Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona prsné si to vystihla. Biblia je plna takýchto veršov.
A potom mas tých ortodoxných židov (co používajú len starú bibliu bez Krista DOSLOVNE a nie obrazne) alebo tých dalšich fanatických kresťanov. Od slova do slova. Stretla som sa s oboma.
A moslimovia co zahaľujú svoje deti od 2 rokoch si tiez vysvetľujú vsetko po svojom z koranu. Niektorí idu do slova niektorí si to voľnejšie prekladajú. Su rozne odnože. Rozne "preháňania viery"
Niektorí používajú rozum a nie od slova do slova Ako @canerko Atd. Každá rodina svoje tradície. Ja som tiez nejako vyrastala. Takisto poznám ten verš kde sa hovorí ze telo ženy patrí mužovi a muz cirkvi (niečo take)
Čítala som/študovala bibliu od mala. Uz nie som taká odborníčka ako predtym ale co to si pamätám. Tymto nechcem povedat ze súhlasím. Ale ze to vychádza z kresťanstva a niektorí muzikáli to tiez berú doslovne a ženy sa chovaju submisivne v určitých kresťanských denominaciach. Vsetko je to o brani biblie bud ako bozie slovo prikaz alebo ako metaforu. Zober si zo všetkého co ti vyhovuje a byt nad vecou a neist proti zdravému rozumu a brat vsetko vážne
holky, na chvíli se loučím, já jsme totiž doma sama, takže žádná snídaně. vyrážím do ulic, utratit něco z výplaty, která bude až příští týden
Aj ja sa poberiem pomali, lebo takto sa nic nenaucim, deti tiez uz vstali, takze pekny den, idem off, mozno vecer tu zasa budem 😀
@mallak píšeš o malej chybičke - žiarlivosti. I u nás bola, najprv sme sa na tom smiali, "spacifikovala" som ho vždy s humorom, no keď sme stretli môjho bývalého kolegu (to už sme mali deti), kt. sa nám slušne pozdravil a každý šiel svojim smerom, potom sranda nebola... S obliekaním nastal problém až po narodení dcéry "You are a Mum" ... Pritom som sa nikdy vyzývavo neobliekala. Sukne nad kolená, či šaty na ramienka to áno. a ty robíš kompromisy už teraz. ani nezbadáš ako sa zamotáš do jeho manipulácií..Ja som začala ustupovať až pre pokoj v rodine. Čiže neustupuj, máš ho rada, buď s ním šťastná. alebo ustupuj a rozíďte sa ešte pred prípadním narodením krásnych bábätiek, aby netrpeli ako moje. Nie je všetko len o výzore. Keď som v televízii videla násilie na ženách, nerozumela som, ako to môžu znášať. Otec detí vedel, že raz sa ma dotkne, odpustím, druhýkrá už ja jeho opustím. Tvrdil, že násilie u nich nepraktizovali. Pravdu som sa dozvedela až veľmi neskoro. No keď si už v tom, máš malé deti, si vyčerpaná, chorá, oblbnutá jeho rečami, fin. na ňom závislá, nie je všetko také jednoduché.... Teraz som rozvedená, opäť som to ja, deti sú menej stresované. No nešťastie sa lepí na otca detí a doplácajú na to znova len nevinné deti. a pritom pre araba je veľká hanba, keď nevie uživiť vlastné decká. ale jeho "hrdosť" je väčšia - všetci sme len rasisti. Stále budem tvrdiť, je to vzdelaný, šikovný, inteligentný človek, keby som nepotrebovala jeho pomoc, sme stále spolu. No vzťah je o tom, aby sa partner mal v prípade potreby o niekoho i oprieť. Je to viac ako len spolupráca, je to oddych, dôvera...
