Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@inkinka ta sudkyna to urobila naschval z cistej nenavisti k moslimom 😀 ked ta moze byt nech ta bije lenze v tom korane su podmienky kedy bi ju mohol potrestat a bezhlave bitie to nieje a kde zakon sharie neplati tak je to uplne zakazane.Napriklad v Kuwaite ak zena pride na policiu ze ju muz zbil tak ten muz ma problem 😉
CV Writing Services
Job Classifieds
Important Links
Login
Wife beater held for stabbing
Kuwait: A woman was hospitalized with stab wounds which she said had sustained while defending herself from her husband’s attack. Police were called to the Jahra Hospital after the woman arrived with serious hand injuries. The woman told doctors that her husband attacked her with a knife following a domestic dispute, and that she received the wounds when she used her hands to cover herself. Police summoned the husband who confirmed beating his wife, but denied attacking her with a knife. He remains in custody pending investigations
Kuwait, August 11:
A Kuwaiti husband beat up his wife for going shopping with her friends.
According to the Al Rai daily, the wife was taking a leisurely stroll at a mall with friends but when she returned home, she got a severed spanking from her husband for no reason.
The wife, who works for the Ministry of Interior, could not tolerate this and went to a police station and filed a complaint against her husband
@kuwait v sme clanku sa dalej pise toto:
"V Nemecku už dávno existujú dva paralelné svety a nemeckí politici to často podporujú" a dalej...
a to je zarazajuce tvrdenie. Ze jedna sudkyna spravila tak, ako spravila, moze byt vysvetlovane jej osobnou nenavistou, ale tu sa poukazuje na celospolocensky jav, hm?
biju sa navzajom 😀
Wife assaults husband: A Kuwaiti man has filed a complaint with the Sabah Al-Salem police accusing his wife of beating him, reports Al-Anba daily.
In his complaint the man said the wife beat him and escaped from the home and went to her parents following a misunderstanding between them.
The citizen has also submitted a medical report showing bruises on his body and face.
The daily added according to the complainant the wife lost her temper when the husband asked her to prepare dinner for him.
A case has been registered against the wife
@inkinka uz sme ten clanok presne rozoberali....problem pri tej dvojke bol, ze oni uzatvorili manzelstvo v turecku (a take je len mozne v turecku rozviest vid medzinarodne pravo).
ale kedze bud
a, nemohli vycestovat a/alebo
b, mali dozivotne povolenie na pobyt alebo
c, jeden z nich ziskal nemecke statne obcianstvo, tak podali navrh na rozvod v nemecku v r. 2007. mali smolu kedze to bolo v dobe, ked este neexistovala medzinarodna pravna uprava ROM III(r. 2012), ktora upravuje vynimky rozvodu,tak, ze ked bolo monzelstvo uzatvorene niekde inde je mozne ho aj v inom state rozviest za splnenia urc. podmienok.....
takze tato sudkyna nemala v nalezitosti tento zvazok rozviest a nejaku vyhovorku si musela najst, aby neporusila medzinarodne pravo (mala len tu smolu, ze pouzila argument, kt. ani v sharii neobstoji...)
cize plati, ze nemecko rozvadza manzelstva na zaklade nemeckych zakonov a nie podla nabozeskej prislusnosti... 😉
@dalal no ked ja ich tu vidim ako sa chovaju skor si myslim ze od nejakeho chlapika vzala tel.cislo a zacala mu volat alebo sa s nim hned stretla pokial kamaratky este boli v mall,tak sa tu robi vyhovori sa na mall,kadernicku a ide sa na lov alebo za milencom.Ony minaju ale muz musi platit kedze je moslim a zas az tak strasne ovesane kabelami ich tu nevidim skor sa vyskieraju po chlapoch 😉
@vevesh sobas v Turecku? Myslime na ten isty pripad?
The 26-year-old woman in this case, whose name has not been disclosed, was not so fortunate. Born in Germany to a Moroccan family, the woman was married in Morocco in 2001, according to her lawyer, Ms. Becker-Rojczyk. The couple settled in Germany and had two children.
A na dovod, preco sudkyna urobila ako urobila nie je jednotny nazor:
Judge Datz-Winter narrowly avoided being killed 10 years ago in a case involving a man and woman whose relationship had come apart. The man emptied a gun in her courtroom — killing his former partner and wounding her lawyer. The judge survived by diving under her desk.
German newspapers have speculated that the ordeal may have affected her judgment in this case, a suggestion that the court spokesman denied.
😀
Wife thrashes husband
KUWAIT CITY, March 31: A Kuwaiti employee of the Ministry of Interior has filed a complaint with the Bayan Police Station accusing his wife (who is 13 years older than him) of assaulting him, reports Al-Anba daily.’ The complainant has submitted a medical report showing bruises on his body. The wife will be summoned for interrogation
Kuwaiti wife thrashes her Bedoun husband
KUWAIT CITY, Sept 12: A bedoun husband has filed a complaint with a police station accusing his Kuwaiti wife of beating him, reports Al-Shahed daily.
