Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona no, na respekt sa tu hra kazdy, ale vo vnutri si myslia svoje 😎. neviem teda, akeho povodu je, kolko zila v UK a kde. Ale nie je pravda, ze je to tu take dokonale a vsetci sa navzajom respektuju, vsetci su akurat tak ticho, snazia sa vyhnut problemom lebo presne ako mariuskaa tu, hned su obvineni z rasizmu a diskriminacie a pri strete s moslimami, ci cernochmi vzdy prehraju, aj ked o diskriminaciu neslo. A tak sa vsetci hraju na super tolerantnych, ale ked sa zblizite, spriatelite, tak ti povedia uplne nieco ine. Aj na uliciach pocujes nadavky, napriklad cernoch povie 'f..ck.ng asian' ...precitaj si na yahoo alebo aj inde komenty anglicanov pod akymkolvek clankom o moslimoch a pochopis. Je rozdiel sem prist studovat, zit medzi studentami, byvat v studentskej oblasti a je rozdiel zit tu medzi 'domacimi' s rodinou. samozrejme, vidiek je iny, tam si asocialov nepustia, vsetko sa to sustreduje do velkych miest, cize niekto moze mat uplne inu skusenost z pobytu na anglickom vidieku.
@aliza
JOJ ani sa to nechce nechce citat. Stopla som to hneď po druhej vete. Si strašne vzťahovacna.
Asi ako ked baby hovorili o mawiyinej téme. (Nie nebola si sama, a ani najhoršia co ju "bullied")
Nie. Nemyslela som to na teba. Písala som všeobecne. Kedze s reagovala na môj koment predtým.
Nie nie som v pozícii ale nové návrhy su Vítané ak si si nevšimla (aj osobńe aj j na to téma) S uz som to s jedným adminom preberala. Majitel a zakladateľ stránky je človek, ktorého poznám (nie osobne) ked založil a spracoval iný portál o USA pred 12 rokmi, a islo mu to veľmi dobre. Nie je to ani jeden z adminov. Ale niekto kto ma skúsenosti ako to funguje.co sa týka upodozrenia na dvojitý nick je to tu bežná vec. Kolkolud tu pise z dvoch? Vela vies dobre ze doteraz buď si bipolar alebo neviem so s mam vysvetlit ze ty si šťastná so svojim moslim ale ich nenavidis, ty si st šťastná, ale ikonu inému to výstava nemôže.
Ty si neni vydatá, napriek tomu Fungujete ale mariinu lásku questioned atd.
@yanni no teraz si to napisala, ako keby my sme boli nejaky zakaznici tych spominanych "sluzieb" alebo sa v tychto kruhoch aktivne pohybovali 😝 😀 nie, moj muz robi v sluzbach, takze stretava so vsetkym a ma prehlad aj o takychto aktivitach zakaznikov 🙄 a ja som tieto spominane dievcence stretla v obchode , kde sa bavili o svojej klientele 😒-, + skusenost v okruhu znamych (kde zena vyuzila chlapa na dosiahnutie povolenia na pobyt, alimenty vdaka adopcii + soc. byt a adios) takze odtial info... 😎
a ja z muzom sme sa tiez tak pretlacali zivotom ako ty, takze viem presne o com pises... 😉
Este, ze sa mi vybil mobil v posteli a bola som nutena vstat a dat na nabijacku a premiestnit sa.
Nielen, ze sa moj posledny prispevok vdaka autokorekcii tazsie cita (ospravedlnujem sa), aspon som vobec vstala. ;o) Dobre rano 😉
@yanni lenze oni to neberu tak, ze zijes z "chlapovych prachov", chlap sa totizto o teba a rodinu ma postarat, on je na to, aby zarobil a priniesol zene peniaze domov (pretoze ine rodinne "ulohy" velmi nema a nema co do nich kecat - nohavice drzi zena v rodine) a zena predsa nepojde do roboty (ona ma na starost rodinu..)
a preto sa stretnes aj s tym, ze namiesto toho, aby isla zena do roboty, chlap ma 2-4 roboty, aby zaistil financny rozpocet a zena sa pokojne doma "prachovkou" ohana. zeny chodia pracovat zasadne len ked chcu (=bavi ich to), aj to nie na viac ako 20 h tyzdenne (to je maximum, co som doteraz videla) + niektore este vyzaduju extra miestnost na spanie pocas obeda 😀 😀 😎
@vevesh tak to vyznelo? To som nechcela, ja som nemyslela nejaku konkretnu osobu.