Napriek všetkému neľutujem, že sme boli spolu, prežili sme i pekné chvíle, vzišli z nášho vzťahu naše deti, no nemôžme byť egoistické a myslieť len na seba - v prvom rade musia byť šťastné a zabezpečené naše deti, nie je je to len radosť , ale i zodpovednosť
Každý zťah je o kompromisoch, no OBOJSTRaNNÝCH kompromisoch
@kuwait ja chapem vase dovody. ale ak budes chciet zit v cisto francuzkom prostredi/co urcite ty chces,aby tvoj muz nevyhladaval svojich/ tak tam tmavych aj tak nechcu. ved vies. a do stvrti s prevazne tmavymi by si asi nechcela ist.. takze je to dilema. lebo musis zvazit aj to,aby si sa nedostala znovu v europe do podobenej situacie ako si v kuwaite. co by bolo hrozne pre teba a aj syna.vies, ja myslenie francuzov poznam a viem, ze oni ako ini europania nemaju arabov a tmavsich radi kvoli tomu, ako sa oni tam spravaju. takze vadi im to a su oblasti,kde ich nechcu.taka je realita.
tam na juhu okolo marseille,nice je to hrozne. a vo stvrtiach bielych zase nepreniknutelne adrahe.
takze si to zvazte ozaj,aby to vyhovovalo hlavne tebe potych rokoc co si musela robit tolke ustupky.
aha tak internetovy obchod...no radsej sa informujte presne na podmienky.lebo legislativa vo fr aj vdaniach, udeleni licencii a zivnosti je dost zlozita.
chapem,ze u vas je cenzura a preto taky obchod vlastne nemozny.ale nechete radsej normany biznis cez kamenny obchod ci normalnu company ci uz na zivnost , ci osr. a pod? ale ak nechete tam zit ozaj fix, tak domenu ozaj mozes hladat vsade vo francuzku. len daj pozor, kto ju predava.
radsej si zistite najskor treh, mozne rizika . ci sa to vobec tam oplati oproti danovemu zatazeniu a odvodom
ale myslim,ze domenu mozes mat po celom svete.musis najist niekoho,kto tu domenu preda.je to legalne. ale dobre domeny aj staja dost.
takze najlepsie si zistite vsetko fo francuzku priamo od poradcu ci advokata,co s ytymto zaobera. naklady na rady nie su vo fr.lacna vec,ale oplatia sa.
lebo ozaj len tak bez dokladneho zistenia je to rizikoa ide o to,aby ste boli ziskovi,nie naopak.
@alice107 My chceme zalozit novu domenu,nasu nie co uz niekto pouzival a predava.Kamenny obchod to nie ,my nemienime nic predavat ale sprostredkovavat inym podnikatelom cez stranku.V Nice a na Riviere tam nezije vela emigrantov vily tam vsak maju arabski royals,dokonca aj muzovi pribuzni tam maju dom a yachtu ale oni su tam neni cely rok a ti ludia su na mojej strane takze to je ok.Francuzsko sme volili lebo to tam pozname ja tam mam bratranca s rodinou on ma vlivne conexie medzi pdnikatelmi takze to by urcite tiez pomohlo rozbehnut business,mne sa nechce niekam kde to vobec nepoznam.Na Riviere Nice Monaco tam v zime mimo letnej sezony moc arabov nevidis,tam chodia hlavne ako turisti v lete .My ked sme sa zaujimali o dom alebo byt tak nam povedali ze vo Francuzsku vsade najdes arabov nielen v ich chudobnych svrtiach pretoze dost tych co tam ziju 2-3 generacia su podnikatelia,VS vzdelani s vysokymi platmi,ta je to tak premiesane ze pokial niesu chudak tak aj ked nepojdes zit do chudobnej stvrte mas vysoku sancu ze ti sused arab bude.Marseilles je priserne Toulon tiez tam sa neda ani cestou stavit,clovek ma pocit ze je v Maroku.Avignon tiez.Ti ludia vyzeraju fyzicky uplne inak od muza a syna,francuzy vedia presne rozoznat odkial je kto,na muza celkom presne tipuju ze Gulf a na syna ze grek.(z Gulfu tam maju vela turistov v lete tak ich uz rozoznaju)V inych statoch sme mali problem kde tych arabov Tolko nezije ze sa ludia chovali divne.Nieje to sranda ked by mal nas niekto prepadnut len kvoli vyzoru.V Rakusku sme mali neraz nahnane z tych skinheadov.Vo Francuzsku vela arabov z Gulfu podnika a maju aj obchody z vladnymi cinitelmi takze vidno ze sa tam da.Clovek planuje tam kde to pozna,predsa by som nesla niekam kde sme boli raz v zivote alebo nikdy.Slovaci napriklad investovali na Cypre a nevydarilo sa,vo Francuzsku podnika Babis a legislativu si chvali az na tie uroky zrejme ale zakony sa budu metit ked Hollande odide,pravdepodobne zas pride Sarkozy a bude vsetko ako predtym.
