Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@digysa Tak ja mozem spominat koho chcem, ked to delite, tak spominajte teroristov a nie moslimov, hej, pretoze na ziadnej oficialnej stranke moslimov neuznavaju taketo ciny, alebo si to niekde citala a jasne, ze spomeniem muza, pretoze aj moj muz je moslim a nejde vyhadzovat budovy do luftu a s nim aj mnoho milionov dalsich moslimov, takze ked uz to chces brat z globalu, tak sa toho aj drz, lebo par magorov nie su vsetci moslimovia a nie su ani obrazom moslimov 😠
@demo A co maju podla teba ti obycajni moslimovia robit, zalozit si sisku, ci co? Akoze ako si to predstavujes, co maju svet spionovat, ako to robi USA? aby zistili, kde co kto planuje a vedeli tomu zabranit, nezabudaj za kazdym utokom stoji v pozadi nejaka politicka sila.... ti pesiaci su manipulovani prave s tymi z vrchu a potom sa to hadze na vieru.... 😖
@eva8 Evka a ako? Ako to maju podla teba spravit, ved nevyjadruju suhlas s tym... 😨
@vevesh ako som napisala. su rozne kriteria... z dinastickeho hladiska Haus Hohenzolle
haus turn und taxis je tiez vpyvny kniezaci rod a aj majetny.... hoci po smrti kniezata stali na pokraji bankrotu/pre dedicke danevysoke/ tak sa to ustalilo.... haus von und zu saumburg lippe je tiez velmi vpyvny aj majetny.. su najväcsimi sukromnymi vlastnikmi pody v de.ak nepocitame katolocku cirkev.... palac klalovnej alzbety II je oproti ich placom jen uboha chalupka 😉
vies, v de je velmi vela slachickych rodov....... a velmi velmi vela vpyvnych a majetnych..
ale ked som uz uspokojila dufam tvoju zvedavost, smiem sa spytat,aky to ma suvis s temou fora?
ahojte
kuwajt tvoje prispevky citam velmi rada,ale ak ti mozem poradit alice107 ti dobre radi to FR na podnikanie zvazte 😀 , zijem tu uz dost dlho v PACE moj muz tu dokonca aj podnika a teda nie je to med lizat,tie vsetky mozne dane co tu existuju a zazdym pridavaju nieco noveho,no skoda hovorit
ad pristahovalci, ciernosi,arabi - , francuzi ich nenavidia a nie to este ked tie zeny chodia komplet zahalene v tych ich pyzamach,
su obchody a spolocnosti ktore araba ani cernocha nezamestnaju,skratka je to nepisane pravidlo,maju ich tu plne zuby
a co sa tyka problemom z realitkami,tak to neverim,oni ked citia peniaze tak su rychly a teraz biznis velmi nejde co sa tyka predajov nehnutelnosti,teda ide ale nie tak ako isiel kedysi
manzel je slovak ako repa a ked si brak kredit na dom,tak riaditel banky mu povedal/je to nas velmi dobry znamy/ ze tu skor banky daju pozicku cudzincovi ako francuzovi a to manzel este nema francuzske obcianstvo
k teme manzelstva s moslimom sa nemam ako vyjadrit,nemam skusenosti a dufam,ze ich ani nebudem mat, kazdy je si strojcom vlastneho stastia
kuwajte zrovna vcera bola relacia o catarskom princovi,no zaujimave to bolo 😵
http://www.m6.fr/emission-capital/09-03-2014-en...
@erjona PRave ze ich nie je par..........a praveze SU obrazom moslimov. Preto sa snazis odvratit tento fakt aj ty...inach nechape, preco sem pises... chces nas presvedcit o opaku, nie?
Pozri, mam kamosku, co ma za manzela Turka. Prave mi poslala fotky z dcerinych narodenin. Ziju v Nemecku, manzel je manazer hotela. Ako pre mna ukazkovy vztah- dodrzuju vsetky tradicie zapadnej kultury (aj ked viem, ze Turci maj k Europe asi najblizsie), oslavuju vianoce... proste je to fakt mila rodinka. Ale ak si myslis, ze jedna mila rodinka ma presvedci o tom, aby Turci vstupili do EU, tak si na omyle.
K tvojmu komentaru, citujem: " pretoze na ziadnej oficialnej stranke moslimov neuznavaju taketo ciny"
No ved to.........tych OFICALNYCH je malo.......a uz som videla mnozstvo dokumentov, kde "oficialny vodu kazal a vino pil"......... Hlavne v tych ich mesitach......... OFICIALNE pred svetom "odsudzuju vsetko", ale doma si strngaju na zdravie.........Ved sa z toho smeje cely svet.
