Partner mi neprispieva na dieťa a domácnosť
Ahojte, chcela by som Vas poprosit o nazory...s priatelom sa nam narodil syn, byvame zatial u nasich kym sa nedostavia dom...dom stavia partner, ma na seba aj hypoteku...vsetko okolo maleho platim ja, taktiez aj to zatial spolocne byvanie financujem jedlo energie prispievam nasim.len ja, nic mi nedava, riesi si iba ten dom a tam to hasne...neviem co mam robit, ci si pytat peniaze alebo ako, je to pre mna dost ponizujuce...asi to berie tak, ze riesi dom, ktory stoji dost penazi, ale chcel si to vziat sam tak to ma sam na seba...okrem toho aj ked niekde raz za cas ideme, tak si zaplati len za seba, kupujem si este aj tu blbu kavu alebo caj...aky mate na to nazor? Je tu niekto v podobnej situacii? Dakujem
@really8 dakujem za podporu...ja som sebestacna aj pracu mam fajn vsetko som si sama vybudovala, proste ja som sa nemala zle, ale som sa popalila a bola som slepa, ja to viem, ze som spravila hlupost...asi som moc bola hlavou len v praci a v tejto teme som vela snivala, vzdy som mala taku predstavu, ze budem mat muza s ktorym si vezmeme hypo postavime domcek, budeme bacovat spolocne a budeme mat deti...a presny opak zatial zacinam zit...a aj mi to je luto, lebo ked vidim niektore zeny ako zneuzivaju muzov uplne ze na vsetko, tak si hovorim, ze toto ma byt moj osud? A za co, ze som neni na peniaze a viem aj ja prispiet do rozpoctu a starat sa...ale tak asi tak mi treba, mala som rozmyslat
@alexis846 vieš, ja by som sa nebála byt ani tvrdá. Ak sa nechce dohodnúť, potom by som mu oznamila, že odteraz budem platiť len polovicu výdavkov na bývanie. Ta druha cast je jednoducho na ňom, čo sa udeje neviem, buď tam bude byvat a platiť, alebo ho vaši pošlú preč. Rovnako s jedlom, ak neprispeje, nech zje iba to, čo si kúpi. Ohľadom dieťaťa, ak nebude dávať žiadne peniaze, budeš žiadať výživné.
Trochu chápem možno i jeho, mohol mat aj on mal zle skúsenosti, vidi, čo sa vo svete deje, nechce riskovat a to by bolo i v poriadku, ale nie na úkor niekoho druhého a nie toho, že sa prestane správať ako dospely a uhrádzať svoje výdavky a záväzky.
@alexis846 vieš, ja by som sa nebála byt ani tvrdá. Ak sa nechce dohodnúť, potom by som mu oznamila, že odteraz budem platiť len polovicu výdavkov na bývanie. Ta druha cast je jednoducho na ňom, čo sa udeje neviem, buď tam bude byvat a platiť, alebo ho vaši pošlú preč. Rovnako s jedlom, ak neprispeje, nech zje iba to, čo si kúpi. Ohľadom dieťaťa, ak nebude dávať žiadne peniaze, budeš žiadať výživné.
Trochu chápem možno i jeho, mohol mat aj on mal zle skúsenosti, vidi, čo sa vo svete deje, nechce riskovat a to by bolo i v poriadku, ale nie na úkor niekoho druhého a nie toho, že sa prestane správať ako dospely a uhrádzať svoje výdavky a záväzky.
@tiika Tak si v prvom rade nemal ROBIŤ dieťa a mohol sa ľutovať zadarmo u autorkiných rodičov bárs aj do smrti...
@enmery prečo by sa mal ľutovať? Do spoločného bývania nie je povinnosť ísť, niekto to jednoducho nechce a ma na to svoje dôvody.
@tiika Ja nikdy nepochopím toto pochopenie pre debilov. To si fakt v dnešnom svete niekto myslí, že keby žil sam, nemusel by nikde bývať, platiť podnájom, energie, jedlo? Veď slovenské ženy samy dobrovoľne toto robia z "chlapov"...
@alexis846 ach bože, dom napoly treba dať. On si dostavia, a ty so synom budete bezdomovci? A na kávu by som s ním nešla, keď si sám platí, nech si sám pije. Nie je to chlap do života.
@tiika Ja nikdy nepochopím toto pochopenie pre debilov. To si fakt v dnešnom svete niekto myslí, že keby žil sam, nemusel by nikde bývať, platiť podnájom, energie, jedlo? Veď slovenské ženy samy dobrovoľne toto robia z "chlapov"...
