Partnerský problém
Ahojte baby, v prvom rade chcem podakovat vsetkym Vam, ktore mi poviete svoj nazor. Ide o to, ze s manzelom sme spolu 10 rokov. Pred 2 rokmi sa nam narodilo dietatko. No stale pocitujem akysi zvlastny pocit, ci je to to spravne. Manzel malo zarobi, je zivnostnik, podla mna si nevie zadelit cas. Stale sa len stazuje, ze musi varovat malu ( s malou mi pomahaju rodicia a svokrovci), denne je s nou max. dve hodiny, ked mu ju dam do ruk. Stale len musi pracovat. Ok. Ale kebyze ma aspon nejaku pracu normalnu. On napriklad teraz spi. Vecer este ale 3 hodiny bude pracovat. Neviem, ci je to normalne. Neviem co na to povedat. Ak sa ho to spytam, vyleti na mna. Za vsetko mozem ja. Ja sa priznam, ze okrem materstva mam jednu vec na cely uvazok a popravde som vyhoreta ako fakla... mali ste nieco podobne?
@elizabet173 rozhovor s nim som skusala, vzdy ked zacnem, hned sa vytoci..uz mi to niekedy priprada akoby som mala drzat usta a krok.. mnohokrat som chcela zacat diskusiu, ale bolo mi to stopnute. Myslim, ze kazdy robime chyby, ale tuto si to druha strana nechce priznat, nechce otvorit oci. teraz mam konecne po celom roku uz par tyzdnov dovolenky od stvrtka, chcem to vyuzit na oddych, byt s dietatom a mozno porozmyslat co dalej.
@elizabet173 to je pravda, vobec nam nezavolal, ked son sa ho spytala, ze preco sa nam neozval, tak on chodil neskoro spat, ze by nas zobudil..a ja hore aj do pol noci kym vsetko spravim. Potom mavam stavy, ze bud padnem od unavy hned s dietatom alebo nemozem spavat a ta nespavost ma zabija
Ak zacnes rozhovor a on sa hned vytoci a zacne kricat a chce to stopnut, nedaj sa. Nema na to pravo. Nemusi sa s tebou rozpravat, ale musi ta vypocut.
Mam dojem ze si velmi nekonfliktny typ a radsej sa staihnes ked dojde ku konfliktu. Tym ale davas muzovi suhlas na to ze ta moze vzdy krikom zastavit.
@andreatytler ano, ja to vsetko dusim. Len dala som sa na boj, robim to pre nas, aby sme sa mali raz dobre, nie som karieristka. Doplatila somna chyby z minulosti, no a preto nemozem mat nornalnu matersku. A fakt pracujem este po nociach, nebyt rodicov a svokrovcov to nedavam. Ja chapem, zeje rozdiel mat manzelku, vsetko poprane a vecer pekne vecery, ale zial, teraz mame krizu a musime to prekonat nebude to trvat vecne, no on nemoze takto pracovat a robit. Ja chapem, nemam na vyber, ale on ma a moze si zadelit cas. Proste on je motak, vzdy bol taky lavy. Mozno je aj nervozny, ale nemoze si ventilovat veci na mne
@elizabet173 Neviem ci odist z miestnosti je dobre riesenie v tomto pripade, lebo mam dojem ze to autorka uz robi. Lebo potom nikdy k tomu potrebnemu rozhovoru nedojde. Staci aby on zacal kricat a ona sa ohradi a odide. Nejakym sposobom ho treba donutit aby si ta vypocul...
Autorka: Ja by som zase poradila si dohodnut rozhovor. Napriklad mu povedz ze v sobotu o 14:00 chces aby si s tebou sadol za jedalensky stol a mali ste rozhovor. Potom mu v 10 vetach vysvetli svoj problem (fakt hovor velmi jednoducho a kratko). Ak ta prerusi a zacne kricat, len pokojne sed a poziadaj ho aby ta neprerusoval a nechal dohovorit. Ked skoncis, tak nechaj rozpravat jeho... zase ak zacne s krikom, poziadaj ho aby hovoril kludne. Ale samozrejme odtial potial... ak zacne ziapat ako nepricetny, tak jasne ze odit.
Ten napad s listom, v ktorom mu napises co mas na srdci je velmi dobry...
