Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
Ked sme boli teraz v Bahrajne tak sme na ulici videli chlapa s 3 manzelkami,jedna bola viditelne este decko ale kedze ho titulovala zawgy(manzel moj )tak bolo jasne ze je jeho zena mohla mat 10 rokov a jeho deti boli starsie od nej a tie 2 zeny jedna ani nehovorila arabsky dobre miesala do toho farsi,zrejme iranka a ta najstarsia bola bahrajnka a chovala sa ako riaditelka zemegule
@vevesh
@nivi kuwait ma pravdu, vobec nie je problem mat aj viac zien a prva manzelka o tom nemusi vobec vediet. Mam naj kamosku, moslimku zo SUdanu, su obaja vzdelani, ona lekarka, on inzinier, praktizuju Islam....a on si odisiel do Sudanu, vraj kvoli rodinnemu biznisu, ona sa vratit nechcela, kvoli detom a tak si zobral zenu pre rozkos, nikto sa tej mojej kamosky nepytal, ci suhlasi. Takze zije aj s jednou, aj s druhou,ale financne sa nestara ani o jednu 😖. takze by som sa nedrzala koranu a toho, co pocuvate od svojich blizkych, oni maju kopec vynimiek, aby si chlap mohol robit, co chce a este je to aj v sulade s nabozenstvom. Tych prikladov poznam kopec a v ani jednom tie zeny o sebe nevedeli, aj ked sa muzi dusovali, ze oni by nikdy nemohli mat viac manzeliek. V tomto im proste netreba verit.
@admin prosim vas zamknite temy, kde je nase nabozenstvi a i nasi manzele urazeni a krive obvinovani z neceho, co nedelaji. Zamknite VSECHNY TEMY, KDE JE ISLAM KRITIZOVANY. My muslimove tady NIKOHO A ZADNE NABOZENSTVI NEURAZIME, TAK JAKO TU URAZEJI NAS! Proto vas jeste jednou prosim, zachovejte se vy z MK nam jako lide, kdyz uz se nas stat (Cesko a Slovensko) neumi takto chovat. Z celeho srdce vam dekuji za nas muslimy.
@aliza ale ja netvrdim, ze pravdu nema. ani sa nedrzim koranu.
v Turecku je mnohozenstvo zakazane a to je fakt. ak chce sex mimo manzelstvo nic mu v tom nebrani najst si milenku. je tam dost radodajnych rusiek, sikmoociek, litovcanok a pod. nemusi ani ine manzelstvo koli tomu uzatvarat. a aj turkyn, zas nemyslite si, ze su tam vsetky svetice. aj s prvou mal sex pred manzelstvom a az ked zistili, ze je tehotna tak sup sup svadba a po roku a pol rozvod.
@kuwait to ze sa bezne deje, je jasne..nie je to zakazane... 😀 v irane mas dokonca hodinove manzelstva 😀
a ako som povedala, nevies co mam doma ja, a ani ja co mas doma ty...takze neusudzuj (nepoznas pozadie a ani dovody mojho mm na toto rozhodnutie...) 😉 a prinajhorsom, zbrani mame doma dost... 😀
@cinkatko ale urazate Tolko nenavisti co je vo vasich novinach a TV,na internete al Jazeera to sa neda ani pozerat kolko nenavisti a nezmyslov je tam o nemoslimoch.Postvavate svojich proti neveriacim ,nam sa zas zle cita to co vy pisete o nemoslimoch.My nikoho pre vieru nevrazdime ako vy moslimovia
môj ex sa dušoval, že ma nikdy nepodviedie a nepodviedol... nakazil ma niečím, čo sa dá získať len jediným spôsobom... On vraj s tým nemá nič dočinenia, obrezaní sú zdraví... No dôkladne sa liečil, mal strach. Dôkaz, že som to nebola ja? Prinajlepšom by ma len zmlátil a opustil. Opustila som ho ja, no až po viac ako po roku a pol. Bola som sprostá, že som mu stále uverila. Tiež sme boli 10r. šťastní, všetko sa zmenilo, keď sme začali byť od neho s deťmi fin. závislé. Veeeeľmi ho ovplyvnili jeho "kamaráti". Pritom sa tešili každému jeho neúspechu a veril ich klábosom. akoby stratil pojem o realite
co se týka věrnosti je úplně jedno jestli je to čech, slovák, američan, křesťan, muslim, nebo žid.
jinak brněnský rodák Franta Kocourek říkal, že žena muže podvede když půjde vynéct odpadky, zatímco její muž kouká doma na fotbal. myslím že na muže to sedí taky.
