Partnerov byt a sťahovanie
Ahojte . Idem si sem pre radu,viac hláv ,viac riešení. Prenajimame byt. Partner dostal 3 izbový byt od rodičov ,oni sa presťahovali na vidiek a byť prepísali na jeho meno ,takže je už výlučne v jeho vlastníctve. Na prenájom platíme 450 eur . Chce sa presťahovať do bytu,čo chápem. A tu nastávaju z mojej strany pochybnosti. Sme spolu 15 rokov,máme spoločné dieťa,on rozvedený,z prvého manželstva dieťa. Ide o to,že treba tam zainvestovať v tom byte do detskej izby minimum ,všetko by som zacvakala ja,nakoľko on nikdy nevychádza z výplaty ( platí ešte stále úver,ktorý zobral z prvého manželstva) je tomu už x rokov,platí na dieťa a bohvie naco ešte nevidím do jeho financií ,nakoľko spoločnú kasu nechcel. Môj návrh bol,nech ten byt preda ( teraz sa dá za dobrú cenu ) a nech si kúpime dvojizbak ( spoločne ) ,zo zvyšných peňazí nech vyplatí pozdlznosti a nech nie je vždy v minuse. No nepáči sa mu to,teda rázne odmieta,že on ten byt predať nechce. Avšak,z mojej pozície,ak sa tam nasťahujeme (zainvestujem tam do prerabky detskej izby ) ,ten byt nikdy môj nebude. Aj keby sa prihodilo to najhoršie v živote,že by sa mu niečo stalo,tak budem musieť vyplatiť jeho dcéru aby sme tam vôbec mohli ostať. A toto je fakt,do ktorého sa mi nechce ísť. Najschodnejsiu cestu považujem kúpiť spolu menší a on nech sa vymota z pozdlznosti . Rozmýšľam že si sama ku rodičom prístavim,viem že to bude moje (som jedináčik) a nikdy nebudem musieť sa s nikým vyrovnávať a platiť pôžičku dokonca života. Tam tiež nechce ísť. Okej,aj to sa dá pochopiť. Ale že ani jedno riešenie nie je dobré to mi už hlavu neberie. A obetnym barankom spolu s dieťaťom našim byť nechcem.
Inak ked tak malo vies o jeho vydajoch, ktovie, ci tam nie su aj ine veci…kolko plati ten uver? Kde dava ten zvysok?
Ja hlavne nerozumiem ako ste si to nastavili.... To byvalej plati hypoteku na dom v ktorom nezije? A vasej spolocnej domacnosti zaplati iba najom a na inom nicom sa nepodiela? Nie je to čudné?
15 rokov mu tolerujes ze si ma svoje peniaze sam pre seba, a ked dostane byt, ides ho pytat pre tvoje dieta / vase dieta / a pride ti zly, ze s tym nesuhlasi.
samozrejme ze nema dovod prepisat rodicovsky byt na iba jedno dieta. a z tvojej strany toto ziadat je prehnane.
ddruha strana ---- absolutne nechapem preco zivis takehoto v podstate luzra s dlhmi a este si si s nim spravila dieta.
urobit dietatu detsku izbu je ten najmensi problem - teraz nema ziadnu?
preco ste si uz davnejsie nic nekupili?
preco vobec si s nim, ked ti neprispieva na dieta? natvrdo, sudom urcit vyzivne. to kde sme
@ropucha6 neviem nič. Ale ten úver viem naisto,to mi dokonca povedala jeho mama. Tak som len žasla. Poziciava si od kamoša,sestry atď . Toľko viem,viac nie. A ešte keď nemá peniaze,ja som držala doma peniaze pre prípad núdze (náhle výdavky) 1000,eur tak mi z nich ešte aj zobral (potom vrátil) ,ale zobral bez opýtania. ,( Radšej som všetko už dala do banky odvtedy ) .
@kaktusik007 ja som nechcela aby prepísal len tak na spoločné naše dieťa jeho byť,ja som mu navrhla že mu ja vyplatim časť z toho bytu ( myslela som to tak ,že v prípade ak sa zoberieme ) ja mu vyplatil tretinu toho bytu a čo on s tými peniazmi robí mi je jedno,ale napríklad z toho by mohol kľudne vyplatiť dieťa z prvého manželstva ! Ja som to dieťa vydesiť nechcela ! Ani by som ho ja nevydedila,veď on už roky rokúce platí úver na ten dom kde žije jeho exmanželka s dieťaťom.
Svoje vlastné dieťa nevydedi? O to sa už postaral. Dom, na ktorý platí hypotéku bude predsa jeho dcéry. A ten dom má určite väčšiu hodnotu ako 3-izbovy byt. Je načase postarať sa o to vaše dieťa. Aj oňho sa postará rovnako? Tak kúpte dom a prepíšte ho na vaše dieťa, len tak to potom bude spravodlivé.
