Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@mariuskaa inak, čím si na vyššom poste, tým je na teba väčší nátlak zo všetkých strán a žiadne riešenie nie je ideálne
Jednoduchšie je hľadieť len na seba a len na "svoje benefity", načo sa starať o druhých, zákon to umožňuje, neprispôsobím sa, veď EU nepripustí diskrimináciu, naopak budem rozširovať len tie svoje názory, mám dovolené tu žiť, tak nech ma nechajú podporovať násilie a nenávisť voči ľuďom naokolo, lebo všetci sú rasisti, len nás využívajú.....
@eva8
Neporozumela som tvojmu druhému parispevku, to bolo mne adresované prečo?
Nie každá krajina ma takto nadstavené podmienky pre cudzincov.
Preto tam kde žijem alebo v iných EU štátoch zije iná "vzorka" cudzincov. (Iný priemer vzdelanosti, $, spoločenskéjvrstvy, maju vysko špeci práce..).)
(Samozrejme ti co do krajiny prišli legálne s platnými víziami nehovorím teraz o cubancov co preplavali alebo iných co ci doviezli nákladným autom)
Pokial sa nemýlim pred takými 10 rokmi sem mohli ísť ľudia co maju v banke preukázateľne $$$
Ak si chcel cestovať musel si mat dobrú prácu u seba doma a dobre rodinne zázemie. Nechať doma partnera, deti výhodou. Takisto prísnejsie a prísnejšie je nelegálne niekoho zamestnať, velke kontroly aj pri udávání zelených kariet.. Fake manželstva ...
vždy šlo a půjde jen o moc a peníze, a je jedno jestli je to křesťanství nebo islam.
http://vanajan.blog.idnes.cz/c/391666/Reflexe-a...
Amerika je tak demokratická a multi kulti země, že na jedné straně si pustí kohokoliv, hlavně když má peníze, a pak vynakládá obrovské peníze na jejich sledování. Dokonce je tak demokratická že odposlouchává Merkelovou a ostatní " přátele" ( jen jestli to nebyli zrovna Američani co odhalili že francouzský prezident má milenku ).
na druhé straně není schopna zabezpečit pro své obyvatele sytém zdravotního pojištění
a článek o tom jak je amerika bláznivá
http://polanecky.blog.idnes.cz/c/388097/Blazniv...
@mariuskaa Mariuska, nebolo to adresované tebe, bola to reakcia na tvoj príspevok. No trošku ma prekvapil v negatívnom zmysle. Podľa mňa je rozdiel využívať a zneužívať zákony a benefity. Klobúk dole pred tými, kt. Ich využívajú, mnohých mi je i ľúto, skutočne si ich vážim i obdivujem. No tvoj príspevok evokuje myšlienku, že vždy sú vinní tí, kt. daný zákon ustanovia (v istom zmysle je to pravda – však kto iný?), ale nie tí, kt. ho zneužívajú – však to majú umožnené. Samozrejme, my ostatní sme len na kritizovanie, ruku k dielu nedokážeme priložiť, len filozofovať.
Z tvojho príspevku vyplýva, ak som správne pochopila, že zákony sú stanovené z politických dôvodov tak, že na striebornej tácke núkajú ich zneužívanie, citujem " Asi im to vyhovuje (tajne postarané úmysly a interná politika) inak by to predsa dávno zmenili!". S tým rozhodne nesúhlasím a opakujem – je rozdiel využívať a zneužívať. Štát podľa mňa nemôže byť "charitatívna organizácia", je prirodzené, že "benefity" nielen ponúka, ale i očakáva nejaký zisk. Pozri sa napr. na angličanov – začali sa brániť prijímaniu ľudí, kt. nie sú ochotní pracovať (bolo to vyjadrené krásnou vetou, nepamätám si znenie) a ako sa k tomu postavili ostatné štáty?
