Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@dalal ty posudzujems ineho a sama sa problematike nerozumies. ani jedna europanka co poznam/a poznam ich velmi vela/ si nerozumela a to uz v ZAKLADNYCH otazkach zivota so svojim parterom z inej klutury. tie zeny v zivote nemali nieco, co im chybalo. presne ako napislala demo. tak prahli bud po financnej istote, ci prejave naklonnosti , ktoru nezazili predtym. ze je to len pretvarka nedbali, ci nevideli . ale ak islo o zakladne dolezite otazky zivotnych hodnot, tak VZDY na razili na seba ich nazory a stanoviska.islo o sex , ci len iluziu , laky, co cheli prezit. nic viac to nebolo anie je.
takze pis o tom, co ozaj z prace poznas.
tvoj nazor je pre mna irelavantny. pretoze nevychadza z praktickych skusenosti.
teoretizovanie o viziach je pre mna v debate strata casu.
ja pisem skusensoti z praxe.
a to, aky zaujem mam je na debate na tomto fore nechaj na mne. o to sa nestaraj.
mna nezaujima, preco ty si tu. 😎
@erjona v kuwaite muzi nosia v lete sortky,hlavne mladi chalani a pri mori tam chodia v plavkach co sa tyka inych arabskych krajin neviem.V Emiratoch sa domaci obliekaju vsetci do toby aj v saudskej ti nenosia vobec europske oblecenie ale tu v Kuwaite zvlast mladi kuwaitania ano nosia tricka, sortky v lete po meste
@alice107 Ta tvoja prax 😀 😀 😀 😀 Uz ma oci bolia, ked to citam - len tych dokazov s tvojej praxe sa asi nedockame... A ako to vlastne funguje - asi vela kseftu nemas, ked na dverach tvojej pravnickej kancelarii stoji - rozvadzam zeny zmiesanych manzelstiev s moslimami 😀 😀 😀 😀 😝 😝 😝
@alice107 a mohla by si uz prezradit aka velka je ta Tvoja vzorka? ... stale sa tu ohanas skusenostami, u inych skusenosti nepripustas, ale co ak su prave tie Tvoje skusenosti len virtualne? 😕
@celasapremenim Manzelova kolegyna Rakusacka - bola absolutne proti Turkom - nechcela ani pocut o nich a paradoxne si jej dcera zobrala moslima a TURKA a vies co ti poviem - manzelovi povedala, ze ako u nich rodina drzi spolu, ked ho potrebuje je pre nu vzdy k dispozicii, ze to u Rakusakov nezazila a teraz ked porovna jej rakuskeho zatka a tureckeho - tak neda na toho TURKA dopustit 😉 😉 😉
@erjona pri mori nosia plavky normalne cele nohy hole,tvar slipy,tam by ich prave plavcik nepustil keby neboli obleceni na plavanie,zeny sa tam utopili v abayach preto teraz na to dozeraju kto ide do mora ako obleceny.Aj zeny maju plavky alebo tricko bez rukavov a kratke sortky takze stehna vidno a na tych platenych plazach kde si za vstup platis a tak tam maju vsetci plavky tak ako vidis v Europe.Mutawa-mravnostna policia je len v Irane a Sadskej arabii a ano jedna sa to aj oblecenia a vzhladu muzov,v Saudskej obcas nahanaju muzov s dlhymi vlasmi,inak obleceni su vsetci v tych tobach co vyzera ako damska pyzama biela takze v Saudskej tam sa musia drzat podla dress codu muzi aj zeny
@zuzkaanicka Alice teraz zduchne z temy, alebo nebude reagovat, uvidis a za 1 den sa vrati a napise zasa len tu staru pesnicku - Ani jedno zmiesane manzelstvo nemoze vyst 😉
@alice107 ja som agresivna???alebo ta stve ze ta aj predtym upozornovali na tvoj spisovni prejav.Ked si taka upovedomena o tom ze sa mi na SK nepaci tak asi vies aj dôvod toho a aj si urcite postrehla ze sa o dva mesiace stahujem nadobro zo Slovenska.Ja som sklamana z toho ze tuto temu sledujem ten nejaki piatok a z tvojho komentu som sa nicoho nedozvedela.Ak ta to urazilo tak mi je to luto a prepac,a neboj sa uz sa k tebe nebudem vyjadrovat ved som pod tvoju uroven,nemam pred menom Von ani titul. 😕 A vies naozaj som sa utvrdila ze kazdu debatu ukoncujes ked nijeje po vôli tvojej osobe a v tvojom pripade som dostala dojem ze NAPAD JE NAJLEPSIA OBRANA.Iyigeceler hanam Alice 😉
@erjona to nevadi, ked zduchne, ci? 😅
@zuzkaanicka Mne chybat nebude 😀 😀 😀
@erjona tipujem, ze nikomu 😝 😅
@kuwait ja rozumiem co pises. ale tu nejde v islame priamo o to obliekanie. ved hadam rozumies . ide o sposob zivota podla islamu. moslim je moslimom, ak SUHLASI s tou ideologiou.
