Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@digysa No ja som bola dost v soku ked som na Slovensku videla baby ovesane retazami zlatymi 😀 to som teda ozaj nevidela nikde,zrejme na Slovensku zlate retiazky su stale in a prsten na kazdom prste,take tie tenke na vsetkych 4 prstoch a niektora aj na palci tak ako sa to v 80 rokoch nosilo 😀 Alebo botasky Addidas sustakova suprava a Adidas kabela ,nuz na Slovensku maju naozaj svojsky styl obliekania 😀 A o tom akych ludi mate moznost kde stretat zalezi od toho kde sa pohybujete,nie vsade je mozne vidiet bohatych ludi to plati aj pre USA aj pre EU.Ked clovek pride z Monaca do Nice tak ma pocit ze prisiel z kapitalizmu do komunizmu co sa tyka toho akych ludi a ako oblecenych na ulici vidi.Co je v Monacu bezne to vidis inde zriedkavo.To nieje o tom ze by nemali radi znackove ved ti ludia priam obliehaju outlet malls a v case zliav stoja 3 hodinove rady pred Prada,Versace,Gucci,to mi nepripada ako ze nemaju radi znacky aj ti nie prilis bohati ich kupuju preto outlet malls prekvitaju .Btw.Najlacnejsie kabely,topanky saty aj v tom outlet stoja nad 300 eur 😀 Bolasom v Parndorfe tam jasne vidno tu diversitu ked rakusania sa tam bili o Gucci slovaci o Mango a Addidas.A v Parizi v case vypredajov aky je naval v Galeries Lafayette biju sa tam o ten Dior,Chanel,a spol alebo ked pridu nove modely novej sezony kolko tam tych bohatych paniciek stoji a skusa a kupuje.To treba zazit .Mna nikto nepresvedci ze tito ludia znackove nenosia lebo ja sa pohybujem len medzi(teraz hovorim o EU) nimi na rozdiel od tych co sa pohybuju medzi inymi ludmi.v Carrefoure,Lidli ani v praci takych ludi sa stretnut neda. 😉
@kuwait V tom ti dávam za pravdu, že veľa sloveniek sa nevie obliecť. Ale nie je to značkou, ale vkusom. Ak sa vie žena elegantne obliecť do pekných vecí napr. Mango alebo Zara tak to vyzerá dobre, ale zaodieť sa do Adidas či Nike od hlavy po päty, streliť si na to pár zlatých retiazok a vyraziť do kaviarne či do mesta je podľa mňa vrchol nevkusu. Mne sa páči jednoduchá ležérna elegancia. Ináč už odbočujem od témy 😀
jeeej baby, ta kabelka sa mi paci. Brala by som, ale v inej farbe. Musim muzovi "nenapadne napadne" podstrcit link ;-DDDDDDD
@namornicka nuz musim ta sklamat zara nieje moc dobra kvalita,tam sa oplati nieco kupit ked maju 80% zlavu inak su to vyhodene peniaze a oni kopiruju dizajnerov ale v takej kvalite 😒 😒(synovi som tam kupila kabat za 200 eur po prvom pouziti mu spadli vsetky gombiky a natrhol sa vacok tak som mu kupila John Richmond kabat a nosil ho celu zimu v perfektnej forme) to sa uz lepsie oplati ten Parndorf v case zliav.Cavalli ,Versace mava aj vo svojich butikoch zlavy a to su take ceny ,nizsie nez zara .Cavalli saty za 90 eur kto by kupoval Zara podobnu ako Cavalli za 100 ? Na zapade su baby sikovne obehnu vypredaje a outlety a za cenu ako mainstream maju dizajnerske kusky.Ale keby ste videli ako sa tam o tie veci natahuju,trhaju si z ruky 😀 v Taliansku je to uplna show a vo Francuzsku sa takto panicky natahuju pri novych kolekciach zazila som v Printemps v Parizi ,kazda chcela mat prva ten novy model 😀
myslela som ta cierna kabelka z toho linku, nie tu daneho obrazku. Ta sa mi tiez bohvie ako nepaci ale kazdy ma iny vkus. Len aby sme sa rozumeli. ie som na nikoho strane.