@kuwait skús si najprv naštudovať vieru Islam a potom "mudrovať" o mnohoženstve, vidím ze Islam ti nehovorí vôbec nic rsp.sama nevieš ani o čom píšeš , lebo úplne základná informácia ktorú vie kazdy ktory si tu dovolí sa sprtat v moslimoch vie ze su dva štáty kde je mnohozenstvo zakazane : Tunisko, Turecko - nesmú mat za manželku viac ako jednu ženu ! As - salāmu alaykum 😉
@mallak och ty konvertka zato ze 2 staty ktore nemaju v zakone shariu sa tu naparujes?Si smiesna aj s tym tvojim emigrantom 😀 Vacsina moslimskych statov ma rodinne pravo sharie a preto je tam mnohozenstvo povolene a nie niesu na to prisne pravidla jedine pravidlo je ze musi byt ku vsetkym zenam financne a sexualne fer teda ze kazdej musi dat rovnako a ked nemoze tak nech si vezme len Tolko zien kolko zvladne ty expertka na islam zijuca v Europe 😀 😀 😀
@cinkatko nieco pre teba aby si videla ako sa moslimovia chovaju k nemoslimom v moslimskej krajine
http://news.kuwaittimes.net/greet-christians/
@eva8 mat za muza moslima je ovela vacsi problem ako mat nemoslima,to ako su vychovani s tym nepohne nejaka europanka ktora im skrizi cestu a keby ako chcela jeho zmyslanie sa nezmeni.Nieje jedno ci je ateista ci krestan ci moslim s moslimom su VZDY ZARUCENE PROBLEMY.Takeho druhu ktore by s nemoslimom neboli.Ja si niekedy pripadam ako v Kocurkove a nielen z mojho muza ale zmyslania ludi vokol.Prisla som na urad nieco vybavit v mojom mene a kedze tam nebol pritomny aj moj muz tak ziadali podpis mojho syna namiesto mojho 😅 Islo o vratenie penazi za letenky zo skrachovanej Watanyia airways,letenky platene mojou visa kartou s mojim menom 😀 a document mal podpisat moj muz alebo syn a peniaze?Vyplatil ich do ruky mojmu synovi 😀 KOCURKOVO 😀 Lalala land 😀 V niektorych krajinach tu zeny ani nesmu vycestovat same bez pisomneho suhlasu muza,v Kuwaite donedavna zeny nemohli mat svoj pas,vybavil im ich muz rodiny (otec,manzel) a mal ho drzat u seba aby zena sama nevycestovala,to sa zrusilo.Proste zena je tu za to za co ju koran oznacuje 😅
nabali si emigranta v Eu a uz salamuje 😀 😀 😀 mallak mallak ty raz dobre padnes na hubu ako vacsina tebe podobnych.Ty nevies vobec nic co je v korane kedze sa ohanas svetskym zakonom Turecka a Tunisu ktory zakazuje mnohzenstvo.Ak by sa drzali islamskeho zakona sharie a podla koranu,tak by tam mnohozenstvo mali.Turecko je sekularna krajina preto tam mnohozenstvo nieje ale podla moslimov je to HARAM ze im je odoprete pravo na mnohozenstvo ktore im garantuje Koran.
@kuwait Nie je to pekne, co pises,,, Treba si uvedomit, ze su zeny, ktore su jednoducho stastne, aj s moslimom a lepsie dopadli, akoby si vzali katolika, ja nechapem, co je na to take tazke pochopit... Pisete, ze po roku vztahu sa neda zistit, aky clovek je... da sa, ja som to vedela od prveho dna a moja intuicia ma nesklamala a teraz tahame 14 rok,,, takze berte do uvahy, ze vase konspiracne metody nie na kazdom funguju... Rozvod? Ked sa ich aj par rozvedie, urcite je to mensie percento ako pri katolickych manzelstvach, kde je vyse 50% rozvodovost..
@erjona ty mas europana to niesu typicki moslimovia,inak by si hovorila keby tvoj muz bol arab alebo cernoch moslim.Tvoj ma mentalitu europana a ta ich viera je ponimana vo velmi vzdialenej sfere od toho co vyznavaju moslimovia v Azii a Afrike.Vies aka je rozvoovost v moslimskych krajinach ?Vyse 90 % a vacsina sa rozvedie v prvych 5 rokoch manzelstva takisto ako skoro 90 % tych manzelstiev su rodinou naaranzovane,takze nezrovnavaj s tym co vidis v komunite europskych moslimov s celym moslimskym svetom
situacia v Kuwaite o rozvodoch
http://news.kuwaittimes.net/major-change-people...
@aliza @mallak pisala prispevok alici, len nechapem, preco si na nu ty reagovala tak utocne,,, akoby sa to teba tykalo, normalne, ze sa ozve, ved alica to prehana a to v kazdom jednom prispevku...pozri na nivi, mna, teba teraz a ostatne, ktore maju vydarene manzelstva aj s moslimami, tak nechapem, preco nazyvas jej prispevky dristami, jednoducho sa naucte akceptovat, ze nezalezi na vierovyznani, ale na tom, aky clovek je, no a to, ze mas manzela moslima a si s nim nadalej a manzelstvo sa ti vydarilo, je trosku smiesne prorokovat dopredu inym babam, ze prave ich vztah nevide...
@kuwait Ja mam kamaratku, ktora ma manzela s cisto moslimskej krajiny a su svoji uz vyse 10 rokov, taktiez uplne normalne manzelstvo a najkludnejsie v okoli, kde byvaju, ked to porovnas s tymi slovenskymi, ktorych maju v bytovke za susedov, takze nechapem, kde je problem, o charaktere sa tu treba bavit a nie o viere....To, ze je z Europy neznamena, ze je menej moslimom ako ten z tej Afriky,,, je moslimom, je...

@kuwait ze arab smudla 😀