Partnerova posadnutosť zdravím ničí náš vzťah
Pred par tyzdnami zacal chodit do fitka a v ramci toho sa rozhodol ze chce zmenit svoj zivotny styl. Predtym nemal problem s alkoholom. Teda niezeby bol alkoholik ale obcas sme si zasli na vino, dal si pivo... Teraz sa alkoholu nechce ani dotknut a vsetci, ktori si daju co i len pohar sampanskeho su podla neho alkoholici. Dalej si zacal nakupovat velke mnozstvo proteinovych produktov, vyradil z jedalnicku sladke a fast food. To by mi vobec nevadilo, lenze on ocakava, ze to iste spravim aj ja. Sama cvicim, ale neprehanam to, jem to na co mam chut... Sladkeho sa vzdat nemienim a jemu to vadi. Potrebuje mat presne spocitane kalorie, kolko ma co tukov, sacharidov... A potom, ked ma vidi, ze napriklad jem cokoladu, zacne ma poucovat. Ze to ma vela cukru a tak dalej... Ale ja fakt nemam chut jest len suchu ryzu a hovadzie maso s vajickami, pretoze to je to co teraz partner konzumuje. Jedlo si vari vyhradne sam, predtym som nam varila obom, ale teraz o tom nechce ani pocut. Uz si nemozeme spolu ani zajst do kina, lebo viem, ze ak si dam popcorn, tak namiesto sledovania filmu budem pocuvat jeho prednasky.
Jednoducho mu preplo, toto by som doma netolerovala byť furt v strese či dačo môžem či nie, viem, že otázka odveci ale si chudá? Že či ti tým nechce niečo naznačiť ?
Takto z ničoho nič otočiť ... buď zistil,že má zdravotný problém,alebo má vo výhľade inú a tým pádom začina tebe vyčítať a sekírovať,alebo nejaká kríza stredného veku,či čo. Veď sa ho opýtaj,aký má dôvod,že zrazu zmenil svoje návyky.
@anonym_autor to máš super. Ja som tiež typ tvojho partnera. Mňa vytáča, keď doma jedia nezdravé.
@anonym_autor doma sme davaj fitnesáci a športovci, takže čo píšeš ( niečo menej niečo viac) máme aj doma. Dá sa tak žiť, keď sa to naučíš. Nebude za tým niečo viac? Nepribrala si náhodou ? Alebo také niečo. Akože ja hi chapem, keď napr priateľ ma kcal deficit a ja nie tak to je nanervy a naopak tiež.
To je také prvé nadšenie teda aspoň ja som to tak mala, teraz síce jem zdravšie ale taka čokolada s banánom je tiež zdrava ....pozri si Pavlinu Bulguri a možno ťa to rafne ako mňa a budeš priateľa ty poučovať😀. A chodenie na víno a pivo ..no som rada že už 10 rokov nič nepijem a na vysedavanie po baroch fakt nemám čas ani chuť.
@anonym_autor to je jeho životný štýl do teba nech sa nestará😜tiez, keď začnes chodiť na jogu ho nebudeš presviedčať, že má chodiť aj on.Nie si malé decko, aby ťa vychovaval.
Jednoducho mu preplo, toto by som doma netolerovala byť furt v strese či dačo môžem či nie, viem, že otázka odveci ale si chudá? Že či ti tým nechce niečo naznačiť ?
@zuzubb007 ano som...
Prepnuty je.... Uplne.. Mam doma nieco podobne.. Alr v znyske nejedz tu cokoladu priberies preco jes po 22 priberies budes tlsta a take nejedz fastfoody popcoen nic.. Nechaj ho tak..to na co mas chut zjec sama on o tom nemusi ani vediet. Ja to robim tak... Vaak jeho ro mozno prejde caaom.
