icon

Partnerovi vadí, že nosím náhrdelník od bývalého

17. feb 2023

Mám vzťah, a od môjho bývalého som dostala na narodeniny náhrdelník s mojim menom. Je to len obyčajná bižuteria, ktorú nosím len preto lebo sa mi páči ako šperk/doplnok, ale môjmu terajšiemu to dosť vadí, neviem veľmi čo s tým, asi si niekto povie, že je to maličkosť ale zase mne sa ten prívesok dosť páči a zase keby sa jedná o snubný prsteň tak pochopím, i ked ten by som nenosila ani ale zase obyčajný náhrdelník? Neviem...

zuzzinka
17. feb 2023

Skus mu v klude vysvetlit, ze to nenosis preto, ze je to od ex, ale ze sa ti to proste paci. Ak sa to nepaci jemu, je to jeho problem ako. Nehovorim, ak by ste udrziavali nejake velmi prehnane vztahy s ex, este by sa to dalo pochopit. Vies kolko ja mam veci, od ex za tie roky? co to mam vsetko hodit do kosa? Trosku mi to zavana manipulaciou. Nie je to velmi racionalne a hlavne tym ukazuje svoju nevyzretost a nizke sebavedomie.

autor
17. feb 2023

@lienka.7 Máš zaujímavé domýšľacie schopnosti :D

autor
17. feb 2023

@zuzzinka Toto mi tiež napadlo s tým sebavedomím a zase s ex rozhodne žiadny kontakt nemám, je to 100% uzavreté čiže nejakých citových väzieb k tomu prívesku sa nemusí obávať, lebo sa jedná len o doplnok, a zase je pravda, že tiež nejaké tie veci od ex mám a zase teraz všetko vyhodiť mi príde divné, ked sa to dá používať, zase napr. moja kamarátka má telku od ex čo bývali v byte a teraz čo má vyhodiť telku a kúpiť novú?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
17. feb 2023

@mamula20 A to bol snubný prsteň? že až tak daleko to zašlo

lienka.7
17. feb 2023

Nemam ziadne domyslacie schopnosti, len ty nevieš pochopit ze to proste niekomu môže vadiť. A nema to nic so sebavedomím a pod.
A neplet sem telku, sedačku, skriňu, ci auto. To su neosobné veci.
A mne osobne pride ubohe "vydierat" niekoho, ze vsak mi kup nove a potom toto stare prestanem nosit/ci vyhodím. Pokial to tak citi, kupi ti aj sam, vies.
Mimochodom, to mas jediny náhrdelník? Daj si proste iny a vec vybavená.

autor
17. feb 2023

@lienka.7 Mám zopár ale to je kryštáliky a také na spoločenské udalosti čiže bežne sa to asi nehodí veľmi, len tak vonku, a ten s menom je pre niečo čo ma dosť potešilo, lebo nemám typické Slovenské meno, mám cudzie čiže tiež ma potešilo, že sa to dalo zohnať.
On zase nosí tú jeho naušničku, čo je taký mini krížik a tiež sa mi to nepáči ale zase vedu z toho nerobím

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
17. feb 2023

@mamula20 Hmm...snubný prsteň ešte pochopím ale zase ked je to len tak k sviatku ako darček mi príde divné

moonlight1210
17. feb 2023

Myslim, ze kedze sa jedna o sperk (i ked bizuteriu), on to vnima ako nieco intimnejsie, osobnejsie nez trebars mikina.
Asi ma dojem, ze ked ho castejsie nosis a je tvoj oblubeny, tak preto, lebo myslis na exa, a takto si ho spritomnujes. To puto k nemu. Ze je pre teba specialny, lebo je od exa.

Co sa tyka sperku - neodlozila by som ho. Nema ziadnu hodnotu puta k byvalemu, je to iba oblubeny sperk. To musi pochopit.

Co sa tyka priatela - treba mu povedat, ze ak mieni ziarlit, ten vztah prestava tym padom mat vyznam. Ty si mu verna, lebo mu verna byt chces. Lebo pre teba je dolezity on.
Odlozit sperk nema vyznam, lebo ak uz by mal byt taky specialny (ako ho najskor vnima on), tak sa s nim mozes potajomky potesit kazdy den i tak (ze ho pojdes trebars kazdy den do krabicky pozriet, dotknut sa ho a ine romanticke hluposti).
Navyse, nechodila by si s nim, keby ti na nom vlastne nezalezalo a v srdci by si nosila exa. Nepotrebujes chlapa pre pocit, ze si zadana. Chces ho kvoli nemu samotnemu, lebo je pre teba skvely. A toto by si mal hlavne uvedomovat a vazit. A nestavat svoju dolezitost na roven privesku od byvaleho.

Ja som dostala prsten od jedneho chalana, ktory ho nosil denne (taky rocker). Mal ma rad, ja som to vtedy netusila. Raz sme sa rozpravali a pochvalila som mu prstene, co nosil. Hlavne jeden. Tak si ho dal hned dole a navliekol mi ho, nech si ho teda necham. Bol mi velky, takze som ho nenosila. Ale mam ho dodnes odlozeny. Mm spociatku vadil, no odmietla som ho zahodit. Pre mna nema extra vyznam, ale je to mila spomienka na mladost a zazitky.
A to napriek tomu, ze on mal ako darcek od ineho dievcata jej prstienok (tiez bola do neho, tak mu ho zanechala na stole, ked odchadzala) a zahodil ho kvoli mne (aspon tvrdil, ze zahodil. Neskumala som.).

