Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@maria200981 aj ja poznam tu v Kuwaite kopu spokojnych zien,pokial ten chlap nieje nejaky islamisticky magor tak nieje problem a ze si neporozumeju ked su z odlisnej kultury?/Ved ja si neporozumiem so slovakmi 😀 s vlastnou rodinou nenajdeme spolocnu rec nemame spolocne ani podobne nazory staci aby boli ina generacia 😉 A ako tu pisu zeny na inych forach co maju europanov,americanov tiez bojuju s rozdielmi,vraj ani to slavenie vianoc nieje rovnake v inych castiach EU a musia robit kompromisy a vraj vo vsetkom ,tiez maju problem najst spolocnu rec a maju teda nemoslimov staci aby bol poliak,ci madar a uz vraj maju problem s kompatibilitou.Alice trepe tie svoje tyrady a praxi pravnicky na dedine 😀 no kolko si tam rozviedla nemiek vydatych za moslimov na tej dedine ?NULU! Ja sa stavim ze ty hovoris z VLASTNEJ SUSENOSTI.Ty sama si mala neuspesny vztah s moslimom a preto si tu teraz vylievas zlost,si neobjektivna,presiaknuta nenavistou tak ako ohrdnuta zena!
@ellise nehovorila som ze vsetky a ked som zacala zrovnavat osudy zien tu na koniku s tym svojim tak som zistila ze sa vlastne nemam na co stazovat lebo moje problemy su uplne malichernosti v porovnani s tym co trapi slovenky len na tejto stranke.Tebe sa nestava ze ked ta ten tvoj nastve ze metas hromy blesky?A ked je uz dobre tak si ako med? Moje pisanie jasne poukazovalo na moj vtedajsi hnev voci nemu a ked hnev pominul tak pisem podla sucastnej situacie,nieje vylucene ze za tyzden budu zase hromy blesky(to bude cas vyplatit rent a car na dovolenku uz teraz ma chyta zurivost ak to budem musiet platit ja)
@alice107 stale pises to iste ... ale stale si neposkytla informaciu ohladom velkosti vzorky 😉 ... to, ze Ty nepoznas zmiesane manzelstvo, ktore je spokojne, funkcne-to este neznamena, ze take neexistuje 😉 ... naslo by sa dost veci, ktore si este v zivote nevidela a napriek tomu existuju 😉 ... nepoznas vsetky take manzelstva, nemozes tvrdit, ze ziadne nema sancu na uspech 😉 ... neustale pises o tom, ze tu argumentujeme ako deti z materskej skoly 😖 ... ale Ty argumentujes ako? 😕
@zuzkaanicka ona argumentuje ako ohrdnuta zenska 😀
@alice107 Nehnevaj sa na mna, ale jediny kto tu siri demagogiu si ty. Nepripustas ziadny iny model ako ten, ze manzesltvo kede manzel je moslim a zena europanka (potazmo krestanka) vzdy a jednoznacne skonci nestastnou zenou, ktora sa citi ponizovana a bez zazemia, konvertovanim zeny na islam, tyranim zeny, rozvodom, kde sa deti dostavaju do podrucia manzelovej rodiny...
Vonkoncom nepripustas akukolvek inu alterantivu vyvoja takehoto vztahu. Siris tu len tu svoju a jedinu spravnu pravdu. Toto je demagogia. Keby si skutocne chcela sirit svoje poslanei, ktore sand je varovanim pred nasledkami takyhot rozhodnutia (vydat sa za moslima) tak by si mohla pripustit aj to, ze sa to stava (mozno castejsie ako by sa zdalo) ale nie je tento vyvoj zakonity a ako sa taketo manzelsto bude vyvyjat zavisi od mnozstva okolnosti.
Ale na akceptaciu argumentov inych treba rozhladenu osobu s vyzretou osobnostou. Tam si ty este nedosla a zial musim skonstatovat, ze asi ani nikdy nedojdes vdaka tvojej zaslepenosti.
@kuwait mna napadla blanka maktrabi (tak nejak sa to pise), navrharka co navrhuje svadobne saty dceram sejkov.
