Partnerova neochota zobrať si pol dňa dovolenky
Baby teraz sme mali hnusnu hádku s mužom. Som sa spýtala či si mohol zobrať pol dna dovolenky keď pôjdem na korekciu obočia. Inak ho nikdy o nič nežiadam, mala som rôzne vyšetrenia a vždy beriem dieťa so sebou alebo otravujem kamarátky, ale teraz sa to nedalo. Tak mi strašne vynadal či som normálna, že keby to niekomu povedal o čo ho žiadam tak mu každý povie aby takú ženu kopol do riti a išiel preč. Je to fakt také choré že ho žiadam o postráženie dieťaťa keď niečo chcem pre seba? On chodí do fitka alebo do kostola a som ticho. Dovolenku nijakým spôsobom nečerpá,nikam nechodíme pol dňa by mu nechýbalo, a jeho prácu veľmi dobre poznám, keďže som robila za zákaznícku firmu, pre ktorú on robil, tak viem ze tam nehrá rolu ani pár dní, nie ešte pol dňa.
@viki_lv o to viac ma zaráža že ja som za ním slušne prišla že vtedy a vtedy by som chcela ísť tam a tam, mohol by si si zobral pol dna voľno lebo kamoška práve nemôže. A o to viac bola smutná jeho reakcia, že či som normálna atď atď
tvoja prvotná chyba bola, že keď si potrebovala niečo, riešila si to s kamoškou. Od samého začiatku si ho mala zapriahnuť a nie so žiadosťou alebo s prosíkaním sa, ale oznamovacou vetou. "Idem tam a tam a budeš s malým". Bodka. Bez debaty. A každý deň by som mu ho dala aj pri tom wellness by som mu ho odniesla. Nech vie, čo je to robiť niečo pri dieťati.
On je jednoducho zvyknutý na svoj štandard, a zrazu niečo od neho chceš. Vymykáš z normálu. Tak jasné, že si neni normálna
@sasa1310 ako by mohol prebalovat keď je pol 9 a teraz prišiel domov? Sprcha, večera, bude minimálne 21.15 a dieťa už spí
@sasa1310 áno raz skladal ohradku a dala som mu dieťa a už sa sťažoval že či má teda strážiť dieťa alebo skladať ohradku. Pritom ja viem variť, upratovať aj strážiť dieťa a ešte mi pritom ide seriál
Ty sa stazujes, no zároveň si ho obhajujes...čítaj po sebe
V podstate žiješ ako slobodná matka, keď si tieto veci bežne riešiš s kamarátkami. Buď sa nad sebou zamysli a prehodnotí svoju reakciu alebo nech tiahne do.... toho kostola.
Niežeby to bol prvý takýto kresťan. Dokonca je to práveže skôr typické, že chcú taky konzervatívny setting, ze žena doma trčí a chlap môže všetko. Brrr...
...a jeho dobré stránky sú...?
Nezavid. V každom vzťahu su nejaké problémy alebo niečo čo ti prekáža. Skrátka - dokonalosť neexistuje, ani u nás. Možno keby som ti napísala s čím máme my problém, tak by si zostala ako obarena a nechápala by si, lebo u vás s tým problém nikdy nebol.
Pointa je tá, že treba sa sústrediť na to dobré, na tých problémových veciach skúsiť zapracovať spoločne a keď to nejde zmeniť, tak sa s tým zmieriť. Ak je všetko ostatné v pohode, tak fakt len zmieriť a vážiť si to dobré, čo v ňom máš.
ja píšem, že má ísť teraz prebalovať? On mal prebalovať od kedy sa dieťa narodilo. Tak ako to robia iní otcovia
@marcellka32 v mojom živote nie je všetko len čierne, nemôžem povedať ze mame nonstop zlý vzťah, snažím sa byť objektívna.
@viki_lv vidíš, teraz tu vysvetľujem, že to ze sa sťažujem nie je koniec sveta. Ale toto mi fakt vadí a je mi to ľúto aký je.
@sasa1310 tak každá domácnosť je iná. On napr prerabal obývačku, robil sadrokartónové stropy, podlahy, elektriku, všetko sám. Nemohla som mu povedať ze ser na to a pod vymeniť plienku keď mal kopu práce, v ktorej ho nikto nezastupi. Okolo domu je stále veľa prace a on stále pracuje, ale že si ja nemôžem dovoliť od neho chcieť pol dna dovolenky aby som mohla urobiť niečo pre seba je choré
@sasa1310 ja chápem ze nemá ísť teraz prebalovat a nič také nehovoris ale ide o to ze je stále prec, ok boli aj dôležité dôvody ale posledný polrok sú to srandy typu wellness a altánok, čo robí pre svoje potešenie. A keď je človek do 9 zaneprázdnený asi veľmi starostlivosť o dieťa nestíha. Väčšinu dní v týždni dokonca ani nepríde včas aby ho vôbec zastihol kým nespí
nečítala som tému, len prvú stranu. Máva s tebou preto, lebo mu to dovolíš. Ak chceš niečo zmeniť (úprimne ti poviem, že ja by som už s tým mužom nechcela byť), tak je najvyšší čas zmeniť pravidlá. Vrátiš sa do práce, dieťa do jasieľ, starostlivosť o rodičov nech si zabezpečí ako chce a o dieťa a domácnosť sa budete deliť rovnakým dielom. Nie? Potom ho nepotrebuješ. Život s partnerom má byť pre teba ľahší, krajší, príjemnejší, ale ty si teraz v pozícii, že by ti bolo lepšie bez neho ☹
@elizabet173 ďakujem za názor ale ja proste dieťa do jasiel nedám. On potrebuje mamku, nie vychovávateľku
No nemusis ho davat do jasiel, no nech sa aj on o dieta postara, ved je otec, ci nie je?