Je pravda, že "vždy šlo a půjde jen o moc a peníze" - ako píše ellise
Nevidím hlboko do politiky, nemám číselné údaje, len vyjadrujem svoj názor a píšem z vlastných skúseností. Nechcem sa nikoho dotknúť, či nebodaj ponižovať. Všetci máme svoje plusy a mínusy. 🙂
no damy,toto je problematika zvlast vyrazna... zneuzivanie soc.systemu pristahovalcami. 😝
zapadne staty nabehavali na systemy ake maju teraz pred desatrociami.a vtedy nechceli ci nedokazali mysliet na to,ake to bude,ked pristahovalectvo nadobudne taketo az obludne rozmery.
soc. system vzdy bola bude zneuzivany.ale zalezi na tom,v akom meritku. a to meritko je v eu statoch uz ozaj velke
ak sa to neriesi,je to aj preto,ze riesenie by bolo pre tred,aky je vo svete/demokratickom/ neprjatelny.
pretoze by to znamenalo odstrihut jednu casat ziadatelov a poberatelov od tej pomoci.a to tu,co vlastne väcsinovo je klientelou pre soc.urady. a to su migranti z chud. krajin. aj ked sa narodili v zap.eu ci tram vyrastali,väcina nema vzdelanie,neovlada dobre jazyk krajiny ,zije v spolocenstve svojich etnik a nechee sa prisposobit ci asimilovat.a prave takato skupina je poberatelmi tych davok a zneuziva ich v ovela väcsej miere ako majoritne obyvatelstvo danej krajiny.
takze ked by cheli zamedzit zneuzivaniu systemu,museli by pristupit k selekcii,kto davky dostane,kto nie. to znamena,ze majorita ano,pristahovalci nie.
lebo ta majorita nepobera davky v takej miere, aby sa to nedalo kontolovat adresne.
presne ako
@aliza uvieda ze je to vUk,je to aj v De, len v uk je tych pristahovalcov este viac. adresne poskytovanie je technicky nemozne realizovat. ak by sa zmenili zakony,tak by to bolo vyrazne v neprospech pristahovalcov. a to politika globalneho sveta nepripusta.
aj
@mariuskaa ma pravdu v tom,ze mozno je to zamer.nevzdelana tlupa sa lahsie ovlada. 😕
cela pristahovalceka ci integracna politika eu je zla. pretoze uz pred rokmi bolo jasne,ze vychova,mentalita a spoosb zmyslania ludi z inej kultury je taka rozdielna,ze integracia nie je mozna.a ak ,tak len ozaj nasilne.
a to samozrejme nie je akceptovatelne politicky.
cize ak by chceli zamedzit zneuzivaniu soc.systemu,museli by definovat,kto ho zneuziva najviac.a tomu zamedzit pristup k nemu. a to by znamenalo vlastne selekciu a to vyraznu.
alebo zamedzit soc.davky v kajinach eu pre kazdeho obyvatela .a to byznamenalo diskriminaciu majority, pre ktoru bol system vlastne budovany desatrocia ,ked bolo jej poskytovanie unosne aj financne zvladnutelne ,aj ked by sa pocitalo samozrejme s nejakou stotinkou percenta mozneho zneuzivania.
takze treba sa na vec poziet triezvo a bez politickej korektnosti
Nemecko si mohlo v minulosti pre svojich obyvatelov dovolit vzhadom na vysoku produktivitu prace a hospodarsky rozvoj aj stedry soc.system pomoci.
ale to,co teraz vidiet, je hroza. ostatne chudbnejsie juzne krjiny eu ak si nemozu pomoct s migraciou,dali azylantom nejake fin. prostriedky s tym,nech cestruju niekde inde. do bohatsich krjin.a teraz to vsetko ide do Nemecka. je snaha stavat stale viac azylovych domov a obyvatelstvo sa zacina burit.