@alice107 :D prosím ťa ešte mi povedz kto s tebou teraz otvoril konverzáciu ? Ja som to nebola tak len pekne hladaj kto začal... Písali sme si pred tým potom si mi už neodpovedala ako náhle som ti napísala za koho si vydatá ty a dalej bola naša konverzácia ukončená . Teraz si bola ty tá ktorá znovu začala.. Jassné že ma tvoj názor na túto problematiku vôbec nezaujíma, pretože tvoje názory a ani skúsenosti niesu osobné, ty si moslimom nežiješ a tak nemôžeš vedieť ako by to fungovalo tým pádom tvoje argumenty sú pre mňa nepodstatné a neberem ich za dôležité. Sú to len tvoje kecy ktoré si tu za každým chceš presadiť a myslíš si, že máš pravdu ty, no nieje to tak . Nezaujíma ma koľko máš rokov, ani ako si svedkom kopu manželstiev kde vzťah s moslimom nevyšiel . Zaujímajú ma názory žien ktoré si tým samé preskákali a v tomto prípade bohužial ty ideš " mimo " všetkého . Takže neotravuj ty a daj pokoj . A vôbec niesom agresívna ani moje argumenty niesu agresívne, len sa nemôžem pozerať na to ako tu trieskaš jednu hlúposť za druhou. Mám voči tebe averziu a to riadnu bez ohľadu na to, že ťa nepoznám osobne a to už len preto lebo sa snažíš hádzať všetko do jedného vreca a v podstate sama o tom nevieš nič, snažím sa ma presvedčiť o tom, že aj ten môj vzťah mi skôr či neskôr stroskotá a život sa mi zmení na hotové peklo ale to len preto lebo mám moslima, keby som mala slováka alebo škaredého nemca tak si budeš zastávať . A nieže ty somnou ale ja s tebou ukončujem debatu na túto vec lebo je to zbytočné si tu cvičiť prsty s niekým ako si ty, kto si bude stále mlieť dookola tie svoje bludy . .-)
@eva8 tak vidíš to tebe to nevyšlo, čo je mi uprimne ľúto, neprajem to nikomu . Ale to neznamená, že ked to nevyšlo tebe nemôže to vyjsť mne . Ja robím všetko tak aby ten môj život bol pekný a vyhla som sa zbytočným hádkam a problémom, pretože je pravda ak sa stane jeden problém, za ním o chvilu druhý a potom tretí.. Už sa to stáva vo vzťahu samozrejmosťou a bude to na dennom poriadku, takže práve tomuto sa ja vyvarujem a snažím sa robiť veci tak aby som bola spokojná aj ja aj môj partner, zatial sa nám darí a všetko ide tak ako má, netvrdím, že sa to môže zmeniť ale nedovolím si ani všetko hádzať za hlavu, že určite dopadne tak ako napr. si dopadla ty
@alice107 moja láska by mi zniesla aj modré z neba keby sa dalo. Dokazuje mi to každým dňom viac a viac aká som pre neho užasná a dokonalá a nenahraditelná 🙂 Znovu si povieš, že som naivná a mladučká ešte a časom pochopím viac ale vôbec si to nemyslím, poriadne sa v tom vyžívam akou ozdobou som po jeho boku a poriadne mi to lichotí , ked všade kde prídeme mu všetci chvália akú ma inteligentnú , rozumnú a krásnu partnerku 🙂 A názor niekoho ako si ty ma naozaj ale vôbec ale vôbec nezaujíma, ty si človek ktorý mi nikdy v živote nepomôže, ktorého nikdy v živote nestretnem 🙂
@erjona ona už raz somnou ukončila debatu a dnes ju znovu začala, aj ked nerozumiem prečo pretože ona stále nerozumie tomu, že ona je tá posledná ktorej názor by ma na túto vec zaujímal . Nehovorím , že do ničoho " nevidí" a nerozumie sa určite áno ale práve téma moslimovia nieje jej parketa a v tomto je chúďatko uplne mimo a nevie o tom absolútne nič, podáva tu inf.ktoré ona zažila v nemecku a okrajovo videla možno niektorích ludí ked išli po ulici kde chlap mal na hlave turban a žena bola zahalená a podla nej to už je hned slováčka ktorá konvertovala na ich vieru :D :D :D ale je užasné čítať jej príspevky , ona má tolko pozitívnej energie a taku velku vytrvalosť furt dookola niekoho prehovárať o tých svojich bludoch, treba uznať že človek sa aj na nej sem tam dobre pobaví ked má čas :D
@mallak boze moj dievca a tebe vytiahol peroxid aj posledny zvysok rozumu ci co? v zivote by som si toto nedovolila napisat ani o mojom manzelovi s ktrym som 20rokov, a ze si uzasna ozdoba... OK si mlada a pekna a ked uz nebudes tak co?
