icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
6. feb 2014

Aj ja som toho isteho nazoru... diskusia ano, ale urazat sa len pre cibrovanie si ega je moc, takto zachvilu uzavru vsetky temy....

ellise
7. feb 2014

@siravka
@zuzkaanicka
@stastenka42
@joy
@ivana33
@siravka jinak holky nechápu co měli vaše včerjší příspěvky znamenat. Po celou dobu ste tady nepřispěli, diskusi jste celou nečetli ( to by jste věděli co @kuwait studovala a kolik má roků), jen jste přišli, povysmívali a pouráželi jste a hotovo. Ani k tématu to nebylo. Na čí popud to bylo? nějaká dohoda? Přijdu, urazím , rozeštvu......Najednou tolik nových tváří. Řešíte tady nějaké IP zprávy, kdo a co kde děla, do jakých diskusí chodí.... asi máte dost času na tyto sledovačky.

My už jsme tady probrali kde co, bylo tady pár konfliktů, dohadování, sporů i ostřejších výstupů, ale takto urážlivě jsme se nevyjadřovali ani jedna.
A mimochodem slušnost nemá nic společného s tituly a ani se vzděláním, ať těch vysokých škol je třeba 10

zuzkaanicka
7. feb 2014

@ellise ja som napisala jeden prispevok a keby si si ho precitala, tak by si asi nenapisala, to co si napisala. Ja tuto diskusiu citam, akurat neprispievam ... to, co som si precitala vcera rano, no nehnevaj sa, to uz bola parodia na diskusiu a tak som napisala svoj prispevok ... vobec som nikoho nerozostvala, takze ak uz nieco napises, tak si to aspon over 😉

kuwait
7. feb 2014

@siravka keby tvoj zamestnavatel vedel ako sa prezentujes na forach tak ta VYHODI 😀 Tvoje chovanie nieje znakom inteligencie ani vystupovania na urovni.Okrem toho ohovaras a zhadzujes svojich klientov 😀 To je hlavny dovod na VYHADZOV! Tak aby si nakoniec este v tom Mc Donalde neskoncila 😀
Strasne rada by som vedela ako vidis tych svojich arabskych klientov jest antibiotika kvoli pohlavnej chorobe.Len ten co s takym clovekom bol v sukromi moze taketo veci zistit.Ako zamestnanec nesmies sa intimne stretat s klientami.Dalsi dovod na VYHADZOV.Ci uz ta vyhodili ze nemas dovod nehovori o svojich klientoch?

stastenka42
7. feb 2014

@ellise ty mas pocit ze ona je v poriadku?!?! akoze ona ma podla teba vyjadrovanie v poriadku??? Skus nahliadnut do podobnych alebo aj inych tem a ked tam uvidis jej nick tak zacni citat..nic v zlom ale chodit na fora a a vsade urazat zeny a ponizovat nieje nahoda...rozhada kazdu diskusiu!!! To je tiež v poriadku?!? Preto som napisala ze je to zakomplexovana chudina,ktora doma asi nemoze sediet s muzom pri stole a jej nazory nikoho nezaujimaju tak si to chodi kompenzovat sem na fora...za tym si stojim a nemienim mrhat svojou energiou na taketo prispevky...

romanovic
7. feb 2014

Zeny, nechajte @kuwait, nech tu vybija svoju frustraciu a nudu. Je to DOMACA PANI, nema ine starosti, len sa postarat o svoje vlasy, nechty a prezit 24 hodin. Jej to staci, je to naplnenie jej zivotnych ambicii. Na jej prispevkoch sa da pobavit, clovek ju v duchu polutuje, ale v zasade - kaslat na nu, kazda mame nieco dolezitejsie na praci....

zuzkaanicka
7. feb 2014

@ellise asi by bolo fajn, keby si sa objektivne pozrela na tu debatu, lebo baby pisali o @kuwait iba to, co sama o sebe prezradila, zato ona im vnucovala svoju predstavu o ich zivotoch 😉

ellise
7. feb 2014

to že tady kuwait napsal o sobě to co napsala neopravňuje nikoho aby ji za to odsuzoval. Je pravdou že tady byla drsná debata mezi ní a alice a že to bylo o ničem, ale přijde mi nevkusné a podlé použít informace které o sobě člověk sdělí proti němu. Nikdo o sém soukromí nenapsal tolik co kuwait. Vám by se taky nelíbílo kdyby jste něco o sobě napsali a pak jste se dozvěděli jaká jste chudinka.
Já nechodím moc do jiných diskusí a nemám čas sledovat jestli někdo někam chodí a pod jakým nicekm píše.
@zuzkaanicka máš praavdu že si do této dikuse jednou možná dvakrát napsala takže své tvrzení beru zpět.