v mediach apolotike rezonuje teraz debata o obavy z migracie Rumunov a a Bulharov,havne romov,ktori budu zatazovat statnu kasu v podobe soc.davok . 😕
lenze tu nejde len o zneuzivanie soc.systemu.ide o bezpecnost tiez.
nedavno v jednom kupelnom mestecku v De sa prechadzala matka skocikom,kde mala dvojmesacne dieta. bolo to za bieleho dna. pristupil k nej muz tvmavej pleti s nozom v ruke a zadrzal kocik . povedal,ze nozom podreze jej dietatko,ak mu neda peniaze. ona vylakana ,mala len malu ciastku a tu mu dala.on potom usiel.policia po nom patra.
takze aj toto uz je bezny jav na uliciach nielen v De aj v malych mesteckach za bieleho dna.
takze problematika pristahovalectva ci zneuzivanie davok ide ruka v ruke so zvysenou kriminalitou.
teda eu by si malo odkukat system z gcc krajin co sa tyka emigrantov a gastairbeiterov,to by bol iny tanec 😀 eu sa chova ako sissi boy 😀
@ellise zial, mas pravdu. tu pomoze len politicka vola to riesit,alebo tlak spolocnosti/a nespokojnost ozaj narasta/ v celej eu to riesit.alebo pod tarchou nezvladnutia uz problemu platenia davok/nebude z coho a budu sa vyrubovat velke dane/ sa obyvatelstvo zacne domahat razantnej zmeny.
a to bude asi ten najpravdepodobnejsi variant.
Baby co ste islamofobky (neurážat sa, nemyslím to urážlivo) a viete anglicky. Super dokument. Vola sa "Muslims are coming!"
"Moslimovia prichádzajú!" Je to dokument o Stand up comediantoch (hm to ako prelozim - =zabavači) ktorí komédiou sa snažia vysvetlit problematiku strachu z moslimov, a trochu dat iny obraz a otvoriť oci voči predsudkom. Hovoria ze nabozENSTVO nic neznamená ide o človeka.
(Follow a band of hilarious Muslim comedians as they tour the country exploring the issue of Islamophobia. Featuring commentary from comedians including Jon Stewart, David Cross, and Janeane Garofalo. A FilmBuff Presentation)
link mi nešiel otvoriť na iPade ale na počítači/laptope ano
Títo Komedianti - zabavači maju niektorí middle east pozadie ale sú Američania/ alebo čisto Američania . Perfektne. Pozerám to na Netflix. Vzorka moslimov v USA. Nerozoznatelni od iných Američanov. Ide o človeka. Ak niekto chce reagovať, nech si to najskôr pozrie, nech mame o com diskutovať.
(Ešte raz, nemáme v rodine moslima ale ak poznám pár, sami slušní ľudia.
Extremisticke skupiny/náboženských fanatikov... a ich činy odsudzujem, nesúhlasím s nimi ani nijako sa neztotoznujem)
@mariuskaa nuz bohuzial kedze zijem v moslimskej krajine kde sa ludia neboja prejavit svoje sympatie vidim ze s fundamentalistami sympatizuju a mnohi ich nasleduju a nielen kuwaitania ,tu je zmes vsetkych moslimov z mnohych krajin.V Syrii su tisice bojovnikov aj z Kuwaitu a ich rodiny tu ich ospevuju a pysnia sa ked ich syn padne a stane sa martyrom.Treba zazit na mieste 😢 mne netreba pozerat dokumenty ja s tym musim zit
@mariuskaa pred par dnami zabili v Syrii kuwaitana ktory tam isiel hladat martyrdom,pol roka vrazdil syrcanov az ho zabili a kto to bol?Clovek ktory 8 rokov zil v Amerike,vystudoval tam a ozenil sa s bielou americankou ktora konvertovala na islam a do Syrie isla s nim v nadeji ze aj ona zomrie ako martyr,bol z rodiny ktora sa na povrch ukazovala ako velmi liberalna.Kde sa to v nom teda nabralo a zvlast v jeho zene americanke rodenej krestanke???Jeho liberalna rodina vystrojila velku oslavu na pocest toho ze ho v Syrii zabili ako vraha lebo boli nanho hrdy ze umrel ako martyr,co na tom ze on tam zabijal nevinnych ludi???Sok! Nikdy by som to nanho ani na jeho rodinu nepovedala tvarili sa taki normalni,liberalni predo mnou.Ja uz tymto ludom neverim v ich hlavach je namiesto mozgu Koran,pre vieru su ochotni urobit vsetko.Aj vrazdit nevinnych ludi!
