Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@demo No a ty stale dookola to tvoje otrepane, krestania sa musia prisposobovat. V com? Ako sa ty osobne prisposobujes moslimom? Tak toto by ma naozaj zaujimalo... 😉 Ja nevidim do systemu, no pravda, nase pohlady sa diamertalne lisia... 😀 Ja sa moslimov nebojim, poznam ich osobne a mam iny pohlad na nich, necitim sa obmedzovana a nie som zaujata... No tak teda povedz, ako ta obmedzuju?
@bubulka722 Ja som tiez silny nacionalista, clovek nema zabudat odkial pochadza a prestat byt hrdy na materinsku rec a kulturu. Takze ich plne chapem. Ano, ciastocne prva generacia nehovori nemecky - tak ako aj slovaci, ktori vydu von a hlavne starsia generacia, neraz som pomahala pri vybavovani papierov na roznych uradoch. A teraz co? Mam zacat rozpravat o slovakoch, preco nevedia nemecky? A tvrdit, ze len chlapi vedia nemecky je prehnane, pretoze ja mam svagrine moslimky (prva generacia) a kazda jedna ma pracu a vravi nemecky na slusnej urovni ( hovorim slusnej - lebo robia gramaticke chyby s clenmi) ale uplne normalne sa dohovoria, cize recova bariera tam nie je. Takisto s tymi socialnymi vyhodami sa pozri na stranku Slovaci vo Viedni - na co vsetko sa tam zeny informuju, kde mozu stat vyuzit... Je to uplne normalne, ked som pracovala a zostanem bez prace, tak saamozrejme chcem mat naroky v tazkych casoch a ich aj vyuzit, boli by sprosti, keby to neurobili.. Takze neukazuj prstom, aby neukazali prstom na teba....
@erjona Ja som nepoukazovala na to, že ak nejaký prisťahovalec alebo utečenec vo veľkej finančnej tiesni, obráti sa na úrady o určitú pomoc a podporu. Tu je ale prekročená hranica a mnohí ktorí do EU prichádzajú vedia presne akým spôsobom z daného štátu vycucať maximum. Veľmi obľúbenou krajinou je práve AT, pretože si stále spomedzi všetkých štátov EU udržiava veľké sociálne istoty. Miešaš hrušky s jablkami, všetci tu poukazujú na prisťahovalcov, ktorým sa pracovať nechce a prichádzajú z čisto zištných dôvodov a to je ako systém čo najviac vycucať. Aj ja som robila v AT a žiadala som si rod. prídavky, je toto vydieranie štátu??? Ano sú tam aj takí, ktorí na systéme neparazitujú, naučia sa nemecky a žijú tam poctivý život, ale je ich menej ako tých o ktorých sa tu bavíme. Vieš ja plne chápem ľudí, ktorým je v rodnej krajine ubližované, že utekajú z rodinami, určite by som urobila to isté. Tu sa ale bavíme o masovom zaľudňovaní Európy islamom a postupné ničenie všetkého na čom je historicky tento kontinent postavený.
@erjona Mimo ostatných veci nechápem len jedno ako sa môže spájať tvoj silný nacionalizmus s tým čo píšeš. Úplne naruby.
@mariuskaa nie vsetci nemusia.taky sejk a princ nemusi. ten ked prde do eu ci usa ,tak tam neziije trvalo a neziada viza za ucelom spojenia rodiny. 😀
ale taki ,ako je jej muz su len ekonomicki migranti,nic viac. keby bol bohaty,zostane vo svojej vlasti. a ty by si to ako zena moslima mala vediet,ako oni beru tuto otatzku cit a zivenia rodiny. oni si potrpia na to,ze su ´´niekto´´.a maju mindraky v eu,ked ich nemaju za nic tu.
aj taki lekari co pridu z tych moslimskych krjin su vde nic. pracuju v statnych nemocniciach bez uznanej atestacie ako asistent.l ekar.a taky ma aj plat. 😉
a nemyslis vazne ,ze mna europanku porvnavas a obyvatelmi tretich krajin. 😉
moja uni je uznana, v DE,ja som nemusela ziadat viza ,ak som chcela zit v DE
neplat hrusky s jablkami,prosim.