Vo vztahu su dolezitejsie veci, ktore ukazuju jeho pevnost, ako zahadzovanie veci po byvalych. Lebo to je take prazdne gesto. Ako si mozeme byt isti, ze hoci to zahodili, tak to nebolo len preto, aby mali od nas klud, no v srdci ich s laskou nosia nadalej?

autor
17. feb 2023

@moonlight1210 MOžno si toto myslí, ale ja rozhodne na ex nemyslím ked ho nosím, proste kuknem a vidím len šperk, nič necítim, žiadna väzba ani nič, a zase dosť ma teší ho nosiť lebo kedže ako som písala, mám neslovenské meno sa s ním dobre cítím, a do vzťahu by som nikdy nešla keby to nemám ukončené.

syslik81
17. feb 2023

vadi ti-chod kup novy krajsi a mozno ine ako bizutku a budem nosit ten-zatial mam len tento ...

sovica
17. feb 2023

@autorka Keby si si bola vymyslela, že si to kúpila sama alebo niekto z rodiny, bolo by to pre neho OK? Povedz mu, že si ho kľudne mohla oklamať, ale keďže ho máš rada, povedala si mu pravdu.
Ale ak veľmi trvá na tom, aby si sa toho prívesku vzdala, tak nech Ti nechá spraviť nový u zlatníka. Buď rovnaký alebo ak by Ti zlatník dal nejaký návrh, prípadne si sprav návrh sama. Že teda, keď budeš mať nový od neho, starý zahodíš (jasné, že ho nemusíš zahodiť, ale odlož ho tak, aby ho nenašiel). A nabudúce mu také veci nevešaj na nos. V podstate rozhovory o expartneroch by mali byť asi tabu.

@judit47
@lienka.7 Nič proti, kočky, ale personalizované retiazky sú opäť v móde. Už minulý rok hlásili veľký comeback a tento rok majú byť jedným z najpopulárnejších šperkov. Takže, @autorka, nos ho (alebo nový od aktuálneho priateľa) kľudne ďalej👍
https://www.hellonoemie.com/blogs/wearing-noemi...

https://www.blufashion.com/apparel/jewelry/advi...

cubos
17. feb 2023

Tak ja npr nemám skúsenosť ale nosila som ešte dávno náhrdelník od ex.
Keď som začala chodiť z terajším už manželom tak po nejakom čase mne samej bolo trápne nosiť ten náhrdelník a tak som si ho dala dole a zahodila.
Neviem prečo ti to tak vadí ho dať dole. 🙂
Keď to jemu urobí dobre a tebe zas ten náhrdelník nič neznamená tak ho daj preč, veď nech ti kúpi on alebo si aj sama kup. 🙂
Keď je to bižutéria, ide o pár eur. 🙂

0kristina0
17. feb 2023

Autorka prepac ale vies kto nosi privesky s menami?

autor
17. feb 2023

@0kristina0 ľudia

simca06022011
17. feb 2023

Pises, ze jej to biziteria, tak ake minanie... ak chce, nech ti kupi, povdz ze tebe sa paci a rada to nosis.
nabuduce si nechaj taketo veci co je od koho pre seba a nemusis riesit. Kupila som si. A vybavene.

autor
17. feb 2023

@simca06022011 Tak mne sa nechce klamať, ani ja by som vo všeobecnosti nechcela byť klamaná

0kristina0
17. feb 2023

Psy

simca06022011
17. feb 2023

tak si rob komplikacie :D ak je toto klamstvo... ja tvrdim co oci nevida, to srdce neboli. moj netusi od koho a z kade mam ake sperky, nezaujima ho to, po rokoch viem, ze keby som mu povedala, tak neriesi.. cize mu to kludne povedat mozem. Ty mas chlapa, ktore mu to prekaza, viditelne ziarli na nezmysly, tak sa nauc mu vsetko nehovorit.

autor
17. feb 2023

@0kristina0 ja mám náhrdelník, nie obojok ale dobrý trolling

bessie12
17. feb 2023

@0kristina0 sú ľudia, ktorí nosia náhrdelníky alebo náramky s menami alebo znamením. Nevidím na tom nič zlé. Každému sa páči niečo iné.

autor
17. feb 2023

@bessie12 asi tak, je to vec vkusu a názoru

bessie12
17. feb 2023

Presne tak. Co sa páči mne, tak nemusí iným. Ale niektorí majú problém to pochopiť.

guiseppinka
17. feb 2023

Inak ja ta chapem a absolutne mi pridu divne reakcie, ze preco to nosis... Ja som mala na svadbe striebornu retiazku od ex, na ktoru som dala privesok od manzela... A preco? Lebo zlata sa nehodila a inu striebornu by som nekupovala, naco... A nikto to neriesil...
Ked mu to vadi, tak smola... Ma s tym problem on, nie ty.... Nech si ho vyriesi sam v hlave...

katkazocele
17. feb 2023

@mandarinka555 tak to či má muž doma ,, slečnu z D1,, alebo normálnu ženu, ktorá si váži samú seba, no neviem, podľa mňa to nebola maličkosť 😉 😕

autor
17. feb 2023

@guiseppinka Tiež by som povedala, že je to hlavne jeho problém a nie môj

katkazocele
17. feb 2023

@autorka, správne ten kto raz začne klamať v maličkostiach neskôr nemá problém klamať vo veľkých veciach , zachovala si sa dobre 👏 Ak môžem teoretickú otázku, aby on nosil napríklad hodinky, alebo náramok od ex vadilo by ti to?

autor
17. feb 2023

@katkazocele nie, nevadilo

autor
17. feb 2023

@katkazocele Tiež to tak beriem, nechcem zbytočne klamať a mať tajnosti, iste sú veci čo je lepšie si nechať pre seba ale zase toto mi neprišlo ako niečo zlé. A tiež je to aj mojou povahou, že som taký priamejší človek