ved vies, o com to je. tie zeny v eu sa oblekaju ako europanky.ale myslenim su to moslimky. keby mysleli inak, tak by nemohli zit v ziadnej moslimskej krjine .lebo ich nazory a sposob zivota by im to neumoznovali.
tu v de ziju zeny, co boli predtym rodene moslimky. ale to, co snimi ich rodina robila/chela ich zabit pre telefonovanie s chlppcom, ci preto, ze si nasli europskeho priatela apod/ znich urobilo nemoslimky. ale vies co? kazda musela byt v programe pre zmenu identity. a zije pod cudzim menom a pol.ochranou.a to iste detto byvali moslimomovia muzi
v kazdej krajine , kde je islam uazakoneny/aj v tunise/ aj ked tie zeny niektore sa nezahaluju, tak to neznamena , ze nie su moslimky. su. musia sa podriadit moslimskym zakonom a moralke
ato iste muzi.napriklad tvoj muz. on je moslim. jaj ked potajomky jedol bravcove, ci sa nemodli denne a nechodi do mesity. je moslimom myslenim. je tak?
ty si jeho zena aon je pan nad tebou ako tvojou zenou. chapes, co chcem povedat.
mnoho moslimov ked pridu zit do eu tak piju, jedia aj bravcove ci ziju na hromadke s europankami. lebo to allah podla nich v eu nedovidi. 😀 aj tak mi to bolo nimi vysvetlovane.
ale su to moslimovia. myslenim.a cim su starsi, tym su tvrdsi moslimovia.
no atie zeny su mnohe nemoralne. prave preto, ze nemohli zit volne toto robia ked pridu do eu. ako odtrhnute z retazi.a vniektorych moslimskych krajinach maju aj ti majetnejsi zvlastne domy ci byty na sex.. orgie spolocne
ale to neznamena, ze myslenim to nie su moslimky ci moslimovia.
to by museli zmenit kompletne sposob zmyslania a zivota.
tvoj muz ako si pisla sa na zaciatku javil ako proti moslimsky orientovany.a predsa nekonal v realite ako europan. aj ked sa tak na zaciatku, ked ta lakal javil.
a o tom to celom je. o sposobe zmyslania.
@erjona ano muzi maju velmi striktny predpis ako kratke maju mat vlasy-na jezka,musia si nechat dlhu bradu narast,nestrihat ju,fuzy len si mozu zastrihovat a tiez oblecenie ake maju nosit,limitacia v rovnakej miere ako u zien,len zenam nepredpisuju ucesy iba ze by si nemali davat parochne a vytrhavat obocie a obchod s parochnami tu prekvita aj s extensions a obocie si davaju tetovat do roznych bizarnych tvarov 😅 takze sa podla tho nedrzia a muzi si dlhu bradu nechaju narast len ked su striktny moslimovia,inak nosia len fuzy a stari kuwaitania ked su uz sedivi sa kompletne holia ani fuzy ani bradu nemaju a podla koranu ak brada sedivie treba henou na cerveno zafarbit.
