icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

demo
Autor odpoveď zmazal
kuwait
29. jan 2014

@demo no tak niekto asi zmysil spravu a potom ver internetu,podporovat kojenie a vydat zakon na povinne kojenie do dvoch rokov to je teda velky rozdiel

demo
Autor odpoveď zmazal
kuwait
29. jan 2014

@demo ja uz neverim nicomu o com sa nepresvedcim osobne,internet je plny lzi

inkinka
29. jan 2014

@kuwait spomenulo to dnes niektore slovensky vysielajuce radio, padlo tam slovo povinne, v anglictine slovo required uz ma viac vyznamov, moze sa chapat aj ako pozadovane, aj ako potrebne a to je ozaj rozdiel v tomto kontexte, preto sa pytam tuna vas, ktore poznate relevantne zdroje a mozno aj pozadie tohoto, ako to vlastne je.

leishmania
29. jan 2014

@demo no tam sa to zide, nepoznam skoro ziadnu izraelcanku co normalne kojila

kuwait
29. jan 2014

@inkinka pozri si www.gulfnews.com tam som hladala aj v archive ale o zakone ktory by to nariadoval tam nic nieje,pisu tam len v niekolko rokov starych clankoch ze kojenie je prospesne
@leishmania ani arabky vobec nekoja

demo
Autor odpoveď zmazal
kuwait
29. jan 2014

@demo ale ano praveze navrh zakona sa najprv predhodi do novin a cakaju sa reakcie,tak je to aj u nas,nie je mozne aby zidovske noviny o tom vedeli ked by sa o tom nepisalo ani verejne nehovorilo v Emiratoch.Proste je to kacica,pritom tam je nejeden emirat kazdy ma ine zakony a zakony robi emir.To len v Kuwaite je parlament a poslanci jednaju o zakonoch.

ellise
29. jan 2014

@kuwait dnes pro tebe a skoro o tobě na ČT2 v 21:00 na Cestě po Kuvajtu 🙂 🙂

kuwait
30. jan 2014

@ellise da sa to niekde pozriet na nete?

kuwait
30. jan 2014

tak som to nasla

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1185966822-n...
nuz o tom bohatstve a rope by sa dalo polemizovat,pozrite si aj toto
http://news.kuwaittimes.net/kuwait-faces-extrem...

kuwait
30. jan 2014

a co vy na toto 😀 niektore zeny maju v hlave ozaj piliny 😀
http://www.cas.sk/clanok/271620/predtym-zuroval...
ten jej ind vyzera ako cigan ani pekny nieje a zivot aky teraz kvoli nemu zije 😀 ta musela byt riadna narkomanka pre tych je India rajom 😉

inkinka
30. jan 2014

@kuwait to mi pripomína Bielu Masajku, ale to je ešte väčšia divočina 😕
http://www.csfd.cz/film/222326-bila-masajka/

kuwait
30. jan 2014

@inkinka ja som videla aj taku knihu kde britka sa vydala za jordanskeho beduina a tiez bez vody elektriky zila v chajde a ked knihu napisala tak sa jej miliony sypali za nu,nechcelo sa mi to citat,nechapem tieto zeny ked uz sa vydat za exotickeho cudzinca tak nech si tym zivotnu uroven vyrazne zlepsim a nie hodim tvar do blata a budem zivorit ako on 😖

kuwait
30. jan 2014
inkinka
30. jan 2014

@kuwait Corinne Hofmann, biela Masajka dosiahla fenomenálny úspech so svojím príbehom, jej knihy sa predávali výborne, takže koniec koncov si svoju životnú úroveň zlepšila výrazne :D ale existuje veľa takých prípadov a nie každá o tom napíše knihu ...žena vydajom za exotického cudzinca často výrazne vylepší životnú úroveň jemu
http://gaishuthner.blog.sme.sk/c/273858/Bezness...

kuwait
30. jan 2014

@inkinka presne,zeny sa vydaju a on ma z toho benefit a potom je na nu este zly.,zvlastne je ze knihy nenapisali tie co sa za arabskych princov a shejkov povydavali,nie vsetky dopadli dobre zvlast tie v Saudskej arabii,asi nenabrali odvahu knihu pisat alebo nemali dovod ,niektore zeny poznam teda to by boli knihy 😉

kuwait
30. jan 2014

zda sa ze aj v minulosti robili zeny hluposti
http://www.goodreads.com/book/show/37277.A_Scan...
A Scandalous Life: The Biography of Jane Digby

by Mary S. Lovell

4.06 of 5 stars 4.06 · rating details · 337 ratings · 63 reviews

The biography of Jane Digby, an ‘enthralling tale of a nineteenth-century beauty whose heart – and hormones – ruled her head.’ Harpers and Queen

A celebrated aristocratic beauty, Jane Digby married Lord Ellenborough at seventeen. Their divorce a few years later was one of England s most scandalous at that time. In her quest for passionate fulfilment she had lovers which included an Austrian prince, King Ludvig I of Bavaria, and a Greek count whose infidelities drove her to the Orient. In Syria, she found the love of her life, a Bedouin nobleman, Sheikh Medjuel el Mezrab who was twenty years her junior.

