icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

slniecko77
25. apr 2014

@dalal nepochopila som IP od teba...najprv ma tam bombardujes otazkami a svojimi argumentmi a potom napises, ze sa nemam obtazovat odpisovat 😅 kedze si vraj lekar, vies, ze bipolarita sa da liecit 🙂
Nemam potrebu si s tebou dopisovat v IP 🙂

dalal
25. apr 2014

@slniecko77 ak jednu otazku nazivas bombardovanim a na snahu o vysvetlenie reagujes takto ...nemam slov..vies co nechaj to tak nema to vyznak ok?

slniecko77
25. apr 2014

@dalal snahu o vysvetlenie si mi mohla dat na verejnom fore nie v IP, ja nemam potrebu nieco zatajovat alebo nieco podobne 😉 a mimochodom sama si napisala, ze sa nemam obtazovat odpisovat, tak fakt nechapem o co ti vlastne ide?? 😅
A v jednom sa s tebou zhodnem, nema vyznam dalej rozvijat tuto nekonstruktivnu debatu 🙂

ellise
25. apr 2014

já nevím co řešíte s tou tolerancí? jednoduchá otázka. kdo byl tolerantní?
pan muslim, když vtrhl do kanceláře s tím že se musí pomodlit? nebo manžel od slniečka, který mu to byť překvapený dovolil.
Uzavřená otázka a jednoslovná odpověď

ellise
25. apr 2014

@canerko měli jste neuvěřitelné štěstí, že vám to takhle vyšlo. přeji Vám jen to nejlepší a obdivuji tě za odvahu. Jít takhle do manželství, i když asi kdyby se v průběhu těch předsvatebních příprav asi něco mezi Vámi objevilo, tak by svatba šla zrušit

ellise
25. apr 2014

@yanni mně taky chutná arabská kuchyně, když jsme byli v Tunise, tak jsem si na jídlo dávala jen to jejich jídlo, vše v jednom hrnci. Žádné evropské kuřata, hranolky, to mám doma. Mimochodem v Tunisku na pláži se arabky koupali, celé zahalené, jemná látka, neprůsvitné ale zahalené, jen obličej, ruce, a chodidla jim byly vidět.

dalal
25. apr 2014

@ellise jeden hlupy moslim s nizkym iq vtrhol do kancelarie...stalo sa to raz (predpokladam) kedze odpoved som nedostala doposial ...alebo sa nieco take prihodilo aj inym ze by moslimovania ako na beziacom pase vyhadzovali sefov z kancelarii...a z tejto jednej epizodky niekto urobil skandal a vysledok je ze moslimovia su netolerantni... ach jo...

ellise
25. apr 2014

@dalal bavili jsme o konkrétním člověku, a nikdo tady neřekl hlúpy moslim s nízkym iq, ajá položila otázku kdo z těch dvou byl tolerantní. Ne které náboženství, nebo který národ. Vůbec jsem nepaušalizovala.
ten kdo to bral vztahovačně a různě se to snažil obejít různýma oklikami, si byla ty a erjona. Ale je to tvůj názor, beru, jen nevím proč se tady snažíš některým vkládat do úst co neřekli.

dalal
25. apr 2014

@ellise
slniecko77 ..len k tej tolerancii..nedalo mi..
Manzel si v klude pracuje vo svojej pracovni ked mu tam vojde moslim zo slovami, ze nemusi odist on sa ide LEN pomodlit emoticon zo svojej pracovne?? prestrie si kobercek na zem a zacne sa on hadzat a modlit sa emoticon ty mna tolerovat musis, ja teba nie! Tak to funguje v civilizovanych krajinach s rozvinutym multikulturalizmom emoticon absolutna ignoracia moslimov ostatnych narodov, narodnosti, nabozenstiev..ale ked niekto od nich chce, aby nedajboze pracovali tak sa odvolavaju na svoje nabozenske prava..nemam slov a ani pismen emoticon

asi som sprosta ja alebo naozaj mam tu bipolarnu poruchu ale ja som to pochopila ako zovseobecnenie...
a ja som povedala ze ten moslim mal asi nizke iq kedze to sa da ocakavat od nie velmi inteligentnej osoby...asi ako ked mi do kacelarie pride upratovacka, zaklope a zacne upratovat bez toho zeby si vsimla ze vyrusuje....