No to môže byť na nervy. Neviem čo sa s tým dá urobiť, asi nič. Potom z tych proteinových hovadín bude aj impotent
@anonym_autor doma sme davaj fitnesáci a športovci, takže čo píšeš ( niečo menej niečo viac) máme aj doma. Dá sa tak žiť, keď sa to naučíš. Nebude za tým niečo viac? Nepribrala si náhodou ? Alebo také niečo. Akože ja hi chapem, keď napr priateľ ma kcal deficit a ja nie tak to je nanervy a naopak tiež.
@anonym_049f75 vazila som 50kg, teraz vazim 53... meriam ale 173cm a tucna urcite nie som... zase pri tych 50 kg, som sa citila velmi slaba a skoro na nic som nemala energiu
@zuzubb007 ano som...
@anonym_autor Je to vec ktoru dokaze kontrolovat velmi lahko a vyvazuje tym nieco co vo svojom zivote tak lahko kontrolovat nedokaze. A tak ho vlastny mozog prepol do stavu ze totok je to najdolezitejaie v zivote a (on) ma pokoj v hlave a konecne ma pocit za ma nieco pevne v rukach, dokaze to ovladat (namiesto aby nieco ine - prachy, rodina...ovladalo jeho)
Dava mu to pocit absolutnej kontroly miesto absolutnej bezmocnosti- no nekup to
ako prve mi napadla kriza stredneho veku 😀 toto mi pride celkom aj na hlavu 🙊
ten kriticky vztah k alkoholu by som mozno hladala niekde inde. Ja to mam rovnako nastavene, moj otec bol alkoholik, do 40r som brala alkohol ako beznu sucast zivota, potom sa mi to cele obratilo a neznasam, ked si moj muz da co i len pohar vina. On to nechape, ale mna to vyslovene ubija, neznasam fotky, na ktorych je niekto s alkoholom, neznasam detske sampanske na oslavach. Je mi teraz z toho tazko, lebo moj manzel sa piva a vina nechce vzdat. Ale je to asi viac moj problem, ako jeho.
@anonym_autor To,ze sa partner rozhodol niečo zmeniť v živote,to je jeho vec.Nie je to niečo,co by sa nedalo tolerovať.Netolerovala by som jeho opakované "kázne,,o tom,ze čo všetko by som nemala jesť...Jednoducho, buď obojstranná tolerancia, alebo to neustále poucovanie pokazí všetko pekné a príjemné, čo medzi vami je
@anonym_autor Trva to par tyzdnov...snad ho to prejde. 🫣😁 Ono su ludia ktori sa lahko a az prilis huzevnato nadchnu pre nieco, ako je napr. takato radikalna (pre neho pozitivna) zmena. Je to nieco nove, zaujimave...myslim, ze nadsenie casom opadne, resp. v niektorych veciach povoli a bude to brat viacej s nadhladon. Skus byt troska trpezliva, ak je to vlastne jedina vec, ktora ti na nom aktualne prekaza a v ostatnom si rozumiete. Samozrejme, pokial by to zaslo do extremov a malo by ta to dlhodobo negativne ovplyvnovat, nepomoze ani rozhovor...tak by som isla od neho prec este predtym, ako by ma to malo uplne znicit.
@anonym_autor rovno mu povedz pravidlo STOP, keď ťa začne poúčať a máš byť tolerantná ako aj on... drzim palce... v prípade tvojho záujmu o jeho "nadšenie a zdravý životný štýl" ho určite s láskou oslovíš...
Ja by som v takejto atmosfére ťažko žila. Bola som s jedným mužom vo vzťahu a jemu doslova šiblo počas kovidu. Úplne ho to pohltilo. O ničom inom sa s ním nedalo baviť. Neskutočne ma to vyčerpávalo. Jemu vadilo, že nemáme spoločné témy...rozišli sme sa po 5tich rokoch. Stretli sme sa teraz nedávno a on ešte stále toto rieši, hoci priznáva, že ho to pohltilo až moc. Strašné čosi.