@elizabet173 Uplne suhlasim... ta restauracia je uzasny napad.
@andreatytler
@elizabet173 dakujem baby, aj dnes sa situacia opakovala...dnes som bola doma, varovala som dieta, o druhej dosla mama, ja som musela ist pracovat, muz zacinal pracovat kvazi o 16.00 a hned ako dosla mama, zdrhol, ze ma robotu a isiel si lahnut :( lebo on je unavenh...ja som mala taku bolest hlavy, ze som sa este nezastavila a on si siel lahnut :/ ako...cele zle, ja som uplne iny typ cloveka, aj mi je to trapne, mama dosla z roboty, a my dve z roboty do roboty a on si ide lahnut :/
Proste idem na plno bez prestavky, oddych nepoznam,moji rodicia tiez a on si ide svoje a ak chcem aby pomohol, vyjadril sa kde je problem, tak zacne kricat
Ja neviem spat cez den... nikdy som nespala ani ked som nevyspata pri malom dietati. Radsej idem spat skor vecer... takze nemam pochopenie pre ludi, co spia cez den. Pride mi to ako strata casu.... mozno ked uz mas 80 a nemas fakt nic na praci.
No nic... skus ten rozhovor v restauracii alebo list... ale bude to boj., ako tak citam... Myslim ze najlepsie by bolo ak by vam s tym pomohol odbornik.
@elizabet173 vikendy zial stale pracujem, ale to je takto vyhrotene rok, nemala som uz rok vobec pauzu. A ak nepracujem varim, periem, peciem, chystam, idem do obchodov nakupit ( s tym nema problem ma odviezt a ist so mnou). No s malou nie je. Tak si ju sharujem s rodicmi, svokrovcami.aj to mi je luto, ze v takomto rezime stale fungujem :(
@elizabet173 mas pravdu, musim oddychovat viac, toto je neunosne tempo...ale uz mam volno a uz to bude lepsie a mozem vyuzit rozhovor, mozem porozmyslat nad odbornikom a mozem aj nad sebou porozmyslat
@andreatytler ja som taka ista, ze nespim...teraz som proste dala mm malu a nech ju uspi, zase bude nadavat, ale je jej otec, mala ho ma rada, fakt nerozumiem ako som si toto nenohla nevsimnut. Byvali sme spolu, vzdy ked som dosla z prace spal a mal vtedy klasicku pracu, normalne 8 hodinovy cas, aj mi pomohol, ale teraz je to zle
Ja ho fakt nechcem obhajovať, tiež si myslím, že je len lenivý, ale skus mu navrhnúť, že keď býva frut unavený, či v tom nie je zdravotný problém. Nech ide k doktorke, spraviť krvný obraz, dodať železo, magnézium....Tymto začni rozhovor, že máš akože starosť..
Minimalne ho to zaujme, keďže nezačnes výčitkami a možno bude ochitnejsi si ta vypočuť.
I keď myslím, že tam nebude problém.
@elizabet173 hej, som zdravotnik a je to drsne :(
@stevvvka zdravotny problem asi nema, skor tu ide, ze si nevie po narodeni dcery zadelit cas a nedoslo mu, ze je otec
@elizabet173 to nemusi byt o plate ale o tom,ze niekto tu rodinu zivit musi..
@elizabet173 dakujem za rady, urcite to tak nenecham a budeme musiet sa vazne porozpravat a aj ja budem musiet si zadelit inak pracu...
@elizabet173 no ved to ze on podla mna nezarobi..500 euro mi pride sialene malo..
@elizabet173 Tak,ka pracu,dieta,byt..kolke zo zien maju viac deti a k tomu zahradu,zvierata..praca zdravotnika je jedna z najtazsich, nezlahcujem,ale takisto nepanikarim. Ak by moj chlap doniesol domov 500 euro,tiez nie som doma na rodicaku.. vlastne celkovo je fajn ak zena na chlapovi nie je zavisla nikdy..ale to je moj nazor. Ak on pracuje a zarobi tolko,ze ona musi do prace,tak ho tym padom ona zivi.a to uz je na facku. U oboch.

@malva123 život máme len jeden, niekto ho prežije ako sluzka chlapa, iný oveľa šťastnejšie.Je už na každom, co si vyberie.