icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
2. máj 2014

@yanni Napisala som, ze sa to inak nedalo a bolo to dolezite dat na spravnu mieru,,, nemusis citat, ked sa ti nechce,,, je to aj tak eve8 venovane 😉

Ano aj tu,,, je to nechutne

yanni
2. máj 2014

@erjona to nebolo venovane cielene tebe. To skor tak pre vsetkych. Ja take dlhe "clanky" uz preskakujem. Hlavne tie od "Alicky z krajiny zazrakov". Problem je len v tom, ze potom, ked sa niekto s niekym "hada", tak kukam ako puk a neviem o com je rec 😢(((

erjona
2. máj 2014

@yanni A ja tu hadky nevidim,,, to je diskusia dvoch stran s rozdielnymi nazormi 😉 Len skoda, ze napriklad Alica nema argumenty a nereaguje 😒 😒 A ked chces vediet o com je rec, neostava ti nic ine, ako si to precitat,,, 🙂

yanni
2. máj 2014

@erjona no ved preto som to dala do uvodzoviek 😉

erjona
2. máj 2014

@yanni Inak k tym salatom, aj zeleninove v restikach robia prilis sladke,,, ja im vzdy nakazem doniest Rohgemüse, ze si to dochutim sama 😀

yanni
2. máj 2014

@erjona to je fakt uz chore. Do vsetkeho davaju ten ich Süßstoff. Brrrrrr Nechapem, co v tom vidia. Chemia.

erjona
2. máj 2014

@yanni Ani nie tak Süßstoff ako normalny cukor,,, im to asi tak chuti,,, nase salaty by ich asi triasli 😀 😀 😀

yanni
2. máj 2014

@erjona sladke "ri.e" hihi
My len surovu zeleninku chrumeme.
Inak ja majonezove mam rada. Ale tu ich nekupujem, lebo je to hnus a doma nerobim, lebo je to nezdrave ;-DDDDD
Ale na SK vzdy nasim nakazem aby bud mama urobila doma "slonie zradlo" (neviem ci poznas, tiez majonezovo-jogurtovy pododbny parizskemu) alebo si rozkazem v metre kupit kilove vedierko parizskeho salatu. To potom vyzieram tyzden so slovenskymi rozkami. Mnaaaaaam A potom sa spät do Nemecka gulam ;-DDDDDDDD

erjona
2. máj 2014

@yanni Ale ved to mozes spravit doma,,,, vies ako to ja robim? davam miesto majonezi jogurt a mlieko a dochutim uhorkovou stavou,,, ani nerozoznas rozdiel, ze to neni s majonezou robene,,,

yanni
2. máj 2014

@erjona ja tiez, ked raz za uhorsky rok urobim, tak tiez s bielym jogurtom. Len to mi deti nechcu jest a vobec ani tie majonezove. ALe normalny Essig-Öl zemiakovy salat zjedia, tak ja robievam väcsinou ten.

erjona
2. máj 2014

@yanni No moji nezjedia ani to 😀 Tak tvoji aspon nieco 😀 Oni maju radi jednoduche jedla,,, ja robim zemiakovy salat 2 krat do roka - na vianoce a velku noc 😀 A manzel najprv ohrnal nosom,, a teraz sa naladuje,,, uz mu to zacalo chutit a robim ho potom pre celu rodinu, zaviedla som novu tradiciu v AT a vsetkym chuti 😀

yanni
2. máj 2014

@erjona no tiez vymyslali ale ja uz som si dupla a povedal, ze budu jest, co dam na stol. A ked nechcu, tak budu o hlade. Nemam chut na ich vymyslanie. Jedli by len to, co im same do zadku vbehne. Nic take. Chodia po kamaratoch, tam si okukaju Fischtäbchen a hranolky a potom nad riadnym jedlom ohrnaju nos. Ale zatial sa s nimi da, daju si vysvetlit, ze co je zdrave atd. A muz zje vsetko, ved fakticky sme vyrastali obaja na zhruba rovnakej kuchyni, takze tam problem nie je. Halusiek sa nevie objest, ale tie ja nerobim. S tym je vela roboty, ked vsetko robis cerstve nie nejak z prasku atd. To si nakaze u nasich, ked idem na SK ;-DDDD