Trosku zdraveho sedliackeho rozumu by nezaskodilo a ked uz si taka presvedcena ze ti neviemkto chce zle (tusim robi pravnicku mimochodom zenam ktore sa potrebuju zbavit moslimskycch manzelov, pri zdravi podla moznosti) tak aspon citaj s pochopenim prispevky od zien, ktore s moslimami ziju a zazivaju realitu. Nie ze cajocka na ozdobu... ale regulerna manzelka a matka so vsetkym co k tomu patri.
@eeffka ty keby si čítala moje príspevky tak by si zistila že som v jednom písala, že som každej jednej tu vďačná za skúsenosti aké majú. Ale alica má za muža nemca a okolo moslimov ani nechodila, takže snád nebudem počúvať ženy jej typu a podobné. Nie peroxid mi vôbec rozum nevytiahol práve mám pocit, že ho mám ešte viac od kedy si farbím vlasy na úplne svetlý otien 🙂
@eeffka a pekná budem stále aj ked budem mať 40 pretože budem o seba dbať a čo by si si nedovolila tvrdiť ty o svojom manželovi s kt. si 20 rokov ? to že je ten najúžastnejší a že mu plno dôveruješ ? tak potom ho asi nemiluješ na toľko kedže niesi presvedčená o ňom, že tvoj manžel je ten najlepší muž, pretože každá ktorá miluje tak má toho svojho za toho milovaného, alebo možno to nebude tým, že tvoj manžel aj ked je s tebou 20 rokov a porodila si mu deti ale neváži si ťa tak ako by mal .. a toto je smola tvoja 🙂
@mallak kazdy si vyberie to co sa mu hodi vsakze... 🙂 , nevadi na kazdeho skor ci neskor dojde, teba v kazdom pripade prajem len to najlepsie, vratane pravneho zastupcu, az ho budes potrebovat, alebo mozno aj nie ved frajerky sa vyhadzuju z bytu vymenenim klucov a bez formalit...
po 20r s muzom som presvedcena, ze vsetci su rovnaki, kazdy z nich nie je pan uzasny ale prachobycajny chlap, jeden za 5, druha za 7bez 2.
Ty ozdoba 😀 😀 😀 kkso ako moze jedna rozumna zena o sebe toto napisat.
