Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona realita je v getach . tak napriklad v berline Neuköln ci inych detach v de je az 80% -90% nezamestnanost a vzdelanost na urovni v drvivej väcsine bez akehokolvek ukoncenia zakladneho vzdelania ci nejakej profesie.
tak ake odvody odvadzaju tito obyvatelia? co myslis?vynimky su tak male,ze su to stotinky percenta.
a ano,v kazdej spolocenskej vrstve sa najdu cudzinci. a prave v tej najspodnejsej su ti cudzinci z arabskymi korenmi najviac zastupeni,ci prislusnici krajin z byvalej juhoslavie,hlavne z kosova ci bosny a hercegoviny.
ti aj ked nahodou by pracovali,tak neodvadzaju dane,lebo ich prjem je velmi nizky. takze su nezdanitelni
takze este naopak,kedze maju male prjmy ak pracuju,tak este dostavaju na dorovnanie svojho prjmu soc davky pomoci.
drviva väcsina deti pristahovalcov z arabskymi koorenmi neukonci ani zakladnu skolu. nemaju ukoncene ziadne vzdelavanie ,ktore mohli pouzit na to,aby dostali nejaku kvalifikovanu pracu. toto je vysledok vychovy v tych rodinach,ale aj neschopnost ci nezaujmu sa ucit.
mnoho z tych rodin nepracuje uz aj dve generacie po sebe a ziju so socialnych davok. a toto je takto aj v at ci inych zapadnych statoch eu.
takze ak chces debatovat a oponovat,musis predovsetkym poznat realitu a hlavne ju vediet prjat.
ako som pisala,je cudzinec a cudzinec.
a napokon,aj ti arabi ,co pracuju v lekarskych povolaniach samozrejme su v statnych nemocniciach. a tam platy nie su velmi vysoke pre nich. lebo im nie je uznana atestacia/ak nejaku maju zo svojej uni/ apracuju na postoch asistentov lekarov. takze tiez velke danove dovody nemaju.a väcinou maju zmuvy tak na rok spolrocnou skusobnou lehotou.
takze napis,akych cudzincov si myslela,ze odvadzaju viac,ako dostavaju?managerov , lekarov v sukromnych praxiach ci podnikatelov a vysokoskolskych docentov zo zap. europy,co idu pracovat do ineho clenskeho statu ? tak ano,ti odvadzaju vysoke dane.
@erjona ospravedlnujem sa a chapem co si chcela povedat. Ale zaver je rovnaky. Definitvne viac vycicaju stat, ako by vlozili do spolocnej kasy. Statisticky vela z nich pracuje nacierno. Vela z nich odvadza dane len z minimalnej mzdy a to, co zarobia pomimo, z toho dane neplatia. Vela z nich ma socialne slabe zamestnanie a vela z nich ma deti, ako materska skolka!
Ty mas jeden problem,ty pises o svojom muzovi a jeho rodine. Zoberme, ze su taki, akych ich opisujes- perfektne sa zaradili do spocnosti, vystudovani, lukrativne zamestnanie...Ok.
Ale ty nechces vidiet celkovu situaciu....ty opisujes 20 ludi z tvojho okolia.
Dokola to tu pisem...keby to bolo tak, ako opisujes situaciu vEUROPE ty, tak by sme nemali financnu situaciu, aku mame. Prosim ta zobud sa do reality. My nepiseme o tvojom muzovi, ani o jeho mame, ani o jeho kamosovi z vedlajsej ulice. My sa bavime o europskej, ci celosvetovej problematike, ktoru nam tu moslimi nastolili.
není to tak dávno co černá vdova spáchala sebevražedný atentát ve volgogardu, napsalo se toho hodně, ale nikdy jsem nečetla že by nějaký islamský představitel toto odsoudil. Žádný představitel v Anglii, co mají plné ústa demokracie a práv pro muslimy...nikde nic. Žádná reakce znamená souhlas, nebo ne?
Proč se neozvou, že s tím nesouhlasí, že islám je mírumilovné náboženství, proč se nedistancují od fundamentalistů? nebo si to povídají jen když se sousedy kouří vodní dýmku, nebo hrají karty ? nebo to odsoudí matky v mateřském centru? Kde je to bití do prsou že my nejsme takový, my jsme hodní, smířliví a je nás většina. A ti co to spáchli to jen hrstka radikálů.
Co výhružné maily co dostali olympijské výbory v Německu, Itálii, Maďarsku, česku.?k tomu taky nikdo nic, jen MOV uklidňuje že se nic neděje.
@ellise tam to mas,vsetci moslimi s tym sympatizuju,preto nikdy verejne neodsudzuju.Ja som tiez este nikoho verejne nepocula a jeden kuwaitan co sa ozyval v novinach tak ten mal mamu zapadniarku a otca kuwaitana nepoznal lebo mu umrel ked bol maly a ako ho za to verejne ostatni napadali ze sa stavia na stranu kafirov az to chudak vzdal.