@kuwait john lennon hovoril "never nikomu nad 30" a dplnim skusenost moju "a nad 40 uz vobec nie". A vies preco? Lebo okolo 40 sa clovek strasne meni. Liberali na konzervy, roztopasnici na domasedov, domasedi na roztopasnikov. A vsetci sa obracaju ku svojim korenom a tradiciam. Ake tradicie teda oprasi moslim?
@demo tento chalan mal 28 rokov ja to nechapem som stale v soku z toho,tvaril sa uplne moderne ,zil ako zapadniari ziju,niekto mu musel vymyt mozog tam v USA lebo stade sli do Syrie,doma nic nepovedal az ked tam bol A REAKCIA RODICOV???PYSNI!!! BOLI! A ked im oznamili ze ho zabili tak vystrojili oslavu a ludia im gratulovali ze maju martyra,proste od moslima nikdy nevies co mozes ocakavat,ked raz veria tej svojej viere su schopni vsetkeho v mene viery a nieje podstatne ako zili ale co urobia na zaver svojho zivota.
@eva8 ja sa tiez teraz volajako zacinam bat ci ten moj 50 rocny truhlik raz nezavola a nezvestuje ze dakde bojuje,by si neverila ako si oni medzi sebou dokazu vymyt mozgy,oni su ako stado najvacsi debil nieco prehlasi a oni ho vsetci nasleduju a ten chalan on si robil fotky a daval ich na instagram ako tam zabijali ludi fotku z odrezanou hlavou nejakeho chlapa som videla on ju drzi v ruke v druhej ruke noz a jeho pritrubla rodina to foto drzi doma zaramovane!!!! Juj asi sa idem vyzvracat je mi bluvno ked som si na to zmyslela
@erjona aki cudzinci platia viac do kasy? 😕 ti nevzdelani turci,ci arabi ci balkanci z byvalej juhoslavie,co migruju a migrovali hufner do eu?
vies ty vobec,ze v tych tureckych getach v De ci aj at je velmi mala vzdelanost tych obyvatelov a väcsina je bez prace? aka ma ju niektori pracu,tak malo kvalifikovanu a preto aj malo platenu.tak ti toho asi odvedu do statnej kasy,co ? 😀
prosim ta, ak uz reagujes,tak napis nieco ,co ma ozaj realny podklad.
pretoze nie je cudzinec ako cudzinec.
ja sa nemienim s tebou dohadovat. pretoze vidim,ze mas subjektivnne skresleny pohlad na vec.

@vevesh ved to mi je jasne, ze to nie je zo dna na den...aj tu v UK to trva. Islo o to, ze je to mozne...myslim to ziskanie obcianstva/viz pre manzelku, aj ked dotycny nepracuje. A aj tie benefity. Ak ma niekto UK obcianstvo, tak nemusi za cely zivot odpracovat ani jeden jediny den a dostane benefity. A zase cudzinci funguju tak, ze jeden si najde nejaku robotu, odrobi potrebne mesiace a potom zacne ziadat vsetko, co sa len da, donesie dalsich clenov rodiny, dostanu byt, davky a neskor zostane aj on bez prace a tak vsetci ziju na pridavkoch a mnozia sa kazdy rok a na kazde dieta beru viac a viac.