eva8
25. apr 2014

@namornicka – presne to stale opisujem (k príspevku z 25.4. o 7.45): Islam = poslušnosť na základe strachu – vyhrážky, určItá forma vydierania, kt. deformuje osobnosť, vyvoláva poruchy správania. Bohužiaľ to rozdvojenie osobnosti vidím I na deťoch zmiešaných manželstiev. NapätIe vyústi do agresivity, neskôr do “prirodzenej” arogancie. Je to akoby určItá forma obrany.

eva8
25. apr 2014

Bola som pred vyše týždňom v prostredí medzi vami (presnejšie niektorými z vás) ohováranými Slovákmi. Mala som poskytnuté konkrétne ohovárané služby od ohováraných Slovákov. Po 5tich dňoch návrat do bežného “multikulti” prostredia – prvá sprcha, tu na fóre detto – akoby ste sa vyžívali v hádkach, urážaní. Mne po spolužití s otcom detí vraveli: “Eva, zmenila si sa” Nerozumela som, až teraz. Nejednáte ako baby na trhu – tie používajú čistý sedliacky rozum. Vy pod rúškom “kultivovaného rozhovoru” šírite nepokoj – napádate sa, ponižujete, ste škodoradostné, akoby ste reprodukovalI názor niekoho iného, cítili sa ponižované, utláčané – robíte si to navzájom, robíte si to samé. A s týmto som sa stretla LEN medzI moslimami a osobami dotknutými Islamom. Používate rovnaké lacné poučné frázy, kt. vychádzali aj z úst otca našich detí, moslimov z rôznych častí sveta rôznych vekových kategórií, rôznych vzdeL úrovní, v rôznych obdobiach (počas 20 rokov sa NIČ nezmenilo), na rôznych “akademických I neakademicých pôdach”-, od mne známych I neznámych, kamarátov I “kamarátov”, v dovolenkových destináciách či vo “vnútrozemí” … Toto je vari to povestné vymývanie mozgov? Tu prebieha i vymývanie sŕdc!. I ja som sa tak správala (možno stále)– a zbadalI to aj iní “nezávislí”, zvonku, kt. o mne nevedeli, teda objektívni… Baby, spamätajte sa, nech po zakuklení sa z vás vyletia krásne motýle a nie nočné mory. Však život je krásny. Buďte šťastné, verím na spokojné zmiešané vťahy, manželstvá, no nešírte zatrpknutosť, nehľadajte výhovorky, ste správne, inteligentné, vzdelané baby, Nie ste napádané, napádate sa navzájom. Na všetkom sa dokážete pohádať. Všimli ste si to? Je to ako ako rakovina, kt.s a tíško šíri. Obhajovala som moslimov, ale ako sa sami prezentujú? Moja obľúbená veta – minorita dopláca na majoritu. No ten spomínaný nepokoj nemá s minoritou ani s majoritou nič spoločné. Mám rada niečo s arabskej kultúry, deti učím to pekné, čo som v ich svete zažila. Skoro každá z nás na tomto fóre bola napadnutá, či napadla, vrátane prispievateľok bez mosl. partnerov Žeby taktika? Ohovoriť, podkopať sebavedomie, rozhádať, ovládnuť, zničiť. Koľko tém s podobnou tematikou bolo uzamknutých? Správame sa tak isto. Neuvedomujeme si to, alebo je nám takýto spôsob komunikácie blízky? Keď som sa zaregistrovala na MK, bola som nešťastná z rozpadu nášho manželstva, mala som strach, hľadala som radu, “zázemie”. Zo začiatku prejavená ľútosť od dievčat, že nám to nevyšlo, po pár príspevkoch som bola obviňovaniá z používania viacerých nickov. Tému uzavreli. Verte mi, bola som na dne, sebaobviňovala som sa z nezvládnutia manželstva, ľúbila som otca detí. Po dlhšej dobe som hľadala pomoc pri výchove detí. Kto pozná lepšie problematiku ako vy? Ste mi blízke, spája nás hodne. Nechcem stratiť kontakt s mamičkami zmiešaných manželstiev. No sme “hašterivé”. Nedopustím na niektorých moslimov = ľudí, kt. poznám. A budem sa naďalej niekoho zastávať napriek “Eva, čo to nevidíš?”.Práveže vidím, preto sa ich zastanem. Podľa mňa ľudia nie sú zlí, každé konanie má svoje pozadie. Možno sa celkom mýlim, no mne to vychádza na Islam. V ňom je mierumilovný snád len pozdrav.