Bestselling biographer Mary Lovell has produced from Jane Digby’s diaries not only a sympathetic and dramatic portrait of a rare woman, but a fascinating glimpse into the centuries-old Bedouin tradition that is now almost lost.

eva8
30. jan 2014

taqiya - ja som si myslela, že tá ich pekne povedané "prefíkanosť" sa u nich vyvinula kvôli nepriaznivým podmienkam (púšť, nedostatok vody, prežije "šikovnejší", atď. - ako v živočíšnej ríši), ale Islam vedie k pokrytectvu! Čím viac objavujem "krásy" toho náboženstva, tým viac sa ho doslova obávam...

dojčenie - vlastne sa do dvoch rokov odporúča, no dať to do zákona? Osobne som sa stretla s dojkou v arabskej krajine. I v našich dejinách sa využívali dojky.... Po prečítaní komentárov, nerozumiem tomu, prečo sa v Izraeli nedojčí, veď podľa mojich vedomostí je u nich výskum na dosť vysokej úrovni, z toho by mala prirodzene vyplývať i podpora dojčenia... alebo všetko sa musí riadiť len príkazmi a zákazmi? V Izraeli sú zastúpené mnohé náboženstvá.... Je to na hlavu postavené. ale jednoznačne z mojich skúseností vyplýva (opakujem sa) Islam = poslušnosť zo strachu, nevyužívanie, resp. strach z využívania zdravého rozumu...

eva8
30. jan 2014

tie knihy - my sa nikdy nepoučíme....

kuwait
30. jan 2014

@eva8 mali by sme zacat sirit osvetu alebo lobovat na MZV aby zakazali sobase sloveniek s muzmi z tych krajin odkial chcu zubami nechtami do EU. Kuwait a Saudska tento zakon mal a teraz ho este viac sprisnili.Ich muzi sa mozu zenit s cudzinkou len po pisomnom suhlase shejka ministra zahranicnych veci a ten toto povolenie vydava len na zaklade wasta,musi mu ziadost predlozit politik alebo clen parlamentu a to sa obycajnemu chlapovi tazko zhana taky middleman .No a najnovsi zakon vylucil urcite narodnosti azie a afriky tak ze ak by sa muz ozenil so zenou s tych krajin ona nedostane povolenie na pobyt a ked on chce s nou zit,moze ju navstevovat u nej v jej krajine.Takze preco by Slovensko nemohlo mat podobny zakon.Slovenky by sa vyhli mnohemu trapeniu a problemom a ich deti tiez!

alice107
30. jan 2014

@kuwait tie zeny ako aj v tom tvojom linku si najdu mladeho muza na sex.... pretoze nemaju ziadneho.ani maldeho,a ni stareho...... a nechu vidiet , co to potom bude obnasat...... 😀 vidis, najskor euforia,potom sok.xixix....
vies, v saudskej ci kuwaite moze byt taky zakon ako spominas. lebo to su autokraticke rezimy. ale krajiny eu maju demokraticke zaklady fingovania statu.alebo sa aspon tak formalne tvaria.
takze taky zakon nemoze byt formalne vydany.
ale ak by nechceli takych muzov do eu,lahka pomoc. proste im nedaju viza na pobyt v eu. lebo je jasne,ze ti muzi chcu manzelstvo kvoli vizam a pobytom v eu.
no a ak nejaka chce exotickeho muza /aj o desatrocie mladsieho /,tak nech sa za nim vystahuje.a nech zije ako chce.
ved taka hned pozna, koho si vzala. lenze sa hanbia tiezeny priznat pravdu.tak klamu okolie,rodinu a aj seba.ale pokial ziju vkrajine muza,neprivadzaju tych muzov do eu,tak nech sa vydavaju za tych muzov.ak si nedali povedat a zatvrali oci pred realitou. lenze vzdyx to sprvidla dopada tak,ze ked ziju vjeho krajine,tak neskor chu do eu.ruzove okuuliare opadli aoni ak maju deti,stak sa snimi chu vratit do eu. a zvycajne aj so svojim exotickym muzom.typicky scenar .

