Partner sa nedokáže o nás finančne postarať
Vobec nam nevychadzaju peniaze,nedokaze nic usetrit...nakupuje vacsinou on a ja jeho vyplatu ani nevidim 😒
Partner pracoval uz v nemecku,v rakusku,teraz na slovensku na zivnost...ale ja stale ziadne peniaze (usetrene)nevidim...Ked som cakala malu isiel na chvilu do nemecka ze zarobit na nabytok do bytu a dalsie veci..samozrejme neusetril nic...vsetko sa prezralo tak sme isli do zariadeneho bytu kde platime 350 eur mesacne...
Teraz ho mam doma cca 2 tyzdne lebo vymyslal ze on ide do nemecka robit na zivnost vraj tam lepsie zarobi a bla bla..nakoniec to vyzera tak ze tam nepojde ale ostane robit tu na slovensku lebo maju problem s ubytovanim...najhorsie natom ze on je uuplne bez penazi...a nielen tento mesiac...uz viac x sa to stalo..potom si len poziciava od sestry,od kamarata a ked dostane vyplatu musi to vratit..poplatit najomne,stravu a zasa neostane nic(a to je do dalsej vyplaty aj tyzden hocikedy)..
O praci sa nerad somnou rozprava..ked mu niekto telefonuje ja sa musim vypytovat kto to bol co chcel..on sam od seba nepovie nic...
Kolkokrat sa stalo ze tu par dni v mesiaci ani nebolo poriadne co jest alebo mala nemala plienky...Teraz ide jesen treba oblecenie mne..malej.....a zasa mi neostava nic ine len cakat kym mi da. ..Minule vianoce sme ani len stromcek nemali lebo jemu to financne nevyslo!!ziadne darceky..nic.. Kde mam tu istotu ze tieto vianoce to bude inak ?
Nikam spolu nechodime..ziadne vylety,dovolenky....
Teraz mame platit najom do 24 a zasa to nebude zaplatene nacas,nenormalne sa hanbim ked mi pride mail od majitela a upozornuje ze sme mali uz zaplatit...a to sme mali este velke stastie na takeho cloveka..druhy by nas uz davno vysmaril 🙄
Uz som zo vsetkeho unavena..nebavi ma takyto zivot..uz dlhsiu dobu premyslam ze odidem do zahranicia (zila som tam,mam tam pracu)
A potom si poviem ze dam tomu este sancu..... Ja mam skoro 30 a partner tento rok 37..Myslite ze je tu nejaka sanca nato aby sa on zmenil ?? Co by ste robili vy ostali alebo zacali odznova ?Dakujem pekne za odpovede 🙄
Fakt si nemyslim ze som az taka narocna...len chcem zit normalny zivot a neratat drobaky v penazenke.. kcomu mi je taky chlap ktory sa postarat nevie... 😔
@katuska2709 Ono si začneš uvedomovať tieto veci, až keď máš deti. Decku nemôžeš povedať, že mliečko alebo plienočky nebudú, keď si slobodný prežiješ.
@natalym no, ale on si to očividne neuvedomil. Ale aj čo sa týka plienočiek sa dá šetriť. Mne napríklad stačilo, keď jedna mamička v skupine septembrovky napísala, že jej malá má mesiac a minuli asi 270 plienok. Pridala som sa do skupiny látkovkárky tu na MK, pozisťovala si informácie, pozháňala veci a ideme na látkové plienky. Určite ma to nebude vychádzať až tak veľa peňazí ako papierové. Proste niekedy sa treba vedieť vynájsť.
Taktiež som toto leto navarila kopec detskej výživy. Áno, mala som domáce jablká a hrušky, ale určite vychádza lacnejšie aj nakúpiť ovocie/zeleninu a narobiť ako kupovať hotové.
Treba aj vedieť nakupovať. Premyslím si, čo chcem variť, napíšem zoznam čo mi skutočne treba a kúpim len to.
Oblečenie dieťatku nakúpiť za pár euro v bazáriku a pod.
@katuska2709 oni si to stale neuvedomuju ani jeden lebo keby si to ona uvedomovala necaka ci sa on zmeni ale snazila by sa ist do prace ... a uprimne mat na magio a nemat na plienky ved ak nema na jednorazocky tak platene...je to ako pise vela veci sa da ustrit v jej veku som z platu so zahranicia vlastnikom 3jizboveho bytu plus auta..bez hypoteky a leasingu..
@sense ona si uvedomuje akurát to, že takto sa žiť nedá, ale ide čakať na ďalšie vianoce bez stromčeka.... ja by som napríklad tiež chcela byť s malým celé 3 roky doma, venovať sa len jemu a pod., ale keďže s mužom chceme ísť do vlastného bývania, tak bohužiaľ, budem sa musieť vrátiť do práce skôr.
@katuska2709 asi tak nejak uvedomujem si ze takto zit nechcem ale nic neurobim preto aby som to zmenila...
@sheila72
ked je zena na materskej, muz sa ma postarat aj o nu, minimalne ak su manzelia, lebo tam si to slubuju, ze sa budu vzajomne o seba starat. Muz zabezpeci financie podla svojich schopnosti a moznosti, zena teplo domova, kvalitnu starostlivost takmer este o babatko... prinos zeny doma je velmi zretelny, hlavne prvy rok zivota dietatka a je NORMALNE, ze muz prevezme zodpovednost za financie, skutocny muz je BOJOVNIK a pre svoju manzelku a dietatko robi maximum..detto zena (vzda sa na cas aj prace, ktora ju velmi bavila a mala krasny prijem).