@erjona Ale poviem ti, co ma irituje na druhych prispevkoch. Ze tak dobre vidia to tvojho manzelstva. Nedovolila by som si nikdy tvrdit, ako to chodi v tvojej rodine, v tvojom vztahu a aky je tvoj manzel a ako nedajboze dopadnes.....lebo dobrych muslimov sa najde. Ja osobne ich vela nepoznam (lebo ani nemam nejaku moznost sa s nimi stretavat) ale u nas ich mame v malych obchodikoch a na benzinkach a problem som s nim ziadny nemala.
no neda mi dodat k tomu obchodovaniu nieco...baby, ked si objednavate cez net cosi, normalne vzdy pozerate aj kto to vlastni, ake meno ma (ci je to cierny,zlty, zid ci moslim atd...)...?? lebo ja pozeram len firmu +registraciu v obchodnom registri...a zvysok je mi ukradnuty..
@kuwait : fr. je ovela ovela jednoduchsie na podnikanie ako de, a ak mate tam k tomu znamych, co by sem tam vypomohli, tak nie je o com... 😉
a s tym "povazovanim slovakov - resp. reputaciou" sa bohuzial tiez pridavam na stranu kuwait (z nejednej skusenosti v roznych krajinach, bohuzial..)...to radsej prijali iracky pas ako moj, o kreditkach ani nevravim (ale tu je skor problem s akceptaciou...)jedinu, kt. okamzite bez frflania prijmu je cierna kreditka... 😕 😕 😕 😎
@vevesh Nepozeram na to, akej rasy, ci nabozenstva je clovek.....taketo veci su predsa diskriminacia. V USA sa to ani nesmies spytat.....cize je to vsetko utajene.
Ja pouzivam American Express....a je jasne uz z nazvu karty, ze asi nie som moslim, ani hinduista a zijem v USA.
Moja sestra bola 2 krat v Dubaji (z toho 4 krat dostal navrh na sobas 😀 ) , moja sesternica tam bezne chodi kazdy rok (dokonca si priniesla aj krasny dar v podobe jej teraz uz 7-rocnej dcery........ale bola natolko mudra, ze si otecka nezobrala....resp. On jej odporucil, aby isla na potrat, lebo jeho rodicia ho vydedia... 😒 😖 )
Ale chcela som ti povedat, ze ani jedna z nich nemala problem s kreditnymi kartami..........mozno Dubaj je iny...neviem.
No dost bolo rozkose, vypinam MK, idem sa ucit, skuska sa mi blizi,,, pekny den 😀
@erjona Nebola som pri tom, davali to na youtube, niekto mal skrytu kameru. Najvacsi sok som mala z jedneho videa (to bolo, ked este spadli dvojicky). Ukazovali jednu mnohoclennu rodinu- muzi, zeny, deti, starci: doteraz si to pamatam, taka tmava mala miestnost, kde bol jeden televizor. Ked spadla druha budova, tak sa vsetci postavili, uplne nateseni, usmevy, chytili sa za ruky, urobili kruh a zacali sa tocit, deti dali do stredu kruhu, niektori muzi si pripijali s poharikom.Mne sa chcelo vtedy revat... co ma prve napadlo bolo, co z tych 5-6 deti vyrastie ☹ (nikto z nich nevypadal, ako fanatik...skor obycajni jednoduchi ludia)
Ja osobne som "zaujata" voci moslimom, lebo tolko informacii a konspiracnych teorii sa na nas hrnie, tolko vela portalov, tolko vela clankov mame k dispozicii, ze ja uz neviem, comu mam skutocne verit. A prave v tomto stadiu mojho zivota mam silne pochyby o muslimoch......Uvidime, ako sa zivot bude vyvijat...