@eeffka asi vieš čím to bude ? asi sa pozerám na to v akom som bola vychovaná ako zosúladená je moja rodina . Ja sa nechcem chváliť ale ja som mala nádherné dectvo. Nechýbalo mi nikdy nič , mám oboch rodičov mám brata. Nikdy som nepočula od môjho otca že by naklial vulgárne mojej mame alebo by sa jej chytil, okrem toho že si doma otvorí pivo ked príde z práce do krčmy on nepáchne , jeho zaluba je rybolov , kde strávi celé leto víkend čo víkend s partiou ale spolu s mojou mamou .. Takže asi pre toto mám na vec odlišný názor a vidím celý život aký je môj ocko užasný človek, takže verím tomu že ich exstuje viac a som presvedčená o tom, že je to aj môj partner, vždy som hladala človeka takého ako bol on. Môj otec mi išiel celý život príkladom a povedala som si, že raz budem mať partnera ako je môj otec a mám pocit že sa mi to podarilo s tým rozdielom že to neiej Slovák čo ma ale netrápi pretože som mala vzťah so Slovákom 2 roky a uplne mi stačilo 🙂 Clovek sa nikdy v živote nikde neposunul okrem manuálnej práce na stavbe sa nevedel chytiť ničoho a bál sa isť do podnikania či inej veci, nikdy nepotreboval toho viac, nikdy nechcel dalej stupať aby z neho raz niečo bolo, celkom mu postačilo že je zamestnaný v slovenskej firme ktorá chodí po celej Europe po stavbách . Toto mu uplne stačilo, čo je ale dosť nuda a je to dosť smutné, že mladý človek sa nehce posúvať dalej a nestanoví si svoje ciele ktoré by v živote chcel zvládnuť a niečo na sebe meniť . škoda
@kuwait chapem,ze chcecete vlastnu domenu. tak potom len ozaj porada s pravnikom .
ja presne viem, coho sa bojis. ale ver,ze to nie su skinheads ,co nemaju v laske arabov ainych pocernejsich obyvatelov. a nemozes sa im cudovat. vo fr sice rozoznavaju rozne tie odtiene ,, ,ale im na tom nezalezi ,ci je taky ci iny typ .ak je tmavsi, tak nechcu snim nic vela mat. su velmi opatrni. na juhu presne ako pises, su aj bohatsi rabi. ale to neznamena,ze obyvatelstvo ich prjima.len oni maju ochranku, chodia v aute, tak to nemaju take hekticke.ale ked by isli na ulicu,tak nikto to neberie tak,ze tento je svetlejsi tak menej nebezpecny.
to prepadnutie je len vtedy,/viem to od pravnikov /ak sa muzi vzdy zapadnu do niecoho. do nejakej potycky. nie ze ide po ulici a biely ho zabije to je ozaj vynimka. je to skor opacne.
ale jasne,to ti davam za pravdu, ze by ste v uplne bielej stvrti/ a hlavne na ssvere francuzka ci ozaj v bielej stvrti / mali problemy.nie s napadnutim,ale s neprjatim.
ver mi,ze ked je stvrt miesana, nie je dobra. mozu tam zit aj bohati arabi,ale za dobru stvrt do vo fr nepokladaju. mozno vynimka je kral z kataru, co ma prenajaty dom blizko kral.palaca. a preto tie ceny su tam nizsie ,ako v uplne bielych stvrriach ci oblastiach francuzka
takze daj ozaj pozor, kde by ste byvali. lebno to by si bola rovnako na tom potom ako si teraz.len stym rozdielom,ze v eu mas zakon na tvojej strane,ak by nieco.
toto je zial realita europy a fakt je dobre, ze toto beriete na zretel. ze toto si uvedomuje aj tvoj muz.
vies,je ine mat v monacu jachtu a nejaky letny byt, a ine tam zit a podnikat kazdodenne.
monaco je male, ziju z tur.ruchu, poplatkov za jachty a pristaviska a kasin.tak tam toleruju aj nacas zijucich arabov. ale su v monacu stvrte, kde by ho ani za velky peniaz nepustili. urcite to poznas.
ja pznam mienku vo fr aviem,ze aj ked je tam dodt lavicove zmyslanie, v realite ani jeden by vlastne nechel mat za suseda ziadneho araba ci ineho tmavsieho. je jedno,ze je kralovskeho povodu z nejakej rabie. toto pocuvam uz roky tam.ako som bola dieta ,dodnes.
vo ferbes maju bieli vily a to je vpodstate domena bielych
nasevere a pri atlantiku nevidis araba prakticky. tam je dobre byvat.neviem ci to poznas,ale tam by si mala uplny pokoj. amuz by sa nemal na koho tam velmi nakontaktovat. a na dovolenku predsa mozete ist kdekolvek do tepla.. .. medze sa nekladu....