Nesulasim s alice, lebo ak zije v nemecku a sudi na zaklade tajomsich medzinarodnych manzelstiev, tak sa necudujem, ze tvrdi co tvrdi. Kym som tam zila, zazila som aj tajomsiu komunitu. Ale to by bolo akoby anglicania sudili slovakov podla vystahovanych romov. Sami arabi hovoria ze tam odisla vlastne zberba.
Ale zase nesuhlasim ani uplne s tebou a nepaci sa mi kolko linkov vytahujes o nasilnostiach v europskych rodinach. Rovnakou mierou by sa totiz dali tahat linky o nasilnostiach v arabskych rodinach, kde brat otec stryko zabiju trebars desatrocne dievca a este sa za to navzajom pochvalia a jej matka je stastna ze rodina ma cisty stit (zovseobecnene z roznych pripadov co sa tam deju bezne).
V europe su po takom cine ludia aspon v soku a odsudia to. V moslimskom svete sa to berie ako svate pravo muzov rodiny a niekedy ma clovek pocit ze im za to tlieskaju.
A keby som tam zila isto by som vedela dohodit tucet prikladov kde extremnym dodrzovanim mravnostnych pravidiel (bez ich zakladneho pochopenia), doslo k tragediam. V podstate o nich semtam pisu aj zeny co tam ziju/zili.
Koran biblia konfucius rvedy akekolvek taketo knihy maju jednu smolu. Pisali ich ludia. A nech ich pisali so sebelepsim zaujomom, zase ich Vykladaju ludia. A tak vlastne cely vyklad velmi zavisi od povahy toho cloveka. Cim je laskavejsi, tym viac v tych knihach vie najst to co podporuje dobre vztahy medzi ludmi. Cim sebestrednejsi a mocibaznejsi, tym lahsie zongluje s versami aby zdoraznil krutu podstatu tych knih (kedze tie knihy su aj-aj).
A jedno ci to bude knaz s bibliou, imam s koranom alebo niekto iny.
Ja mam arabsku kulturu rada. Rada sa dozvedam veci z bezneho zivota a irituju ma knihy ako Bez dcery neodidem. Neznamena to ale ze na nu hladim nekriticky. Ale ani prehnane kriticky. Obe kultury (nasa aj ich) si nemaju co vycitat. Ani poukazovat ktora je lepsia.
@kuwait já nemluvím o tvém vztahu ke svému muži, ale o ženách žijících v kuvajtu, tak si přečti, co si mi psala do Ip, někdy v srpnu, nebudu to tu vytahovat , ale tehdy si psal úplně něco jiného, a je neuvěřitelné jak si otočila jen aby si naštvala alici. Tak buď kecáš teď nebo si kecala předtím
@kuwait
alica pise iba VZDY a NIKDY a nepozna nijake dobre skusenosti....a ked sa jej ozvu zeny ktorym to funguje tak potrebuje dokazy a argumeny a vsetko vyvracia a nakoniec z nas robi blbych......napisala som tu do konika mojuu skusenos a nakoniec som sa od alice dozvedela ze vlasne mne a mojim znamym o nefunguje a niesme stastne....dakujem Ti alica---nebyt teba tak my moj vztah a mnohych inych nik neobjasni...
a ak sa jej niekto ozve porebuje jasny dokaz a argument ako na sude....dokazat ze sa mame fajn, ze niesom utlacana...(skor si myslim ze nohavice nosim ja 🙂 ) a ze mam chlapa s dobrym srdcom...kde nemame velke problemy...nabozenstvo neriesime...a kulturne rozdieli zvladame.... neviem aky dokaz ona potrebuje...
@moonlight1210 ja len pridam link na modnu navrharku 😉
http://cs.wikipedia.org/wiki/Blanka_Matragi
@moonlight1210 Presne ako pises. Mozno islamska kultura preziva presne to co prezivala krestanska pred 400 rokmi. Nasilne krestanizacia domorodych Americanov, Haitanov... Inkvizicia... Vsetko v mene toho svojho jedineho spravneho Boha. Nemaju co krestania moslimom co vycitat. Presne tolko nenavisti, nasila a krvi maju "na triku" aj oni. Len nejak za tych 400 rokov vybledli spomienky...
