icon

Partner sa nechce sprchovať

15. máj 2023

Som ja divná keď chcem aby si ľahol do postele čistý?
Lebo on mi nato povie že sa sprchuje ráno. Spi bez pyžama a po naliehani ho teda spracujem a ide do sprchy. Tak mi proste potvrďte alebo vyvratte či robím drámu pre nič .

Strana
z2
kvetinka75
16. máj 2023

@fadama tak zase my sa umývame každý deň, po príchode z práce, z vonka, automaticky ruky ideme umyť. Bez sprchy neľahnem do postele. V lete sa opláchnem aj 2 x za deň keď som spotená. Dcéra takisto. Neviem si predstaviť po celom dni pobytu vonku , v práci, medzi ľuďmi, neosprchovať sa. A myslím, že takto to funguje vo viacerých rodinách. A to sa nerobím dokonalou.

mikadooo
16. máj 2023

Robíš drámu pre nič. My sa sprchujeme večer a poznám ľudí, ktorí to majú nastavené na ráno, ale v podstate sprchujú sa vlastne s rovnakou frekvenciou ako my. Predpokladám, že muž nerobí v bani? Jedine, kde by mi to vadilo, by bolo, ak by chcel sex, to by musel predtým do sprchy, ale ináč...🤷. Veď sú to jeho obliečky, nie tvoje.

3petka
16. máj 2023

Podľa mna je toto riadna neúcta k partnerovi. Sprchuje sa ráno aby bol čistý pre cudzích a do postele ide celodenný? Fuj.

sashabb
16. máj 2023

Ja len žasnem ako každá vie, ako to majú iný doma. Ja mam rôzne kamarátky a známych, no o nikom neviem ako často a kedy sa sprchuje. Takéto veci sa nepýtam na počkanie, ani sa o tom s kamarátkami nebavím. Čiže je zaujímavé ako sa tu píše "nepoznám nikoho, kto by tak nerobil". A to, že sa o tom bavíte a pritakajú? si myslíte, že po vašom názore by vám povedali opak? to isto.
A ako to bolo spomenuté, verejné wc a 90% si neumyje ruky, len prehrabnú vlasy v zrkadle a idú ďalej 🙊 nebuďte naivné

mladena
16. máj 2023

to sú také témy, že ako niekto sa nudí a chce sa pobaviť na odpovediach, chvalabohu ak nemáš horšie problémy 🙂

dkl
16. máj 2023

Tak podľa mňa záleží aj na tom, čo v priebehu dňa robíte, ako veľmi sa potíte atď. Ja sa sprchujem ráno, sprcha ma skvelo naštartuje do nového dňa. Pracujem v kancelárii, takže večer rozhodne domov nechodím upotená a smradľavá, a naozaj nevidím dôvod, prečo sa sprchovať aj večer. Ak sa po celom dni cítim špinavá (mám svoje dni / je leto a potím sa / vrátim sa domov z celodenného výletu atď.), tak to sa večer samozrejme osprchujem. Ale pre mňa je naopak nepochopiteľné, ako ľudia fungujú bez rannej sprchy 😃

annm81
16. máj 2023

@sashabb Ja neviem, kde sa pohybuješ, ale že si na verejných toaletách 90% žien neumyje ruky je úplný nonsens. Drvivá väčšina žien to robieva. A ako viem, že sa ľudia v mojom okolí denne sprchujú? Tak, že napr. nesmrdia. Alebo že k nám bežne chodí rodina a známi na viac dní a aj my chodíme na viacdenné návštevy. Ešte aj keď sme s rôznymi kamarátmi behali x dní v divočine po horách, všetci do jedného sa umyli v studenom potoku, alebo aspoň núdzovo vodou z fľaše. V našich končinách je štandard sprchy 1-2x denne prinajmenšom u ľudí pod 40-50 rokov a to Európania nepatria úplne na špicu, pokiaľ ide o osobnú hygienu.