@enmery v poriadku, veď o tom tiež píšem. Chápem dôvod - vlastne vs spoločne bývanie, to však neznamena, že schvaľujem i spôsob. Zároveň dokážem tie dve veci oddeliť a pozrieť sa na to i z druhej strany.
Je to lakomec opýtaj sa ho narovinu ako to plánuje do budúcna okolo financií
@alexis846 mrzi ma, ze toto musis prežívať, ale naozaj ukončí to čím skor, tvoje dieta to este nevníma, teraz je ten cas, aby si zacala odznova. Požiadaj súd p výživné, popros rodičov o pomoc, a usekni ho čím skor. Ty nie si odkázaná na ti aby ti nejaký kreten ubližoval. To co robí je ticha agresia a finančné vydieranie. Dufam ze sa ti podari skončiť to kým nie je uz uplne neskoro.
@alexis846 ach bože, dom napoly treba dať. On si dostavia, a ty so synom budete bezdomovci? A na kávu by som s ním nešla, keď si sám platí, nech si sám pije. Nie je to chlap do života.
@nelili1978 veď toto, on by jej mal naopak kávu so šľahačkou a poriadne veľký veternik k tomu kúpiť, však ona za neho hradí mnohonásobne viac.
@alexis846 mna len jedna vec este napadla...píšeš, ze si bola slobodná, bezdetna, aj vek uz mas vyšší. A ty kde si dovtedy bývala? Ked teraz musíš u rodičov.
Predpokladala by som, ze si mala uz za ten čas vlastné bývanie, prácu píšeš ze mas fajn....
K " pánovi oteckovi" sa radsej nevyjadrujem🙄
@alexis846 s priateľom sa vám narodil syn a tu jw kameň úrazu že s priateľom. Ďalej riešiť výživné na seba a na dieťa plus vyhodiť vyžierku z domu. Platiť nájom ani nepýtaj od tohto zmrda.
@alexis846 s priateľom sa vám narodil syn a tu jw kameň úrazu že s priateľom. Ďalej riešiť výživné na seba a na dieťa plus vyhodiť vyžierku z domu. Platiť nájom ani nepýtaj od tohto zmrda.
@anonym_99c561 prečo máš pocit, že to je kameň úrazu, že sa zaňho nevydala? V manželstve sa takéto veci nedejú? Každý týždeň je tu taká téma:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzel-mi-odmieta-davat-peniaze-ake-su-moje-prava/?page=2
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzel-neprispieva-na-domacnost-a-ani-na-deti/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-podozrenie-ze-som-vydata-za-lakomca/?page=3
@anonym_99c561 prečo máš pocit, že to je kameň úrazu, že sa zaňho nevydala? V manželstve sa takéto veci nedejú? Každý týždeň je tu taká téma:
@belllinka nie tak som to myslela. Dá sa aj bez papiera ale nie s vychcaným mužom, ktorý stavia pre seba a býva zadarmo u priateľkynej rodiny, na dieťa a ženu neplatí.
Ale pred narodenim dietata isto fasa chalan, velkorysy, ze hej. Ja si svoju kavu zaplatim na rande v den, ked muzom narastu maternice (teda ja som vydata a randit sa uz nechystam ale kdyby neco). Pan si postavi dom a ty ho zatial zivis a staras sa mu o dieta. Dobre vychytal chlapec. Ze ho aspon tvoji rodicia nevedia nakopat dakam. Dufam ze syn ma priezvisko po otcovi roka.
@anonym_a6d3df velmi sa mi paci druha veta👍
@alexis846 možno by si mu mohla povedať, že si si zobrala hypotéku na vlastný byt, ktorú ideš teraz splácať a chceš, aby od teraz platil náklady na bývanie, seba, teba a spoločne dieťa iba on sám.. to by som chcela vidieť, ako by sa zatvaril 😅

@alexis846 nejednému človeku by sa páčilo vlastniť svoj vlastný dom sam a nemusieť sa oň s nikým deliť. Prepáč, ale toto nie. Teba nemusí zaujímať, koľko plati hypotéku, je jeho rozhodnutím, ze do toho išiel sam. Nevidim dôvod, prečo by si mala ty financovať jeho živobytie, nežiadať spolupodieľať sa na starostlivosti o dieťa. Veď ty si môžeš rovnako polovicu výdavkov odkladať bokom (a možno raz investovat do svojho vlastného bývania, keďže on o spoločné nemá záujem).
Čo ti je na tom blbe? (Ak by si napríklad pracovala a nedostala si výplatu, bolo by blbe to pýtať?) A prečo to nie je blbe jemu?