@eva8 ta prefikanodst je sucast ich osbnosti..ich mentality.a dopomaha k tomu ju rozvinut aj ich sposb myslenia . cize ako pises,ten islam. lenze ja poznam aj krestanov arabov,a mohe reakcie maju rovnake ,ako moslimovia.len pod vplyvom vychovy a iinej doktriny nabozenstva niektore reakcie nie su totozne ..napriklad zahalovanie zien.
dojcenie? kd e sa do dvoch rokov odporuca? ktory lekar to odporuca? ake ziviny didta ma vo veku 2 rokov z mm?
to dojcenie je zauzivana norma v urcitej spolocnosti.nic ine. ide tiez o kulturu, vzdelanostnu urovena ine faktory k tomu prispievajuce.
v afrike napriklad, kde je mnohozenstvo ,tak dojcia väcinou starsie zeny dlho.lebo to urcuje ich o to,aka je oblubenost tej ktorej zeny u muza.lebo je tam zauzivane,ze pocas dojcenia by sa nemali partneri stykat sexualne.takze maldsia a oblubenejsia dojci menej. 😀
vzapadnej eu zapadoeuropanky spravidla nedojcia,ci dojcia uplne minimalne.

alice107
30. jan 2014

co z takeho benefitu potom,ak ma uz zniceny zivit ta zena..aj jej deti.... ci nemajetny ci aj majetny,tam su tie zeny nestastne tak ci tak.. lebo ide o odlisny sposob myslenia ,konania, mentality.
@kuwait
@inkinka .

kuwait
30. jan 2014

@alice107 nuz ale ked to vezmeme takto mnohe americanky a britky volili radsej zivot v bohatstve po boku arabskeho princa(vytesujuc sa ze cert aj tak neni nikdy doma)ako by zili po boku chudobneho zapadniara ktory by im stale za zadkom sedel a ony ho museli po praci este obskakovat v kuchyni.Luxus a pohodlie je svina,to by si neverila.Tie co si pobrali arabskych chudakov tie maju problem,este na nich musia robit ..Sranda je ze tie co maju bohatych ani zahalene nechodia ani Koran nevycituju a tie slovenky co maju chudakov hned do abaye skocili,satka na hlavu,koran pod pazuchu,ony chlapom urobili favor ze moze zit v EU a este sa tym chlapom aj prisposobili? 😕 😨 😨 🙄 😅

inkinka
30. jan 2014

@kuwait ee, to by bolo obmedzenie osobnej slobody
@alice107 iste, zničený život je priveľká cena a ona to určite tak neplánovala, že ide robiť výskum života Masajov a potom vydá publikáciu, ale keď sa to už stalo, neostala zlomená na práškoch, ale sadla si a spísala to, benefit z predaja knihy je len jeden z benefitov, možno sa vypísala z traumy, možno má dobrý pocit, že jej príbeh bude varovaním pre iné ženy...nie sme čisto racionálne bytosti

alice107
30. jan 2014

@kuwait vies v com je rozdiel? vo vsetkom. v pravnom statuse takej americanky vseobecne co zije v amerike a americanky,co zije v nejakej moslimskej krajine aj ked vydata za princaa nezahalena.