a tam by na neho neutocili ..lebo by bol skor vynimka tam.. ak by sa choval normalne, pracoval ci bol na dochodku a tak by nemali nic proti nemu.. pravda, presvedcit niekto tam,abvy predal vam dom ci prenajal bude fuska.ale za pokus to stoji. hlavne ty by si to mozno ustala,ak by to bolo na teba,
vies, nejde o holanda, ale stav francuzkej ekonomiky ako takej. boli su pred krachom.ani iny prezident nema inu sancu,len zatazit danami. takze zial, tym so zmenou sa zial pocitat neda. a stale sa to bude zhorsovat. prave ti bohati to vedia a preto svoje domicily menia. nielen tie podnikatelske. vies ,tam je aj vysoka dan z nehnutelnosti. zalezi vsak na lokalite.
takze e to tazka dilema.dobre si to uvaz.
vies, lebo ja sice neviem ,o ake sprostredkovanie by islo, ale cez net obchody robia väcinou nie seriozne firmy.kto si sprostredkuje nieco cez net ,ak chce seriozne nieco? kazdy seriozny podnikatel ci klient chce overit, s kym jedna. cize preverit si doveryhodnost partnera. takze aj tam by ste potrebovali realnu firmu v realnej podobe.
inak nezarobite.ak ak ,tak len nie na urovni legality. chapes? na to pozor. neviem, ci tvoj muz ma nejake skusenosti s podnikanim v eu,ale uz samotnby fakt,zeby ste neboli europska firma/majitelia/ by bola pre partnerov dovodom na opatrenost.takze by ste museli viac ako ini prezentovat svoju doveryhodnost. teda , co sa tyka europskych partnerov.
ja to vidim vpraxi,ze ked vidim taku nejaku firmu, co ma pozadie z krajin moslimskych,/aj ked ofinko sidlia veu/tak sokm opatrna. preverim si ,kto za nimi staji apod.
fakt drzim place ,nech sa ti to podari.ale skor dbaj,aby to bolo na teba.
@kuwait Nie, nepotrebujes pravneho zastupcu, ja ti poviem ako to chodi, pravny zastupca ma zoskupene informacie, ktore ti strci do ruky z uradou a ty si to vies obvolat behom hodiny, zaco si pravnik mastne zapyta, uplne ti staci vlastna poinformovanost a najat si danoveho zastupcu, krory ti otvorenie firmy nakomplet vybavi, takze asi tak to chodi... ked chces usetrit, tak takymto sposobom, lebo ani ten pravnik ti nepovie nic ine ako sa na uradoch aj sama dozvies a danoveho poradcu budes tak ci tak potrebovat, preto je to ovela praktickejsie 😀 😀 😀
@kuwait Alice ta cividne zhadzuje pred vsetkymi, ako nemas sancu s farebnym manzelom vo Francuzsku podnikat, len to pekne zabali do pozlatka, aby si si to nevsimla, maskuje to, aby si dokonca mala pocit, ze ti chce pomoct, len vsetci vieme, co tym chce povedat, sa ti cudujem, ze sa s nou este bavis 😉
Nuz tak my mame opacne skusenosti so mnou ako so slovenkou by sa nikto obchodne nebavil arabi tam skupuju vsetko,dokonca aj futbalove kluby,hotely velke fabriky,ja som len zirala ked som zistila co vsetko v EU je v rukach arabov z Gulfu.To iste v Amerike.Ked arab z Gulfu pride tak sa hned zmluvy uzatvaraju a teda nemali sme vo Francuzsku nikdy problem s francuzmi,niektori bohuzial mali problem s tym ze som slovenka,to na zaciatku,zrejme nejake zle skusenosti,niektori sa bali ked nevedeli odkial muz je ale ked zistili ze Kuwait tak okolo neho vyslovene obskakovali.Monaco?To je v rukach ruskej mafie a shejkov z Qataru.Albert bol dokonca tu v Kuwaite zjednavat obchod s nasim emirom. takisto anglicky princ Charles bol prednedavnom v Saudskej arabii