@erjona ked budes zit niekolko rokov v USA, Britanii, Francuzsku, ci Nemecku, tak tvoje nazory budu mat nejaku vahu. Tu v UK nejde ani tak o terorizmus, ako o ich sposob zivota, valcuju to tu svojou kulturou, svojimi tradiciami, svojim nabozenstvom, svojimi poziadavkami...ale nie su absolutne ziadnym prinosom pre britsku spolocnost, len sa mnozia, nevzdelavaju sa, nezarabaju, ziju v spine, su zaostali a zavisli na state a teda na peniazoch pracujucich ludi. Oni sa uplne vyclenuju zo spolocnosti, netaja sa tym, ze nasou zapadnou kulturou opovrhuju a ni eje tajomstvom, ze v mesitach hlasaju nevrazivost voci nam, ucia to uz male deti. Mne tu kazdy den chodia popod okna moslimske deti v tych habitoch a satkach, ktore po skole idu do moslimskej skoly-kazdy den maju citania koranu a podobne. To je pre nich dolezite, nie ucit sa do skoly. Povedz mi, ktora ina kultura nepodporuje vzdelanie vlastnych deti? a tieto deti raz budu tvorit britsku spolocnost, europsku spolocnost, deti, ktore su vychovavane k nenavisti a k presadzovaniu si toho svojho moslimskeho. To je ten velky strach, ze nas tu prevalcuju, ze nasa kultura zanikne.. Si nevies ani predstavit, ake hrozne je ist po ulici, kde nevidis jedineho bieleho, len samych batmanov a bradatych typkov s vykasanymi gatami...kde mas nazvy obchodov po arabsky, vo vykladoch len same hidzaby a moslimske oblecenie....ked sa ta uz tvoje vlastne, miesane dieta v soku spyta, ze preco su tu sami moslimovia 😕. Toto ty nepoznas, tak je naozaj nemiestne stale dookola pisat o tvojom muzovi niekde v Rakusku. Ked bude v skole tvojho dietata 80% pakistancov a zvysok Somalci, jemenci a podobne, ktori sa neucia, nerobia si ulohy, su zaostali, nemaju zaklady hygieny...potom sa mozme rozpravat o tom, aki su oni super prisposobivi a ako ich netreba hadzat do jedneho vreca. Ty pre jeden strom nevidis cely les a to je tvoj problem.
@digysa citala som si to dva krat a nerozumiem co myslis.
Ze kedze mas "american express" uz z nazvu je jasne, ze si neni ani hinduista ani moslim? Lebo AE pouzivaju len katolici? (srandujem)
Nerozumiem. Alebo myslis podla tvojho mena napisaneho na karte? Lebo podla mena nie vzdy zistis resp. predpokladas nabozenstvo majitela platobnej karty.
@digysa ....ja sa najviac zabavam na tom, ako v USA je trestne sa spytat na to akej rasy a farby pleti si, ale hlavne, ze na takmer vsetkych tlacivach mas kolonky, na povinne vyplnenie (aby nahodou niekto niekoho neudal za diskriminaciu...) ... 😎 😎
..no co sa tyka tych kariet......na Sk to trochu nepochopili, niektori totizto nevedia rozlisit rozdiel medzi platobnou a debetnou kartou, pretoze v zahranici z SK platobnou kartou nemozes platit vsade(aj ked na nich stoja Visa a Mastercard), nemeckou kartou mozes zaplati kdekolvek a cokolvek( a je uplne jedno ci je platobna alebo aj debetna..) napr. aj American express je prijimany zvacsa vsade.. 😉
@vevesh tie kolonky (na rasu) to mas pravdu, uplnu...
Neznasam to a nevyplnam (aj v nemocnici sa ta pytaju aj na vieru aj na rasu dokonca ked davaju info do pocitaca), nevyplnam, neudavam info , nie je to povinne. A aj ked sme bieli je to nieco s cim nesuhlasim a som appose to.
Ale niekto mi vysvetlil, ze niekde je to pozitvine napisat.. hlavne ak si inej rasy (ale aj napriklad white-Hispanic) tak napriklad pri prihlaskach na vysoku skolu je to dobre tam napisat, ak nahodou sa snazia o diversitu.. s cim absolutne nesuhlasim.. Cize ak maju zakony v skole ze musi mat 10 % hispanic prijimu ich aj ked ich vysledky neboli rovnake ako napriklad nejaky white ktory ich mal lepsie.
To ak niektore skoly nezoberu sikovneho ziaka len kvoli farbe pleti je otras.
Ale aj to, ak daju prednost menej sikovnemu len preto, ze chcu mat viac diversity tak to je to iste..
Malo by to byt o vysledkoch a nie o farbe/diversite.
@mariuskaa S tymi skolami suhlasim absolutne. A hlavne sa to robi na Ivy league skolach......... Harvard, Yale, Princeton, Brown, Cornell, Columbia...
Ale jedno ti poviem, to som este nepocula, ze by nezobrali do skoly SIKOVNEHO ziaka, co nie je biely....
Ved ten system, kde maju tie percenta pre hispancov, cernochov a ostatne rasy je vyvoreny na to, ze tieto rasy vobec nedominuju v skolach......je ich tak malo, ze ich MUSIA hladat a prijat, aj ked nesplnaju vysledky.
@mariuskaa Myslela som to tak, ze vacsinou Americania pouzivaju American Express creditne karty.
Tieto karty sa este aj tu pouzivaju menej ako VISA, Master alebo Discovery- to su celosvetove kreditne karty.
American Express maju najdrahsie fees a niekedy sa mi stava, ze ju nemozem pouzit ani tu v lokalnom obchode.