Ono, ked mas nejaky obchod alebo si nejaky Dienstleister, rozumej restiku, pracovnu, Schuster atd. tak jasne, ze sa stretavas so vselijakymi ludmi a pocujes hocico. Ja pisem za seba. Ja som tiez sice Dienstleister ale nie pre kazdeho. Tak isto moj muz. Len tak hocikto si nekupi bezne vojensku techniku hihi. A ja sa sice dost pohybujem medzi ludmi ale vsetci su v Rechtswesen. Som vlastne len medzi "svojimi", hlavne ako som od januara postupila a mam iny post. Uz nemam ani klientov ako si ludia predstavuju, ked sa povie, ze je clovek pravnik. A bezne v obchode som take nieco tiez este nepocula. Ani ked som byvala priamo v Mnichove. My byvame teraz na dedine, jednoducho katolicky bavorsky vidiek, tu je svet este v poriadku hihi
@vevesh To su presne tie povinnosti muzov v islamskych krajinach - zabezpecit rodinu financne. Zeny sa nenechavaju vydrziavat, ako to tu pisu mnohe o kuwait, zena nemusi pracovat, len ked chce. To je jednoducho ina kultura a ine zmyslanie, nechapem, co sa tu niektore nad tym pozastavuju... Urcite je na tom moslimka lepsie, ked je doma a manzel donese zarobok ako napriklad Slovenka, pride po praci domov, muz sa vyvali na gauc (samozrejme nie vsetci - priklad hovorim) a zena zacne druhu sichtu doma - upratat, navarit veceru, naucit sa s deckami, zabehnut s nimi do parku a potom je rada, ze je rada,,,
@yanni 😀 😀 by si sa cudovala, co vsetko niekt. zakaznici riesia 😀 😀 😀 napr. ja som raz v lidli na nakupe v nemecku natrafila na dve 80r. slovenske babky, kt. nevedeli dat vratnu flasu do automatu, a oni riesili 20 minut, ci som vydata v nemecku alebo nie (pretoze nenosim obrucku a ich dcera mala nejakeho nemca, kt. si ju ale nechcel vziat...) 😝 😀 😀 😀 alebo napr. jeden nemenovany trener narodnej reprezentacie sa pytal muza, ze kde by sa mohol diskretne zabavit s chlapmi 😕 😕 😕 😕 a tych historiek by bolo... 😎 😎
@vevesh tak ja neviem ako je to bezne tu v DE, ja poznam pracujuce moslimky a potom aj take (ale to nie su len moslimky), ktore ci im to vychadza lebo nie, jednoducho su doma. Ale maloktora je taka, ktorej by to muz "zakazal". Jednoducho bud sa im nechce alebo nemaju vzdelanie, takze ich ziadny zamestnavatel nezamestna. A 2-4 roboty ma muz len tu v Europe. V middle east sice malokedy vidis nejaku arabku niekde robit, to uz je fakt rarita (v obchodoch uz vobec nie. Len ak tak v akademickych joboch napr. lekarky), maju na to hlavne sikmookych. Ale tam ziadny Arab nema 2-4 roboty aby uzivil rodinu. Arabi jednoducho maju. Napr. v Saudi domaci vlastne ani nerobia. Maju na ich ksefty ludi a ti robia pre nich a za nich. Chudobnych Arabov v saudi ani nie je. Moj muz by ti vedel rozpravat. Tiez si medzi se´ba europanov a im podobnych nepustaju. Obcas je muz pozvany k nejakemu "kolegovi" Arabovi na BBQ ale to mas fakt zriedka. Kazda kasta ostava len medzi sebou.