@moonlight1210 ty hovoris o vrazde pre cest to nieje to iste ako ked niekto vezme svoje malicke deti a povrazdi ich.Vrazdy pre cest sa deju na dospelych zenach,nie detoch a z dovodu ked ta zena mala milenca alebo prostituovala sa za dalsie toto sa nedeje medzi civilizovanymi liberalmi ale medzi islamistami pre ktorych je povest zeny a rodiny vsetkym,oni sa vrazdia aj muzi navzajom pre cest a v Kuwaite je toho hodne pre pohlad,slovko je chlap schopny zapichnut ineho chlapa,staci aby sa nanho divne pozrel alebo okomentoval jeho zodrate boty ci lacne auto a on ho za to zabije lebo urazil jeho cest.O tom sa na zapade nepise ze?Ja som sem dala 2 linky nedavnych vrazd v obchodnych domoch,jeden bol zabity kvoli parkovaciemu miestu a druhy ze sa chlapcovi vysmial ze je bedoon.
@ellise zalezi na tom akeho ma muza islamista nieje dobry a tu niesu vsetci islamisti a tunajsie zeny su take stetky ze sa to neda ani vypovedat,opytaj sa Mariusky ta ma kamaratku co tu zila ta vie co sa tu deje v nocnych malls a privatnych bytoch,kuwaitanky niesu ziadne chuderi ani svetice.
@ellise ja som ti pisala o slovenkach tie sa tu povacsine dobre nemaju ale teraz som spominala zapadniarky,nie tie co maju beduinov a bedoonov a ziju z ruky do huby ale zapadniarky co maju bohatych chlapov,liberalnych.Tie sa tu maju dobre,treba rozlisovat o kom pisem,v IP som ti hovorila o slovenkach co aj sem na konik pisavali to je ina liga ako Paula al Sabah alebo Vera Mutawa 😉
@zuzkaanicka @maria200981
Velkost vzorky...
Logicky (beriem do uvahy, ze hovori pravdu, je pravnicka....) ak sa s tymito zenami stretava pracovne, a vsetky tieto su nestastne, tak 100% zien ktore stretava su nestastne. Zo 100 zien 100 su nestastne.
Hovorila za cele Nemecko? Nie. Len s tymi co sa pracovne stretava.
Kolko % zo zmiesanych vztahov Nemecka pride za nou (inymi pravnikmi)? Prave preto, jej nazor na slovo VZDY a NIKDY je skresleny lebo sa neberie tato vzorka celkovo/ale len vyberom vzorky zeny s rovnakym pribehom.
Priklad - Volby. Pre zjednoduhsene udavam tie iste %.
Vyhra XY 100%. 100% slovakov co isli volit volili XY.
Aka vzorka populacie slovenska sa zucastnila na volbe? Mozno 60%.
Takze jednoducho., alica nemoze poznat ine ako nestastne, pretoze zo 100 zien co s nou pridu do styku, je 100% nestastnych. Ine ako z praxe nepozna. Preto ten skresleny nazor, podmieneny logikou,(a zaujatostou) ako zmiesane vztahy nemozu Nikdy fungovat.
Na Slovensku je rozvodovst 52% Statistiku zmiesanych vztahou som nerobila. Ale urcite vplyvy tam su. Uz len vztah american/slovak alebo slovak/nemec nemusi vyst... ale moze. Takisto ako aj ine zmiesane vztahy. Mozno pravdepodobnost sa zmensuje. Ale Neexistuje 100% pravdepodobnost/stav ze sa nieco stane jednostranne, pravdepodobnost nie je konecna. Asi ako predpoved pocasia. 😎
@mariuskaa toto mi je jasne, ved nakoniec som to tu uz pisala, ze vychadza z toho, co v praci riesi a teda sa stretava len s takymi, co jej pomoc potrebuju-cize s tymi nestastnymi ... je jasne, ze z takychto skusenosti sa zovseobecnovat neda (napriek tomu to ona robi 😖 ) ... cez to vsetko, mna by predsa len zaujimalo, aka velka ta jej vzorka je ... myslim, ze ak nejaku vzorku ma, tak by nemala mat problem napisat aspon priblizne cislo 😉
@kuwait teraz neviem, snad to bol moslim z afriky, ale spominam si na info o vrazde dost maldej dcery, ktora sa obzrela za mladym muzom.