@kuwait presne. A preto by sme sa tu nemali hadat, kto je lepsie obleceny, ma viac, krajsie, skaredsie atd. Kazdy mame iny vkus. Ci uz kabelky, oblecenie, topanky, domy ale aj chlapi. Ale na jednej strane ta obdivujem, nehladiac teraz na to, co ti moze ponuknut a ponuka muz, ze zijes v Kuwaite. My sa dost pohybujeme v Emiratoch, muz je kazdy mesiac v Saudi, ale poviem ti, som rada, ze sa vzdy mozem vratit a aj vratim do Europy. Ja mam vzdy taky blby pocit, ze sa ti Arabi furt na mna divaju a striehnu na kazde moje gesto. Aby som ja mojho vlastneho muza nemohla na verejnostui pobozkat, objat, chytit za ruku. V Emiratoch je to este ako tak akceprovane ale Saudi mozes zabudnut. Tam sa zahalit a ides. Na vykyd v takej horucave. Vcera sme sa vratili z Abu Dhabi a aj ked to tam milujem, som rada, ze som spät doma. Jasne, keby som musela, zvykla by som si dokonca aj na tu ich pomalost ale nie navzdy. Muz bol 4 roky v Saudi a vravi, vsetko OK (no co pre chlapa ano) ale aj tak je rad, ze je rad a ze ma domov v Europe. My mamte dvierka otvorene, ked sa naskytne je to jedno kde, aj Amerika, tak ideme, ale len na cas. 2,3,4 roky a potom zase domov.
@yanni my tiez dost cestujeme,pred dvomi tyzdnami sme boli v Abu Dhabi a Dubaj ale ako sa mi tam moc nechcelo tak ma tam moc nebavilo radsej sme mali ist na ten Cyprus,teraz zas ideme do Europy na skoro 2 tyzdne,mne to uz tak moc ani nepride tu v Kuwaite ale ked mam volit tak si odtialto vylet do arabskej krajiny nevyberiem radsej Europu.Saudska je des my sme tade len prechadzali autom ked sme isli do Bahrainu,stacilo tam tych par malls vidiet s tymi ludmi to je tam ako panoptikum.Abu Dhabi je fajn ze je tam tak dost prazdno,Dubaj je des million ludi vsade a tu v Kuwaite ked ides von doobeda tak je tiez klud len keby tu lepsie jedlo mali 😀 Europa je super ale kebyze mam volit Slovensko alebo Kuwait tak si vyberiem Kuwait 😀 jedlo sa da doniest z EU 😀
@kuwait my sme boli vlani tak Abu Dhabi a potom autom do Dubaja. Ale tento rok som Dubaj zatrhla, aj preto ako sama pises, miliony turistov, hlucne, prasne, rusov ako nasratxch a este aj Slovac sa tam premava. Same stavenisko. Ja Dubaj fakt nemusim. Oman je pust, Bahrain OK. "Abu Dubai" (muz si vzdy robi srandu) je moja srdcovka. Pekne, ciste, jedlo tiez OK, hotely tiez, aj ked som tentokraz z Hiltonu sklamana ale co uz. Paris sa moze hanbit. Ale taki su Arabi. tam sa neopravuje, radsej sa postavi nove. A je tam pokoooooj. Relativne ticho,Malls prazdne, restiky tiez ziadny problem, taxik zohnat, tiez bez problemu.
ale ako pises, Slovensko ani ja nemusim. a ani sa tam nevratim. To radsej dotrepem nasich do DE, ked by sa uz o to jednalo. Mam tu aj brata, sice je od nas ca. 400 km ale vidim to tak, ze nasi skor ci neskor na SK vsetko predaju a pridu tiez sem.
