Partner závislý na online hazardných hrách: Čo robiť?
Zdravím. Zistila som pred nedávnom,.že poza chrbát hráva na telefóne online hazard, pričom vyšlo von, že za tak krátku dobu prehral viac ako 16000 eur. Má na krku nebankovku, ktorú si zobral aby mohol hrať poza chrbát plus napožičiaval peniaze niekde inde. Byt v ktorom bývame aj s dcérou zdedil a je na jeho meno. Začal klamať, zavádzať všetko prehra do posledného centu. Odmieta pomoc, nechce si priznať ako zle na tom je. Ja som už v 7mom mesiaci a bojím sa kam pôjdeme aj s dcérou ked byt zoberie exekútor a ja nemám momentálne kam ísť. Finančne by som vedela potiahnuť aj nájom za 2 izbový byt no obvolala som všetky inzeráty dostupné v našom meste a blízkom okoli a nikto nás nechce zobrať. Mali sme mať svadbu v lete ale ta sa bude určite rušiť, také riziko si nechcem brať na seba.
Ahoj, takýto príbeh sa nečíta lahko, môžem len zo skúseností mojej najlepšej priateľky, svadba určite nie, a hlavne žiadne uhradzanie jeho dlhov. Ak by na teba tlačil, tak jedine ak ti predá byt. Bohužiaľ moja kamaráta, v snahe pomôcť prišla o všetko a pri rozvode ešte dostala na rozlúčku polovicu dlhov.
Velmi ma to mrzi, cim prechadzas, skus na zaciatok garzonka/jednoizbak alebo tu v mamickovskych skupinach - terminovky, lokalne ci FB poziadat o pomoc s byvanim. Toto dobre nebude, mas "stastie", ze su to len jeho dlhy a nie vase dlhy.
Utekaj čím skôr. Toto bude trvať celý život, nie je to otázka liečenia. Zniči celý život tebe a tvojim detom. Celý život mu budes musieť kontrolovať financie, nemal by mať k ničomu pristup. Ak s ním chces zostať tak tvoja podmienka musí byť prepis bytu na teba, inak skončíš pod mostom.
Som dcéra gamblera. Nakoniec sa obesil, dlhy mama splácala ešte 10 rokov po jeho smrti. A to chodil len do herni, neviem si predstaviť aké to je ak to majú dostupné v mobile.
Našťastie si to zistila pred svadbou. Ak sa nechce liečiť, tak jediná cesta je odísť od neho. Toto bude len horšie.
Ahoj prepac necitala som prispevok len nazov a stacilo mi dievca utekaj!!!
Toto je presne pripad, kedy si moze autorka dakovat, ze nie su zobrati 🙏🏻 Radu nemam inu, ako utekat a uz sa neobzriet. Vela stastia.
Napis mi ss
@20erika07 len ja mam ešte 3 ročnú dcérku
Je mi to luto, ale nejak zacat musíš ☹ skor ci neskor skoncite aj tak na ulici pri ňom ked prehra byt. Uz s novorodeniatkom to bude este tazsie riesit. Drzim ti palce
Moja kamarátka takého mala, ten prehral aj 2 ročnej dcére odložené peniaze, no všetko, ušla k rodičom, nechala ho v dome do ktorého dala viac než on, prepísal dom po rokoch na ňu, ona ho spláca, už nemá veľa. Stihla sa aj vydat, žiť iný život a minulý rok sa jej narodilo druhé babo. Takže bud sa spamätá on, alebo koniec. Fakt nemáš kam ísť? Co čítam od žien príspevky tu alebo na FB, každá napíše, že nemá kam ísť. Rodičov, sestra, brat, krstná, svokra ina rodina nie je?
Budúcnosť s nim nemá význam, to vieš aj sama. Jedine co ti poradím je aby si na neho pritlačila nech aspoň o byt nepríde, nech ho prepise darom na teba alebo na deti. Jedna vec je nepriznať si závislost ale druhá, že reálne vie čo sa stane keď spadne do dlhov a obuju sa do toho exekútori. Toľko rozumu snáď ešte ma.
Napíšem príbeh z mužovej rodiny moja dobra svokra už leží rok v hrobe a svokor hra a neprestal. Roky rokúce snád od roku 1989/1990 odkedy prišlo automaty. Najprv hral v malých len drobné. Potom začal už viac a viac odkedy sú mobily tak hra všetko čo príde stávkuje to je cesta do pekla. Môj svokor má 80 rokov myslíš si že prestal figu borovú nikdy neprestal a ani neprestane. Never žiadnym sľubom. Moja svokra sa pre neho naplakala naprosila úplne jej vypovedalo zdravie. Z toho čo ho prosila aby prestal nič nezaberalo. Never nezlepši sa to a dobre že nie ste manželia by si musela platiť aj jeho dlhy. Raz ak začal tak neprestane niekomu nepomôže ani liečenie. Musí chcieť sám nechce neurobíš nič. Smutne je že si ho neprekukla skôr. Teraz ak už čakáš druhé je to ťažšie oveľa. Z jedným dieťaťom áno ešte áno z dvomi z RP alebo Materskou už to bude veľmi ťažké odisť sama píšeš máš problém nájsť podnájom. Môže prísť o byt a teda ostaneš s deťmi na ulici však TI ich môžu vziať. Takému je zbytočne niečo hovoriť. TY tomu nezabrániš to je jeho byt a ten vie že ak narobí dlhý má ich ešte začo splácať však má byt. Pochybujem že je s tebou ako s priateľkou že TI dobrovoľne prepíše byt. Tomu neverím. Neber si ho a rada bud že aspoň si sa tuto informáciu dozvedela skôr ako neskoro. Never nezmení sa musí chcieť sám prestať hrať .Sú taký mojej kamarátky muž narobil dlhý tiež hral už ak bolo dlhov strašne veľa obesil sa nechal ju našťastie už deti boli väčšie chodila do 4 robôt aby splatila za neho dlhý je to viac ako 10 rokov čo zomrel a ONA dlhý splácala do nedávna.
Si tehotna a mas dieta, cize bude problem najst najom, tie peniaze co by si dala za najom si odkladaj a ak vznikne dlh na byte v ktorom teraz byvas mozes z tych penazi nieco zaplatit za to ze tam byvas, ale ci to vydzi na tri roky, kym pojde dieta do skolky a tebe sa potom bude lahsie hladat najom, tak to je aj tak otazne.
Ty si tu už pisala, že? A vsetko, čo sme hovorili sa naplnilo..Takže čakate už druhé..hm..čo ti poviem.Musiš si nejako pomocť sama, lebo toto ti všetci predpovedali a tam už neni čo riesit.Mat dlh 20 000 v nebankovke, ktora inkasuje extra vysoke uroky za 1 omeškany deň, plus vam hrozí, že vam siahnu na byt? No toto je ten katastroficky scenar, pred ktorym sme ťa varovali..z tejto jamy sa vyhrabat len zazrakom
@karolinakr o com točíte? Toto je môj prvý príspevok a problém vznikol nedávno. Asi si ma s niekym mýlite.
@karolinakr aký dlh 20000 v nebankovke, to ste z kade nabrali to číslo? Vy vôbec viete kto som, alebo s kým si ma mýlite? Pred rokom sme bývali v zahraničí a bolo všetko v poriadku.

Ked sa nechce liečiť, len rychlo utekať, taky prehra vsetko. Poznam take dve rodiny, v jednej muz prehral dom, v druhej zena byt . S dietatkom na ceste ti staci zatial aj jednoizbovy, hlavne aby si neskončila aj ty zle s babom, kvoli nemu .