Potom dohodnute manzelstva deti (viem, uz maju precedens aj s ich rozvodmi) a vdaka tomu tie dievcatka su nutene zacinat s pohlavnym zivotom dost skoro (aj ked sa najdu taki manzelia, co ohladuplne pockaju).
Je toho viac, kde ta spolocnost na nas vkus prekracuje mieru.
Zase maju ine veci ako napr. Silne rodinne puta.
@mariuskaa ona nehovori pravdu logicky vzate pisala ze zije na dedine kde by vzala klientov?To co opisuje je totalna demagogia nie fakty,nemky sa nevydavaju za moslimov ako na beziacom pase ani sa preto nerozvadzaju a ake sance by boli ze by si nemka vybrala pravnicku slovenku?Ona opisuje pribehy z netu a tie vydava za svoje vlastne pripady,to video co som sem dala zo sudnej siene ona zacala tvrdit ze ta druha svedkyna ze tu rozvadzala a ze ju pozna ale ta sa rozvadzala na Slovenskom sude nie v Nemecku 😅 pravnicka sa bude dohadvat o hoteloch ze v Parizi niesu take drahe ako v Nemecku?Vraj v Nemecku podla MICHELIN(restauracie) maju 7 hviezdiciek hotely 😀 7* maju len 2 hotely na svete v Dubaji a Milane ale to nieje podstatne forma akou sa tu skriepila to nieje chovanie vzdelanej zeny,pravnicky 😀
@kuwait milá kuwait už se z toho nevymluvíš, byla si ostrá jak břitva, když si sem začal přispívat, a najednou úplně někdo jiný,
ty a alice jste naprosto stejné, myslíte si že máte patent na moudrost, a běda tomu kdo má jiný názor, nebo s vámi nesouhlasí, vy jste dovedli k dokonalosti,.. dohádali jste se do krve, o hotelech, kabelkách a kdoví čím ještě..
alice má divný pohled na různé věci v mnohém s ní nelze souhlasit, ale aspoň si stojí za svým, ale ty... promiň.. kam vítr tam plášť, zapřeš tady všechno co si tvrdila, jen aby si dokázala že alice nemá pravdu
a ked sa uz bavime o zmiesanych kulturach...na rovnakej ulici byva kamaratka JAA z Thajska vydata za turka.... nase nabozenstva vychadzaju aspon z rovnakej podstaty...ale ona je budhiska a on moslim... a fici im to uz dlho.. 😉
@ellise ja hovorim o roznych ludoch,roznych osudoch a tie niesu rovnake ja tu nevypisujem alo Alice dookola ze vsetko je rovnake.Ano slovenky z Kosic a vychodu si pobrali totalny odpad na tom trvam ale baby zo zapadu maju dobre manzelstva s uspesnymi muzmi.A teraz som nehovorila o slovenkach ale o zapadniarkach.
😀 😀 😀 😀 rehot rehot rehot
@zita19 europania a krestania si popol sypu na hlavu az az. co by si este chcela viac? aby sme spachali hromadnu samovrazdu? europa sa z tychto zlyhani dokazala poucit. ba myslim si, ze to s tou sebakritikou az prehana. takze, mame moslimom co vycitat a musime im to vycitat - je to nasa psia povinnost!
@moonlight1210 velmi dobre si to napisala, alica vychadza z nemeckej reality. akurat, ze aj tebe pisem to, co zite, a sice, ze krestanstvo si preslo svojim peklom a poucilo sa z neho. dodnes je z toho v akejsi sebatriznivej pozicii. naopak, islam ma to najhorsie este len pred sebou - obavam sa. vsetko tomu nasvedcuje.staci sa pozriet na blizky vychod, tam sa to neubera dobrym smerom. ziadna sebakritika, ziadne vycitky, iba boj o prezitie na jednej strane a boj o islamizaciu spolocnosti na strane druhej.