erjona
2. máj 2014

@yanni Neviem, ale moj muz zije na slovenskej kuchyni,,,, ine mu neostava 😀 Jedine co nezje je salatova polievka,,, to kukol do hrnca a hned zavrel, ked tam videl listy plavat 😀 Ja ju jem na SVK - takze napriek inej kulture, nema problem zjest slovenske jedla,,, no a albansku kuchynu jeme zasadne u svokry,,, ta nas aj domov nabali,, vie, ze sa nebudem piplat so spenatovym burekom,,, raz som ho spravila a stacilo mi,,, 😀

yanni
2. máj 2014

@erjona musim sa rehotat. Salatova polievka. Ani mi nevrav. To ja nevarim. Ja ju tiez nemam rada. Nasi to varia, je som to uz ani ako dieta nechcela jest. Radsej som bola o hlade ;-DDDDDDDDDDD

erjona
2. máj 2014

@yanni Ja ju milujem 😀 Mamina mi ju vzdy spravi,,, no muza chapem,,, ked to videla Rakusacka - tiez sa zhrozila,,, hehehe, mne to chuti 😀

yanni
2. máj 2014

@erjona no vidis, ake rozne su chute. Ja zase milujem vsetko na kyslo. A vsetky kremove. A obyckovu slepaciu alebo hovädziu. Ale nie z bujonu, riadne z mäska uvarenu 😉

erjona
2. máj 2014

@yanni Ved aj ja,,, ale aj tekvicovu,,, a jasne, ze nie z bujonu slepaciu s mäsom,,, len hovädzia mi moc nechui,,, ta mi smrdi, to ani nerobievam...moje deti miluju slizikove polievocky 😀

yanni
2. máj 2014

@no samotna polievka hovädzia mi nessmrdi ale ked sa to vari, smrdi cely dom. Takze ja castejsie slepaciu. Ja polievky milujem. Ale tu je to s polievkami bieda. Svokrovci polievky ani nevaria. A muz sa ide za nimi pobit. Nechapem, ze to cele detstvo ani poriadne nemal.

erjona
2. máj 2014

@yanni Aj moj muz ma rad polievky a tiez to v albanskej kuchyni nenajdes,,, ked tak ine druhy a je to skor privarok ako polievka - a prezil a vyrastol z neho riadny chlap 😀 Predpokladam, ze aj z tvojho 😀 Ono nie je pravda, ze polievka musi byt,,, to je len mytus,, som citala niekde v odbornom clanku...

yanni
2. máj 2014

@erjona no tomu mojmu nic nechyba, aj bez polievky ;-D ty, ja to ani tak nerobim, ako sme my na SK boli zvyknuti. Ze poliavka, hlavne jedlo, dezert, kompot, salat atd. Uff. Ja ked sme na SK si musim uz po polievke oddychnut ;-DDDDD Az potom sa mozem vrhnut na hlavne. Ja ked varim polievku, tak je lien polievka. Ked neico "pevnejsie", tak je len to. Bez polievky. No neviem ako som to ako dieta vsetko zvladla zjest. A to na posedenie, nie na etapy.

erjona
2. máj 2014

@yanni Moji zasa pytaju druhe,,, ked zjedia polievku 😀 Su tak nauceni 😀

erjona
2. máj 2014

Nic idem volaco porobit a postavit obed,,, no a musim sa ucit,,, sa mi nechceeee ... citame sa vecer,,, pekny den 🙂

yanni
2. máj 2014

@erjona u nas rozne. Niekedy chcu este nieco niekedy nie. Hlavne po tych hustejsich polievkach su väcsinou uz najedeni.

kuwait
3. máj 2014

no ja ziram 😕 uz ste videli takyto segedin?
http://www.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/video/v...