@zaphyra áno tak. Lenže ja som o tomto fakte nevedela! Dozvedela som sa to pred rokom od jeho mamy ,ktorá sa náhodou preriekla.
a ked sa mamicka preriekla - preco si neurobila bordel a rosambo???? toto ja zistit uz som 30x odstahovana a z platu 2000 eur mi plati vyzivne
@nikuskakri veď to,práve preto mi to príde už divné že prečo sa ja tam mám sťahovať. Nech je chlap a nech si kúpime niečo spoločné čo bude len našej dcéry ,ale nič.
15 rokov spolu žijete, absolútne netušia o jeho príjmoch a výdavkoch, ojebabrava ťa celé roky, ty živis seba, dieťa aj jeho a ešte sa pýtaš či je to ok ?
Neverím.
On si platí iba svoje nutné výdavky, očividne sere na teba a vaše dieťa, z 2000e necítis ani euro....
Radšej si rieš svoje vlastné bývanie, výživné na dieťa a tu guľu na nohe pošli do 3x p
Lásku, peniaze a starostlivosť dáva rovnako deťom? A je jedno či má 6 alebo 23? Samozrejme že jemu vyhovuje že ty platíš nájomné: elektrinu, vodu atď aj keď len polovicu, so stravou a oblečením pre vaše dieťa je to ako? Kto to platí? Hádam nie len ty?
@kaktusik007 spravila som ,bola som neskutočne naštvaná. On opakoval že to tak nie je,ale viem že je ,aj jeho dieťa z prvého manželstva mi to potvrdilo.
@cacianka veď ja necítim nič z 2000,eur. Dcére kupujem všetko ja,oblečenie,škôlka,krúžky,pre seba tiež,potraviny tiež. Lebo ...on nemá ..
S takým človekom by som ako frajerka neostala. Dotuje exmanželku (úver na bývanie, ktoré nie je jeho), míňa peniaze ani nevieš kam, na svoje maloleté dieťa neprispieva a ešte pýta od teba vraziť peniaze do jeho bytu. Bola by od teba blbosť tam dať čo i len euro keď to nemáš nijak ošetrené. O rok tam môže nasťahovať novú frajerku a teba s dieťaťom pošle k rodičom.
Prepáč, máš na tom aj ty podiel viny. Si príliš mäkká a máva tebou. Dohovárania a vyhrážky nikam nevedú, o tom si sa už presvedčila. Musíš si nastaviť podmienky a stáť si za tým. Ak sa nič nezmení, opustiť ho. Zjavne ťa využíva.
bola so nastvana... super. okrem toho si urobila co?
a celkovo nerozumiem z akeho dovodu toho chlapa zivis!!!!! ty si neuvedomujes ze svoje dieta v prvom rade okradas ty sama lebo zo svojich oenazi co zarobis zivis darmozraca???
@autorka bez urážky, ale našiel v tebe dobru kravu, prepac. Uz s tým platením ex, no comment. By som si s nim sadla, a rázne mu povedala ze tak ako sa "stara" o ex a jej dceru, odteraz sa tak bude starať aj o naše dieťa. Cize bude platiť jeho výdavky aj on, nielen ja. Ze nema? Toby ma vôbec nezaujímalo ti poviem. Koniec koncov, z 2.000€ mozes mat pekne vyzivne, ty máš kam ísť, to mas výhodu. Preco toto trpis, prečo financuje aj jeho ex rodinu? A to s tým bytom, to je iba vrchol ľadovca. Automaticky ma byt vášho dieťaťa, keďže svojej 1.dcere byvanie uz zabezpečil, ak by nepochopil, je mi luto ale bye bye.
Prepac, ale Vase dieta ma 6, ste 15 rokov spolu … ako mne hlava nebere, ze ty sama si neinvestovala do svojho vlastneho byvania, cakala si na neho? Fakt na ZS chyba predmet financna gramotnost. Preco sa staras do toho, co on investoval kam a nie o svoje financie? On urcite vedel, ze nieco dostane, preto asi mu vyhovoval prenajom …On ta super vyuzil Bohuzial treba otvorit oci … ty si nechaj podnajom kym sa z mozes na nieco vlastne a on do svojho bytu. Ziadnu traumu za tym nehladaj, to je vychcanost. Ty si videla 2000€ ale ako sa hovori oj… a macka vtacka. S tym, ze by isiel do niecoho spolocneho nerataj .. neurobil to doteraz a neurobi to nikdy.
ahoj, musim sa s nim dohodnut, stanovte si datum, napr. po jeho vyplate a da ti na stol napr. 500e na mesacne vydavky. plus bude platit nadalej najom. on nemoze chciet, aby si ho zivila.
