icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kuwait
19. mar 2014

ze bohate zeny nenosia znackove chachaaaa 😀 tu je cely fotoalbum celebrit s Hermes kabelou europanky,americanky
https://images.search.yahoo.com/search/images;_...

zuzkaanicka
19. mar 2014

Ma vyznam takto sa hadat? ... kazdy ma iny vkus, aj ine priority ... to, co sa paci @kuwait, to sa nemusi pacit @digysa ... to vsak neznamena, ze niektora z vas chodi zle oblecena ... toto su fakt zbytocne hadky ... otazny je aj pohlad na celebrity-pre niekoho to celebrita moze byt a pre niekoho nie ... su uspesni ludia, ktori idu po znackach (niekto je zatazeny na auta, niekto na oblecenie, niekto na nabytok atd) a su aj taki uspesni ludia, ktorym je toto vsetko ukradnute ... su snad potom menejcenni? ... casto su to napr. vyznamni vedci ... ti sa nepotrebuju chvalit, aki su uzasni 😉 ... @kuwait mas v niecom pravdu, ale skus aj Ty pochopit, ze nie kazdy sa diva Tvojou optikou a to este neznamena, ze sa diva zle 😉

buducamama
19. mar 2014

@alice107 -ďakujem za odpoveď,nie nechcem si vziat moslima,taká tolerantná teda nie som a našťastie ma ani nepriťahujú.Jedna známa má egyptského manžela,o ničom inom nehovorí len o náboženstve.Inak veľmi divne to celé berie,keďže moslimovia a kresťania vedú boj,jeho manželka je katolíčka a on to vysvetlil kedysi,že je len 1boh takže nie je problém.Ale debatuje len o náboženstve.

eva8
19. mar 2014

@buducamama to je tým, že sa podvedome dáme manipulovať... kým sa neprebudíme, sme spokojné, ak sa prebúdzame, začínajú rozpory, niekedy sa prebudíme až keď je neskoro, niekedy sa nikdy neprebudíme (neviem čo je lepšie pre vnútorný pokoj, no pre spoločnosť to neprebudenie určite prínosom nie je). Zo mňa ľudia boli prekvapení, lebo sa začala u mňa prejavovať nervozita, agresivita, proste nechápali, ako sa taký trpezlivý človek, od kt. si vraj brali príklad, môže takto zmeniť....

darc
19. mar 2014

@gabi_g
Napisala si to uplne krasne !!

eva8
19. mar 2014

len škoda, že už nedokážem byť takým človekom, ako pred negatívnymi skúsenosťami, naozaj sa lepšie žije, keď je človek vyrovnaný sám so sebou. Vo mne stále pretrvávajú pocity zo zlyhania, ale musím povedať, že som znova sama sebou, znova mám i nových známych a moje deti sú zdravo sebavedomé - spolužiaci ich majú radi, myslím, že i učitelia a okolie, čo je najdôležitešie. Predtým hlavne dcéra bola vynervovaná, plačlivá...

buducamama
19. mar 2014

@eva8 -tak to je pravda.Preto sa ludia menia,velakrat to vyzera,ze k horsiemu,ale ked niekto len tichucko sedi a nechce prist s inymi do konfliktu,tak co sa vyriesi?Nic..Aj nazory sa menia skusenostami.

buducamama
19. mar 2014

@eva8 -tak ja som byvala v detstve utiahnuta a cely svet bol proti mne.Clovek musi na niektore veci aj dospiet,zdrave sebavedomie a vazenie si sameho seba by mali aj rodicia ukazat.Ale to sme asi uz dost od temy.

eva8
19. mar 2014

@buducamama Dcára bola až priveľmi obľúbená do 4roch rokov. Potom bola svadba s jej otcom, keď som ostala na materskej so synom,otec začal zarábať, stala som sa na ňom fin závislá, stal sa"bosom" a to sa odzrkadlilo nielen na mne, no i na dcére....

eva8
19. mar 2014

@buducamama ja som bola taká utiahnutá na strednej...