eva8
3. máj 2014

@erjona
Pri písaní “poburujúcich” príspevkov som nemyslela na teba. Považovala som za slušné odpísať na reakcie I keď mám dosť veľké tech. problemy, preto tak neskoro a s kopírovaním.
Ak dovolíš, opäť budem kopírovať

Citujem: „Sice si sa pekne z toho vykrutil a ako elegantne sa snazis mne natlacit, ze ja som ta zla,,,“
• Z čoho vykrútiť? Vôbec sa ti nesnazim natlacit, ze ty si ta zla, ani ma to nenapadlo, absolútne nerozmýšľam v týchto dimenziách... nie sme deti, že vidíme len čierno-bielo (zlý drak, dobrý princ...)

Tvoje zhrnutie : Reakcia bola urcena na tvoj slogan Islam je zlo,,, dalej si tam zamontovala dievcence vydate za moslimami, ze utocime, vid, co si pisala, ja viem, na co som reagovala a presne to si napisala,,,,Najdi mi tie utoky, bud, taka dobra a presne si precitaj aj prispevky 'Slovenky vydatej za Nemca, ake slovne utoky pouziva a priam provokuje, co keby si sa tam ozvala a nie na nasu adresu?
• Nevedela som, že z toho urobíš slogan 🙂 Nechcem šíriť, nepropagujem, napísala som SVOJ názor. Možno sa náboženstvo stalo len mojim obetným baránkom, ale mne to skutočne vychádza na Islam. Podľa mňa patrí tam kde vznikol. Zem patrí všetkým
• "zamontovala som" NáS/VáS = prispievateľky, koho som mala zamontovať? Na koho reagovať?
• sama si ma citovala: „Skoro každá z nás na tomto fóre bola napadnutá, či napadla, vrátane
prispievateľok bez mosl. partnerov“ – VRáTaNE PRISPIEVaTEĽOK BEZ MOSLIMSKýCH PaRTNEROV, t.j. bola zahrnutá i tebou spomínná @alice107.. Ona vie, že verím a doprajem šťastný zmiešaný vzťah, že sa v tomto s ňou nezhodnem. A keď neprispieva, stále ju spomínate, vari vám chýba? V zmysle „nemáte sa na čom zasmiať“, alebo sa nemáte s kým hádať? Dúfam, že som teraz potešila aspoň @stardust tým, že sa môže zasmiať na „húževnatej Evičke“ – inak ďakujem, dávno ma tak pekne nikto neoslovil, skutočne potešilo
• Stačia náhodne jednoducho i pekne napísané (nemám čas hľadať) vybrané konštatovania prispievateliek ? ...no dnes sa teda niekto velmi zle vyspal... nepis o mne blbosti... Co ma zaraza je, ze sa pytala negativnym, posudzujucim sposobom, jedno je pochybovat a druhe urazat... mnohé používali nadávky... teraz tu tvoju nenavist dokazem pochopi.. pockaj, takze v tejto teme sa moze len vychvalovat... Citis sa urazena... ja si dobre pamatam, co komu pisem... pani slachticna nas odignoruje ...Hlasim sa po dlhsom case. citam vas ale nejak nestiham vypisovat a tiez pravdupovediac sa mi ani nechce reagovat. Niekedy mi az zlc vrie, ked sa su zjavi nejaka zabrdacka a pise somariny grrrrr... Tvoj problem, mala si si lepsie vybrat....
• vyplýva z toho, že tu došlo k rôznam nedorozumeniam na rôznej úrovni...viď napr.obyčajnú diskusiu o bielej blúzke a čiernej sukni,, o hoteloch, obchodoch, moderátorkách.... ten prvý príspevok som napísala, lebo som bola sklamaná, priam zhrozená, akoby som sa vrátila z iného sveta, Skutočne som sa chcela pôvodne podeliť s pre mňa radostnými správami, druhý príspevok bol vysvetľujúci. A ty si to vzťahovala na seba a „ženy moslimov“