Ja som nemyslela konkretne, ze by si sla v case kostola na obocie. Ale mohla by sa z toho stat lravidelna chvilka pre teba. Neviem,ci chodi len nedele alebo aj cez tyzden, ale to je jedno. Cim castejsie,tym lepsie pre teba. Ved ak ste male krstili,tak sa zaviazal k tomu,aby ho viedol ku krestanstvu.
veď mu povedz, že to robíš pre krásu, lebo si ideš hľadať partnera, ozajstného partnera, nie niekoho, kto ťa oplodnil a urobil si z teba slúžku. Normálne neverím, že je toto skutočné, že si jedna žena nechá takto skákať po hlave a nechá to zájsť až sem. Môžeš mi napísať, čo ti na ňom imponuje, prečo si vlastne s ním?
mamku najmä potrebuje tvoj muž, pre seba aj pre svojich rodičov. Ako myslíš, o dva roky budeš v oveľa horšej pozícii, ako si dnes, budeš už pre muža úplnou handrou, lebo si priveľmi na full servis zvykne. Inak nemusia to byť jasle, môže to byť aj opatrovateľka, ale tu nie je tvoj problém, tvoj problém je v tom, že si nedokážeš presadiť svoje. Prečo ťa trápia jeho rodičia a vždy ustúpiš? Nehovor mi, že nie je možnosť im jedlo objednať, myslím, že v mnohých mestách ešte aj dôchodcom doplácajú. Vieš, čo by som urobila ja, keby si nechcel zobrať pol dňa dovolenky? Zaplatila by som opatrovateľku, bola by tam so mnou aj s dieťaťom a keby si na ňu zvyklo, strážila by dieťa vždy, keď by "otec roka" dal prednosť niečomu inému, ako rodine. Len potom skutočne neviem, na čo spolu ste.
Autorka si odporuje sama, v úvode píše ako jej partner nepomáha a o 3 strany ďalej je už vlastne vzťah ok
Takže som bola za ním sa pokojne pozopravat ako mi bolo odporučené. Hneď povedal ze prepáč chod keď je to pre teba dôležité. Tak som mu povedala ze dôležité to nie je ale nemyslela som si ze bude tak reagovať. Keď sa opýtal ako tak som povedala ze takú ženu kopnúť do riti. Opäť povedal ze už má vybavené voľno (klamstvo, lebo o 7 večer by si nevybavoval voľno na budúci pondelok). Hneď som pochopila ze manipuluje. Potom opäť opakoval že keď je pre mňa obočie dôležité. Tak som mu stále pokojne vysvetľovala že nie je dôležité a tak isto nie je dôležitý wellness ktorý robí a aj tak ho robí. Pritom ma totálne ignoroval a ani nespustil oči z telky. Keď som sa spýtala či vôbec počúva tak povedal hm. Už ma začínal pekne srať tak som povedala ze nechcem takto žiť že od neho chcem drobnosť a on takto reaguje, že dieťa mame spolu a ze som na materskej neznamená ze nemám nárok na hodinu času pre seba a či to fakt myslel vážne s tým kopnutim do riti. Vraj áno. Potom ze mam odísť lebo odíde on. Tak som mu povedala ze u mňa skončil a odišla som do detskej. Toľko k snahe o pokojný rozhovor
strašný chuj.
Môj manžel je pracovne veľmi vyťažený, ALE malého kúpal iba on, každý večer mi uvarí čaj a tak 3x do týždňa mi pomasíruje nohy. Občas cez víkend nám pripraví všetkým raňajky, varí jeden deň cez víkend. Perie a žehlí si košele. Ja chodím každý rok na predlženú babskú jazdu od piatku do nedele - ON je s deťmi, starší syn nie je jeho biologickým, ale berie ho ako vlastného, na tieto víkendy chodím odkedy mal malý 8 mesiacov. Zdravie je priorita a ak sa to nedá zariadiť inak, samozrejme ostáva s deťmi on. Včera som bola na očkovaní a môj manžel ma celý večer obskakoval. Nemá problém prezliecť periny, spolu sme skracovali záclony, pranie, umývačka, vysávanie..
Tvoj muž ťa má za slúžku, matrac, kuchárku a ešte aj opatrovateľku jeho rodičov. Neváži si ťa ani ako ženu a ani ako matku, pretože ty si nevážiš samu seba. Taký život chceš?! Zdvihni hlavu, pozbieraj hrdosť a konaj!