eva8
19. mar 2014

@zuzkaanicka ja mám skúsenosti, že čím väčší človek (napr. vedci), tým skromnejší a váži si ostatných. I keď i oni majú svoje "fanty"

eva8
19. mar 2014

ahojte,pekný deň prajem, u nás prší 😢

alice107
19. mar 2014

@buducamama tak bohuzial ta znama je v stadiu,ako kazda na zaciatku takehoto vztahu. cize euforioria a vymyvanie ´´mozgu´´. ten jej moslim jej povedal, co by rada pocula. chce chlapa, a tento je lahko k dispozii. preto je ochotna na vsetko.
ano ,moslimovia a nemoslimovia vedu vojnu. europania o zachovenie svojej kultury ,moslimovia hlavne i inych etnik o nadvadu tej ich v nasich vlastnych krajinach. a take zeny ako ta tvoja znama im pomahaju a rodia im deti,ktore nebudu europania ani mentalitou ,ani myslenim uz.. a takto sa bude menit obraz europy zial.

alice107
19. mar 2014

@kuwait vies, ja zijem vmalom luxusnom mestecku.ale saty nekupujem vo vypredajoch. 😉 ja mam svoju znacku oblubenua tu kupujem a zväcsa si davam saty vytvarat tej znacke. ty predsanevies, akxy diamant ja mam ako zasnubny prsten. cize nevies nic o jeho kvaluite a cene. tak na co to spominas? ja som sa teba nepytala, ci ty vobec nejaky mas. pretoze si myslim,ze je to sukromie,ktore nepatri na verejnosta v podstate ma to ani nezaujima. tak ako s ato nikdy nepytam priateliek. to je vychovou a sposobom zivota
uz tu bolo bnapisane, ze velkost kamena nerozhoduje o jeho skutocnej cene. akoby si to nechela prpustit,ak to aj vies. amusis to vediet,ak sama drahe kamene mas
takze menej utocnosti, je to zbytocne . 🙂

nemecko je velke teritorium.ale s vela letiskami.takze velmi lahko preletim z jedneho mesta do druheho. na nakupy, za kamoskami ci rodinou. z tvojho pisnia je zrejme,ze ozaj nemas tusenia o realnom zivote v de. vies ty vobec, ze v de je bezne, ze si nemci zajdu na otocku na nakupy aj do usa? a nehovoriac do pariza? ved je to na skok.
takze je zbytocne o tom aj debatovat.
ja som nevidela ziadneho vyznamneho nemca ci majetneho s gycovymi pstenami ani oblecenim. ci uz v berline, ci v parizi, ci grenoble ci saint gerve ci benatkach ci na mustique atd.
.
vies, nechapem tvoju snahu ma presvedcit o zivote ci sposoboch v de,ked sama o tom nemas ani tusenia,kedze v de ani v eu si nikdy nezila a nezijes.
ako som uz napisala, to,co ty vidis ako turista ak ides obcas do pariza ci na juh fancie ci do italie ci na cyprus/vsade tam sa pohybuje vela arabov a zbohatlikov z ruska / nie je obraz zkutocneho zivota spolcnosti v danej krajine. na to,aby si vedela o tom ,ake to tam skutocne je, by si musela a tam zit a medzi europanmi nejaky ten cas v realnom kazdodennom zivote .
tu sa dohadujete, ake znacky kto nosi aco je modne ci nie.
su iste pravidla europske/protokol/ , na aku prlezitost sa co ma ci nema oblekat ako ma posobit dama ci gentleman.ale urcite to nie je o velkosti prstenov ci mnozstve sperkov na hadzanych na tele.
plati pravidlo,ze menej a neokazalo ale ton v tone alegantne.
ja napriklad cierne pouzivam len ked mam smutok alebo sa zucastnujem smutocneho aktu. mam jedny ´´male cierne´´ cierne saty. nosim ich vsak zriedka.´´male cierne´´ nosim v inych tlmenych farbach. kabeky mam rada cim nezdobenejsie /nie vela praciek apod/.a skor mernsie, aj na denne nosenie. preto sa mi ta kabelka osobne co si dala link nepaci. nech ma znacku akukolvek.lebo to nie je len o znacke,ale aj vkuse. kazdy ho ma niekde inde.ale plati pravidlo,ktore dava prednost jednoduchsej elegancii
kady si musi bvyberat doplnky k prave stylu oblecenia,aby neposobil chaotickym dojmom.
v nemecku prevlada tato stroha elegancia .
ked vidim velmi nalicene zeny ci ovesane sperkami, tak vism,ze su to nemky pochadzajuce z ruska/nemecke korene predkov/.
retiazky tu mavaju aj predavacky . cim vysie abohatsie postavena zena, tym jednoduchsia elegancia
nemci veci uzivaju anie sa nimi prezentuju. takze prsten na ruke nie je na prezentaciu pred nikym. ako u rabov napriklad. to je fakt, ktory by si vedela, ak by si v europe zila. a ak budes, uvidis sama. ;-
co sa tyka tych potravin v kuwaite, tak som vychadzala z toho, co si sama uviedla.
a to , co viem , ze robi oazaj bohata spicka v arabskych krajinach/aj kuwaite/ cize prevezie si kuchara z europy, a daju si dvazat sukromnymi lietadlami suroviny z europy. na varenie ato aj denne .
to si obycajni obyvatelia nemozu dovolit a preto musia ako ty kupovat stravu v supermarkete, taku,aka je. a ta podla teba ako si uviedla je hrozna kvalita.
a tak je to aj s hygienou. ale arabi vseobecne na hygienu pozeraju inak ako my v europe.to dobre vies aked ches byt objektivna,tak to musis uznat.
tiez si uviedla to o hroznej kvalite vody, ovzdusia tam. ci to teraz chces popriet?
no na sk samozrejme minulosti bolo vzdusie velmi zamorene.a samozrejme zvysky toho este citia obyvatelia tam stale.ale zije tam aj tvoja rodina najblizsia, nie? ty sa o sk vyjadrujes velmi negativne a predsa svoju najblizsiu rodinu tam nechavas zit v takych podmienkach? v eis, tvoj postoj co sa tyka sk je ovplyvneny susenostou z rovcjej rodiny a prostredia.ale na sk su rodiny, co maju amali vily ,bazeny, prste boli majetnia aj su. takze aj tam ptreba rozlisovat ked piseme o podmienkach zivota.
vies nic v zlom, la etorchu relaneho videnia by to mozno od teba chelo. mam dojem, ty akoby si zmenila mienku i v istej dobe.
pisla si vzdy otvorene ato sami vzdy pacilo . len malo sloveniek ci cesiek co mali za muza araba k tomu takto pristupuju. ale treba vidiet celu realitu.aj tu, kde sa to tyka tvojho muza, ktory nie je vynimka z pravidla ,ze zena musi drzat ´´usta a krok´´ sma si sa presvewdcila, ze samostatnu exixtenciu si nezvadla.tak ti neostavalo ine,len sa podriadit a zostat zmuzom. to je osud vsetkych zien, zavislych na muzoch. av arabii to plati dvojnasobne.