eva8
25. apr 2014

@dalal Moju osobnú negatívnu skúsenosť som vymazala, lebo otec detí je “výnimka”, mala som akože smolu

demo
25. apr 2014

@eva8 no a teraz uz admini mozu tuto diskusiu aj zamknut. bolo povedane vsetko podstatne. Niektore to vedia na zaklade zlych skusenosti, niektore sa s tym poznanim uz asi narodili a preto vlastne skusenosti nepotrebuju, niektore to nepochopia nikdy. Zlo, rakovina a mierumilovny pozdrav. Klobuk dole, Eva.

alice107
25. apr 2014

@kuwait to, ze na 100% neplati saria neznamena, ze neplati v rodinnom prave. plati to, co som napisala. 😉
aje dost , ked plati saria v takej zakladnej otazke, ako je sloboda jednotlivca, ci jeho zivot..
kuwait, ved si to predstav. ty si ako zena tam ako nesvojpravna bytost. tvoj muz je tvoj tutor. ved to je hrozne postavenie. ty to tak nevnimas?
takze o tej to otazke ani netreba debatovat. je jasne, ze saria tak ako v inych moslimskych krajinach/rozne stupne/ plati a. to hlavne v dolezitej veci pre take zmiesane manzelstva. , ako je rodinne pravo., dedenie a podobne.
takze ak ked si nechcela suhlasit, vlastne si potvrdila moje slova o sarii v rodinnom prave. a kazdemu je jasne, ze je to saria ako vysita.
to ,co ty poisujes v praxi nie je. chcela by som vidiet, ako ty by si dostala dieta do starostlivosti. chapes?
nikdy by si taky sud tam nevyhrala. deti nepatria tam matke automaticky.a uz vobec nie ,ak je cudzinka a krestanka, tam vyzivne na deti neexistuje. ani prava ,ake su v eu.
by si videla ten rozdiel,ak by si isla na sud tam a v eu.
tie saty a sperky a sofera .. 😀j episane v zakone, ze z 3 tej casti mahr my zit po rozvode byvala manzelka. preto ten mahr je rozdeleny na casti. a ta jedna sa vyplati len pre pirpad erozzvodu.ale len ked to nie je zo strany zeny.
apisane v zakone je tiez, ze muz sa ma postarat ak sa zeni ale podla SVOJICH MOZNOSTI a SCHOPNOSTI. 😀darmo ta zena ma narok na sluzku/ak ju mala ako slobodna/,ak ten muz na to nema.... a keby ta zena islsa na sus, tak nevyhra. hlavne, ak nie jje arabka

a toto vsetko ale neplati o cudzinke ako si ty....
a co sytaka obcianstva, tak je podstatne, ze to vobec skusil. citala som sice nieco ine ,,ale ako si to napisla, tak to prijimam.
a nechapem tvoje slova, ze ja sa vytesujem co sa tyka arabov alebo na moju smolu.. ci ako si to na zaciatku pisala... ja sa o arabov ako takych nezaujimam. len v suvislosti,aby ma neobtazovali.
a zial, samozrejme mi nie jedno, ze taka kultura a myslenie/ co mna zaraza; ZE TY AKO EUROPANKA; AKO SA PERZENTUJES RADA VOBEC TAKE VETY PISES MNE A MYSLIS TO VAZNE/ by prevladala v nasej kultivovanej europe
do ktorej by si ty bola rada isla tiez zit.ale nie je to pre teba take lahke, zial.
vies, ja nastastie mam prostriedky , ze ak keby arabi v eu sa roztahovali, tak s nimi tam zit nemusim...
ale je mi luto mojich spoluobyvatelov, ktori toto stastie nemaju.. ze raz taketo vbytosti budu mat za susedov. je miluto kultivivanej europy.
to, co pises v poslednom odstavci je uplne nieco ine, co si pisla a prezentovala.
ako velmi by si chcela ist zit do eu. atvj muz chce zial podla teba tam ist tiez. a ty si tam chcela ist sama.so synom
lenze potom ako bola ta debata/ pamätas?/ ze to ani s podnikanim nie je tam jednoduche, nemaa dochodok, zdravotne poistenie... proste to ,co si vymenovala v tom poslednom odstavci... ato nema ani tvoj muz, ani ini kuwaitania podobnej zivotnej urovne.
takze jasne, ze teraz asi kazdy, kto sa presvedci,ako by nemal sancu na uspesny zivit v eu/a to asi poznal aj tvoj mjuz aj ty/ , je im lepsie tam, kde su.v kuwaite.
ja s tebou v tomto suhlasim. takze sme sa vlastne zhodli.
len ma ozaj zaraza, ze po tom ,ake nazory si zastavala, ty sa citis skor arabkou ako europankou.a tvoj domv vidis viac v moslimskej krajine ako v europe. to mi nejde do havy. ci preto si zmenila mienku, ze vies, ze v europe zit natrvalo nemozes.?
ty ako europanka/hoci aj matka miesanca,ale prezentovala si ho ako europsky zmyslajuceho/ pises inej europanke, ze na JEJ smolu/nie na tvoju?/ nasa kultura je ohrozena tou barbardskou z krajiny, ktoru nenavidis a kde zijes len preto, ze musis?
prepac mi,ale preco toto robis? aky mas k tomu dovod, takto pisat? ty sa nestotoznujes s europou, s korenmi z ktorych pochadzas?
cize ked nemozes tam zit, tak viac nie si europsky zmyslajuca ?
alebo ako to je? rada by som sa v tomto vyznala.