@demo
asi vsetko necitas postupne.
Vedela by si na koho prispevok som s "tym komunizmom" reagovala. a kto ho pouzil.
Pouzila som ten vyraz ale predtym v teme a v inych? Myslim si, ze na SK je to stale myslou ako v komunizme? Ano, Guilty! Mne je jasne, ze ako starsi rocnik (aj ked podla tvojej radosti z podrypavania a chytania za slovicka, a pocas 9 mesiacov, co sa nam stretavaju nazory si davas velku namahu aby si mi nieco mohla vobec vytknut... 😉..., som si skor myslela, ze mas okolo 20, a nie, ze si zrela zena) sa ti to tazko pocuva 25 rokov po komunizme, ze to stale citit, ze sa tejto nalepky tak lahko nezbavime. Ale na druhu stranu, nepisala si ,ze si zila dlhsiu dobu v zahranici? Ci nie? Tu nejde o to byt "horenosom" ze mi zrazu vsetko vaci, ze zabudam, z akej krajiny pochadzam... ako sa o zahranicnych slovakoch hovori. Nie. Tu ide o tie diametralne rozdiely v mysleni. Ide to pomalicky s malymi zmenami. Ale starsia generacia predsa vychovava len novu generaciu metodami ktore este odkukali z komunizmu, kedze tak vyrastali oni. Takze Zmena logicky nastane, ked cela komunisticka generacia (aj my) budeme prec... vtedy nastane ta zmena v mysleni skor a rychlejsie... lebo tazsie sa bude ucit a vychovavat nezazite... tie zmeny pridu, neboj.
@yanni no o tych hodinach som pisala v iraku, 2-4 roboty robia ti chudobnejsi resp. ti, kt. zena zije "nadpomery", ostatni maju filipincov a co., aupairky zo somalie a eritrey.. zakazanie prace zenam som este nezazila u nikoho ci v DE alebo tam.
a mas pravdu europanov si velmi nepustaju k telu, by som povedala asi ako nemci ausländerov (cest vynimkam) 😉
@erjona presne tak. V islamskych krajinach. Ja som tiez nikdy nemala pocit, ze @kuwait sa dava muzom vydrziavat. U nich je to jednoducho tak. Maju svoje ksefty a jednoducho si mozu dovolit, aby len muz "zasoboval" rodinu financiami. Ja skor hovorim z pohladu Europy. Tu to jednoducho takto nefunguje. Tu muz nikdy tolko nezarobi aby sa mohol rovnat nejakemu Arabovi v middle east. Da sa zarobit aj tu, ze nemas problem zabezpecit rodine vsetko z jedneho platu, ale tu hovorim o VS na vyssich postoch, nie robotnik, ci radovy ing. niekde v nejakej firme. V takych rodinach sice zena tiez moze ostat doma, ale musia sa aspon niekde uskromnit. Ja by som tiez nemusela robit (ja chcem), tiez zvladame zit bez problemov z muzovho platu, napriek trom detom, stavbe domu, dvom autam, vkuse niekde lietame atd. Z mojho platu toho vela neodide. Len moje "osobne" polozky ;-D Inak vsetko z muzovho. Ale nikdy by som sa neporovnavala s nejakou rodinou podobneho zlozenia v middle east.
Muz ide od leta zase na dlhsi cas do Saudi. Napadla ho taka blbost, ze pojdeme vsetci. Som mu hned povedala, ze co tam ja budem robit. KEd este ani len varit a upratovat nebudem musiet, lebo tam dostaneme s domom uz aj "sluzku". A on ze budem "chodit" shoppingbusom shoppingovat. No dakujem pekne. Co mam kazdy den cely den shoppingovat. A hlavne, vkuse len v skupinke, lebo sama zenska nemoze. A este k tomu musim hodit na seba aj nejaku tu ciernu plachtu grrrr Nie, dakujem.