a ako sa tam vyobliekal do ich siat a dal sa fotit,zjednaval tam obchody s tymi arabmi..Kedze tu je najvacsie bohatstvo a ti zo zapadu to vedia.Alice vsetko posudzujes podla ekonomickych emigrantov z 3.sveta ale tito arabi z Gulfu maju celu EU pod palcom, Ak niekto ma dom v Monacu tak musi mat residence a aby ju dostal musi zlozit million eur v banke s ktorymi nemoze hybat,teda chudobny clovek si tam majetok nekupy .vo Francuzsku je to 100 tisic na osobu takze to niesu zalezitosti pre chudakov.Tu nejde o utecencov z 3.sveta.Praveze viem ze prave Francuzsko je otvorene podnikaniu s arabmi z Gulfu sme sa rozhodli tam.Zije tam 5 milionov moslimov,niektori tam ziju 3.generaciu,nie kazdy je zobrak,novopriselec.Divila by si kto vsetko vlastni domeny v EU kebyze zistujes,tie zname stranky,nuz slovaci to niesu.Europania idu v business za tymi kto maju peniaze a to arabi z Gulfu su a oni to vedia.Ja by som napriklad vobec ani neuvazovala o podnikani na Slovensku tam ozaj arab by zbankrotoval lebo penazi tam ludia nemaju a arabov radi nemaju,to prestahovat sa na Slovensko by ozaj bolo lepsie zostat tu.Skinheadi nas veru napadli za bieleho dna,verbalne teda a ked im muz povedal ze je z Kuwaitu tak prestali a odisli,zrejme si mysleli ze je nejaky emigrant .S cernochmi sme mali tiez problem ti napadli aj mojho muza cernoch zrejme araba nema rad???Jediny skutocne otvoreny rasizmus sme zazili na Slovensku a v Cechach a aj to davno este v 90.rokoch,zrejme teraz ked ludia viac cestuju tak vidia ze v Europe neziju len bieli.Btw.na Riviere tie najluxusnejsie vily nevlastnia francuzy ale rusi a arabi z Gulfu,normalny francuz si totiz vilu za 25 milionov eur nemoze dovolit kupit.Jedno co som zistila je to ze rusi a arabi spolu nikdy neobchoduju arabi rusov povazuju za mafianov a podvodnikov 😀 ale francuzom je to jedno odkial ma rus cash,tym je vsetko jedno.Na Champs elysee pri Vytaznom obluku hned prvy dom je Katarska ambasada,najlepsi hotel v Parizi Ritz vlastni katarsky shejk,predtym ho vlastnil egyptan Fayed .v Cannes hotel Carlton vlastni katarsky shejk pred hotelom stave kolona drahych lambo a Ferrari so SPZ z Gulfu ktore si tam dopravili svojim osobnym lietadlom,v Nice na letisku stavaju ich osobne lietadla,my ked tam prideme mame niekedy pocit ze sme v Katare alebo doma na Croisette stavaju kolony aut z KWT spz a vecer to tam patri len im,promenada plna muzov a zien z Gulfu.V luxusnych butikoch naupuju hlavne oni a rusi,ked pride arab do Diora tam ho zacnu obskakovat ked tam pride biela sama bez araba tak pozeraju ci nahodu nieco neukradne,Ej veru ti podla vzhladu hned vedia kto je emigrant a kto nie.Ked moj muz jednal s mojim bratrancom tak potom jeho znami vsetci sa s nim chceli stretnut,kazdy tuzi po kusku z petro zlata a pre nich slovo Kuwait znamena petrozlato.Arab nearab peniaze je to co ich zaujima.Ja sa skor obavam ze budeme mat susedov rusov a nie ze by sme mali problem nieco kupit.Ja som napriklad skusala kontaktovat realitky svojim slovenskym menom,nikto mi nedal ponuku nikto neodpovedal,ked som napisala tym istym v muzovom mene tak hned odpisali s ponukou,aki rasisti Slovak im nieje dobri???Slovak ma povest nesolventneho to,preto a ich zaujimaju jedine peniaze,kto ich ma tomu sluzia.