inkinka
25. apr 2014

@erjona pises:
AT diriguje, lebo AT plati, nie?
tak ee, nie. Ked Slovak plati napr. Talianovi , diriguje Talian...ked ma Talian Vianoce, alebo leto, Slovak musi pockat 😒
@dalal: @ellise ma vitat v kapitalizme? 😉 Ona robi v podniku, ktory produkuje, je odberatelom aj dodavatelom, v odberatelsko - dodavatelskych vztahoch v kapitalizme sa zrejme vyzna.

alice107
25. apr 2014

@eva8 presne pises z praxe .suhlas s tvojimi prspevkami. 🙂 😎

dalal
25. apr 2014

@eva8 evicka z tvojich prispevkov zaznieva velky prevelky smutok...a to ma mrzi...lutujem ze si sa stretla s bolestou, nespravodlivostou a zlom....a vsetci tu si vazime ze si sa so svojim trapenim sa name podelila...ved toto nema byt len stranka o idealnym manzelstvach a vztahoch...je ti tazke radit lebo malo z nas sa ocitlo v podobnej situacii...na druhej strane mame tu dievcata ktore su vo svojich vztahoch stastne...nasli partnera na ktoreho sa mozu obratit, ktory ich podpori...a ked mas niekoho rada tak vzdy budes mat bias (neviem to presne povedat po slovensky..pozitivne zaujata?) a budes sa snazit chranit a pozitivne opisat nielen daneho cloveka ale aj jeho prostredie a pod...tu podla mna objektivita neexistuje..ja som si napriklad ale nevsimla ze by tu na tychto strankach niekto propagoval islam ako taky, hlasal ze to je jedine spravne nabozenstvo, ze vsetci moslimovia su super a slovacii/europania su zli...oprav ma ak sa mylim...ani som si nevsimla z ich stranky zatrpknutost...ja si myslim ze vsetky tu sme inteligentne rozumne zeny ktore vedia diskutovat...co nemusi znamenat rovnake nazory...ale vediet vypocut a povedat svoj nazor..laskavo, bez hnevu ci podrivania....co si o tom myslis ty? alebo ostatne dievcata?

dalal
25. apr 2014

@inkinka myslela som na to ze v kapitalizme sa nedba na jednotlivcov ale ciel je dobry zarobok...takze sa pracuje vo sviatky, nedele a pod...o odberatelsko - dodavatelskych vztahoch som nikdy nepisala kedze sa v nich vobec nevyznam. 🙂

mariuskaa
25. apr 2014

@alice107

@kuwait je matkou "miesanca"?
Byt miesancom znamena byt z viacerych ras.
Mohla by si mi napisat pripadne vysvetlit, akej rasy je kuwait a jej muz a vysvetlit rasu ich spolocneho syna?