Tvoje zhrnutie: Vobec to nema s krestanmi nic spolocne, co som napisala, pisala som podla tvojho konstatovania, ze mi sme tie kvazi "nocne mory" - ze sa tu na nas snazis zhodit utocenie - vies aky je nazov temy? A vies, kto sem chodi urazat zeny moslimov? Zeny vydate za moslimov, my chces povedat? Este mi napis, kde sa tu akoze napadame navzajom?
• kresťanov som ani ja nespomínala
• Sama si ma citovala: “Baby, spamätajte sa, nech po zakuklení sa z vás vyletia krásne motýle a nie nočné mory. Však život je krásny.” To nie je nazvanie vás kvázi nočnými morami, To by som si nedovolila. S tým zakuklením som myslela, nech sa viac rozhliadnete, nech príjmete I názory, skúsenosti iných, viď ako bola vami “spacifIkovaná” @aliza…a tá teda nikomu zle nechcela a písala zo SVOJHO života, SVOJE skúsenosti, má MOSLIMSKÉHO partnera…a podľa mňa ste ju istým spôsobom i ponížili.. Nie je každá vo vzťahu tak spokojná ako vy. To s nočnými morami bolo prirovnanie, aby ste ostali šťastné krásne motýle, nevideli vo všetkom len to “zlé”, nech miesto chytania sa za slovíčka zachytíme podstatu… v zmysle, aby po stretnutí sa z negatívnou skúsenosťou ste neobviňovali, že niekto nedopraje šťastný zmiešaný vzťah a citujem “hádzal všetkých do jedného vreca”, ale prijali to ako fakt, že aj to existuje, nech sa zbytočne nezaťažujete tým, že vám niekto nedopraje, tá energia sa dá využiť I inak. Po lopatisticky: ak by som to myslela inak, ja a moje deti sme tiež kvázi nočné mory, sme na tej istej lodi.
• Opakujem: “nič sa nesnažím na vás hodiť, tobôž nie na vašIch mužov a neporovnávala som kresťanských a moslimských manželov, ani som ich nespomenula”
• Napr. konkrétne @kuwait – bola napádaná, napádala (napr. ohľadom zamestnaní – nemyslím kuwait vs. alice). Spomínam ju zámerne preto, lebo ty jediná (predbehla si ma) si sa jej zastala, čo som ti v príspevku ocenila. Nemám čas ani možnosti hľadať konkrétne citácie, ale keď pozorne čítaš ako odporúčaš i mne, tak si pamätáš. A medzi sebou, je toho viac, ohľadom všetkého, i obyčajnej kabelky. Nikoho nezaujímala zvnútra, prijímate len veci zvonku, z vášho pohľadu. Mám dojem, že po tom mojom prvom „škaredom“ príspevku ste na seba opäť reagovali „pekne“.

tvoje zhrnutie: Toto som pod tym myslela, ak si to nepochopila, obvinovanie z viacerych nickov si tu spomenula ako prva...
• Ušla ti podstata. Obviňovanie z nickov nebolo “gró problému”, vytrhla si to z kontextu. Z môjho pôvodného príspevku: “Keď som sa zaregistrovala na MK, bola som nešťastná z rozpadu nášho manželstva, mala som strach, hľadala som radu, “zázemie”. Zo začiatku prejavená ľútosť od dievčat, že nám to nevyšlo, po pár príspevkoch som bola obviňovaniá z používania viacerých nickov”.
Opisovala som, s akou odozvou som sa stretla u dievčat.
• Nakoniec pôvodný príspevok môžem I rozšíriť: Nenapísala som, že sa mi niektoré čiastočne aj vysmiali, niektoré sa ma zastali…Vyplývajú mi ale z toho 2 fakty: 1. Upodozrievanie a nedôvera. 2. niekto už predomnou mal podobné skúsenosti ako ja
Inak v IP som vtedy dostala aj peknú správu o vydarenom vzťahu. Ale I prosby o pomoc, neskôr I od báb, kt. boli pôvodne v téme úprimne šťastné, zamilovné. A neskôr mali podobné pocity ako ja…
• No tvoja reakcia “ A to, ze sa tu obvinuje z viacerych NICKOV? To sa robi v kazdej teme, staci sa ti zacitat...” Moje tri bodky znamenali (okrem horeuvedeného), že nepovažujem za prirodzené obviňovanie druhých, keď druhý skočí do studne, prečo by som to mala spraviť I ja, a naozaj nečítam tie iné fóra, ani fóra, "kde sa rozvadzaju SLOVENKY so SLOVAKMI", čo si tiež spomenula