buducamama
19. mar 2014

@alice107 -bohuzial,je to tak☹ Ale aj tak dufam,ze jej to este dostatocne vcas trkne,aj ked uz su zobrati.Nie som rasista,ale ked sa snazia balamutit tymi ich zalezitostami hlupucke baby v Europe,to ma fakt irituje.A mam pocit,ze podaktorym to aj ich krajina plati,aby si tu zakladali kolonie.

buducamama
19. mar 2014

@alice107 a ta ich hygiena je aka?Predpokladam,ze sa kazdy den nekupu😀

zuzkaanicka
19. mar 2014

@alice107 nebolo tu uz dost prispevkov o znackach a podobnych veciach? ... ma to zmysel neustale otvarat? ... kritizujes prispevky od @kuwait, ale tie Tvoje su mnohe v povyseneckom duchu a niekedy mam dojem, ze sa snazis @kuwait vyprovokovat 😖 ... nie je to zbytocne? ... naozaj uspesny clovek nepotrebuje stale okolie presviedcat o stupni jeho uspechu, co Ty na to? 😉

natas4
19. mar 2014

Tato debata o znackach na poslednych stranach je trapna...ako male deti...nuz , ale casto to tak byva, plna penazenka este nezaruci vkus

nivi
19. mar 2014

@alice107 neviem preco jej vycitas nieco co robis presne aj ty. v zivote si nebola v arabskej krajine, so ziadnym muslomom si nezila ale mudra si velmi. vsak?