@marcellka32 co si odporuje na tom ze nie je všetko 24/7 len zle? Nepomáha mi doma ani s dieťaťom, robí iné veci, raz za týždeň je s nami, ľutujem ta keď vidíš veci len čiernobielo
@marcellka32 veď postupuje presne podľa šablóny MK: 1. strana - neuveriteľne ťažké spolužitie, 2. strana - veď má aj dobré vlastnosti, 3. strana - začne ho obhajovať, 4. strana - je to vlastne takmer dokonalý muž, 5. strana - porozprávali sa a všetko pochopil a úplne sa zmenil. Neviem, čo je na to nepochopiteľné 😎
vieš čo, veď problém vlastne ani nemáš, si v podstate spokojná s výberom partnera, tak je všetko ok, nie?
Vieš čo, tvoj partner robí len to čo chce on, aj tie vaše nedele, vlastne on to tak chce. Vsak mu daj maleho nech su len spolu a ty si rob co chces. vsak s tebou je maly furt. Ale to by sa pankovi isto nepacilo. Ty skaces ako jeho opicka. A tie svetle okamihy to je presne ten cas manipulatora. Za dva roky nemas pre seba hodinu?! fakt nie akoze
@elizabet173 ty máš asi trochu nižšie IQ ale to nevadí. Od začiatku vravím ze ma serie táto vec a veľa inych je aj fajn. Nikdy som nepovedala ze je dokonalý. Neobhajujem ho ale keď podľa teba ľudia majú len dobre alebo len zle vlastnosti tak ta ľutujem
Ja nevidím veci čiernobielo, ty nevidíš pravdu, nechceš ju vidieť
@uglybetty1234 vieš keď mne nejde o to odložiť dieťa. My sme s malým zohraty pár ale niekedy sa nedá s ním byť nonstop. Lenže naša situácia mi príde taka ze jedine co z môjho muža mam sú financie. Tzn ze nemusím platiť nájom. Iba to mi uľahčuje
Moja mila autorka. Mojho muza velmi lubim. A teraz ked to citam tu co pises ty neverimze toto zaziva este niekto😢😂 ako ja prve 3 r s dietatom a mojim muzom. Bolo to desne, myslela som ze sa rozvedieme😂 on od rana do vecerav robote, od pol7 do 17.30 dakedy aj dlhsie. Ja sama s malou cele dni.ja vystavena na paderu kedze moja mala bola extra turbo nespavec.on samozrejme vystaveny z roboty, v kuse hadky. Ze doma ani prstom nehne a cez vikend a nas furt chcel vlacit ku svokre.ja som sa nemala kedy vyspat a zresetovat aj keby sa na kolomaz rozliala.nepomohli ultimata, vyhrazky, 2 x som ho pobalila nech vypadne, ( nesiel vdaka bohu), skusala som svokrovcom nech mu zaludok vycistia, ze ma zenu( s vaznymi diagnozami zdravotnymi, a dieta nie len svoje zamestnanie) proste on musi doma pomahat.uz by som ich dnes neprosila😂 no zifaldtvo jesvina. Presne toto podobne co ty,,, volno? Naco? Si chora, mas horucky, pomoz si ja musim byt v robote.dohodnute 2 tyzdne dopredu ze v ten den ma dovolenku si vybavit, bo idem na vysetrenie.aj to bol schopny zrusit a ist do roboty. Vsetky dohody ohladom jeho volna a prisposobenia sa kus nam 2 babam padli vzdy. Zurila som penila. Az som rezignovala. A zariadovala sa uz nez jeho pomoci.. to uz sa mu nevidelo😂 a naozaj najviac nam pomohlo ze som si nasla brigadu.. a proste musi prist domov. A byt s malou. Casom si aj poposuval hodinu prichodu domov na skor lebo prisiel nato ze tak bude lepsie😂. Ale zas moj chlap nikdy nebol ze by malu neprebalil, nenachoval, neokupal, to spravil..atd. Mala ma 4,5 r ja chodim uz 2 rok natu brigadu a kusok sa ten jeho Workoholizmus zmiernil.je vlastne 4 h s malou poobede a musi s starat👍👍😁
@marcellka32 tiež žijete v dome o obytnej ploche 240 m2 ktorý je v rekonštrukcii a k tomu 20 árov pozemok? Je okolo toho veľa prace a ja chápem ze na tom pracuje ale momentálne pracuje už pol roka na veci ktorá nie je životu nevyhnutná a keď ja chcem urobiť vec ktorá nie je životu nevyhnutná a zaberie hodinu času, tak mi je vynadane. TO je choré a TO ma trápi. Ze je to pracovitý človek musím uznať. Čo nie každý vie pochopiť keď ľudia žijú v byte kde netreba robiť nič.

a predtým prebaloval? Keď nie, tak načo to bude robiť, keď všetko urobíš ty. No čo. Tak sa umyješ. Taký človek nepochopí nikdy.