@yanni teraz v Dubaji nebolo az tak turistov ked sme my boli ono je ich tam plno ked je DSF ale indov,filipincov strasne vela bolo stvrtok-piatok ist von a do malls navecer tak to radsej nie 😀 Abu Dhabi malls uplne prazdne ale tam sme videli rusov dost aj na uliciach aj v supermarketoch predavaju ich ryby v konzervach mozno aj nieco ine.My chodime 2 krat do roka do Francuzska ja tam mam bratranca takeho blizkeho mojej dusi tak mi je to viac ako ta rodina na Slovensku kam velmi malo chodime
@yanni v Abu Dhabi sa aj mne páčilo, presne z tých dôvodov co tu popisujete. Btw aj v Dubaji sa dá spraviť pekná, kludna dovolenka, ale nie v hoteli Atlantis. Na jesen sme mali prenajaty dom na Palme a za cely tyzden som na pláži (hned pred barakom) stretla max. 3 ľudí (susedov) 🙂
@kuwait ak chodite s mužom radi do Európy, možno by sa vám páčilo tu http://www.portomontenegro.com/
@kuwait Nezda sa ti to absolutne smiesne porovnavat KUWAIT a Slovensko? Este ti nedoslo, ze na Slovensku ludia rano vstanu a idu do roboty? Slovaci nemaju na svojich pozemkoch ropne vrty. Slovaci musia pracovat a zarobit si na kazdy kusok chleba.
Je jasne, ze zivotna uroven je neporovnatelna..... Tiez neporovnavam New York City s Trnavou........ Viem, co sa nosi v Trnave a viem, co sa nosi v New York City.
S tymi teplakmi suhlasim....uz som to pisala aj v inych diskusiach, je to fakt trapne, aby niekto povazoval teplaky za spolocenske oblecenie, co je na Slovensku desive percento ludi, ktori na sebe nic ine nenosia. A muzi s vyholenymi hlavami v teplakovych supravach, z toho mi je fakt na grc. (ale to som off topic).
Ale k tym znackam........ak sa zena nevie zladit a ma 100 kilov, tak jej nepomoze ani PRADA, ani Dior, ani Versace.............moze to stat bars aj milion! 😔
Nikdy by som na znackove oblecenie nedala kopec penazi. Podla mna su to vyhodene peniaze do luftu. Az na par kuskov, ktore proste clove uvidi a musi si to kupit, lebo je to nieco luxusne a hned je vidiet, ze to nie je "gyc" alebo lacna handra. Zvycajne si par kuskov do roka kupim a kvalita sa mi osvedcila. Ale napr: Cierne (dobre usite a kvalitne) sako sa da kupit za $200 a aj za $1500. Rozdiel je vidiet iba ak si ho NAHODOU vyzleciem a niekto uvidi vignetku.
To iste je aj s bielou bluzkou. Videla som jednu za $800 (obycajna biela bavlnena)a videla som druhu za $120 (hodvabnu). Preco ta obycajna bavlnena bola za $800? Lebo bola Armani a preco ta druha (hodvabna) bola za $120? LEbo bola v Banana Republic.
Vyskusala som si obidve a nakonieco som si kupila tu druhu, lebo mala lepsiu kvalitu a v spolocnosti si rozhodne bluzky nevyzliekam 😅 😅 😅
JEdine na co vyhodim velke tisice su dobre hodinky a nekupujem lacny make-up-nikdy.
Kvalita je inak svina co dokaze s takymi lacnymi handrami po par pouziti 😀 Banana republic kvalita taka ista ako Zara. Kupila som vlneny pullover od Zara po 2 noseniach som mala take divy pod pazuchami z tej vlny sa zmolilo! 120 eurovy shit,kupila som moherovy za 450 eur a nosim ho roky! To iste lacne saka ako tie stratia tvar to je uzas.Podla mna je hlupost zhromazdovat lacne nekvalitne handry a bud byt v nich na posmech alebo kupovat kazdy mesiac (ci castejsie )nove.Kto nemal moznost porovnat na sebe vidi to len cez vysacku s cenou.