@buducamama a predstav si, ze sa normalne sprchuju aj viackrat denne

erjona
19. mar 2014

@buducamama A co ju ma trknut akoze, bije ju ten nehorazny moslim? Ak nie, tak preco dufas, ze sa manzelstvo rozpadne,,,? Ked jej to takto vyhovuje, tebe nemusi, jej by nevyhovoval napriklad tvoj zivot a dufa aj ona, ze sa das na tej jej??? Treba sa na to pozerat aj s jej pohladu, objektivne a nie subjektivne... Tak ja teda nedufam, ze by sa nejake manzelstvo rozpadlo ako ty, len preto, ze tebe sa to nepaci,,, trosku sa zamysli nad sebou...
Inak ubezpecujem ta, ze mame doma kupelku a ten moj moslim ju kazdodenne vyuziva 😉

erjona
19. mar 2014

@alice107 Poznas toho Truhlika z Ferda Mravca? Cim dlhsie ta citam, tym si ta viacej predstavujem pod touto postavickou... Presne... kde som bola, co som ja, ale ja viem vsetko lepsie a vsetko okolo je pod uroven, precitaj si tvoje riadky a prestan uz konecne provokovat a zacni komunikovat na normalnej urovni, ci to ta ti slachtici nenaucili? Radim ti si teda nieco o tom precitat 😖 😖 😖

buducamama
19. mar 2014

@erjona - pocuj,kebyze sa mi nestazuje tak pre mna za mna nech ma aj zeleneho ufona,mne je jedno aku ma kto povod a ako vyzera a s kym si zije.Ide o tu spokojnost,ona moc spokojne nevyzera a prave preto,ze aj ked ju kazdy odhovaral,nechala sa nabalachat,lebo ved vsetci ludia sme si rovni a vsetci sme rovnaki.Ano,sme si rovni,ale rovnaki-to vobec nie a ak niekto vyrasta v chudobe v krajine tak silne nabozensky postavenej,jednoducho sa nezmeni,bolo to donho vtlkane od narodenia.A ta hygiena-tebe nerobi problem oliznut surove maso?Lebo jemu napr. nie.

buducamama
19. mar 2014

@erjona praveze mne sa alice107 nezda,ze by rypala,to skor ty.Aj ku mne si velmi "mila",ja poznam osobne len jedneho moslima tak som zvedava aj na skusenosti inych.

erjona
19. mar 2014

@buducamama No to si ale nenapisala, ze sa ti stazuje, upne nieco ine si pisala, z toho som usudila, ze je spokojna, len tvoj nespokojny postoj k veci si vyjadrila, ale bolo jasne, ze taketo nieco vytiahnes,,,, Prosim ta, co ma sprchovanie s mäsom spolocné? To si sa ma ako co spytalala? Asi som moc blond, ale toto som nepochopila...
Ku tebe moze byt mila, pokial jej nezacnes protirecit,,, mne sa teda s jej rasistickymi vyhlaskami o farebnych detoch teda mila nezda byt, ked taketo nieco podporujes, je to teda na tvojom svedomi a vedomi, ty sa s tvojim postojom musis vyrovnat, ja mam moje svedomie ciste 😝

erjona
19. mar 2014

@buducamama
edna známa má egyptského manžela,o ničom inom nehovorí len o náboženstve.Inak veľmi divne to celé berie,keďže moslimovia a kresťania vedú boj,jeho manželka je katolíčka a on to vysvetlil kedysi,že je len 1boh takže nie je problém.Ale debatuje len o náboženstve. -vidis, toto si napisala o tvojej znamej, preto moja reakcia
Ale aj tak dufam,ze jej to este dostatocne vcas trkne,aj ked uz su zobrati.Nie som rasista,ale ked sa snazia balamutit tymi ich zalezitostami hlupucke baby v Europe,to ma fakt irituje.A mam pocit,ze podaktorym to aj ich krajina plati,aby si tu zakladali kolonie. - no a toto ma naramne povavilo, kde chodis na taketo teorie? 😀 😀 😀