@vevesh to sa fakt ten chlapik spytal s tym zabavenim s chlapmi? ;-DDDDD No ja by som sa hanbila ako pes. To sa hadam da zistit aj inak, nie?
Inak, ja sa so Slovakmi nestretavam. Mam tu jednu kamosku a to mi staci. A aj s tou sa vidim malo aj ked byva 5 krokov od mojej kancelarie. Ani na ulici, ked pocujem slovencinu, tak sa ani neobzriem. Nedavno si dokonca vedla mna sadla v SBahne jedna Slovenka. Nevedela som, az ked jej zazvonil mobil a spustila po slovensky. Ale ja nic, citala som si dalej moju knihu ;-DDDDD tiez v IBM, kde som nedavno bola, kde sa to hemzi SK ing., okolo nas obehovali vzdy dvaja, baba a chlap, co nam mali robit nase veci, tak ja zase nic. Mne to fakt netreba. Ja SK komunitu nevyhladavam. Aj na nasej ulici stava auto s breznianskou znackou. Ani nevie kto a kde presne byvaju. Nepotrebujem to.
@yanni nuz muz ma vyzivovaciu povinnost voci zene a detom,moslim musi davat svojej zene peniaze a na vsetko co ona chce to je v korane napisane a doma by mali sluzit otrokyne,manzelky by nemali vykonavat domace prace a otrokyne by nemali byt moslimky,takto to muzom kaze koran 😀 o nejako vydrziavani sa teda nemoze byt ani rec,je to moslimova povinnosti pred bohom 😉 neviem z coho vychadzate ze on mna zivi ked ja tu podnikam,mam 12 zamestancov,zarobim dost na to aby som si kupila co chcem,aby som lietala na dovolenky kam chcem,80 % vsetkych poplatkov za dovolenky platim ja,letenky,hotely a on plati ostatne- sharing- ale podla islamu je to nepripustne,vsetko by mal on platit a nie zena zo svojho,ale kedze chcem ist tam a v case kde on nechce ine vychodisko nemam len to zaplatit,napriklad vianove c Europe,tomu sa on uplne vzpiera keby som to cele ja nezaplatila tak vianoce v Europe nebudu.
co sa @vevesh alebo @erjona snazili povedat.. na co ty hned reagujes, ze asi sa nestretavaju s dost ludmi z vyssich socialnych vrstiev ako ty, aby mali skusenosti, ze slovenky (ostatne slavic zeny) maju nejaku povest , dovol mi reagovat.
Sexualna turistika, sexualne servisy nevyuzivaju len ludi z nizsich socialnych alebo spolocenskych vrstiev a tried. Callgirls, prostitutky ... maju clientov aj ludi ako bol Tiger Woods, BClinton, a ini vyznamni politici, sportovci, alebo aj obycajni ludia... O spolocensku triedu tychto muzov nejde.
Je zarazajuce, ze si nikdy nepocula, ako briti, nemci, rakusaci, taliani chodia na "vikendy" na SK a preco.
Na druhu stranu slovenske zeny/slovanske typy su zname, ze su pekne po celom svete.
A ver mi, ze muzi zo vsetkych spolocenskych vrstiev o zenach (akychkolvek) debatia.
http://news.kuwaittimes.net/five-european-women...
http://news.kuwaittimes.net/two-european-women-...
a nejedna sa vobec o zeny z vychodu ale zapadu
@mariuskaa Ja neviem, ale tiez sa nepohybujem v nocnych baroch 😀 Ja mam len usi otvorene a pocuvam, taktiez mam kontakt so Slovenkami v AT, umyselne vyhladavam slovensku komunitu a veru dopocujes sa potom vselico,,, 😀 Mne by teda slovenske kamaratky chybali, keby som tu bola sama 😀
@kuwait ved ja to prave vravim. Ja som nikdy nemala pocit, ze sa nechavas muzom vydrziavat. V ich kulture je to jednoducho tak, ze muz ma zabezpecit rodinu. U nich by to bola hanba prvej triedy, keby zena musela ist robit, lebo muz nezarobi tolko, aby bolo vsetko utiahnute z jedneho platu.