Bud a spamätá alebo ho posli do prdele. Mas super vysku váhu! Pokial ma potrebu mat mat nad niekym kontrolu, nech si kupi psa a chodi s nim na cvičák!
Aby mne niekto- zvlášť pri tvojej figure kecal do môjho životného štýlu 😂
Mala som kamosku, nosila veľkosť 36 a ona doslova "zrala" vsetko. Teda vtedy som si to tiez mohla dovoliť. O polnoci po práci pečený Hermelín, na obed predtym gril tanier- porcia pre dvoch 🫣. No a kolac nesmeli chýbať! Take doplnky ako 300g Milka za smenu v praci padla ako nič.
Šéfka nám závideli a tiez mala kopu múdrych rečí. Ta ake tiez zjedla koná s volám, ken sa to na nej aj podpísalo, na nás nie 😁.
Takze zi a nechaj žiť!
Teraz napriklad po pôrodoch tiez potrebujem schudnúť, no momentálne cukor potrebujem. Jasne je to nezdravé viem.
Muz jed 2x mal obdobia ked chudol, nikdy mi netreba co ja nemôžem. Ešte mi aj sam vtedy kúpil co mam rada.
To je každého rozhodnutie ako chce žiť. A podla môjho názoru, inteligentný a rozumný clovek nebude nútiť partnera prijať iny druh stravovania atd.
Véd ked mu to vyhovuje ok. Je to fajn, ale teba nech necha na pokoji. Keby ma teraz 55 kg a niekto do mňa takto mele - vies ci mu ukážem? Vztyceny prst! A to teda nie je vôbec moj štýl ale v tomto pripade ma to napadlo ako prvé.
Ak sa takto rozhodnu obaja, je to ok, zvlášť po rokoch spolužitia. Alebo si hľadajú rovnako naladenie. Ale po rokoch takáto otočka a teraz sa koli mne partner má pokakat?
No to nie. Dostal by na vyber. Bud sa sorace do koze a uvedomí si, ze nie som on alebo papa.
cvicim a som chuda … ale taketo by som doma nechcela 🤣 ja sa nerada obmedzujem a jem vsetko naco mam chut .. a keby mi doma chlap mele o tom co mozem a co nie by som ho poslala kade lahsie … ved nech on si robi jak chce, ale tebe nech do toho nekeca .. premotivovany
@anonym_autor poslala by som ho do riti, len by začal poučovať. Je jeho rozhodnutím, čo skonzumuje, ale nemá právo tebe do toho hovoriť. Najmä ak sa stravujes pomerne zdravo a športujes. Ak nemáte deti, tak by som zvazila, či ich s ním chcem. Nezvládla by som denne viac krát riešiť ich stravu a to som človek, ktorý sladkosti neoblubuje, cvičí a zdravo sa stravuje. Ale fanatizmus neznášam v akejkoľvek podobe
pred pár týždňami? možno mu zase prepne späť 😂 buď toto nadšenie o pár týždňov opadne lebo to preňho nebude dlhodobo udržateľné, alebo sa naozaj úplne zmenil a pôjdete od seba či už z tvojho presvedčenia alebo z jeho 🤷
To je ten dnesny prehnany "fitness styl" a zdrave stravovanie, ktore prechadza u mnohych az do zmagorenia. Uprimnu sustrast...
@anonym_bf83c4 Výstižné ! To je
@anonym_autor To máš ako fanatizmus.
Kríza stredného veku je to keď chlap stretne nejakú mladú a prepne mu. Nestalo sa to aj teraz?
@anonym_autor to máš super. Ja som tiež typ tvojho partnera. Mňa vytáča, keď doma jedia nezdravé.
@anonym_8de959 to nie je super a to som zastanca zdraveho stravovania ale magor voci druhym to zase nie

To je ten dnesny prehnany "fitness styl" a zdrave stravovanie, ktore prechadza u mnohych az do zmagorenia. Uprimnu sustrast...