romanovic
7. feb 2014

@ellise Ano, v tom mas pravdu, nikto by ju nemal odsudzovat. ALE napr. ja som zacala citat tuto temu, lebo ma zaujimala, lebo mam kamosku, ktora s moslimom dopadla hrozne a chcela som pochopit jej zmyslanie, preco si s nim vobec zacala, zaujimali ma prispevky zien, ktore realne s moslimom, prip. v moslimskej krajine ziju. A prispevky @kuwait sposobili, ze poslednu dobu, ked vidim tento nazov temy, tak si v duchu pomyslim, ze "tam ani nejdem, lebo sa tam zase odbavuje ta trubka". Ak o toto islo @kuwait, jej misia je splnena. Ak chce naozaj diskutovat, mala by zmenit pristup.
Pozor, neodsudzujem, ze je zena v domacnosti, aj ked ja take kamosky nemam, ale to vyplyva asi iba z odlisneho zivotneho stylu. Dnes mam super pracu, ale je kriza a zajtra ju mat nemusim a tiez si budem doma hryzt nechty a chodit po konkurzoch. No jej prispevky pausalne (ako tak citam ostatne reakcie na nu) zvadzaju k tomu, ze si clovek pomysli "chuderka, je to IBA MANZELKA" a znechutene ohrnie nos...

erjona
7. feb 2014

@ellise Plne s tebou suhlasim - aj mne sa to dost nevkusne zdalo byt, ze sa zrazu do @kuwait pustili tolke baby, nie je to predsa vas konflikt, ale konflikt medzi @kuwait a @siravka.
@romanovic - @kuwait prispieva ano, a aspon je o com diskutovat, tym, ze prispieva - podla coho usudzujes, ze je chuderka, nepoznas ju a nezijes v jej blizkosti, mozno ma lepsi zivot ako ty - ona je povaha, ked je na manzela nahnevana, tak si to aj prizna, co je vidiet aj na jej prispevkoch, no a to dokaze len velmi malo ludi 😉
@digysa - tak z tvojho prispevku som bola najviac soknuta, co si stale @kuwait drzala stranku, si sa do nej obula ako do najväcsieho nepriatela - ale predpokladam, kedze si v USA, tak sa so @siravka poznate, mozno ste aj kamaratky, inak si neviem predstavit taky prudky zvrat tvojho zmyslania ☹

demo
7. feb 2014

@erjona zachovat si rovnovahu v neprajnom a nenavistnom prostredi je neskutocne tazke. chcem vediet kolke z nas by boli fajn baby, optimisticke a rozvazne,keby to pokaslali a vydali sa do kuvajta 😕 . A ze kuwait otvorene prispieva do tohto fora, je od nej sluzbicka vsetkym nerozhodnutym.

erjona
7. feb 2014

@demo Ved to je to, my sme zvyknute na styl @kuwait a neuraza nas to, respektive mna, pretoze uz som si na nu zvykla po tolkych prispevkoch, aj ked mame rozne nazory, jednoznacne drzim stranku @kuwait, pretoze ona s tym nezacala 😉

demo
7. feb 2014

@erjona kuwait sa nechala strhnut a ukazala svoje nelichotive stranky. a nielen ona. mne osobne to nijako nevadi, som tolerantna 🙂. v tomto pripade, ako sa zvykne pisat na liekoch, vyhody prevysuju rizika 🙂. Mna neuraza, ze niekto preferuje dostatok penazi pred inymi hodnotami. Coby ma to urazalo. Ako by aj mohlo. Preto tiez nevidim zmysel, skakat tu do hodnotoveho rebricka inych ludi.

erjona
7. feb 2014

@demo No ale koniec koncov jej rebricek hodnot nie su peniaze, ale jej syn je na najvyssej priecke 😀 Aj ked peniaze mat, tiez nie je zla vec podla mna 😀