@kuwait mas uplnu pravdu.pisala som to vyssie o tych uni a tych lekaroch.
@kuwait Tak ďaleko sa do ich zväzku nevidím, pravdepodobne sú zosobášení v Kuvajite. Nemám potrebu sa o to zaujímať, žijú si na vysokej úrovni čo sa týka majetku, jeho žena - slovenka nepracuje a ani nemusí. Ja mám len pocit, že mnohé Slovenky do týchto zväzkov ťahá práve vidina pohodlného a zabezpečeného života.
@bubulka722 Normalne - trosku rozmyslaj! Ja ich chapem, lebo som to iste - nacionalistka. Takze neodcudzujem ani druhych za ich nacionalizmus... 😉
@bubulka722 Ja som nepisala o utecencoch v prispevku urcenemu tebe, ale o normalnych ludoch...
@ali08 nemozes mat dve obcianstva. stat tvojho muza to neuznava.cize ak si prjala ich obcianstvo,musela si sa vzdat slovenskeho. a potom by si potrebovala viza na sk prave tak ,ako tvoj muz. abnemohla by si ho ako cudzinka z tretej krajiny pozvat a poziadat o zlucenie manzelstva .
nastuduj si zakon o trvalom pobyte cudzincov. 😉 a na sk cudzinec moze poziadat o udelenie obcianstva az po 8 rokoch pobytu na sk. a splnat ine nalezitosti/jazykovu skusku a ine.
a vyjadruj sa prosim slusne a zdrz sa terminov ako ´´netrep´´. to co mas za sposoby? vyprosim si taketo vyjadrovanie .
a ano,je len na tebe ,ci si moslimka. je mi jasne,ze nou akoze si. a to podla sposobu pisania . aj ked neviem,ci ozaj.ak si bola krestanka,ci si vystupila oficialne zo zväzku cirkvi na sk. lebo to slovenky akosi´´zabudaju´´,ked tvrdia,ze su moslimkami. 😀
tolko k tomu celemu.
@bubulka722 tak ak sa brali len v Kuwaite tak ten sobas pre nu na SK nieje platny,EU neuznava sobase z moslimskych krajin prave pre mnohozenstvo.Mala by si jej trosku tuto temu predhodit aby nebola raz v soku.Viem o takom pripade,zenas a vydala v mesite vo Viedni potom tu na urade zapisali sobas,2 deti sa im narodili a on sa ozenil s dalsou co ju nastvalo,sla na ambasadu ze ako rozvod vybavit na Sk,tam jej povedali ze podla zakonu nieje vydata je slobodna matka,takze rozvod len islamsky a v tom pripade by prisla o deti tak potom neviem ako to poriesila ale v soku bola ohromnom.Ak slovenka si berie moslima nase urady ziadaju document ze v case sobasa zenich nieje zenaty s inou zenou,musi doniest vypis z ich matriky prelozeny apostilovany ambasadami a MZV a ak sa ozeni po nej s inou tak ho ona moze na sude v EU udat za bigamiu.
@erjona Ak som ozajstný nacionalista, tak som v prvom rade patriot. Viem kam patrím a tam aj žijem. Ak žiješ ako silný patriot v inej krajine, tak len z dôvodu, že doma je vojna, násilie, nevhodné podmienky, tak utekáš. Išla si za lepším životom do cudziny a nazývaš sa patriotom? Ja som pracovala v AT, bola som tam nevyhnutný čas aby som sa ako tak zabezpečila, moje miesto je tu na SK, tu som doma, tu mám rodinu, milujem slovenské tradície, kultúru, náš jazyk a históriu, nárečia, nezmultikuturizovaných slovenských ľudí, ktorých je čoraz menej. Ja som silný nacionalista v pravom zmysle slova.