@erjona prosim ta , co to mas za prispevok ku mne? to ozaj uz si taka zufala, ze aj k takymto prispevkom sa znizujes? 😀
poprosim ta ma neobtazovat takymito nezmyslami. obycajne uz necitam tvoje prispevky vobec. ale teraz som odpovedala pisatelom, tak som pozrela aj tvoj pripspevok. fakt ozaj sila. necitis sa trapne, ze sa chovas ako decko v materskej skolke? 😀
takze pis mi prosim len k teme, ak to dokazes a vies pozit skutocne argumenty. je mi ta fakt luto. 😎
@alice107 ja nemam skusenosti s moslimkami z chudobnych krajin,to co vidim tu je ina vec,oni by odtialto nesli lebo miluju svoju krajinu a jej financne vymozenosti,Europu maju radi na dovolenku ale nechceli by tam zit stale,oni tu niesu utlacovani ze by im niekto diktoval ako zit tu niesu take zakony a robia si ozaj co chcu,ja som uplne v soku z tych zien co vyvadzaju tu ked clovek ide do obchodneho domu vecer to je jak do bordela,zmalovane kuwaitanky na 15 cm opatkoch v obtiahnutych leginach prenasleduju chlapov ,take Avenues mall po 8 vecer alebo cez weekend to clovek nezazije inde, mozno vo Vegas 😀 otvorena kurvaren tie zenske su uplne predatorky barracudy ako idu po chlapoch a ti sa potom medzi sebou pre tie zenske biju .Ja tam vobec nemam pocit ked ich vidim ze som v moslimskej krajine,to je ako divoky zapad
@kuwait ja poznam nejake vzdelane bohate arabky z bahrajnu ci SA. ako mi bolo povedane, tak v ziadnej moslimskej krajine giugu by nemohli zit ako europanky. ani myslenim,ani chovanim. auz vobec nie oblecenim,ake mame na mysli pri slobodnej volbe obliekania v eu . ide im o peniaze. to je jasne. keby opustili rodinu, jej tradicie a sposoby , tak nedostanu nic. su vzdelane. maju pracu astaze bankach v USA na vysokych poziciach . , jedna ma vystudovanu medicinu v usa.
ked boli na stazach, tak zili ako europanky navonok. nemaju svoje krajiny rady. ich rodiny su bohate. to preto nepretrhnu nitky vztahov s nimi. nenavidia svoje krajiny, zakony a sposob zivota tam.ale nemaju velmi na vyber
su bohate, vzdelane.ale su to arabky. co myslis, aku sancu na uspesne manzelstvo s europanmi v eu ci usa by mali? sam evedia, ze malu. pre ich rozdielnu mentalitu.
preto vedia, ze pre nesuhlas rodin zit stale v usa/atam maju ozaj zivit na urovni/ financny myslim / budu zit vo svojej krajine. lebo v usa by neboli nikdy doma.
take raz za cas/aj na par rokov pridu zit do eu ci usa/ , ci na dovolenky. ale vedia, ze napriek svojmu bohatstvu , vzdelaniu su v eu len arabky.
jedna je perzanka. ta ma o nieco lepsie postavenie v eu ,lebo je omnoho belsia. ale vie, ze mentalitou v manzelstve s europanom to nikdy nebude klapat.a pre muza svojej rasy by boli ´´len´´ zeny. podriadene, napriek ich vzdelaniu ci bohatstvu ich rodin.
takto mi to predostreli. a ja im verim.
@zuzkaanicka tak sme to zakrykli 😀 😀 😀

@celasapremenim No ja som 14 rokov vydata za MOSLIMA, moje rovesnicky povydavane za Slovakov sa uz stihli aj porozvadzat - takze mi vysvetli tu tvoju duchaplnu teoriu - cisty hazard so zivotom - podla tvojej teorie sa mam teda kedy akoze bat o svoj zivot?