@ellise ono ten verejne prejaveny nesuhlas by mohol byt nebezpecny. ved napetie panuje nielen medzi islamom a krestanstvom ale aj vnutri samotneho islamu (suniti vs siiti). v islamskom svete panuje strach a nikto nechce drazdit radikalov. mlciaci nesuhlas (ak vobec existuje, tak nebude vacsinovy) je bezcenny. takze zbytocne sa nim ohanaju nadsenci velebiaci moslimov a ich mierumilovnost.
@ellise presne ako pise
@kuwait ,moslimovia s tym suhlasia. ich dzihad je pre nich posvätny . nikto to neodsudi naozaj. a ak niekto ,ako ten miesanec, by s tym nesuhlasil,tak je to pre neho nebezpecne vyjadrit. hlavne,ak zije v moslimskej krajine,ci komunite a hlasi sa ku korenom svojho otca. vlastni ´´sukmenovci´´ ho povazuju za zradcu.
Moslimsky postoj k terorizmu
Muslim attitudes towards terrorism
@mariuskaa tieto internetove spravy maju nulovu platnost kedze v skutocnosti je to inak 😖 este som nepocula o takej fatwe ktora by zakazovala moslimom viest jihad proti nevercom ani som nepocula ziadneho islamskeho klerika ze by odsudil verejne teroristice utoky,dokonca ani politici sa vacsinou k tomu nevyjadruju a prakticky ticho suhlasia.Z Kuwaitu ,Saudskej a celej GCC lietaju denne do Damasku,Deir ezzor (basta islamskych teroristov)akoze kto by tam teraz lietal?Ved syrcania od tial utekaju.Teroristi,mujahidi maju pohodlne priame linky niekolko krat tyzdenne,keby boli vlady proti aktivite svojich obcanov Syrii,priame lety by boli zrusene,tak ako to bolo do inych destinacii
@mariuskaa ale ved to je zamerne urobene za tym ucelom aby sa akoze ukazali 😀 ja okolo tych ludi zijem,vidim ako reaguju mne netreba pozerat hluposti,propagandu 😀 pod sa pozriet na kuwaitske letisko ked odlieta lietadlo do Damasku kto su cestujuci,kuwaitania s dlhou bradou,vyzera to tam ako cata al qaedy a nikto sa ich nepyta naco tam idete???Nikto im to nezakazuje! Tam mas odpoved ako sa stavaju moslimovia k situacii a nie nejake hluposti zavesene na net!
@kuwait ty sále porovnávaš neporovnateľne.
Ty žiješ medzi (vačšinou) jednoduchými ľudmi ktorí vyrastali na základe 1000 rocnych zvyklosti a tradicii, ktorí idu rovno s klapkami na očiach. Naštastie "takýchto moslimov" je menšina.
Takze ty si myslíš ze ten dokument je propagandou? Čoho? Ani si to nevidela. Pobavis sa. Su to "Stand up" comedianti. Co si robia srandu zo samých seba, svojho pôvodu, náboženstva a názorov ľudí na ich pôvod a náboženstvo a ich predsudkov. Účinkujú tam moslimovia "papierovi"/zidia /a neveriaci. Jedna žena sukna a výstrih. Presne ako v korane je nieco napísané co nejaky primitív zoberie od slova doslova sa tym riadi, presne ako v Biblii je napísané co som ani nevedela nejake "protihumanne" veci co samozrejme nikto doslova neberie. Lebo používajú hlavu.
Mne je jedno k akému bohu/alebo soche sa kto modlí. Som za slobodu človeka a za jeho osobnú voľbu k čomu sa modlí a v co verí/neverí ak tym neubližuje ostatným.
byla bych se na to video podívala, ale není v mé zemi dostupné, bohužel, takže nemůžu posoudit jak si dělají muslimové srandu ze svého náboženství, ale youtube pro mně není zdroj nejserioznějších informací. Natočit video a pověsit ti tam může kde kdo.
Řekla bych že je muslim a "muslim". ten první vyrůstal někde někde v iránu či SA, věří v korán, chová se dle něj, stejně jako celá rodina, je ortodoxní a svoji víru hlásá jako jedinou a správnou. A pak je "muslim! který je jen proto že jeho otec byl muslim, narodil se někdy v americe či evropě, žije dle evropský pravidel, 5x denně se nemodlí a o koránu ani neslyšel.
Kuwait potkává ty první, mariuska ty druhé.
Možná než umělci, měl by svůj odpor k teroristickým činům projevit někdo pro muslimy významný. Uspořádat tiskovku, kde by pozval novináře z významných světových deníků, nebo přijít do BBC, a tam otevřeně před zraky celého světa odsoudit teroristické útoky a taky se podle toho začít chovat. Nebo potrestat v Pakistánu ty co střílely na malou školačku když šla ze školy. Ale na to nemají asi koule.