Ano, zle som vyjadrila....myslela som tym skor, ze asi nebudem Spaniel, alebo Madar, co bude mat AMerican Express kartu. Su viac typicke pre americanov. Europania a ostatne staty viac pouzivaju VISA a Master.
VIem ze American Express sa snazi tiez presdit celosvetovo. Zatila su najdrahsi...dokonca ja plati $75 poplatok na rok za kartu.
@aliza Problem je ten, ze tieto deti bud pre pracovny trh nepouzitelne=nezamestnatelne=bez prace=tazky zivot v krajinach europskej unie=nebudu mat na chleba= zivot v zlych podmienkach= protest= rozbroje= nastrbenie politickej situacie= Francuzke nepokoje (s pred nejakych 2-och rokov)....
Chcem pracu, ale nic neviem robit, lebo sa cely zivot modlil koran a nenavidel spolocnost v ktorej zijem. Teraz chcem, aby ma ta spolocnost zamestnala a ked ma nezamestna, tak nech na mna stat plati, lebo nemam robotu.
CHore...
@mariuskaa @dygisa ....nam prefocovali formulare na vyske profky (v belgicku..na SK o tom ani sajnu nemaju..) 😅 .... povinne to musis uviest hlavne pri prichode do USA (ak nie si domaca), pri ID a vodicaku, zdravotne zaznamy, poistovna a este nejake tlacivo bolo povinne (teraz si uz nepametam ake), ostatne su dobrovolne kvoli kvotam...uradne su preto povinne, aby si sa ty potom nestazovala na uradnikov pre diskriminaciu, ze si taka alebo onaka, policajtom sa lepsie identifikuju osoby zevraj, resp. pri zdrav. poisteni bol problem, ze niekt. choroby su podmienene rasou a povodom a niektore positenia na zaklade toho "spekuluju" koho na co poistit a koho nie...(to nam vysvetloval USA pravnik) 😎
@mariuskaa ta viera v nemocnici moze byt vcelku podstatna - vid svedkovia jehovovi, ktori nechcu transfuzie krvi z nabozenskeho presvedcenia - nehodnotim to ale podla vsetkeho ta nemocnic kde by svodkovi podali transfuzku by mala legalne problemy
@digysa No presne, mali by prijat do skol tych najsikovnejsich bez ohladu na rasu/etnikum.
Tak rozpravala som sa so sesternicou na West coast je Native American/Spanish/slovakian a povedala mi, ze jej dcera je top class honor roll ale ked jej to ma pomoct napriklad ze to bude mat lahsie dostat sa na este preztiznejsiu skolu a aj dostane super scholarship.
Tych je strasne vela (scholarships and grands o ktore moze poziadat)
BTW Inak to je neuveritelne. Vedela si, ze existuje aj "Left Hand" scholarship/grand ? Haha... Takze ona je lavacka a aj tam dostane nieco.. A ja, ze co? to je smiesne, a ona ze vie, ze hej. .. ale ze ta "lavacska association" proklamuje ako to maju lavaci tazke v zivote, lebo vsetko v zivote je zamerene a prisposobene pre lavakovov co je sice pravda, ale maju na to scholarships? 😝
@digysa a co povies na taky vzorec.. (tiez z realu)
clovek s uni resp. vyucenim = vie robit - ale nedostane pracu na zaklade povodu resp. dostane priemerne 3x nizsi plat ako domaci (ked socialna davka je vyssia ako to, co zarobi) tym padom je nuteny byt na soc. davkach , takze zivi v sebe nenavist voci statu a voci inym
resp. vyradovanie deti na zaklade povodu do skol, pretoze mi nikto nemoze tvrdit, ze na gymnazium ma len 4,2% zo vsetkych pristahovalcov (zvysok domaci) a uni 0,8%, ked v celkovej populacii sa nachadza cca. 40% pristahovalcov.. 🙄 😎

@kuwait aka väcina slovakov? ja poznam v eu slovakov ,co tu ziju v zapadnej eu ako aj ja.. a podobne nemaju problem tak ako som aj uz napisala. ty kolko poznas slovakov zijucich vo francuzku ci v taliansku? to ti ti povedali ,ak ich poznas,ze su tam povazovani za chudakov? ja ti to napisem tak ako to je,.zalezi na osobnosti slovaka . tak ako sa prezentuje,tak ho aj prjimaju.
no a co sa tyka monaca, ja v monacu nezijem a nemam domicil ale to ani ty nie . ja ked tam idem,ideme na navstevu , na jachtu, ci do kasina. a ty kde? prepac mi,ale ozaj je to usmevne. ty ides na debatu s princom albertom o tom,ake ma tam mafie ci obchody s arabmi?neber to v zlom,ale o ekonomike monaca ty tie nemozes nic vediet z praktickeho zivota.