva,(nešla by som,lebo ju nemusím,veľmi mi ublížila slovné neraz a bez dôvodu) ani len minútu sa zdržať u mňa teraz lebo totiž maličku ma len cez deň na prespatie na noc mi ju odovzdáva... aby mamicke to nebolo podozrivé náhodou len mi ju dal a utekal za mamičkou ako splasený len aby na nič neprišla že so mnou rieši....Je mi z toho zle...čo by ste urobili na mojom mieste...???Mám kašľať na to že matke to tají a neriešiť to,hlavne je ako sa chová keď s ňou nie je alebo aj Vám to príde ako mne ako faloš a podraz....Preboha veď je dospelý a buď niečo cítim a je mi jedno čo si o tom kto myslí alebo kašlem na to a nie tvarim sa tak ako to niekto očakáva a chce po mne a klame vlastne ,tu mi o samote lásku vyznáva, snaží sa aj skutkami,pomáha a pred ňou sa tvári že som mŕtva lebo sa jej boji ako čerta...Neviem že čo si mám myslieť či má zmysel nieco mu veriť.a riešiť keď toto urobil...keď je schopný v jej prítomnosti kontakt so mnou poprieť lebo ona s ním nesúhlasí..príde mi to choré,je možné že môže byť ten strach tak veľký že stráca úsudok?nie že by mi chcel úmyselne ubližovať..?.Neviem čo si myslieť naozaj som po tomto víkende veľmi sklamaná a zmätená z neho ako som mala dobrý pocit tak všetko zničil tymto...prosím poraďte mám pred ním za toto zabuchnúť dvere už ozaj navždy ked hra na dve strany alebo tu mamu neriešiť? Ďakujem.snazila som sa v skratke a zrozumitelneopísať našu situáciu a problém dúfam že sa mi to podarilo a ďakujem za každý názor lebo som fakt nešťastná a neviem čo si myslieť...
Možno keby ste si vy dve k sebe našli cestu, tak by tvoj partner nemusel zo seba robiť debila a hrať to na dve strany, pretože zjavne túži, aby s vami obidvoma dobre vychádzal...
Urcite to ma chlapec tazke, je medzi dvomi mlynskymi kamenami. Po odchode si uvedomil, ze ta miluje, ale je vydeseny z vlastnej matky a nechce ist proti nej. Chce to tvrdsiu povahu oponovat vlastbej matke, co on nie je. Mal by si uvedomit, ze matka tu za chvilu nebude a ak si ty niekoho najdes, nebude navratu. Dolezite je ci ho ty chces. Ak ano, tak ja by som to jeho matke raz a navzdy povedala to, co by mal vlastne povedat on. Niekto to povedat matke na rozum musi.
@evitana28 jedným slovom je to zbabelec. Ako väčšina mužov.. treba mu povedať že ho nenútim ísť proti matke, ale on by mal byť iniciator a zastať si ťa. Si predsa tiež mama a mama jeho dieťaťa a jeho matka to musí rešpektovať. Nedá sa oddeľovať matku od dieťaťa hoci to niektoré robia. Prežívam podobnú situáciu ale ja si viem svokru podať keď ma naserie. Ja sa nehanbím, nebojím a je mi fuk čo si myslí.. ja sa vyhadam aj s prezidentom za pravdu.. on nechce ranit nikoho preto tie klamstvá..
@evitana28 musis sa s nim porozpravat o tom. Vysvetlit mu, ze ak sa toto nezmeni, tak zatvaras dvere. On musi byt ten, kto svojej matke povie, ze ma dieta, zenu, o ktoru este stale stoji a ona sice bude vzdy jeho matka, ale musi respektovat, ze on nie je jej majetok. Ak toto svojej matke nedokaze vysvetlit, tak potom to nikdy nebude ani medzi vami uplne v poriadku.
@dskjhfdlkdjhl najlepšie keby jej to povedal v jej prítomnosti.. matka sa možno nachvíľu urazí aké keďže ho má jediného tak ju to prejde.. ak bude neustupny tak matka to bude rešpektovať lebo si sama uvedomí že má inak smolu .
