icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
26. apr 2014

@eva8 Evka, ako co si chcela tymto tvojim prispevkom povedat? Chodime na fora, kde sa rozvadzaju SLOVENKY so SLOVAKMI a hadzeme ich nevydareny vztah na vieru a chodime tam hadzat hlasky, ze krestanstvo je ZLO? Kde? Najdi mi jediny prispevok... Uz len to je nehorazne, ako niektore prispievatelky - arogantnym sposobom prejavuju svoju nenavist - rasizmus - vid Alice prispevoky... To je v poriadku? Ak si si nevsimla, väcsinou, prave my - zeny moslimov a cest vynimkam tu riesime nesuhlas maximalne ironiou... Absolutny nesuhlas s tym tvojim prispevkom, no a vobec nie je pekne od teba, ze sa to tu snazis na nas hodit, nie manzelia krestanskych vztahov, ale nasi muzi su tu hadzani do jedneho vreca, ale to si samozrejme nechces vsimnut,,,, A to, ze sa tu obvinuje z viacerych NICKOV? To sa robi v kazdej teme, staci sa ti zacitat... Velmi ma teda prekvapili tvoje posledne prispevky, vobec som 100% otocenie a totalnu zmenu tvojich nazorov necakala... Kde je to tvoje? Aj zmiesane manzelstvo s moslimom moze vyst? Hm?

dalal
26. apr 2014

@alice107 ked sa hani tak z praxe, ked sa chvali tak to z fantazie... zaujimave

erjona
26. apr 2014

@dalal Akurat som to isla napisat, lebo moj vztah s moslimom je asi imaginarny a nase deti som si nakreslila 😀

erjona
26. apr 2014

@dalal Studujem manazment 😀

dalal
26. apr 2014

@erjona 😀 😀 😀 😀 zavidim ti taku
fantaziu... aj ja chceeeeeem 😝

erjona
26. apr 2014

@dalal Moj ma rad SVK kuchynu, ved ju ma doma pravidelne, insie mu neostava 😀 😀 😀

erjona
26. apr 2014

@dalal No aj ja sa cudujem, ako som si to aj vedela vymyslet, som uplne spokojona so sebou 😀

erjona
26. apr 2014

@inkinka Citala si ten clanok v nemcine? Co myslis, preco sa to vola justicny skandal? Pretoze sa to bezne vyuziva v praxi? A citala si aj to, ze dokonca samotny moslimovia boli pobureni jej rozhodnutim?

erjona
26. apr 2014

@demo Myslim si, ze az po mojom prispevku k eve admini mozu toto forum uzavriet 😝 😝 😝

erjona
26. apr 2014

@ellise Nic som nobklikovala, bol to moj nazor a na zaklade jednej skusenosti, sa neda pausalizovat cely moslimsky narod. Ty si k tvojmu prispevku o netkanej latke nedodala pausalizovanie - Inak som tvoj prispevok prelozila muzovi v posteli a rehotali sme sa jak kone ... Ano, aj ked neviem, ci si bola osobne pri tom, alebo si o tom len pocula, podstata je, ze si nepausalizovala 😉

slniecko77
26. apr 2014

@erjona prave preto nemozno cakat objektivny nazor a pohlad 😉

erjona
26. apr 2014

@slniecko77 Aha, dalsia, co si mysli, ze len zeny s negativnymi skusenostami maju objektivny nazor - lebo iny ani pocut nechces - prave preto to viem posudit, lebo som v strede diania 😉

slniecko77
26. apr 2014

@erjona nevkladaj mi do ust to co som nikdy nepovedala/nenapisala 😉
Sama si napisala, ze svoje si branit budes...ja nevidim ziadnu objektivitu..

erjona
26. apr 2014

@slniecko77 Keby som hanila toho tvojho, ty si ho branila, lebo vies, ze to tak nie je - tym padom si neobjektivna, ci ako?

slniecko77
26. apr 2014

@erjona nepozeras sa na vec objektivne 🙂 tot moj nazor..
Btw ja som tvojho chlapa nehanila, nebud vztahovacna 😉

erjona
26. apr 2014

@slniecko77 Rozumies pisanemu textu? Hihihi - ja som napisala slovicko KEBY a vobec som nemyslela na teba, ale vseobecne,,, Pokial sa tu budu pustat hlasky na adresu moslimov typu ZLO, RAKOVINA a podobne veci a zovseobecnovat vsetkych - tak veru sa to tyka aj mna a branit si "objektivne" kedze poznam moslimov osobne - budem!!! To ci to je podla teba objektivne, mi je asi aj tak jedno 😀 😝 😝 😝 A preco mi pri kazdom prispevku napises vety typu vztahovacna, neobjektivna - ved je to diskusia, nie, ja nemam pocit, zeby som pisala nejakym nevhodnym sposobom - uvadzam vela prikladov, ale nepausalizujem...