@kuwait Ja nehovorim o Slovensku, ako o destinacii....
Ja hovorim, ze porovnavas neporovnatelne..............
Co sa tyka bielej bluzky a cierneho saka predpokladas zle...... Ty asi velmi do spolocnosti nechodis,ze ? 🙂
Zalezi aj do akej spolocnosti chodis..... (tvoje slova, tak ich pouzijem, celkom sa mi hodia)
Dobre si pozri modne prehliadky slavnych navrharov. A v sobotu som bola na veceri s hercom Evan Peters a jeho celou rodinou (boli hostia na nasej show) a zhodou okolnosti som mala na sebe okrem ineho aj sako-cierna a nesli sme do McDonalda. Ale on je iba obycajna Hollywood-ska hviezda, take nic..........on nema ropne vrty, takze to sa nerata... Ja viem.
Mna by zaujimal vas nazor na Egyptanov (konkretne Kahira)a ich pojimanie islamu,je to take fanaticke ale o to beru inak?
@alice107 inak zaujimave citanie toho bontonu v Nemecku. V usa je to so sperkami trochu inak. Niekto tu pisal, ze 1ct- 1.5 je taky standart. No to je.......ale videla som 1ct prsten za $3000 a videla som 1ct prsten aj za $10 000 . IDe aj o kvalitu sperku. U nas je to musi mat 3 C-ecka. Color-cut-clarity
Takze kludne moze mat zena krasny prsten s mensim diamantom a stoji ovela viac, ako nejaka kocka, co ma tehlu na ruke a diamant je slabej kvality. (takze je bezne videt zeny s viac ako 1ct prstenmi).
Len ta zena vie, kolko jej prsten stal...ziadny laik sa to nedozvie. Ale tu sa to da zisti, ak sa ta spytaju otazku:
Kde si ho kupila.....v ktorom zlatnictve?
to jak člověk chodí oblékaný není otázka peněz, ale vkusu, můžše být milionář a vypadat jak ze střelnice ( stačí se podívat na různe celebrity i pseudocelebrity)
navíc se oblečení přizpůsobuješ svému životnímu stylu, já bych si Versaceho ani Pradu nekoupila. Kam bych to nosila? dělám sice v kanclu ale často jsme ve výrobě, tahám zaprášené věci, už sukně je pro mně nepraktická. Stačí kalhoty a tričko, nejlépe takové které když si zašpinímn tak to neobrečím. A nakonec umím peníze investovat do nečeho jiného než do takového pomíjívého jako jsou hadry.
Na porovnání míry vkusu v česku a asi i na slovensku dávám do pozornosti stránku www.modnipeklo.cz
třeba toto http://www.modnipeklo.cz/clanky/plisnace/
@digysa tebe jsem se chtěla zeptat tolik věcí ale úplně jsme na to zapomněla. Jen jedno, jak mluvíš na svoje děti? Umí slovensky?
@digysa do spolocnosti nosia cierne sako a bielu koselu pani,damy nosia spolocenske saty . V spolocnosti vidis zenu v bielej koseli a ciernom saku len ak je tam casnickou..Brilianty sa rozlisuju podla farby a podla purity od IF VVS1 VVS2 VS1 VS2 SI P1 P2 P3 jeden a pol karatu VVS1 farba wesselwhite stoji okolo 20 tisic eur ak ma kvalitu P3 tak to ma za par stoviek .Btw.preco sa mas neustale potrebu vadit a dohadovat?To ti je v tej Amerike tak zle ze si musis chodit vybijat zlost na net????
@ellise Slovensky. Su obidve bilingualne.