pink_lady
16. máj 2023

No. Moj ked sme sa spoznali, sa sprchpval kazde 2 dni rano, a ponožky mal 3 pary tyzdenne - jedny do práce, jedny na doma, jedny na cestu 🙈😁 bol starý mládenec, zijuci s rodicmi a kedysi to tak bolo 🤢 dokonca pamatam že máma vravela že sa kupavali 1x tyzdenne a dokonca kedysi sa vana vytahovala len pred porodom - nech je zena čistá...No ale k mužovi - odkedy spolu býváme, tak sa nestalo že by si lahol do postele neosprchovany 😉 stačilo mu vysvětlit svoj postoj 🙂 a rovnako aj ked dovtedy nic nerobil takmer doma, teraz okrem varenia urobi všetko co treba 🙂

fadama
16. máj 2023

@kvetinka75 nemyslela som dokonalosť sprchou. To je samozrejmosť. Tiež si neviem predstavit sa neosprchovat ako kolegyna. Hrozne smrdí potom, nikto jej to nechce povedať ale inak je to dobrá žena .
Skôr som myslela ze vysavaju 3x denne a 2x zmyvaju podlahu denne.

kvetinka75
16. máj 2023

@fadama jáj tak u nás také nehrozí

domkakvet
16. máj 2023

Pokial by nesmrdel tak by mi to nevadilo.

lucinka12356
16. máj 2023

Môj muž robí v lese.. Vzdy sa umýva keď príde z prace hoci aj na obed... Ak už ptm do večera nič nerobí tak sa už nesprchje ale ak sa necíti ôk tak ide.. Napríklad včera len počas hokeju sa sprchoval 6x co bol nervózny a spotený z toho 😄😄

sashabb
16. máj 2023

@annm81 chceš mi povedať, že človek ktorý sa sprchuje ob-deň smrdí?

mandzula
16. máj 2023

@sashabb zavisi od toho, ako smradlavo sa poti, ci mu smrdia nohy a ci si po velkej umyje zadok, je to teda individualne. A dolezite je aj to, ako casto si meni oblecenie.

annm81
16. máj 2023

@sashabb Samozrejme, že áno. V lete je des ísť električkou, pretože to sa potia všetci - aj tí, čo sedia na zadku v klimatizovanej kancelárii, lebo aj tí z tej kancelárie vychádzajú niekedy von. Pri diéte, aká je na Slovensku bežná, je koža človeka cítiť už na druhý deň aj v prípade, že sa nepotí. No a samozrejme, okrem potu máme ešte aj iné telesné výlučky, ktoré sú pre ľudské telo síce prirodzené, ale viac či menej páchnu.

tiezjedna
16. máj 2023

@fadama dokonalosť sa meria tým, že si človek umyje ruky? To je snáď elementárny hygienický návyk... To sú zase názory toto🙄

zooeynka
16. máj 2023

Baby ale toto sprchovanie sa vecer je asi specialita strednej europy mam pocit. V UK som v dvoch rodinach, v ktorych som dlhsie zila zazila, ze sa sprchovali IBA rano. Za mna to bolo nepochopitelne a fuj si lahnut po celom dni neosprseny do postele, ale u nich normalka. Boli to normalne, kultivovane, vzdelane rodiny, ziadne socky. Domy pekne. Auta tiez. Penazi dost. A sprcha zasadne rano. Vecer nic. (Ale zas prezliekali obliecky 1x tyzdenne, co ja doma robim 1x mesacne ...)

fadama
16. máj 2023

@tiezjedna preboha čítaj co píšem 🤦‍♀️

fadama
16. máj 2023

@kvetinka75 ani u mňa, som rada keď sa umyje podlaha 2x týždenne nieže denne 🙊😂

dejka77
17. máj 2023

@pink_lady Kedysi to takto bolo, ze sa ludia kupali v sobotu. Ziadne sprchovanie pomedzi to. A uplna topka bola ked sa okupalo dieta vo vani a potom sa v tej vode okupalo dalsie...

pink_lady
17. máj 2023

@dejka77 anooo 🤢

Strana
z2