canerko
26. apr 2014

@mariuskaa su to desat rocne deti ale uz fakt presli vsetky hranice slusneho chovania.Pondelok je rodicko tak dufam ze niekto z jej strani pride a ja to poviem rodicom a ked nebude naprava tak pojdem dalej za raditelkou a dalej.chcem to riestit kludnou cestou.

mariuskaa
26. apr 2014

@erjona
slovo "pausalizovanie" je synonymom zovseobecnovania?
Som 10 rokov "mimo", a zda sa mi, ze je to novodobe slovo..., s ktorym sa stretavam na MK pocas posledneho roka dost casto... ale v beznej alebo aj odbornej literature (pred 10 rokmi) som sa s nim nikdy nestretla.

slniecko77
26. apr 2014

@erjona ja som pisala o tom ako si reagovala na mna 😉 to co sa tu pise o islame je ina vec, s niecim suhlasim s niecim nie...
Uz som ti par krat napisala, aby si sa na to co sa stalo pozrela s nadhladom a objektivne, ale proste to nevies, si prilis zaujata. Samotna dalal pisala, ze to bol zrejme clovek s nizsim IQ, len tebe to vsetko prislo absolutne normalne a prirodzene 😅 chcem vidiet reakciu Pakistanca, ktoremu by prisiel do pracovne Zid a nadrzovku by sa zacal modlit...
Ale je to neverending story a nevedie to k nicomu, mame rozdielne pohlady na vec..podla mna to bola netolerancia, chybajuca slusnost zo strany pana moslima..za tym si stojim. Je skutocne jedno ci by to bol zid, krestan alebo moslim..nebolo to koser.
Ja zatial s citanym textom problem nemam 😉 ja som nebola ta co sa tu musela opravovat a ospravedlnovat sa, lebo nieco nespravne precitala, popripade neprecitala vobec a navazala sa do mna 😉

erjona
26. apr 2014

@mariuskaa hej moja, zovseobecnovanie... no pausal je internationalne slovo...asi preto... 🙂

mariuskaa
26. apr 2014

@erjona
slovo pausal viem, ako sa pouziva napriklad cena mobilnej sluzby.. pausal plus kolko prevolas..
ale v praktickom priklade ako to vy tu pouzivate.. to je novinka pre mna.. ;o)
Ja sa rada ucim, takze dakujem.

mariuskaa
26. apr 2014

@erjona
Rozmýšľala som nad tym.
Este raz.
Poznam to ako podstatne meno. Ale nie sloveso.
Je to Aj spisovne, ze?
Toto novoutvorene sloveso
Ako Google - googlovať
Paušál - paušalizovať?

kuwait
27. apr 2014

George Clooney sa zasnubil s ARABKOU Amal Alamuddin
https://celebrity.yahoo.com/news/did-george-clo...

kuwait
27. apr 2014

@dalal nikto tu nieje pohladni chlapi odo mna o hlavu mensi alebo o 100 kilov tazssi,zeny ako nepecene prasiatka alebo obete hladomoru,tvare tiez nic moc,strasne malo ich tu vyzera nie priserne,v Saudskej su krajsi muzi aj zeny,My mame v rodine saudanky zeny takze som ich videla styl ala Salma Hayek,postava aj tvar a su a vyssie,ozaj nie skarede,kuwaitanky su strasne.Muzi Saudi v tvary niektori krasavci ale telo male.Muz nosi tu dishdashu,vsetci starsi tu nosia aj qitru , eqal,gahfia To na hlave 😀 Nuz je to tu sodoma to by clovek neveril ze je to moslimska krajina,chovaju sa ako utrhnuti z retaze 😅

kuwait
27. apr 2014

bio o Amal Alamuddin je to povodom libanonska arabka emigrovana do Anglicka a vystudovana pravnicka
http://rumorfix.com/2014/03/who-is-amal-alamuddin/

mariuskaa
27. apr 2014

aj ja mam nejaky zaujimavy link
Katolicka mniska sokovala Taliansku verziu Voice - Hlas

https://www.youtube.com/watch?v=TpaQYSd75Ak
mariuskaa
27. apr 2014
kuwait
27. apr 2014

@mariuskaa to je uplne super ta mniska je uplne profesionalna

erjona
27. apr 2014

@mariuskaa To uz aj u nas chodia do superstar spievat mnisky, akurat v piatok to davali 😀