Tvoje zhrnutie: Na toto som uz radsej ani nereagovala, len nam prezrad, co to akoze za taktiku pouzivame, ake temy akoze nicime? Neuzatvorili mnohe temy prave kvoli alici? Zruinovala uz vela tem, co ja viem - takze bud taka laskava a vyjadruj sa na tej strane, kde si to ludia zasluzia... dakujem
• Neuzamkli mnohe temy prave kvoli alici, niekde ani neprispievala. Alice má svoj názor,. kt. tiež obhajuje svojim spôsobom.
• kde si to ludia zasluzia??? Medzi moslimami som sa najčastejšie stretla so slovnými spojeniami “zaslúžiť si”, “nezaslúžiť si” v bežnom živote, a to I v situáciách, kde zásluha nemá opodstatnenie.
• prosím

Tvoje zhrnutie: Nechces s nami stratit kontakt a jednoducho nam napises, ze ked sme zeny moslimov, sme hasterive.... nejako mi to nedava logiku...
• Z môjho pôvodného príspevku: „Verte mi, bola som na dne, sebaobviňovala som sa z nezvládnutia manželstva, ľúbila som otca detí. Po dlhšej dobe som hľadala pomoc pri výchove detí. Kto pozná lepšie problematiku ako vy? Ste mi blízke, spája nás hodne. Nechcem stratiť kontakt s mamičkami zmiešaných manželstiev. No sme “hašterivé”
• Skonštatovala som fakt. Netvrdila som, že preto, lebo ste „ženy moslimov“ ale akože i týmto mi dokazuješ, že ten „práškový cukor“ sa ľahko lepí., kuwait spomínala, že tam sa „bijú navzájom“ – medzi manželmi, teda niečo možno na tom bude 😉 (sarkazmus, prepáč, ale musela som)

Tvoje zhrnutie: Je sice pekne, ze mi lichotis - ale na druhej strane nepriamo napises, ze som ako osa a horlivo obhajujem svoju rodinu... Ktora zena to nerobi? Necha kydat na svoju rodinu? Ty to dopustis? Ja nie... Este mi prosim ta napis, kde do teba v mojej reakcia akoze skacem a som ako osa... Moja reakcia oproti tvojmu povodnemu prispevku bola velmi mierumilovna,,, ja som ta neobvinovala, ze to tu ides rozburit, aj ked mozno prave to bol tvoj prvy zamer... Takze si vsetko s kludom precitaj a odpovedz uprimne, kto sa komu snazil v prispevkoch ublizit... Dakujem, pekny vecer.
• Nelichotím
• Vyjadrila som UZNANIE: „si normálna milujúca manželka, kt. prirodzene, niekedy až horlivo obhajuje svoju rodinu“
• Neskáčeš do mňa, zámerne som písala v 1.osobe mn. č.“: „Len nebuďme ako osi, ked s niekym/niečím nesúhlasíme.“ Opakujem, sympatizujem s osobami, kt. vedia čo a prečo niečo obhajujú.
• Môj "prvý zámer" bol nájsť radu. Potom som napísala moju "úvahu" o Islame.
• Zámerne ublížiť dúfam nechcel nikto nikomu, resp. ak áno, samotné prispievateľky si to uvedomujú, v horšom prípade nie... ale ubližovali sme sme si tu navzájom, či nevedome alebo vedome (hovorím o prispievateľkách všeobecne, nie konkrétne o partnerkách moslimov) Napr. ja si myslím, že som sa dotkla najviac černenko
• Za málo, pekný víkend (u nás prší ☹ )