Neviem do akej miery toto pochopis, kedze mas iba priatela, ale v manzelstve su si muz a zena jedno... raz taha jeden, raz druhy... ked jeden nemoze, druhy potiahne... pripada mi uplne normalne, ze zena chce sa cca 1,5 roka..ci 2 roky venovat naplno dietatku... ak ulohu matky povazujes za valanie si suniek..tak je to smutne!! ☹
@mima4 záleží od toho, kto má aké dieťa. Ak máš pohodové dieťa, máš aj pohodovú materskú dovolenku :D škoda, že si trocha prekrútila moje slová, ale rátala som s tým, že aj takí špekulanti sa nádju ;) veď ja to chápem, že partneri sa majú podržať, len mi nešlo do hlavy, prečo by mal ťahať len jeden človek (v tomto prípade muž), keď aj druhý je zdravý, práceschopný. Keď chcem dieťa a chcem ísť na MD, tak si našetrím korunky a nie že nechám všetko na partnera. Len to som tým chcela povedať. Tebe by sa asi tiež nepáčilo, keby ostanú financie len na tvojich pleciach.
Podla mna tu je chyba v tom, ze on neberie svoju partnerku rovnocenne ale ani neviem ako, prosto niekoho koho on chudak musi zivit, lebo maju spolu dieta...u nas bolo v rodine vzdy aj je zvykom, ze ci robil jeden clen ci dvaja, tak stale sa rozhodovalo o financiach spolocne a tieto navyky si moji rodicia priniesli aj zo svojich rodin...podla mna nie schopny stotoznit sa s tym, ze uz nezije ako slobodny clovek a na druhej strane vnimam jeho nadobudanie finanacii za podozrive, ked je jeho prijem nepravidelny tak si myslim, ze je v nejakych kseftoch...no ja osobne by som s takym clovekom nebola, lebo to ako sa clovek cez financie sprava k ludom vela napoveda a podla mna s takym clovekom zenu dobra buducnost necaka, ked musi zobrat o kazdu korunu....
Na druhej strane je kopec zien kde sa chlap moze aj na hlavu postavit zene by nestacilo ani 10 000,eur pretoze nevedia hospodarit je ich fakt vela
@sheila72
ja ti tvoj nazor neberiem, myslim ze obe nemame deti, mozno zmenis nazor ty, mozno ja 😉 ked nastane konkretna situacia...
Podla mna sa divas na ulohu zeny matky s velkym opovrhovanim.... ako za tahanie za "dlhsi koniec" a chudak chlap v praci taha za ten kratsi koniec....
V manzelstve su peniaze spolocne... to nie ze "chlap dava zo svojich...", ale "z nasich". A aj vdaka tomu, ze zena taha urcity cas hlavnu starostlivost o dieta a domacnost, ten chlap moze karierne rast, dobre zarabat....
@sheila72 sorry, ale tvoje zmýšľanie je divné. Prečo by si mala žena našetriť korunky, ak chce ísť na MD? A koľko si ich má našetriť? Koľko si mala našetriť žena, ktorej sa narodilo postihnuté dieťa, ktorá sa už do práce nevráti, lebo jej dieťa ju potrebuje 24/7? Ona netušila že sa také niečo môže stať, kým otehotnela. Ako sa dá finančne ohodnotiť to, že žena je doma s dieťaťom, alebo deťmi, venuje sa im, všeličo s nimi vyrába, tvorí? Ako sa dá finančne vyjadriť to, že kým je žena s dieťaťom, s deťmi doma, jej manžel má čas a priestor na kariérny a tým aj finančný rast? Že ho má aj neskôr, keď žena nastúpi do práce a preberie na seba úlohu "taxikára", keď deti vodí do školy, škôlky, na krúžky.....zoberie preto aj menej platenú prácu, aby muž nemusel zanechať tú svoju? Rozumný muž si toto všetko uvedomuje a to, že žena má na MD obmedzený príjem nerieši, potiahne on, lebo nie len príjem, ale aj deti sú spoločné. Žena môže ísť predsa po dvoch mesiacoch do práce, aby boli príjmy dva a budú platiť opatrovateľku, prípadne pomoc v domácnosti na polovicu. Ale bude to to najlepšie pre ich dieťa? Asi ťažko. Nie som za to, aby bola žena nutne doma tri roky, netvrdím, že si nemôže prípadne privyrobiť prácou z domu, brigádou, predajom svojich výrobkov, no nie každej a pri každom dieťati sa to dá. Rozumný muž si toto všetko uvedomuje, rozumná žena má pred MD našetrené nejaké peniaze, ale nie preto, aby mohla na MD ostať toľko, koľko chce, ale pre prípad problémov, ktoré sa môžu stať - nezamestnanosť muža, choroba jedného z nich.....Rozumný muž si uvedomuje, že je tu aj možnosť, aby ostal na MD on a žena išla do práce a ak obaja berú splodenie dieťaťa a založenie rodiny ako vážnu vec, nemali by nastať problémy. A nezabúdaj, že sú rodiny, kde sa manželia rozhodnú, že žena ostane s deťmi doma a muž ich zabezpečí finančne a obom to vyhovuje, dokonca muž žene odkladá, šetrí na dôchodok, lebo si uvedomuje, aký ho bude mať, ak nepracuje. Ak model, ktorý si nadstavia, vyhovuje obom, niet čo riešiť. Ak by mi muž povedal, že ak chcem ostať na MD, mám mať našetrené peniaze, tak ho pošlem do čerta, nie že by som s ním mala dieťa.

čo tak sa postarať sama o seba a začať zarábať aj vlastnými silami???