@evitana28 dala by som mu na vyber, ze ak vas chce naozaj musi sa postavit mame a jeho matka to musi prijat ci chce ci nechce, povedz mu ze ak ta naozaj miluje a dceru tiez, musi sa priznat a celu pravdu mame povedat ako to je a ako by chcel aby to bolo a ze ak to nedokaze nemate o com lebo, ze ty sa nebudes schovavat
@evitana28 máš len 3 možnosti:
1. hrať jeho hru a tváriť sa pred jeho mamičkou, že spolu nekomunikujete ale za jej chrbtom sa môžete pokojne udobrovať 😎
2. rozísť sa s ním nadobro pre jeho zbabelosť
3. dať mu ultimátum: buď sa pred matkou "prizná" - ak nie, bude sa stretávať len s dcérou, s tebou už nebude budovať žiadny vzťah...
@marseillefan To žiaľ absolútne nie je možné od začiatku ma priam nenávidí lebo som jej odviedla syna a nezlepšilo sa nič ani po narodení dcérky, pre ňu nie som ani človek lebo mám problémy s nohami som pre ňu len krippel to je nadlho a veľmi bolestivé...ja som sa veľakrát snažila získať si ju presvedčiť ju že mi krivdu ale márne nemá voči mne žiadnu účtu som v jej očiach len chudera hoci mám školy,vodičák,som samostatná akurát krivam....a podotýkam je velkaaaaaa krestanka a vypustila z úst nech do rána skapem len aby jej syn si našiel zdravú....ťažko sa o tom píše a je to nadlho
Kašlať ju bosorku starú,veď na každú svinu sa vari voda...
Ja by som si z nej nič nerobila,aj keď by ma to samozrejme mrzelo ...
Ale ty dokážeš vychovávať dieťa sama,byt samostatná a živitelka rodiny,coz ona sama nedokáže a preto potrebuje svojho synčeka pre jej dobrý pocit že je stále na koni a ty si na poslednom mieste
Dala by som mu má vyber,buď vy alebo to bude ako pred tým ,príde po malú a čau máj sa
Aj keď sa síce zlo poráža dobrom,ale takýmto spôsobom svoj život nikdy nikam neposunies vpred a stále budes na jednom a tom istom mieste a čakateľka ...
Rozhodnutie je na tebe ako to cítiš a ako sa tvoj muž zachová a vyberie si.
Ak bude stále sa báť svojej mamky nestojí ti za nič!
Ani za tvoj úsmev a lásku už vonkoncom!
Drzim ti palce,ale zatni sa a uvidis čo si vyberie ,ak len reči ,tak čau máj sa...
Sľúbiť ti môže každý hoc čo,ale vždy len skutky úkazu pravú tvar!!!
@noemi155 on sa práveže snaží veľmi keď je od nej ďaleko.....nerozpráva ale koná,ale akonáhle je na blízku je to iné úplne alebo aj ten FB dáva foto bezomna lebo samozrejme má ju v priateľoch..preto tak váham lebo vidím aj tu snahu ale toto ma zdaňuje a mrzí že takto jedna a je zbabely
Ja by som si ju posadila a zoci-voci by som jej povedala, co si myslim. Aj to ze sa jej synacik boji povedat pravdu. Veci sa maju takto, tak nech to riesi. A bud bude ona vyskakovat, alebo si uvedomi, ze ked sa dvaja zoberu, vytvaraju uz oni novu rodinu a patria k sebe. Musis byt silna a riadne si dupnut, ak to ten tvoj HNUP nevie. Proste niektorym svokram treba vysvetlit po lopate, ako sa dane veci maju a ze ich dospele dieta je uz zenate a ma zalozenu svoju rodinu, aby sa prestali do toho miesat.
Ja mam sice svokru 1500 km daleko ale ked ma naserie, vie aj moja svagrina kolko bije, to ti teda poviem :D :D
@evitana28 záležalo by na tom, či by som k dotyčnému niečo cítila... neviem ako ste na tom citovo a vzťahovo... záleží aj od toho, či si ochotná akceptovať zbabelca. Ja osobne by som sa rozhodovala asi podľa vnútornej intuície. Ak by to bol super úžasný chlap a jedinou jeho chybičkou by bola zbabelosť, možno by som dokázala hrať hru pred jeho mamičkou a mala by som z toho ešte aj srandu, ale každý je iný, tu je ťažko radiť.