ano a je samozrejme, ze peniaze po vyplate vybera on, aby si nemohla vyberat ty.
a vidis, ta karta k uctu --- pises ze ju mas tri roky, takze tri roky mas kartu ktorou nevies platit a tiez to riesis iba stylom ze sa nastves?
no nediv sa, ze si na tom tam ako si
Tak zabezpečiť dieťa je také...mnohí sme neboli zabezpečení od rodičov, ale dobre a aj ty si rodič, už dávno si si mohla zobrať menší byt na hypotéku keď vidíš že s ním nepohneš
No myslím si, že by už bolo načase prestať platiť hypotéku exmanzelke, keďže to nedáva zmysel. Ok dom ostane jeho dietatu, ale býva v ňom aj ex-.Teraz môže riešiť maloleté dieťa s ktorým býva a ktoré to potrebuje... pokiaľ nebude platiť hypotéku, tak mu kazdymesiac ostane pár sto eur navyše- predpokladám. U mňa by s tým nepochodil... sorry, ale takéto by som neakceptovala...
Nemoze vydedit druhe svoje dieta. A ano, ak by zomrel, po polovici zdedia obe deti. Musis vyplatit polku bytu prvej dcere. Bud rada, ze teoreticky prides takto k polke bytu a nie plakat, ze druhu budes musiet vyplatit. Preco nemas svoj vlastny byt?
Aj keby si zila v podnajme, tak si chces pekne vymalovat a zariadit pre dieta izbu. Nova plavajuca podlaha do 1 izby, aj do celeho bytu nestoji tak vela. Ani vymalovanie.
Kym partner nedostal byt, zili ste v podnajme, platili tam velke najmne, bolo vsetko ok. Teraz po darovani bytu mate zrazu problem. :D
Zeno prepac za vyraz, ale ty si taka hlupa. Kebyze mas 20 ako ja, ked som stretla takehoto vychcanca, tak pochopim, ale ste spolu 15 rokov, takze mas omnoho viac. Ja som mala 21, ked som sa nastahovala k rozvedenemu s jednym dietatom. Splacala s nim hypoteku, prerobila jeho byt. On prvy byt nechal ex s dietatom, lebo ze ona by ho nedokazala vyplatit. Spolu s nim som mu platila vyzivne a hypoteku na ten byt, kde sme byvali. Kebyze sa mu nieco stane, zdedi to jeho dieta. Precitla som ale az, ked mi pri vacsej hadke povedal, ze on ma nevyplati, ked chcem mam si zbalit tych par veci, s ktorymi som tam prisla a ist prec. Nebyt mna, ten byt ma stale v povodbom stave, lino na zemi, stare rozpadnute okna. Nepoznal by pocitac a bol by stale pred opicami. Po 10 rokoch som od banky dostala 100percentnu hypoteku a stahovali sme sa ku mne, ale od neho som nechcela ani cent investovat sem, aby mi to nemohol potom vyhadzovat na oci a nechcel sa zrazu vyrovnavat, lebo jeho bola garsonka, moj 2 izbak.. Hlupa som bola, ze som s takym clovekom stratila 17 rokov zivota. Ale to je uz o inom.
Ber dieta, daj si vyzivne na dieta a chod k rodicom. On je vychcana svina, ked ti da kartu k uctu a vyplata na druhy den tam nie je. Ak zaraba to co pises a vsetko pltis ty, je to hajzel, to sa este pekne vyjadrujem. On sa postara o prvu zenu, plati jej hypo, dom ostane prvemu dietatu a ty a tvoje dieta za 15 rokov odides s holou prdelou? Ved on je spokojny, ma vyprate, navarene, upratane, vecerne sluzby a ty sa staras o nakupy, dieta a on ti neda ani cent? Prenqjom na polovicku a laskavo nech plati aj polovicku stravy, oblecenia pre dieta, drogeriu, atd... vyjde to omnoho viac. A urxite nie svadba. Si predstav, ze ake zavazky este musi mat, ked 2000 eur ide do ... mesacne
Zeny vazte si same seba. Dnes je to tu special. Jedna chodi okolo chlapa po spickach a prisposobuje sa jeho naladam, druha necha so sebou zametat a necha sa vyciciavat financne.
Jednoduche. To co ste platili na prenajme 450 eur, usetrite a prerobite si ten byt. Cudziemu davat na najom 450 eur ti nevadilo, ale prerobit z toho teraz detsku izbu ti vadi. Niektorych ludi nechapem.

@sense na to nepristúpi,hovorila som mu,tvoje prvé dieťa je za vodou,zabezpečil si ho,ja ti dám určitú sumu do bytu a prepis na naše dieťa ten byt. Na to povie že on svoje prvé dieťa nevydedi. Ale z toho mi logicky vychádza že vydrbe s našim dieťaťom,či mi nepríde správne .