alice107
19. mar 2014

@zuzkaanicka nikto z tych debatujucich , co tak vehementne teraz obhajujete temu neodpisal
@buducamama na jej dotaz.a vsetky sa vozili po tej teme ako s ako oblieka ci ma kabelky. ak je prvokacia realny pohlad na vec, tak ano provokujem .asi teba tym, co som napisala.
ja som proti i tomu,aby sa do temy tahali veci, co su mimo uplne.ale prave preto,ze vidim, ze kuwait je mimo reality. co sa tyka zivota v eu/hoci kvitujem,ze ako jedna z mala dokazala svoj prah prekrocit a pisat o vztahu s arabom priamo a realisticky/ tak som jej napisla realnu , holu pravdu o tom,ako to chodi auviedla priklady<. nie nejake fiktivne ,ale realny z mojho pohladu zivota v eu. a to aj k voli tym pripadnym pisatelkam, ktore by naivne mysleli,ze nebodaj manzelstvo s moslimom z kuwaitu ci ineho statu gulgu je ine,ako z chudobnej moslimskej krajiny.
ano,, uspesny clovek sa nechali tym, ze pozri aku kabelku som kupill ci ake mam saty od xy znacky. . a o tom som ja pisala. nie ako pokracovanie o debate, co si zajtra ktora kupime. 😉
co ta na tom mojom prispevku tak vzalo? :-

zuzkaanicka
19. mar 2014

@alice107 mna na Tvojom prispevku nic nevzalo 😉 ... akurat si myslim, ze uz tych kabeliek a znaciek bolo dost ... to, co si pisala dnes, to si tu uz niekolkokrat napisala predtym, tak to uz naozaj nemalo zmysel znovu otvarat ... jedine ak si teda chcela @kuwait znovu zatiahnut do debaty o znackach a asi ju vyprovokovat, alebo je to inak? 😉 ... tym, ze pises povysenecky-tym som nemyslela ten dnesny prispevok, ale Tvoje mnohe prispevky v tejto teme tak posobia. Uspesny clovek sa nielen nechvali tym, aku kabelku si kupil, alebo ide kupit, ale ani nemusi nikomu zdoraznovat, ze je uspesny 😉 .... ale mam na mysli naozaj uspesneho a mudreho cloveka-aby nedoslo k nedorozumeniu 😉

digysa
19. mar 2014

@kuwait Ty si bud slepa, alebo si uplne, ale uplne OSPROSTELA..........Ak mi tu najdes, kde som napisala, ze som mala oblecene cierne sako a bielu bluzku, tak ti pridem do Kuwaitu sluzit....

Dioptrie, rozum....nieco ti chyba.... Keby sme chatovali, tak sa vobec nebudem hadat...... ALE KEDZE JE TO TU NAPISANE a vsetci si to mozu precitat, ze proste nevies CITAT (alebo nechces), tak ja uz neviem ako tam mam o tom presvedcit.

Podla mna ti zahrabava z tej samoty..... Ale tak naposledy a uz sa k tej teme nebudem vracat, ale prosim ta.... PRECITAJ SI TO PRED TYM, AKO NIECO NAPISES>>>>>>>>>>>UPLNE VAZNE, SKUS CITAT...

Baby to jej tu nikto nevie prelozit po arabsky, co som napisala??? KOPIRUJEM CELU NASU DISKUSIU......

vcera 14:48 (digysa)**************************************
Ale k tym znackam........ak sa zena nevie zladit a ma 100 kilov, tak jej nepomoze ani PRADA, ani Dior, ani Versace.............moze to stat bars aj milion! emoticon
Nikdy by som na znackove oblecenie nedala kopec penazi. Podla mna su to vyhodene peniaze do luftu. Az na par kuskov, ktore proste clove uvidi a musi si to kupit, lebo je to nieco luxusne a hned je vidiet, ze to nie je "gyc" alebo lacna handra. Zvycajne si par kuskov do roka kupim a kvalita sa mi osvedcila. Ale napr: Cierne (dobre usite a kvalitne) sako sa da kupit za $200 a aj za $1500. Rozdiel je vidiet iba ak si ho NAHODOU vyzleciem a niekto uvidi vignetku.
To iste je aj s bielou bluzkou. Videla som jednu za $800 (obycajna biela bavlnena)a videla som druhu za $120 (hodvabnu). Preco ta obycajna bavlnena bola za $800? Lebo bola Armani a preco ta druha (hodvabna) bola za $120? LEbo bola v Banana Republic.
Vyskusala som si obidve a nakonieco som si kupila tu druhu, lebo mala lepsiu kvalitu a v spolocnosti si rozhodne bluzky nevyzliekam emoticon emoticon emoticon

JEdine na co vyhodim velke tisice su dobre hodinky a nekupujem lacny make-up-nikdy.
********************************************************************************

Preklad pre @kuwait Pisala som PRIKLAD, ze som pred rokom, alebo dvoma alebo pred mesiacom videla dve bluzky......