to jedna podstatna skutocnost.
dalsia je mentalita araba,ci je majetny ,ci nemajetny. vies to sama. pohodlie aluxus su prjemne veci. ja samozrejme to viem., 😉 ale beztz zakladnej slobody aj ten luxus apohodlie nema taku vahu.nemoze si ho ta zena tak uzit,ako ked je slobodna v konanie.atiez to poznas. anejde len to to /ne/ zahalovanie. ale o sobnu slobodu,prava,postavenie zeny ako takej vociach spocnosti,statu aj v rodine z pohadu muza tiez.
taky american aj zo strednej vrstvy ci vyssej nesedi zene za zadkom. ale maka.a ak poznas americanky,tak vies, ze tam je zaklad spocnosti prvnapravnost zeny. a to ja vo sy tyka domacnosti.maloktora /ke nepocitame tie,co ziju ozaj na okraji spocnosti/ vnevyuziva sluzby upratovacie a podbne. a var4enie tiez je v rezii,ktora aj je vzap.eu... cize nei vysedavanie c kuchyni hodiny
no atych americaniek,co sa vydali za prnca je ozaj velmi malo.a neboli to tie,coby mali nejaku spolcnesku vahu v americkej spolocnosti.takaq amecicanka by sa za moslimskeho muza raraba nevydala.lebo vie,co by stratila.,ta nepotrebuije luxus a pohodlie v obmedzenok rezime .ta ho ma aj bez takeho muza
no atie,co sa vydali za trosku majetnejsich muzov arabov ,tak poznali,ze je to velmi zaplatene pohodlie
ak tie zeny,co maju prncov sda musia/a tie zvast/ prisposbit tamojsej spolcnosti. aich deti tiez. to neznamena,ked su nezahalene,neodriekaju koran,ze su slobodne vo svojom rozhodovani a rovnopravne s muzom v postaveni.
idu do europy,ale musia zit podla urcitych prinpcpov,ktore im muzi stanovili to neznamena,ze ked je to princ.tak zasady koranu nevyztnava . ale vyznava.ahlavne co sa tyka postavenia zeny ako jeho manzelky
. ved to vies aj sama ako to je.
takze za takych muzov, majetnych ci nemajetnych sa vydavaju ze4ny,ktore nemaju vlastne postavenie,chu sa odputat od vlastnej rodiny,ci potrebuju peniaze.
nepoznam jedinu europanku ci americanku povodnu,ktora by bola najetna,mala postavenie a vzala si ci uz majetneho,ci nemajetneho araba.naco by jej bol? taka si vezme europana jej spolocneskeho a socialneho postavenia .
poznam jednu nemku,/otec doplomat ,ale tiez orientalnych korenov/ co si vzala jedneho princa z jedneho arabskeho emiratu.je to bratranec krala
ale tiez svadba tradicna podla zvykov krjiny manzela/aj ked samozrejme rodicia nevesty a ich pribuzni boli pritomni na svadbe/. 😉

no atie ,co sa vydavaju za nemajetnych,tak tam absentuje nielen materialne pohodliem,ale aj osbna sloboda. atake vztahy sa rozpedavaju skoro. ale to neznamena,ze tie ,co sa vydavaju za tych majetnych,maju stastnejsie a vyrovnanejsie manzelsatva. arab je jedne a druhy.aj mylenie,konanie a mentalita.len tie co maju materialne zabezpecenie od muza, nechu sa ho vzdat,preto v manzelstvach casto.zostavaju .
syaj jedny aj drujhe sa musia prisposbit tym muzom viac ci menej. arab neznesie,aby jeho zena mala rovnake postavenie ako on v ociach jeho ci spolocnosti ci zakona. 😝

kuwait
30. jan 2014

@alice107 no vidis a aj tak tie zeny preferuju luxus a peniaze pred priemernym zivotom vo svojej krajine.Ti ich muzi aj tak niesu nikdy doma,ony si robia co chcu cele dni travia nakupmi medzi Dior Chanel LV,soferuju Rollce Royce,cestuju po svete svojim sukromnym jetom,vlastnia vily a palace po celom svete.A manzel??Toho stretnu tak raz za mesiac.Tie co ziju takto tie sa maju je ich zopar ,zivot v rozpravke.Poznam jednu osobne Paula sa vola jej muz je synom byvaleho emira,ta sa smeje na cele usta ked jej niekto pripomenie zivot americanky ani za nic by nemenila.Lenze kolko zien ma taketo stastie,ozaj len zopar.

kuwait
30. jan 2014

Paula ma 1 miliardu $ na konte a nechce stratit status kuwaitskej princeznej,vasa kralovska vysost ju tituluju ,z monackym kniezatom maju spolocny business s anglickym princom tiez,je vasnivou zberatelkou obrazov starych majstrov ,proste je to svetovo znama celebrita.Keby si nebula vzala princa bola by z nej nejaka manzerka v banke ani million $ rocne by nezarobila a jej tatik mal maly business tak par mil$ rocne,proste daaaaaleko od toho co ma teraz.Tie co sa vydali za Emiratskych sa moc dobre nemaju lebo tam su uplne tradicni nie ako tu.Tie princezne chodia v ciernych plastoch a muzi maju viac manzeliek.Paula je jedina manzelka.

alice107
30. jan 2014

@kuwait ale ake 😉 zeny?e to su zeny, co nemaju navyber. su nemajetne, nic velmi nezazilimnemaju,nevideli.nemali na vyber ani u muzov majetnych z eu. tak beru,co prslo. ane roznyslaju na d nasledkami. preto tie preferenciei.ak by po rokoch mali tu istu volbu,volili by inak.ak maju nejaky rozum v hlave. a taky zivot ako si ty opisla nema nic spocne s o skutocnym manzelstvom. a kdeze je to rozpravka? ked su radi,ze muza nevidia mesiac? ked jedina zabava je nakupne centrum? boze.. 😀 trosku chudobne duchom,nie?