@evitana28 poradiť neviem,ale si mi veľmi sympatická. Príspevok má hlavu aj pätu. Snáď-opýtaj sa partnera,že keby si s ním otehotnela znova,či bude "mlžiť"pred mamou aj potom. Božemôj,je to dospelý chlap,mal by sa normálne vyjadriť a postaviť sa za svoje rozhodnutia. Svokru máš ťapu,keď vidí problém v tom,že krívaš...
A na druhu stranu, by ma riadne nasralo, keby hral dvojitu hru, uz si mala svoj zivot zariadeny a dostal druhy sancu, nove sance uz neprichadzaju. On si sam musi uvedomit co vlastne chce, lebo pride raz NIEKTO, kto ti ten zivot spestri a bude vam spolu fajn a on ta navzdy strati.
Kašlať mu na take skutky,keď príde jeho mamička a si pre neho cudzia...
Veď nech sa on spätne vráti do svojho detstva a ako by sa on cítil ,keby sa jeho otec tak zbabelo správal voči jeho matke ako to robí teraz on Vám...
On mal tiež otca a kompletnú rodinu a svojej dcére to nedopraje skrz mamku...
A tej svokre by som tiež povedala svoje ale s kľudom ,rafinovane a psychologicky na ňu a buď sa spamätá aj ona,alebo ozaj definitívne zatvor za nimi dvere a správaj sa voči ním už len ako matka jeho dieťaťa a jej vnučky ..
Tu nič iné ani nepomôže
Ak by si mala takto naďalej fungovať,nevydržis to
@evitana28 neda sa byt s kazdym zadobre, toto mu musis vysvetlit, lebo v konecnom dosledku obe vas klame, teda obom ublizuje. Je uz dost stary, aby si toto uvedomil, ak nie, tak nech nesie za svoju blbost nasledky-teda stratu teba.
@evitana28 neskusis ho nahovorit niormalne do partnerskej poradne? mozno, keby ste tam mali tretiu stranu, ktora by to zhodnotila, by si to lepsie uvedomil. lebo ja to citam tak, ze aj ty mas zaujem o vztah zabojovat ... takze ultimata !ja alebo mama! by som urcite nedavala, ale dala by som orzhovor o tom, ako som sa citila a ako to vlastne medzi vami z jeho pohladu je ... partneri/snazite sa dostat ku sebe/...a vysvetlit mu, ze ak teda chce o svoju rodinu zabojovat, zname to po case sa ku sebe vratit aj oficialne - aj pred mamou. (teraz to mozno vidi tak, ze este nie ste "v kope", nebyvate spolu, ... tak do toho este mamu tahat nechce) - uz len to, ze od nej odisiel asi dost vela znamena, tak od neho neocakavaj sedemmilove skoky, ale skor len male krocky ...
@mirro ďakujem...veľmi to bolí a trápi ma to lebo akoby bol rozpoltený a v ňom dvaja rozličny ľudia...Z veľkou námahou som mu začala trošku dôverovať, lebo celé 4 mesiace sa veľmi snažil nemalo to chybu ale až potom som zistila prečo,že bol sám a jeho mamička ďaleko za veľkou mlákou u dcéry...vrátila sa a stalo sa toto a ešte odišiel on urazený že nič hrozne neurobil že nech neriešim jeho mamu že ona odíde v nedeľu a načo to riešim....absolútne nedocvaklo mu že ma to zdaňuje...tak som mu to večer napísala polopate do sms no žiadna reakcia
@evitana28 Je jedno ako tvrdi ze ta miluje. Podstatne je ze radsej ti ublizuje ignoraciou pred matkou, nadavanim na teba pred matkou nez by sa s nou pohadal o svoj vlastny zivot.

Preto muž zanechá otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele.
(Ef 5,31)......je to zákon, ktory ako mnohe znie sice ludskemu uchu tvrdo...ale chrani nas od problemov.