vcera 15:54 (kuwait )**************************
@digysa Biela bluzka cierne sako to predpokladam ze nosis do prace inde si to neviem v dnesnej dobe predstavit a co tak prskas niesom tu sama co sa mu Slovensko nezda ako super destinacia pre zivot,ked som odtial raz odisla mala som dovod,ten trva tak sa tam nemienim vratit.
TU SI PRVY krat pouzila TY @kuwait SAMA SPOJENIE biela bluzka a cierne sako .......ja som o ziadnom obleceni (cierne sako A biela bluzka nehovorila) Ja som pisala o dvoch odlisnych KUSOCH ODEVU, ktore som nezvisle videla a kupila.....jedno pred rokom a to dalsie pred tyzdnom.....

vcera 16:25 (digysa)***************************************
Dobre si pozri modne prehliadky slavnych navrharov. A v sobotu som bola na veceri s hercom Evan Peters a jeho celou rodinou (boli hostia na nasej show) a zhodou okolnosti som mala na sebe okrem ineho aj sako-cierna a nesli sme do McDonalda. Ale on je iba obycajna Hollywood-ska hviezda, take nic..........on nema ropne vrty, takze to sa nerata... Ja viem.
Preklad pre teba @kuwait : Mala som oblecene cierne SAKO..........s dalsimi kusmi odevu....bohuzial bielu bluzku som si do kufra nezabalila.................CO UZ SMOLA>.........Ty si mi ju ale virtualne pribalila..... 😀 DAKUJEm!!!

vcera 16:41 (kuwait)****************************
do spolocnosti nosia cierne sako a bielu koselu pani,damy nosia spolocenske saty . V spolocnosti vidis zenu v bielej koseli a ciernom saku len ak je tam casnickou..
Mas pravdu, zeny kosele nenosia.......mozno tak v kuwaite. Tu nosia zeny bluzky.....

A ako si si vsimla z mojich obrazkov, do spolocnosti sa bluzky nosia a to dost casto........ako u vas rucha a turbany....

Este ma tu niekto bude presviedcat, ze som si dala v sobotu na veceru ciernu bluzku a sako??

Keby to tu nebolo napisane......ale je to tu cierne na bielom a ona sa bude hadat do krvi.......

Si fakt uz neznesitelna............Lutujem ta fakt....mat tvoj zivot, tak si to hodim..........a riadne z vysokeho mosta. 🙄

digysa
19. mar 2014

Myslim, ze kuwait nam uz prezradila o sebe vsetko- Nema vyznam sa bavit s ludmi ktori zdeptani neuspechmi v osobnom zivote maju potrebu si vylievat zlost na druhych,najlepsie cez net .

Mas pravdu @kuwait zle si sa mala na Slovensku-nestastna
zle si sa vydala-nestastna
porodila si syna do krajiny, kde nepatri tebe-nestastna
si absolutne zavisla na cloveku, ktoreho nie, ze nemilujes, ale ani nemas rada- nestastie
zijes s clovekom, s ktorym nemozes zdielat ziadne osobne postoje, nazory- nestastie
zijes bez priatelov, bez rodiny, bez blizkych- nestastie......

Mas pravdu........skutocne nema vyznam sa s tebou bavit............ Teba tu uz neznasa tusim cely konik.
A beriem spat tu vetu " ze ta lutujem"

Vobec ta nelutujem......

digysa
19. mar 2014

@zuzkaanicka Tu vobec nejde o vkus...ved ja som tu bluzku so sakom nemala vobec oblecenu a ona ma o tom chce presvedcit, ze som to napisala..... myslim si, ze ona je chora osoba...
Ked sa chatuje a komentare miznu...to by sa tazko dokazovalo...
Ale do svateho, mam to tu napisane a ona ako keby bola retardovana......este mi napise aj komentar, ze som si to nemala obliect, lebo tak a hentak..., ze co by bolo vhodnejsie si pod to sako dat namiesto bluzky, ktoru som na sebe vobec nemala... 😀 😀 😀 😀 To ma serie....(ze tu pise chujoviny o tom, co sa nosi...to je banalita.....Ona je stara krava-vekom, takze urcite nebude nosit moderne oblecenie....a ako pises ty, kazdy ma iny vkus....ide o to, ako manipulacne vzdy niekoho doslova URAZI a my ju tu lutujeme...Nie, skoncila som)