kuwait
26. apr 2014

@alice107 alice nezda sa ti ze ti sibe?Kuwait nieje Saudska Arabia a zakony ma uplne ine,tvoje deti su tiez miesanci pretoze nemec je german a ty si slovanka a mozno aj ciganka a madarka,dnesni slovaci su tak pomiesani ze ani nevedia co su.Moj muz je moj tutor?nedaj sa vysmiat,za 1.niesom ani len kuwaitanka,som cudzinka pri problemoch sa obratim na nasu ambasadu a nasu vladu a nie kuwaitsku policiu a ak by som chcela tak s nim mozem tak zatocit ze ma z toho medzinarodny skandal,nechapem ako toto ty nevies????Nuz preto ze niesi pravnicka 😉 Ja som sa s nasim ambasadorom na rozne temy bavila a preto viem ze mam oproti svojmu muzovi navrch,som cudzinec urcite veci ktore spadaju na miestnych na mna nespadaju 😉 Usetri si tie svoje tyrady lebo si uz smiesna s tym,si obycajna chudera ktora travy vecery na nete lebo jej muz na nu kasle 😉 ja vecery travim v kruhu rodiny s muzom a synom,nemam potrebu vypisovat po veceroch somariny,radsej si priznaj ze aj tebe to ako mnohym slovenkam zo zapadniarom nevyslo,preto ze tvoje nazory,chovanie a postoje su strasne ine poznacene komunizmom oproti liberalnemu zmyslaniu tvojho muza.Si tak upjata,hasteriva,kebetna,zla ze sa nedivim ze ten zovialny zapadniar to s tebou nemoze vydrzat a vecery travi mimo domu,len si dava pozor aby sa s tebou nerozviedol a deti si nevzal a teba poslal na Slovensko ako sa to teraz tak casto deje.Potom ho nezastrel z nenavisti ako ta Kukucova 😀

kuwait
26. apr 2014

Alice nechapem preco vypisujes o tom co sa deje na Kuwaitskych sudoch ked si tu v zivote nebula???? Kuwaitanka vzdy dostane deti do svojej staroslivosti a muz musi platit jej vydavky.VZDY!!! Kuwait sa pysi tym ze je to demokraticka krajina a podla toho rozhoduju sudy nie podla toho co robia islamisti v Saudskej.Cudzinka pri rozvode ak by otec deti chcel tak ich nedostane ale ak by suhlasil tak da deti zene ,stava sa vsetko,vela americaniek zije s detmi v USA,niektore odisli ked zstili ze ten ich nieje az tak bohaty ako sa v Amerike na studiach prezentoval.Kuwait nieje Saudska ani Pakistan ani Afganistan ma svoje zakony,ludia maju svoju mentaitu,svoj sposob zivota.A ze som tu zostala?Pretoze som v tom videla lepsie sance pre svojho syna kedze jeho rodina tu ma slovo v politike ,pre ludi ako si ty ,rasistov,nackov,by som ho nebola brala do Europy aby mu ludia ako ty poulicni nimandi vyhadzovali na oci ze nieje uplne biely.Aj pre mna je tu zivot pohodlnesi ako v Europe,nechcela by som zit ako ty,zufala zenska na 2 smeny ktorej muz v noci uteka z domu a ona vypisuje nenavistne kecy na nete.Z teba srzi zufalost,mas zly zivot,zle manzelstvo.Prides z prace,pouptratujes navaris operies a sadness k netu.Kde je tvoj muz????To po celom dni v praci nema potrebu si s tebou vecer sadnut ???Mas ty vobec muza????Kazdy vecer tu vypisujes!!!!

kuwait
26. apr 2014

@alice107 no pekne, tu mas toho tvojho europana vzor najlepsieho manzela,vlastne deti su prenho hnoj
http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/byvaly-di...

vevesh
26. apr 2014

este som tu nieco chcela dodat a vzdy som na to pozabudla popri diskusii 😎
turci - iranci- kurdi- albanci-arabi maju spolocne jedine islam (kt. sa rozsiroval vdaka tomu, ze su susedia) 😎 genealogicky a kulturne patria tieto narody do uplne roznych skupin...
😎 😎 😎