The husband has submitted a medical report showing bruises on the head and face.
When police summoned the wife for interrogation, she claimed it was the husband who assaulted her first, a charge denied by the husband.
The couple has been referred to the Public Prosecution
@canerko V princípe nie som agresívna, ale keď sa mu tá spolužiačka vysmieva a aj ho fyzicky napadá tak nech jej jednu svihne a bude mat pokoj.
@vevesh v oboch mojich linkoch sa spomina 26 rocna Marocanka tak ako v anglickej citacii a tieto dva a aj treti z ktoreho som citovala
http://www.nytimes.com/2007/03/22/world/europe/... spaja aj rovnaky datum zverejnenia clanku. Cize zrejme je to ten isty pripad. Ci sa stalo nieco podobne tureckemu paru neviem, ale ak ano, potom by uz neslo o ojedinely jav.
To ze sa v Nemecku standardne uplatnuje nemecke pravo som nikde nespochybnila, len som spomenula, ze sa pisalo o takomto zvlastnom pripade 🙂
@inkinka teraz som si to precitala...ja som predtym citala o tureckom pare...(rovnaky zdroj, ina situacia)...
ALE to je jedno, aj tak plati to, co som hore povedala...manzelstvo bolo uzatvorene v maroku a jedine maroko ma pravo ho rozviest, kedze ziadost bola podavana 2006 - jednoducho sa chceli vyhnut medzinarodnemu faux-pas a blbo to vyriesili..pretoze ziadna krajina si nebude davat porucat cudzimi (ne)zauzivanymi nabozenskymi praktikami v pravnom systeme...
@canerko
@namornicka
ja by som isla za riaditelkou, nch zavola aj triednu ucitelku a najskor by som to s nimi riesila.
Ak oni chcu na dalsie pojednavanie zavolat aj rodicov danej ziacky este lepsie, a takto to mozete
medzi vami vsetkymi si vyriesit. Ak sa to bude opakovat... ine postihy mozu nastat. (neviem, ci sa vylucuje zo skoly na SK, na urcitu dobu naprikalad).
Detom treba vysvetlit a vychovat ich nielen ze respektovat inu vieru, .... ale aj byt gayom je normalne a len primitiv si robi srandu. (@canerko, viem, ze tvoj syn asi gayom nie je, ale jedna sa len o sikanovanie, na druhu stranu je ok nim byt)
Cafte baby, boooooooze zeny neblaznite. To kolko ste tu nacarbali. Ja nestiham ani len citat 😠
Ina vec. Neviem, co alica robi ale nic mi nepasuje. Baby, ja robim na sude v Nemecku. Bola som zacas aj na rodinnom. Ale v nemecku sa riadnime podla nemeckych zakonov. U urcitych oblastiach ale nie pausalne, je to rozne z pripadu na pripad, sa berie do uvaky aj eu a medzinarodne pravo. Toto hlavne v trestnom prave, hospodarskom.co sa tyka rpzvodov, rozvedu vas aj ked ste sa brali v zahranici ale rozvedu vas podla nemeckeho prava a len v tombpripade, ak ste si ten sobas v zahranici dali v Nemecku uznat. Prihliada sa ale velmi malo aj na pravo tej ktorejvkrajiny ak maju Abkommen. Darmo sa budete brat napr. V las Vegas. Pokym siv DE nedate tento sobas apostilovat, legalizovat, tak ako keby ste ani neboli vydate. Neplatia pre vas ani vyhody co tu z manzelstva vyplyvaju napr. Danove ulavy.
Mam kamosa macedonsky albanec exka macedonska turkyna. Brali sa v macedonsku. V de dali sobas zlegalizovat. Rozvadzali sa v De ale museli sa dat rozviest aj v macedonsku. Inak by tam rozvedeni neboli. V ramci eu a statov co maju Abkommen sa nemusi dvakrat rozvadzat. Staci ze sa apostiluju papiere. Zial od 2008som uz vonku z rodinneho,; velmi to uz nesledujem, len tak povrchne, skor zo sukromneho zaujmu. Od 2009 sa
Specializujem na hospodarske, takze nevie 100% co sa v tejto oblasti zmenilo.
@slniecko77 Ja a precitlivena? Nie, ale svoje si chranit budem 😉
@buducamama No niekto by slusne niekoho vyhnal s kobercekom a niekomu by to nevadilo 😉

@vevesh neplati vzdy ze je sum a fuk, akeho nabozenstva ucastnici v Nemecku su
http://www.spiegel.de/politik/deutschland/justi...
http://www.sme.sk/c/3215548/nemecko-dalo-predno...