betunka39
7. feb 2014

Ahoj, nejdem čitať všetkých 144 stran, debata bola založena už davno a myslim, že sa zvrtla uplne iným smerom.Ale chcela by som vedieť ako to dopadlo. ja tiež nie som veľmi za zmiešane manželstva, ale...
Moja sesternica ma manžela mosllim,a ale žiju vo Francuzskyu, on sa tam narodila. Su spolu už myslim, 10 rokov. Maju dve krasne dcerky, sobaš mali u nás na slovensku. Jej manžel je od nej o dosť starši, ale je to super človek. Pochadza však z velkej rodiny, ktore až tak nedodržiava prisne pravidla. Napr. ich ženy nechodia zahalene. maju spolu reštiku v Nice. každy rok chodia na Vianoce tu na Sk, lebo on strašne lubi naše Vianočne zvyky, nikdy sesterku neprehovaral. Odišla ako 18 ročna do Francuzska aby sa naučila jazyk a už tam ostala. Neviem ,ako to bude dalej , človek nikdy nevie, ale kedže maju v jeho rodine aj madarku, polku, nemku aj dvoch juhoslavcov, tak asi im to vydrži.Rešpektuju sa navzajom, on sa modli svoje, ona svoje, deti vedu v oboch smeroch v troch rečiach , jednoducho tak, aby im to čo najviac vyhovovalo. Myslim, že vela zaleži od človeka, jeho povahy. Osobne by som šla žiť niekde na neutralnu podu, nie do tej krajiny odkial pochadza.

demo
7. feb 2014

@erjona hej hej, v situacii, ked nie je nic ine, treba sa upnut na peniaze, stastie syna a cestovanie. tak by som to urobila aj ja 🙂. Takze @kuwait, drz sa 🙂

cinkatko
7. feb 2014

Zensky nemam bohuzel vysokou skolu - zadne tituly, ale nikdy bych se nesnizila k takovym diskuzim, jako vy vysokoskolacky. Je tu mezi nami mnoho maminek v domacnosti, ktere nemeli moznost ani dokoncit stredni, ale doporucuji vam se od nich neco priucit - PRAVIDLA SLUSNEHO CHOVANI.
Par zen tady na koniku jsou tady velmi zname svymi strasne chytrymi prispevky, ale (nechci jmenovat) tim ze ziji s muslimem jeste neznamena, ze vi vsechno o Islamu a Islamskych zakonech.
Reknu vam je jedno, jestli je ten chlap muslim nebo ne. Zalezi na charakteru, vychove jeho rodicu a zivotnich hodnotach..
Znam mnoho muzu nemuslimu a take muslimu. A i nemuslim uderi svou zenu, podvede apod.
Jsou ale i muzi muslimove, kteri se snazi nasledovat proroka Muhammeda (saw) (pokud nevite, o koho se jedna, doporucuji si o nem neco precist.) Je smutne, ze antimuslimove o nem pisi vselicos, ale opak je pravdou. Tak jak se on choval ke svym zenam - tak by se mel chovat kazdy muz ke sve zene.
Vdala jsem se za sveho manzela a prijala dobrovolne Islam. A nelituji.

https://www.youtube.com/watch?v=MH2RZfNXGdA

Tento muz byl take myslim katolik (opravdu uz nevim), ale jeho proslov je opravdu krasny a i logicky - o tom proc prijal islam.

Mimochodem v (pravem) islamskem manzelstvi se uznava respekt, ucta a poslusnost mezi manzeli. Fascinuje mne, ze prave manzelky muslimu dokazou na verejnem foru sve partnery ponizit a ztrapnit - myslim tim rozdily mezi nasi zapadni mentalitou a jejich vychodni mentalitou. Cili nasimi vseobecnymi znalostmi a jejich.
Nebudu tady nic a nikoho jmenovat, jenom se zkuste zamyslet na tim, ze treba se vas partner o vas vyjadruje v tom nejlepsim smyslu mezi svymi a vy o nem pisete a popisujete pochody jeho mysleni mezi tisici lidmi.
Pokud nejste muslimky myslete na to, jak se vas manzel musel vzdat a uprit si tolik veci a zvyku se kterymi byl ve styku pocas cely svuj dosavadni zivot a JEN kvuli vam si ten zivot vybral a zmenil.
Ono je to pro muslima hrichem si vzit nemuslimku - hlavne proto, ze nebude moct nasledovat Islam a zvyky. Proto se da rict, ze je takove manzelstvi - ne zakazane, ale neprijatelne a nevyhovujici.
Jinak preji vsem vdanym za muslima, ci nemuslima - jak mi rikame ishaallah (kdyz da Buh) stastne a spokojene manzelstvi. 😉