@kuwait Takova dokumentace je zapotrebii i u snatku s Italem.. 😉
Zadny doklad nesmi byt starsi nez 6 mesicu, dokonce i rodny list..a nez sezenes posledni doklad, tak se Ti muze stat, ze ten prvni uz je neplatny 😀 jako se to stalo mne a svatba byla az s dvouletou dcerkou 😀 s nekolikanasobnym kolotocem s neustalymi zmenami zakona...a neshodama a nespolupraci CZ s It.. 😀
Ted se uz smeju, ale do smichu mi nebylo 😲
@bubulka722 Kazdy Tvuj prispevek je Bomba 😵 😵 😵
@kuwait Nie sme si natoľko blízki aby som riešila tieto veci. Predpokladám, že toto ona vie nakoľko je veľmi zorientovaná. Žijú spolu cca 10 rokov a nepredpokladám, že by mohli mať do budúcna tieto problémy. On je super, má tu veľmi veľa kamarátov, veľmi sa tu udomácnil, je to fajn chlap.
@demo skoda, ze do ni ale nepatrime 😀 😀 😀 aspon tady..davaji nas porad na EST (nebo rovnou zaradi do Ruska) a spojuji nam hranice s Rumunskem a Albanii a neustale nas "lituji", ze jestli jsme neprisli ve valce o rodice.. 😅 😅 Ve skole profesori zustali jeste za komunistu a kdyz maji deti za ulohu vybrat a popsat 2 Evropske staty a Tvoje dite jim prinese Slovensko a Cesko, tak dostane blbou znamku, protoze podle PROFESORKY je to jen jeden STAT..jo i ted, po 20ti letech 😀 😀 😀
@kuwait
@alice107 Ty kokos kocky, ale ste tu Ali ju riadne zotreli. 🙂 Tu z tychto pravdivych prispevkov sa uz ona vyzut nemoze. Ziadne vyhovorky jej nepomozu. Hrdi sa tu, aka je velka moslimka a pri tom je len dalsou v podstate slobodnou krestanskou mamickou, ktora len zije s moslimom. Je to trosku smutne... Keby si radsej priznala pravdu, vyzeralo by to ovela menej uboho...

preco by neprispel neiecim pre slovensko ked odtialto mlady hned po skole utekaju do cudziny,ved prave tych z vyssim vzdelanim tu vitaju.my sme neprisli zachranit slovensko len mu prispiet tim co tu chyba.lenze si zrtajte kolko je slovakov a kolko je moslimov z roznych statov ktori idu do zahranicia robia hanbu,nas stat je maly a ked sa nahrnu niekde slovaci a robia tam hanbu tak to pada na nasu krajinu a ked poviem nejakemu anglicanovy slovensko tak vie kde ta ma zaradit.
moj muz je tmavsej rasy mozno aj to im tu vadi.
iranci boli kedysi krvou ariati a ariati su aj nemci cize perzania vznikli zmiesanim nemcov z perzanmi.mozno preto ich aj nemci nemusia.
@alice107 ja mam ich obcianstvo hned od zaciatku manzelstva to len slovensko robi problemy a musite cakat 5 rokov.
a ohladne trvaleho pobytu viem z cudzineckej policie od nas a poznam ludi ktori su iba z ciech a museli si vybavit travly pobyt na sk tak tu netrep.to ze som moslimka bolo moje rozhodnutie preco nie ved je len na tebe ake budes mat nabozenstvo.poznam mnoho ludi ktori si zmenili nabozenstvo.a skola vy nemate ani potuchy ake skoly tam maju.
ja si nikoho nezastavam a to iste by som napisala aj keby som nebola moslimka ja si zastavam len tych ludi na ktorych kydate len pocujete ze je moslim.