ja to neodsudzujem, ale v živote by som nežila s moslimom niektorých poznám a aj kamarátka sa za jedného vydala a vraj na ňu nenalieha, aby bola moslimka keď sa zobrali dlho to veru netrvalo a už chodila zahalená a vraj dobrovoľne tomu tak verím keď sme sa naposledy o tom rozprávali tak povedala, že by sa na ich vieru nikdy nedala a a šup aká je pekne zahalená našťastie sa rozviedli nežije ani na SK a ani tam odkiaľ pochádza on vraj neutrálna pôda a to bolo UK, že aj on je kultivovaný a tak ale raz ak sa moslim narodí moslimom aj zomrie ešte som sa jej pýtala prečo on nemohol prestúpiť na katolíka hneď si asi predstavíte odpoveď nikdy by vieru nezmenil on má Alaha a to je jeho život .. oni vedia krásne reči mať aby babu oblbli a klamú ako čert 😖 čo sa týka prijatia inej ženy do rodiny tak aj s tým sú problémy nikdy ju neprímu možno sa nájdu rodiny kde katolíčku prijmu ale iba pod podmienkou že bude moslimka inak má dievča potom smolu 😒
@mariuskaa vidno ze zijes v Amerike,preto mas aj take nazory,tito tvoji papierovi moslimovia keby si ich videla ako sa chovaju doma mimo USA tak by ti zmrzol usmev na tvary,bud si ista ze v moslimskej krajine by si stand up comedy zo svojej viery a povodu nerobili.Tam by ich hned za to zavreli.american arabskeho povodu si urobil na youtube srandu z emiratcov a ako dopadol?Zavreli ho tam.odsudili na niekolko rocne vazenie .Zivot moslimov je o niecom uplne inom co ty vidis na ulici v Amerike .
No oni sa narodili v USA takze USA je ich domov. A ta žena hovorila nieco ze išla do palestiny navštíviť príbuzných.
Účinkujú tu aj "nemoslimovia". Je to dokumentárny film možno 80? Minút. Oficiálny film aj na DVD. Nie, ze si robia srandu z náboženstva ako takého ale zo seba a z ľudských predsudkov určite.
Ak ti ide demo to okolo nejake kratšie ukážky (ako 80 minút) tak si to pozri. Ja som to pozerala na Netflixe (filmový platený kanál podobne ako HBO) a na iPade mi to cele video nešlo tak som si myslela ze napc pôjde. Nenapadlo ma ze je to bloknute.
@demo too nie je pre moslimov. Dokument je určený pre široku verejnosť. Pre tých co maju fóbiu buď z ľudí naokolo s middle east koreňmi alebo judaismom alebo inými. Su tam aj komenty historikov, profesorov,
Aj jednoduchých ľudí alebo nevercov a kňazov. Išli do obchodu a ako náhle spomenuli (niekde v konzervatívnejsom state nieco o moslimoch prvá otázka padla aky maju názor na jedenásty september. Alebo presne ci niekto odsudzuje teror a extrémistov alebo ci chcú ovládnuť celu Ameriku.
Ze aka naozaj hrozba bude ak si vystavia vo len jednu ďalšiu mesitu.
@mariuskaa takze to video je osveta pre americanov ale blokli si to aby to nikto iny nemohol vidiet,riadny brainwashing americanov moslimami 😀 dobre oni vedia ze by to s nimi nedopadlo dobre keby to videli ludia mimo USA. 😀 Sranda je ako sa snazia americanov oblbovat ale ked v moslimskej krajine sa niekto postavi na stranu neveriacich tak ho idu ukamenovat.Toto je cieleny brainwashing mariuska,ako sa hovori ucel svati prostriedky!
ked uz hovorim o tej Syrii,mladi francuzy povodom z Maroka,Tunisu,Alzira ktori nikdy nezili mimo EU,narodili sa vo Francuzsku su tak uvedomeli moslimovia zrazu ze sli do Syrie bojovat.Niektori maju 15-16 rokov! Ine ako Francuzsko nikdy nevideli!!!
@kuwait ja ti verim... vravim ti ze ani mne to neslo na Ipade, preto som napisala, ze na PC to ide... ale ani mne to ,nejde som teraz na PC, a nic, ale nemyslim si, ze kvoli tvojej krajine, skor preto, lebo to bol asi len "leak" a predsa ide o zisk, predava sa to na DVD...
aj teraz kamoska mi pisala ze je Frozen (rozpravka) na youtube v super kvalite, klikla som a uz je to vymazane.. ved este to ani na videu nebolo.
http://themuslimsarecoming.com/
toto je videoklip - trailer
toto ti ide?
Movie Info
The Muslims Are Coming! is a comedy documentary which follows a band of Muslim-American comedians as they visit big cities, small towns, rural villages, and everything in between to combat Islamophobia! These comedians not only perform standup at each tour stop but create ridiculous interventions in unsuspecting town squares, like the ol' classic, "Ask a Muslim Booth" and "Name That Religion." Throughout the film, comedy icons like The Daily Show's Jon Stewart, David Cross, Janeane Garofalo, Colin Quinn, Lewis Black, Aasif Mandvi and media heavy weights like Rachel Maddow, Russell Simmons, Soledad O'Brien, Ali Velshi and Congressman Keith Ellison comment on the power of comedy and the political scope of bigotry. The film is truly about freedom of religion in America for people all faiths. And rest assured, you've never laughed this hard at a Muslim!

@digysa nemyslim, ze @erjona pisala , ze cudzinci odvedu viac ako domaci, ale ze odvedu na daniach viac ako poberu na benefitoch. 😉