Nechajme tak, alebo si to dovysvetľujme v IP, nech to tu „nerozbúrim“. Je omnoho lepšie tu prísť len tak, na oddych k virtuálnym známym, potešIť sa a zdieľať to pekné, ako sa to I momentálne deje. Prenechám to na teba.

dalal
3. máj 2014

cafte babizne.. skuska uspesne skoncena 😀 ... tu v irsku maju jeden typ polievky vola sa soup of the day 😀 😀 hocikde pridem do hotelov, restauracii ju maju.. zmixuju roznu zeleninu a huste cudo sa vola soup of the day.... ale arabi maju dobru polievku... neviem co je v nej, ma zelenu farbu a je velmi dobra.. kuwait mozno vie.... aj moja mamka robi ohromne polievky,.. karfiolova, salatova mnaaaaam... 😝

alice107
3. máj 2014

@eva8 temu citam ,len ked je ozaj k veci. a ked prispieva niekto na urovni obsahom aj sposbmi svojich prispevkov.
kedze o tebe viem, ze sanedavas strhnut volgarnymi agresivnymi debatami, tak som si precitala , xo si napisala.
presne ako pises, v otazke o tom, ci verime ci nie v statne a suspecne zmiesane manzeletva sa nezhodneme.a to aj napriek tomu, ze ani jedna take manzeltvo nevidela
a preve o tom je dialog. o tom, ze ak ked mame rozdielne nazory, tak si ich vydebatujeme argumentacne. ale vramci kultivovanej debaty
ja pozeram na tuto vec statisticky .kedze som nevidela takedlghorocne manzeletvo amma vedomoxti o rom, ze co mozu rozdielnosti kultury narobit vo vztahz, neverim v auspesnost takeho to manzelstva
ty hoci tvoje bolo plne nasilia, aneuspesne skoncilo, stale veris, ze take moze byt uspesne.ak ked si ziadne take dlhorocne v praxi nevidela
ty sa poliehas na vieru, ja na realne fakty. 🙂
takze sme si to obe vyjasnili bez toho,aby sme na seba boli hrube, ci agresivne
chapem tvoj prispevok co si napisla inej pisatelke.
ale ver, ze je uplne zbytocne ludim, ktori agresivne reaguju namiesto argumentov cokolvke vysvetlovat. hoci aj vdobrom.
je to riesim tak, zeignorujem pisatelov ,ktorych nedokaztu agumetovat kultivivane ale nameisto toho sa snazia o hrubosti voci inym pisatelom. necitam uz take prspevky, takze sa snazia uplne zbytocne o provokaciu. 😎az teraz citam vtvojom prspevku, , co asi popisali. 😀

naco stracat cas debatami o nicom?aja preto neospovedam na prspevky plne utokov, nehhdodnych poznamok. to ni esu vhodni partneri pre mna do debaty
takze ako si spravne napisala, ja nereagujem. ale kludne nechaj tie pisatelky, nech pisu dalej podobnym stylom. ja to necitam a ostatni slusni pisatelia si urobia usudok sami o podbnych prispevkoch.
vidim ,ze sa tu debatuje o jedlach, co kto robi a podobne: podla mna to patri skor do ip , ako do verejnej debaty o manzelstvach partnerov z inej klutury.
takze mna to vlastne nezaujima, mna zaujimaju konkretne fakty vztahujuce sa k teme.
ako si povedala, ak chce niekto debatovat o sukromi , nie vseobecnych veciach, treba to dodebatovat v ip. ale je to na kazdom,ako sa ozaj prezentuje. 🙂 😎
zalam ti pekny den a aj nabuduce vzdy som prpravena spisatelkou ako ty k debate,aj ked budeme mat rozdielne pohlady na vec. ved o to v debate ide.