@alice107 No co sa tyka podnikania, to je moja parketa, ja nemam ponatia, nie pravnika, ale danovnika jej treba, tak teraz kto tu nema ponatia, pisat v jednom prispevku skoro v kazdej vete o farebnych a este aj skinheadov do toho zamiesat, tak to zvladnes tada len ty 😉 😉 😉
Inak som myslela, ze uz si somnou dodebatovala, co som ti chybala? 😀 😀 😀
@kuwait mas pravdu vtom,ze vela nehnutelnosti je vrukach ludi z gulfu.ale to nie je pripad podnikatelov qako je tvoj muz. to nie su mali podnikatelia .to su giganti na vrchole moci politiky ahavne ekonomiky
a ti nekseftuju cez net ti su vspravnych radach gigantov holgingov/respektive maju tam svojich zastupcov/ lebo vlastnia akcie tych holdingov ci priamo ich casti
takze porovnavat maleho zivnostnika s o spolumajitelom koncerov sa neda. preto tom pisla,ze je lepsie mat fi. company u takehoto maleho podnikania . pozri na firmy na sk co maju len fix.adesu niekde.ako su brane. to majtelom nie su arabi,ale europania. keby to bol arab, tak by to bolo podzrive este viac
to robia ti,co jemaju prostrieddky na budovanie fixnej firmy .kto ma ozaj kapital na budovanie firmy,tak to urbi normalnou ceswtou. cize mahennutelnost/ci prenajme/ a na nej otvori firmu . jejedno ,ci vyrobnu, ci sprostredkovatelsku. uspesna firma sa buduje pomaly aja pomyly majitel bohatne. lebo dane azatazenie nepustia. trva roky,pokil bude uspesna a stabilna na trhu. plati to hlavne o malych firmach
no co sa tyka sloveky /zena / ako podnikatelky v arabskej rajine,tak jasne,ze su tam problemy.ale veu by nemali byt.ja som nikdy nemala najmensi prblem ako sk statna pri slusnicka so zalozenim firmy ci akceptaciou parnerov v ramci eu.co satyka moslimskych krjin,tak to som nemala zaujem skusat
ja neposudzujem vseetko podla migrantov z 3 sveta. vidim sejkov z gilfu,,zze sice maju akcie v svetovej ekonomioke,ale ako som pisla, ani jedne europan by< si nepral ich mat za susewda. teda vtej dobrej stvrti.lebo aj ti sejkovia sa chovaju vv urcitych situaciach ako ti migranti z 3 sveta .ich mentalita je rovnaka arovnako aj reaguju na iste situacie. nevidela som,zeby francuzi ci nemci cheli pracovat pre nich v domacnosti. lebo spravanie tych arabov sa nie je standartne pre pracovny vztah
ato iste, pokila sa moralky tyka
je to veela, co by sa dalo popisat o tom.
o ruskej mafii to je ina kapitola .to nema nic s tym ,o com tu debatujeme.
ruska mafia ci zbohatlici vsak v monaku,kde je miestna smotanka nebyvaju ,rovnako ako ti bahati rabi.
to je iny svet tam. ta smotanka v
v monacu si ich rovnako neprusti k sebe byvat. nech maju akekolvek konta.
vurcitelj spolocneskej vrstve nie su dolezite len peniaze,aale povod , postavenie. aje to aj vidiet , ze sice s arabmi obchoduju apotrebuju ich ropu,ale sukromne styky snimi nepestuju
su oblati aj na juhu francuzka, kde ani bohaty z gulfu nepreniknu sukromne
@kuwait a ake reality si ako slovenka kontaktovala a kde? na sk? vo francuzku? ci kde? lebo ja ako slobodna/s dievcenskym menom/ este som nikdy nemala ako slovenka poblem ak som realitku navstivila ci kontaktovala.aby nejaka nereagovala ci neodpovedala .
to ti akoze nezdvihli telefon, ci neodpovedali na email? 😨
a to si ich osobne nenavstivila?
vies, nemas pravdu,ze slovak ma povest nesolventneho.asi ako ktory slovak.
@erjona podnikanie je siroky pojem. co konkretne je tvoja parketa? 😉 no a co sa tyka debaty a pouzvania a pojmov ``skinhead a farebni,``tak hladaj vysvetlenie v nasej debate s kuwait. takze mas este nejake vyhrady? alebo o co ti vlastne ide? pretoze si k tebate nicim ozaj konkretnym zo svojej skusenoti neprispela. 😨

@ellise tak okolo tych 26-28 stupnov,neviem aku dlhu trasu maju urcite nie 40 km,najskor tak od Salmyie cez Gulf street do Kuwait city,aj Marathon tu mava taku trasu