digysa
7. feb 2014

@erjona mas pravdu, so @siravka sa pozname, spolu robime, ona je hosteska, ja tiez. Kupujeme si drogy na tom istom mieste a mame velku klienetelu vo Wall street. Obcas si jedna druhej dohadujeme klientov. A coskor sa podla kuwait dostaneme na lepsie platene miesto, do McDonaldu. Lebo ona vsetko vie, vsetko videla, vsetko pozna, vsade bola a ma informacie z pravej ruky-google.
Co sa tyka toho prispevku, tak ja s nou suhlasim z casti ohladne politiky, zdaleka vsak nesuhlasim s jej stylom pisania voci druhym osobam. Ale znasala som to dost poctivo.....no myslim, ze uz bolo dost.(117 stran!)
A vadi mi PRESNE to, co napisala @zuzkaanicka v prispevku o 07:00.
@ellise Ty by si sa tiez mohla odosobnit od politiky a pozriet sa na to, akym stylom tu pise. Viem, ze s nou po politickej stranke suhlasis tiez, to vsak neznamena, ze si necham od niekoho "prekrucat vlastnu realitu zivota".... Ja jej tiez nemusim nic verit.
Koniec koncov, vsetko, co tu napisala este NIKDE, NIJAKO a NIKOMU nedokazala.......avatar a anonymita je skutocne zaludna vec-na jednej strane si skryty, no na druhej strane nemas ako dokazat, co o sebe tvrdis.

erjona
7. feb 2014

@cinkatko Tak ako ma katolicka zakazane si brat za manzela nekatolika (nazvem to takto), moslim ma povolene si vziat katolicku, co u katolikov je nepripustne, ale a tu to pride - musi prejst na jeho vieru. Lenze - mne je jedno, kto co veri, ja mam proste ine nabozenske hodnoty ako moj manzel a prejst na moslimsku vieru, len preto, aby sa manzel nemusel obetovat, je pre mna nepripustne. No a teraz, ked si to logicky vezmeme - ja osobne poznam koran, ale nemam presvedcenie - cize ja som porusila krestansky zakon a on zasa islamky - a ist na inu vieru, no a nemat to presvedcenie je podla mna ovela horsie ako zostat pri svojom, takze ja by som to az takto striktne nebrala, kazdy moslim, ked si berie krestanku, vie do coho ide a ked vyrastas v rodine, kde ti viera nie cudzia, len tak prevliect kabat je jednoducho nepriatelne... 🙂

zuzkaanicka
7. feb 2014

@digysa 😅 absolutny suhlas a este si ma aj rozosmiala 😅

erjona
7. feb 2014

@digysa Len nechapem, preco beries @kuwait komenty tak osobne, ved neboli tebe smerovane - @siravka je dospela zena a ako o sebe pisala, tak aj priebojnicka, podla mna by sa aj sama vedela obranit, ja som ti len napisala, ze ma sokoval tvoj tvrdy komentar voci @kuwait.

lulka12
autor
7. feb 2014

Ženy milé.... Práve som dostala odpoveď na moju žiadosť o uzamknutie.... ☹

Téma zostane aktívna a ak sa budú vyskytovať urážlivé a hanlivé príspevky môžu sa hlásiť a budú vymazane....

Je to síce na zamyslenie ale takéto stanovisko k tomu je.... ☹ ☹ ☹

Čiže každá ktorá sa v téme našla by mala zvážiť spôsob svojho prejavu a komunikácie k ostatným ,lebo mne je už téma úplne ľahostajná a nechodím tu čítať , veď kto by mal na to aj čas 😀 😀 😀

Je asi vo vašom vlastnom záujme aby ste komunikovali tak ,že sa nezhodíte v očiach ostatných prispievateľov....
Jedno som sa ale naučila na MK opäť.... Čo sa číta to frčí a kliky sa rátajú.... Nejde o kvalitu ale o kvantitu 😀

ellise
7. feb 2014

@digysa nevím co myslíš tím že sní po politické stránky souhlasím... ale budiž. mimochodem já nemám důvod pochybovat ani o tobě co píšeš ani o erjoně, ani o demo a ani o kuwait
@romanovic víš každá jsme jiná, některá se vdává z lásky, některá pro peníze, některá kvůli občanství, každá má nějaké jiné pohnutky. No a kuwait se vdala pro peníze. řekla to tu. ale dokud to nepřiznala tak to tady bylo v pohodě. V momentě kdy to řekla byla za zlatokopku.
Co přesně ji k tomu vedlo ví jen ona sama, a já tady nebudu o tom spekulovat. Není o nic horší než každá druhá.
Ani jedna z nás možná @erjona tady neřekla tolik o manželství, manželovi, o svých důvodech. A jediné čeho se ji dostalo byly urážky.
Každá jsme si svůj život představovali nějak, a nejspíš i @kuwait ale pak bylo všechno jinak. Možná byla zklamaná, smutná, bez rodiny a tak se z toho snažila vytěžit co nejvíc. Víš já ji chápu, jsme stejně staré, máme dítě se stejném věku. Já ne jejím místě bych to asi taky udělala. Co by měla z toho kdyby nechala chlapa a vrátila se na Slovensko. jen střední škola, bez praxe, co by ji čekalo? fronta na pracáku? Bylo to její rozhodnutí a za to rozhodnutí je zodpovědná jen ona sama.
A přijde mi opravdu ubohé a nedůstojné, nakukovat do tém kde se ženy svěří se svými starostmi, problémy, smutkem a pak tam naběhnout a nazvat dotyčnou zakomplexovanou chudinkou bez vzdělání. jen mně mrzí, že kuwait nad tím nemávla rukou a že se nechala do té debaty zatáhnout.
A jsem na její straně.