kuwait
26. apr 2014

@vevesh to ale nasa alice nevie,alebo nechape 😀

kuwait
26. apr 2014

nechapem ako moze pravnik nerozlisovat narody ked s nimi vraj pracuje na sude,pre nu su vsetci orientalci.Pravnik sa takto nevyjadruje neodborne a pravnik ktory sa tymto zaobera musi vediet aj v ktorej moslimskej krajine su ake zakony ked je na ich rozvody odbornik ved na zaklade toho radi tym zenam.Pre nu je vsetko Saudska Arabia stale mele dokola to iste,nepozna narody ,nepozna ih zakony ale tvrdi ze je odbornica na islamske rozvody v Nemecku.No kolko tych rozvodov tam je nemky z moslimom?Velmi malo,to by neuzivilo ani renomovaneho pravnika.Takto pozberat pribehy z netu a hlasit ze to su jej pripady to je ozaj smiesne.Za to ze niektore baby zle dopadli z chudobnymi arabmi z Afriky ktorym islo len o papiere neznaena ze su na tom rovnako zeny muzov z bohatych arabskych krajin ktori absolutne nepotrebuju nejaku europanku ked ccu podnikat alebo cestovat po zapade,visa dostanu bez problemov nikto sa za nich nemusi financne zarucit ako v pripade Egyptanov,a ze by sa hrnuli zit do EU alebo nebodaj pracovat tam to absolutne nie.Z toho vidno ze Alice vobec nepozna pomery v arabskych krajinach,nevie ake su velmi odlisne,ona len vidi v Europe tych emigrantov z chudobnych krajin a hned si mysli ze cely arabsy svet je rovnaky.Nema ziadne skusenosti z nicim len z toho co vycita v casopise a na nete,zivotne skusenosti NULOVE! Je to zrejme z toho co pise.

vevesh
26. apr 2014

@kuwait 😀 😀 😀
Len jeden detail -v nemecku sa rozvadza podla nemeckeho prava a je sum a fuk akeho nabozenstva ucastnici su...shariou a jej znalostami sa da ohanat az po studiu islamistiky... 😎 resp
resp. po prestudovani zakonov tej ktorej krajiny(kedze nie vsetky krajiny uplatnuju shariu)a tie urcite nenajdes prelozene v aj alebo nj....

kuwait
26. apr 2014

@vevesh ved prave ved ty vies kedze zijes aj v Nemecku,tam sharia neplati a manzelstva a rozvody sa robia podla nemeckeho zakona,ja neviem co Alice furt tu splieta,ci moslim ci nemoslim v nemecku su na sude rovnako sudeni a ona nepozna ani zakony sharie ani zakony islamskych statov jedine je co pozna su klebety 😀

vevesh
26. apr 2014

@kuwait skor by som povedala,ze pribehy z RTL a co.+inspiracia zo zlych vztahov na Mk

canerko
26. apr 2014

@eva8 Nechcem sa ta dotknut alebo ti neako ublizit,ti sama najlepsie vies ako to vo vasom vztahu bolo ale ked bi si mi chcela odpovedat budem rada.Ked hlasas ze islam je zlo co teda ucis svoje dety,ake veci im ukazujes z otcovej kultury?Akokolvek sa snazila ale vo zilach tvojich dety koluje aj ta zla krv,a nesuhlasim z vissie napisanim tvojim prispevkom ze su moslimske dety,agresivne atd....Bolo uz to tisic krat popisane:nijeje moslim ako moslim a nijeje katolik ako katolik.Nije za vsetko moze islam a nije zavsetko moze katolicka viera.Poviem ti takto:moj syn posledni tyzden trpi utocne slova svojej spoluziacky ktora mu aj mimo skoly aj v skole vykrikuje ze je gay.Povedz mi ako sa tomu ubranit a to ho este aj fizicky napada.Kto moze za jej spinavu misel,zmislanie.Zije v rozvratenej rodine,z otcimom a matkou.Videla som jej matku,posobi na mna vulgarne aj vizorom aj prejavom.Raz sme sedeli v restauracii a to dievcatko prislo za nami ze je hladna a ja som jej objednala obed.ze mama nenavarila.Ja som sa prejavila ako samaritan lebo mi je luto ked deti trpia kvoly nezodpovednosti rodicov.Tak mi prosim ak mozes pojasni tuto situaciu,kto je na vine:vari jej katolicka viera alebo rozvratene vztahy v rodine.Uputila som tieto otazky tebe,nije umislom ublizit ty,ale ako niekomu komu to nevyslo,a nikdy na to nezabudnes lebo minulost sa neda zabudnut,vymazat.

kuwait
26. apr 2014

@vevesh presne 😉