@maria200981 debata je aj o argumentacii. takze tie fotky nemaju ziadnu vypovednu hodnotu.a ani to, ci vy travite spolocne nejaky volny cas s priatelkami.
na tomto fore nejde o volny cas priateliek. ale o to o manzelstvach partnerov z inych kultur. ak by na tych fotkach boli manzelske pary a bolo z nich vidiet, ako oni travia spolocny volny cas, mohli by sme si utvorit nejaky obraz o ich zivote.aj ked len povrchny. ale takto? takto len vidim nejake zeny spolu. ma to byt dokaz, ze je presne odeleny zivot muzov ci zien v tureckej spolocnosti?
no tvoja priatelka kedze je na mk , takze jej skusenosti nepozname . to, ze ona ma 15 rocneho syna a manzelstvo trva cca 20 rokov je sice pekne zaujimavve, ale nevypoveda to nic kvalite jej manzelatva a vychove jej syna.
pozri sa na pisatelku kuwait. tej manzelstvo trva tiez vyse 20 rokov a ma dospeleho syna.a ako vieme podla jej opisu, tak statne to manzelstvo nie je.
to ci by som mala ci nemala pouzivat slovicko vzady nechach prosim na moje uvazenie. ja viem, ze preco ho v suvislosti so zmiesanymi manzelstvami pouzivam. nemusis s tym suhlasit. to je tvoje pravo.ale to neznamena,ze tvoj nazor je spravny.
v debate ide o vymienanie si nazorov na zaklade argumentacie
kuwait, prepac mi,ale ked uz ku mne pises, m,ala by si sa ovladat au vyjadrovat slusne. nie som zvyknuta na podbne vyrazy. amala by si dokazat slusnym sposbom akceptovat nazor ineho pisatela.
takze k obsahu tvojho prspevku len tolko, ze tie vdovy co tu opisujes nepoznam. nepisali a nevyjadrili sa ako ziju ake maju manzelstva .
jedno je vsak iste. vkrajine kuwait plati saria, ako si sama napisla, zenu tam zastupuje zmuz vo vsetkych ukonoch . takze tie zeny sa musia ako /aj ty si saamusela/ prisposbit zakonom a pravidlam stdaneho statu a spolocnosti
neprssvecis ma o tom,ze jedna vzdelana, samostatna a pred sobasom majetna zena znesie taketo zaobchadzanie od muza ,statu a spolocnosti
ty nemas ani vyssie vzdelanie apredsa si tam nestastna. tvoj syn taktiez. . sama si napisla, ze keby si sa mala rozhodovat este raz, tak araba afarebneho nikdy viac. ze tovj syn ti vycita, ze si mu vybrasla takeho otca.
a to ta podla tvpjich slov muz ani nebije.
tak to ma ches presvadcovat, ze tie zeny sa maju lepsie ako ty? ze ony zakony statu a spolocnosti uznavaju, su stastne6 aspokojne? ze ich muzi maju inu mentalitu avychovu ako ten tvoj?
alebo o com ma to chCes tu presviedcat
je mi ta luto, ze si nestastna. a chapem , preco sa chovas ako sa chovas
ale prrave prteto, ze ty zijesd izolovana v moslimskom state nechapes, ci neches pochopit, ze kriminalita nejakeho mnemecke ho pachatela vzazdy deti v nemecku a kd, kde je vrazda trestny cin bez ohladu na to, kto je obät/ a zabitie zeny ci jej bitie v moslimskom state ako je kuwait/kde to trestne nie je/ je uplne NIECO INE po stranke pravnej aj moralnej
v moslimskych krjinach je muz aj podla prava pan nad zenou.ajej zivotom, je to pre neho tovar.