Ja by som si Versace a Pradu kupila, keby sa mi pacili...ale sa mi nepacia. Pacia sa mi ine znacky, ale kupujem ich velmi malo, lebo ich moda je VELMI EXTRAVAGANTNA....proste na bezne nosenie mi to nesedi. Ale ked idem na nejaku glam veceru, alebo idem na nejaky gala vecierok- co mavam max 2 krat do roka, tak by som si aj nieco exkluzivne dopriala...ale nie za cenu toho, ze budem ako ropucha v Prade.
A keby som si mala vybrat, ako miniem $4000 dolarov, tak urcite si namiesto salvatore ferragamo tasky vyberiem Lyzovacku na horach. To by ma potesilo ovela viac.
@kuwait Ja uz som svoj nazor na teba vyjadrila..... a bavim sa presne ako ty (budem pouzivat tvoje slovne spojenia, aby si pochopila v com je problem).
Dakujem za tabulku o briliantoch, mam ju doma, tiez viem citat.
Ja som povedala, ze som mala "cierne sako"....bielu bluzku som nespomenula. Co sa mi snazis naznacit, ze som chlap? 😎 😎 😎 😎 😎 😎 jaaaaaaaaaaaaj......uz sa to zase zacina.....
Inak uhadla si.......bola som tam casnicka! Servirovala som svojim detom, manzelovi a tak....
já bych za 4000 dolarů, jela na jachtu do Chorvatska, do Norska na fjordy , do Francie do Bretaně nebo do Itálie do "podpatku"
@digysa citaj po sebe 😀 ty tam pises o bielej koseli. Prada ma hrozne saty tam sa kupuju kabele a topanky 😀 A Versace?Jasne ze to niesu saty do prace ale po praci na volny cas v meste a ty by si brala lyzovacku a ja ani zadarmo,neznasam sportove activity a teraz sa tu budeme o tom vadit?Kazdy ma rad nieco ine,ja minam na saty a ty na lyzovacky,mne je jedno na co ty minas pokial to nemusim platit tak to moze byt aj tebe jedno na co minam ja.
@kuwait No som rada, ze neznasas tie sportove aktivity......aspon sa potvrdilo to, ako vypadas 🙂
Nie....Ty citaj.........este raz ti to zkopirujem (dobre si pozri, ak tam najdes slovo biela bluzka, tak sem uz neprispejem, nikdy) :
Dobre si pozri modne prehliadky slavnych navrharov. A v sobotu som bola na veceri s hercom Evan Peters a jeho celou rodinou (boli hostia na nasej show) a zhodou okolnosti som mala na sebe okrem ineho aj sako-cierna a nesli sme do McDonalda. Ale on je iba obycajna Hollywood-ska hviezda, take nic..........on nema ropne vrty, takze to sa nerata... Ja viem.

Zdravim po 5dnovej prestavke a som rada, ze som tu nebola.... a vobec sa nezapojim do tejto debaty o bohatstve. Ale chcem len naviazat na par stran dozadu, kde ste sa bavili o tom, ci zit na SK alebo v Kuwaite, ci v inej arabskej krajine.
Za seba mozem prehlasit, ze by som nikdy v zivote nesla byvat do ziadnej arabskej krajiny ani keby som mala zit v palaci. Radsej by som isla zit na Aliasku do chatrce.
A o tom obliekani a ukazovani bohatstva cez saty a sperky.....tiez nejdem pisat. Zase by sa to tu zvrtlo na to, ze ja zijem asi v inej "amerike" ako tie, co ju len navstivili....moja teoria a prax by neboli tie spravne a vyhovujuce... tak si svoj nazor necham pre seba. Ale je pravda, ze iny kraj, iny mrav a s tym by sa mal kazdy zmierit a nie sa tu urazat... Ak je v jednej krajine znakom bohatstva byt ovesany zlatom, ako vianocny stromcek, tak v druhej krajine je to bohuzial ukazka gycovosti. Ak v jednej krajine je neslusne si odgrgnut, v druhej krajine je to prejav ucty k dobremu pohosteniu.