sisaka
7. feb 2014

@ellise @erjona ja som teda dost prekvapena,ze ste schopne si kuwait zastat. Jej pohrdave vyjadrovanie o kazdom, ci uz konkretnom , ci vseobecne je neprehliadnutelne. Ona dosiahla vrchol tym, ze sa vydala udajne za bohateho truhlika, ci ako mu to vravi a ostatne zeny sme chudery, ktore si vybrali z lasky a nie pre peniaze obycajnych nemoslimov a teraz "musia" pracovat. Pritom ziadnu zo zien, do ktorych sa obuva nepozna a preto ani netusi, ci musime, alebo chceme pracovat a aku pracu mame. Snazi sa nas urazit tym, ze nas presviedca o tom, ake podradne prace tu v zahranici robime a ake sme 0, len ona je ta bohyna, co cele dni sedi doma a nemusi krizom slamky prelozit a este sa vytoci na tom, ze jej tu zlatu klietku nezavidime. Mne jej je osobne luto, ako dopadla, to este neznamena, ze nas tu moze vsetky rad radom urazat (zeby zavist, ze mame kariery, ze mozeme pracovat a zijeme v slobodnych, demokratickych krajinach a mozeme si so svojimi zivotmi a peniazmi nakladat podla vlastneho slobodneho uvazenia?)

erjona
7. feb 2014

@sisaka Ak si vsimnes bola k tomu vyprovokovana, preto si ju zastavam, a urazaju aj ine baby aj mna osobne a aj ine baby, co su si verne svojmu presvedceniu, vzdy su dva tabory, no napriek tomu nepustil sa hned huf ostatnych do tej osoby, co urazala napriklad mna, alebo teba, len pre jeden prispevok, o toto tu ide, ze si ju zastavam nema nic spolocne s jej nazormi na tematiku v ktorej diskutujeme, som zasadne skoro proti vsetkemu 😀 Len sa mi to nezda nefer takto sa do niekoho navazat...
Jej odpoved bola taka aka bola otazka, o to tu ide...

erjona
7. feb 2014

@sisaka Sorry, len sa mi to zda byt nefer, takto sa do nej navazat 😀

ellise
7. feb 2014

@sisaka od Vánoc se tady řešilo kojení, přistěhovalectví, získání občanství, svatební smlouvy, kde co..... byla u toho mariuskaa, demo, eva8, erjona a další a já jsem žádné osobní urážky nezaznamenala. Až na tu s tou psychiatrií.

sisaka
7. feb 2014

@erjona navazat? takze ona moze ludom pisat, ze umyvaju v cudzine hajzle a robia stetky? to je ok?

sisaka
7. feb 2014

@ellise tak fajn, ze si nezaznamenala ja som zaznamenala a ako som pisala, nielen konkretnych ludi, ale aj vseobecne o tom, ake su vsetky zeny sproste, ktore sa nevydali za bohatych sejkov. Akokeby to bol sen kazdej zeny ...
ak sa ti paci styl jej pisania v poriadku, ocividne je tu ina skupina ludi, ktorej jej urazajuce prispevky vadia

ellise
7. feb 2014

@sisaka víš co necháme toho, já nejsem vztahovačná, já jsem například vůbec osobně nebrala když tady kuwait podle tebe ( já jsme to takto nezaregistrovala) řekla že ta která si nevzala araba je hloupá.
Ale jestli tady někoho něco uráží nebo štve, tak ať sem nechodí. nechápu proč lidi čtou témy, které jsou pro něho nepříjemné nebo urážlivé.

Ale navrhla bych jednu věc, abychom si dali týden pauzu. a tak jak řekla Lulka aby potom týdnu tady chodili jen ty, kteří chtějí. Víte kdo tu je o čem se mluví, kdo je proti čemu a pokud ho někdo nebo něco uráží ať jsme prostě nechodí.