v nemecku ci inej eu krajine ci usa je takyto pocin tretny a nemoralny
ja sa ti cudujem,ze toto vobec porovnavas
to ozaj si mam mysliet, ze uz si vtakom stadiu myslenia, ze nechapes realitu aka je
no aco sa tyka toho, ze tie zapadniarky sa drzia tu ,ze maju pocit stability je presne. ty si toho krasny prkklad. nebola si schopna sa sama o seba postarat, ani o syna . ato si skusala a odisla si od muza . a presne v takej situacii su i tie zapadniarky. nie kazdy je aj na zapade majetna pred sobasom, schopna sa starat o seba a deti.
presne si to pomenovala. je smutne,ak takea zena musi citit istozu v krajine, kde je ako bytost ponizovana od statu, spolocnosti aj muza.
no amnohe ako viem maju prblem odst, ked maju male deti. ty to vies najlepsie, pretoze si mala ten isty prblem zial. aked su uz starsie/ako ty/ tak nemaju vlastne prostriedky na zivot
takze v tom to cele je. ide o peniaze.
too vsetko ti pisem, lebo ja chapem tvoju situaciu..mozno lepsie,ako si mylsis. poznamvela zien v tvopjej situacii
ja som na zaciatku ako si zacala pisat bola presvedcena, ze prave ty mozes tym zenam naliat tu davku realizmu tu na fore. aj to na zaciatku tak bolo
vies ako mozu na take naivne dievcata posbit tvoje prispevky teraz
ze moslimska krajina ako kuwait je nebodaj druhe svajciarsko, ako si ty presd tymi 20 -timi rokmi sa naivne nazdaval tiez. aze manzelstvo smuzom ako je tvoj moze byt spokojne.
ty dobre vies, ze nemoze. avies aj preco. nie si uz naivna
tak prevco nenapises pravdu? tu pravdu, ktoru si opisala uz ked aj inde. ze rozdielnost mentalit , sposbov a vychovy medzi muzom inej kultury aeuropankou je taka velka, ze ju nemozno spojit do spokojneho , stastneho vztahu
ja ti tieto riadky pisem uprimne. lebo viem, ze v tvojom veku toto prezivaju aj ine zapadniarky. aj nemky
co uz maju robit ako ty na starost? ziadne vzdelanie, ziadna prax, ziaden dochodok. ziadne dedicstvo. adkazane len na to, ci ich deti v dospelosti podporia. pretozeze dedicstvo potych muzoch je mala cast, ak bobec nejaka.
ty toto vsetko dobre myslim vies. citit to z tvojho prispevku. takze napis ako to je . ze tie zeny musia ako ty pretrpiev vela pre peniaze.
je to zial realisticky pohlad na zivot tych zien. ja ich neodsudzujem . ja len varujem pres takym zivotom.lebo tak ako ty dobre vies, ze to vlastne zivot nie je. v eu krjine ak by si sa rozviedla stakym muzom ma snartok aj na vyzivne v takom veku asituacii ako si naprklad ty.
ale ake naroky vy si mohla uplatnit v kuwaite?
takzze obe vlastne pisme to iste.len ty si to odovodnujes, ze preda len ta tvoja situacia je ina ten tvoj nebodaj ´´iny´´
ale zial, nie je.
a prave tym,zeby si napisla jasne a,ko to je v realite by zeny poznali, ze vynimky nie su
zeny aako ty paltia vasoku dan za to, ze citia stabilitu.
ja chapem,ze teraz uz ani v starsom veku nemaju navyber
a ako si popisala kuwait . tak zit tam je ozaj za trest pre europanku. len ta, co ozaj musi.
@alice107 Nemohla by si, prosim ta, skontrolovat svoj pisomny prejav pred tym ako ho odentrujes? Normale sa stracam v tvojich vyjaderniech pri tomto preklepopise... A keby si pouzivala velke pismena na zaciatku viet, urcite by to ocenili vsetky citatelky Tvojich predlhociznych traktatov.

@kuwait vdaka za hint
“Good Friday” is known in Egypt as “Sad," "Great" or "Holy Friday”
http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/99...
@mariuskaa 🙂