@mariuskaa ja som nikde netvrdila, ze tieto sluzby nevyuzivaju ludia s prachmi. Ved kto si to moze dovolit, ak nie ludia s prachmi. A je to jedno ci politici, lekari, sportovci alebo mafiani.
Nie som sprosta. Ale takyto ludia si to nechavaju pre seba a "nevychvaluju" sa s tym kade tade. Von sa to dostane len vtedy, ked im na to niekto pride.
Ja som poukazala na to, kto tieto sluzby poskytuje. Ano su aj bohate luxusprostitutky ale tie väcsinou nemaju pasaka, robia len pre seba a klientov si vyberaju. A casto nejde ani o sex. Nedavno bola v telke o jednej takej reportaz. Velmi zaujimave to bolo, fakt.
Ja hovorim o takych, co to robia za kazdy cent a este z tych prachov davaju pasakovi, alebo lepsie povedane, pasak zhrabne vsetko a da zenskej almuznu. A toto ti robit nejaka lekarka ci pravnicka nepojde. To je jednoducho spodina. Zenska, ktora sa bud dala osr...nalakat na uplne iny job a ocitla sa v bordeli a uz to robit musi alebo zenska, co to robi dobrovolne. A je mi jedno akej narodnosti je.
A sexturizmus mas vsade. Po celom svete. Ti briti, nemci, taliani atd. nechodia len na SK. Chodia aj do polska, thajska....Preco sa zameriavate len na Slovenky? Len preto, ze sme Slovenky?
A ruku na srdce. Kto vyuziva tieto sluzby? Chlapi nenasytni, bud bez stalej partnerky, alebo zijuci v hroznom vztahu, nestastni, ktori nevidia ine vychodisko, chlipnici atd. Spytaj sa mojho chlapa. Ten ti na to povie len bleeeeeeeeeee. Obzriet sa ano, ved aj my zenske sa obzrieme za peknym chlapom, ale moj muz vzdy povie, to co mam doma mi bohate staci.
Takze este raz: rozdiel KTO VYUZIVA a KTO POSKYTUJE taketo sluzby.
@yanni no ked si trener narodnej futbalovej reprezentacie asi tej diskretnosti vela nemozes ocakavat😉Tak sa asi nemal kde spytat...
inak ja sa zo zasady nestretavam v de so slovenkami - zvacsa sa predbiehaju, kt.ma lepsieho "nemca", i ked vo vela pripadoch skutocnosti ten nemec nemcom nie je 😀 a teraz prisla nova "vlna " slovakov do mnichova😉
@erjona a co su to? ved cierne plachty. Ja nezosmiesnujem, ja si pisem len svoj nazor. Tak isto ako Arabky, nas Europanky maju za handry, za nic, lebo robime a pod. Tak aj my mame svoj nazor o nich, ich zivote.
A moj muz sa tam netrepe. On robi v nemeckej firme v nemecku. Jeho tam vyslala (na cas) firma. Arabi chcu nemecku techniku, satelity, kamery atd., ktorou chcu zabezpecit ich hranice a prd sa do toho vyznaju, tak tam musia ist nasi ing. aby im to tam na mieste vysvetlili, naucili sa s tym robit, aby im to tam nainstalovali. neboj ti isti Arabi letia aj do EU. Raz su priamo tu u nas, raz v Parizi, Marseille atd. Tu si to pokukaju, ukaze sa im ako to funguje a potom sa rozhoduju. A ked sa rozhodnu kupit, tak sa im to tam dopravi a niekto, kto sa do toho rozumie, im to tam musi nainstalovat.