alice107
3. máj 2014

@yanni tebe tento moj prispevok cieleny je. citavam ta,kedze som mala za to, ze si kultivovany partner do debaty.ale ako citam prispevok napriklad zo vcera 7.07 som ozaj prekvapena.
to potrebujes takto davat najavo svoj nazor co skor pocity? tymto sposobom? 😕

dalal
3. máj 2014

@alice107 veru nechapem o co ti ide... preco neveris tym ktore ti pisu ze maju stastne manzelstvo? to neznamena ze musi vyjst aj v buducnosti na 100% ale ak teraz pisu ze su v partnerskom zvazku stastne preco im proste neveris a pytas akesi dokazy.. ty poukazujes na nekulturu niektorych pisateliek.. a aka je tvoja kultura... neustale pises o nemoznosti stastneho manzelstva medzi moslimom a krestankou...preco to vlastne robis? preco neustale pises prispevky ktore su poviem ti priamo nevhodne... nemas manzela moslima.... tvoje rady si vsetky vypoculi viackrat a opakovane na ne reagovali... nechapem tvoje nutkanie neustale provokovat lebo nijako inak to nemozem oznacit... a odkial mas pravo rozhodovat ake temy sa tu budu preberat... co je zle na tom ked si tu vymiename kulinarske rady a podnety... naozaj ti chyba spatna vazba? ( to sa pytam normalne, ak ma niekde nevytaju lebo nemam co nove/ pekne/ zaujimave povedat tak tam nebudem neustale rozvijat svoje
myslienky..)

alice107
3. máj 2014

@dalal ja som jasne vysvetlila v debatach, preco neverim v uspesnost zmiesaneho manzelstva parrtnerov z roznych kultur. nemam na tom co menita stale mam ten isty nazor.
ak nechapes dovody, ktore som uviedla, to nie je moja chyba ani moj problem.
a to kolko prispevkov k teme ja napisem, je len na mne. kolko sa rozhodnem ich napisat, tolko ich napisem.
ak su k teme/a su/ , tak to musis akceptovat.ine ti nezostava. 😉 co urobis?

nemusis s nimi suhlasit a mozes na podlkade realnych argumetov so mnou v plodnej debate polemizovat
ale na urovni, kutivovane prosim.a havne k veci.
mna ako som napisla nezaujimaju nejake narazky, co nesuvisia s temou a pisatel si len potrebuje ventilovat svoje nezvladnute pocity.
takze take prispevky ,ak sa uz piastel neovlada, nech pise do ip komu ich urcuje.
no a odbocovanie mimo temy ako sa vari to ci to jedlo je na kazdom pisatelovi.mna to nazaujima, preto to necitam.ani osobne zalezitosti pisatelov./skusky , ci ine osobne zalezitosti pisatelov/
takze to zhrniem. to, ze ty nesuhasis mojimi argumentmi nerznamena, ze na tvoje zelanie by som mala v danej VEREJNEJ teme svoje nazory k dajej teme/nie varenie kulinarstvo/ prestat prezentovat? ci ako si to myslela?
kludne si podavajte tu kulinarske recepty dalej.ale sukromne. nechajte.. temu otvorenu tak,ako bola myslena. cize o zmiesanych manzelstvach..
myslis, ze ak ty ini pisatelia co tu prispievali uz nemaju co ktoum povedat, ze je to skukromna skupina? ze pripadne ini pisatelia sa zaujimaju o vase kulinarstvo napriklad, ci osobne narazky ?
pretoze toto nie je tema o kulinarstve ako takom. auz vobec nie o agresivite ventilovanej na nete.
ak je to sucastou temy a napise tam nejaka pisatelka/tel/ ake su spolocne a ci rozdielne zvyky v ich rozdielnych kulturach a ko toto zvladaju ci nezvadaju tiez vseobecne, tak to ma zmysle aje to vramci temy.ale vseobecne. nie co kto robi prave a vari.
takze ak toto nechapes , je to len na tebe.
ja ak vidim taketo zbytocne odbiehanie od temy, necitam,nezaujima ma to. uvitala by som radsej nenapisane nic, ako pisane nieco sukromne mimo temy.

takze moj nazor poznas, nemam dovod ho vobec menit
tvoj nazor tiez poznam, nesuhlasim s nim a davam to jasne najavo. a tym je tato tema pre mna vycerpana. 😎 zelam pekny zvysok soboty.

..