A nemaj strach, mojho muza neplatia Arabi. On dostava plat tu a zahranicne cesty su ako normalna sluzobka. Ma diety a podobne. Ked je v zahranici na dlhsie, napr. pol roka, rok, ma dve pracovne zmluvy. Ale dostava stale plat tu. Arabi su zakaznici ako kazdy iny. Nieco kupia, zaplatia za pristroj j za sluzby. tak ako keby si si dala opravit auto. Zaplatis za suciastku ale aj za robotu, ze ti tu suciastku "nainstaluju". Uplne normalna robota. A Arabov spominam len preto, ze sme su v takej teme. Firma ma "ksefty" aj napr. s USA, Mexikom, Braziliou.
@yanni nezameriavam sa len na Slovenky..len som rozoberala aky nazor maju na nas v inych krajinach ...ako reakciu na nazor niektorych dievcat na nich...a ze v Saudi nie su chudobni Arabi/moslimi ?? ale su a kolko...nie domaci ale tisicky Sudancanov, Etiopcanov, Somalcanov a pod ktori robia na domacich...mnohi ziju ako ilegalni imigranti a su dobre ''exploited'' od domacich..a su rovnako moslimi...lenze tu ide o bohatych vs chudobnych...nabozenstvo bokom ked ide o prachy 😀
@dalal ja som myslela domacich. Jasne, ze mas vsade pristahovalcov, ale mne islo o domacich. Ja ked poviem Arab v Saudi alebo zo Saudi, tak je mysleny domaci. Ked poviem Sudanec, tak je to Sudanec. Moslimi su nabozenske vyznanie. Moslimov mas aj z Juhoslavie a ti sa spravaju inak ako napr. Pakistanec. Nie je moslim ako moslim, podobne nie je krestan ako krestan.
@kuwait @dalal presne, preco sa nechce tvoj muz stretavat s tvojou rodinou? Ja som tu na konovi spoznala jednu Cesku, ma tiez za muza moslima ale neviem odkial presne je Iran, Irak, fakt neviem presne. Ziju tu v DE ale nepozname sa osobne a on chodi rad do Ciech? Ma tvoj muz nejaku zlu skusenost? Ja napr. rada chodim kade tade. A keby som si s niekym nerozumela, tak nemusim zanevriet na celu krajinu. Vzdy sa da zabukovat hote.

@vevesh hihi to mas pravdu. Popcas studia som brigadovala v jednej pekarni a mala som tam dve Marocanky. Jedna tiez studentka brigadnicka, s nou som kamoska doteraz, druha trochu starsia, mamicka maleho dievcatka, rozvedena. V lete chodia Arabi do DE na lekarske vysetrenia a zakroky. Je ich tu velke cierne mracno. Nic proti nim nemam, muzi su väcsinou velmi privetivi. Ale poniektore zenske, strach a hroza. Namyslene kofy. Cim mladsia, tym horsia. Ta starsia Marocanka raz obsluhovala jednu dost velku rodinu, nakupili toho dost, po celom pulte boli rozlozene sacky s pecivom. Muzi si bez reptania povedali co chcu, zobrali svoj sacok a postavili sa obdalec. Ale zenske zaobchadzali s koleginou ako s handrou. Rozpravali sa po arabky, nic som nerozumela ale potom babenka rozpravala ako ju ponizovali. Mali ju za nic, lebo robi. V nasich koncinach je to neico uzasne ked robis a robis svoju pracu dobre a snazis sa. Nie zit len z chlapovych prachov.
Ono je to jednoducho tak. U nich je zena vonku nic, v dome ma ale pravo veta. V dome je zase muz nic. Je to jednoducho u nich tak zauzivane, muz sa ma postarat, zena je len na "okrasu". My zase mame inu kulturu a myslenie a hlavne vela z nas nema job len preto ze musi zarabat ale aj preto, ze ju to bavi, naplna, pocit nezavislosti. Pre mna je dolezite zarabat aj "vlastne" prach a nie len cakat, kedy mi muz da.