Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@alice107 vies co?Oni sem robia nabor taky ako na tie sestricky,to co ty opisujes je kratkodoba zmluva.Na kontrakt na urcitu vykonanu pracu.Lenze vacsina tu robi na dlhodoby niekolko rocny kontrakt.A to ich vzdelanie?Obycajne technicke university z EU ziadne zname spickove ako maju kuwaitania.Oni ich sem beru naozaj len preto lebo im platia menej ako platia kuwaitanom.Europania makaju ved nato su tu a kedze zarabaju dvakrat viac ako doma v EU tak maju motivaciu,kuwaita zarobi aj keby sa v praci nepretrhol,tu je na to taky zakon,prvi su kuwaitania a AZ potom vsetci ostatni co sa tyka platu,pozicie v praci,postavenia.Ani jeden zapadniar nieje ziadny velky sef,sueprvisormi su maximalne.Sef KNPC je Mohammad Al Mutairi kuwaitan to je najvacsi boss petro,pred nim su uz len Sabahovci majitelia celeho petro.Mali sefovia v sesterskych fabrikach petro su Sabahovci a ini kuwaitania.Jedine v Equite je manazer zapadniar American pretoze je to venture business s Amerikou ale majitelmi a hlavny CEO su Sabahovci.Tu nejde o pracovnu moralku ale o to ze kuwaitania maju oznost si na pracu najimat ludi.Je to to iste ako ked v kazdej kuwaitskej rodine maju sluzobnictvo,preco by okolo domu zeny same robili ked to za nich mozu urobit sluhovia.A ano info z petro mam z prvej ruky pretoze moj muz je tam manazer .Pod nim pracuje niekolko inzinierov z Nemecka a Talianska a na kratkodoby kontrakt australcania ,holandania a americania a plat maju polovicu z toho co ma moj muz .Ja by som tu napriklad nikdy nesla k lekarovi slovakvi,rusovi,bulharovi,poliakovi pretoze ich sem najimaju za nizky plat a ich vzdelaie nema uroven US skol,je to rovnaka urove ako lekar z Indie,Pakistanu,Egypta.Ku Kuwaitskemu lekarovi idem,ti maju spickovu uroven kedze vystudovali v USA na prestiznych skolach a je to vidiet,poznaju najnovsie postupy liecby,neboja sa zaradit do liecby postupy ktore ziskali pri vyskume v Amerike.Europski lekari su podstatne menej kvalifikovani ako ti ktori vystudovali v USA,kde kazda universita ma svoj vyskumny ustav.Tu su lekari dokonca zo Sabahovskej rodiny,nemuseli by pracovat ale pracuju pretoze chcu nieco dat svojmu narodu,to su taki lekari o ktorych ty Alice mozes len snivat na slovensku.Ich ludsky pristup ,znalosti toto som nezazila pri ziadnom nafukanom arogantnom europskom lekarovi.V Europe cloveku staci ist do lekarne a tam sa magistra rozdrapuje ako by bola boh,pritom vedomosti smiesne.Jedine co tu neznasam su zdravotne sestry indky a filipinky ktore prd daju na cistotu a sterilitu .
@alice107 Alice neopisuj neustale bedoonov ktori vystudovali v Kosiciach a Martine a potom sa zamestnali v Anglicku to totiz nieje meritko vsetkych arabskych lekarov.Kuwaitan by ti do EU nemocnice pracovat nesiel musel by byt blazon 😀 za ten plat ????
Inak arabsky lekar(z krajin mimo GCC) ktory vystudoval prestiznu universitu v USA alebo UK nema problem sa zamestnat a mat dobry plat,problem maju ti ktori vystudovali na Slovensku,problem nieje to ze su arabi ale to ze nemaju vzdelanie na vysoko kvalitnej svetovej universite.
@alice107 Mna by len zaujimalo, co si v Sorbonne po katakombach chodila, ked mas nazor, ze Arabi nemaju ukoncene studium na prestiznych univerzitach,,, neviem si to realne predstavit, ako si tam mohla studovat medzi tolkymi cudzincami, ci si sa tam nezrutila, ked si sa realite pozrela do oci kolki "farebni" su inteligentni... alebo ci extra tebe robili samostatne prednasky,,, vazne neviem, ako si tam fungovala 😝 😝 😝 😝
Pozri sa nemecky vies, ako o sebe tvrdis na tento prispevok - ale nech ti nepadne sanka od udivu - uz len nadpis hovori za vsetko : Studieren an der Sorbonne Arabiens
A tu mas ten krasny clanocek, co potrdi moje slova:
@erjona Erjona, „fascinuje ma“, ako negatívne skúsenosti, napísané do témy, kt. sa nemajú podľa zákona udiať („ziaden sud neprisudi dieta otcovi,,, ani od 5 rokov,,, lebo "zahranicie" tu nebol mysleny Egypt „), odbavíš jednoducho konštatovaním ako „je mi úprimne ľúto tej Slovenky, ja mám tiež moslima 14 rokov....“ Tým to hasne, akoby nič iné okrem šťastného manželstva neexistovalo, čo už, mala smolu, ten jej chcel papiere („tym, ze strati papiere, musi opustit Slovensko... cim samozrejme nechcem povedat, ze je spravne, co robia, len vyslovit svoj nazor, preco to robia,,,, “)... ale ak predtým niekto vystríha, ten podľa teba ńedopraje, aby boli šťastní.... Inak, koľko času tráviš s ľuďmi, s kt. si šťastná? Si superžena, vieš robiť dve veci naraz, ovládaš prstoklad - i ja, len v súčasnosti mám problémy rôzneho druhu, preto mi písanie príspevkov trvalo dlhšie a nemohla som reagovať hneď, za čo som sa ospravedlnila, ty si sa pochválila aká si šikovná... Som rada, že sa ti darí a doprajem ti to. Ja som len reagovala na tvoje odozvy, citovala som, aby nedošlo k omylu a ty odpíšeš, že som reagovala na text venovaný alici (napriek tomu, že bol vypísaný dátum a čas), pritom ten pre alice ma len evokoval odpovedať ďalej na tebou mne kladené konkrétne otázky – čo som tiež spomenula, ktorými si ma vytrvalo vyzývala, i keď som to v rámci kľudu chcela vzdať. V zápale ti uniká podstata a mýliš si dojmy s pojmami. Napr. rasizmus je odvodené od slova rasa. Moslim nie je rasa, teda islam je zlo nemôže byť najrasistickejší výrok ani len na tomto fóre. Boli tam vety, že sa možno celkom mýlim, že sa možno náboženstvo stalo len obetným baránkom.... Toto ťa pobúrilo, vraj napádam vašich manželov a vás, a ty v závere napíšeš, že o alici nejdeme rozprávať. I na ňu som ti odpovedala, aj si mi niečo "lajkla". Viem, že máš toho veľa, ale hádam si pamätáš na čo a ako reaguješ. Ty o voze, ja o koze. No moja naivná koza sa dala ťahať voz, ktorému šéfuje poplašený kočiš. Skús sa zastaviť a zamyslieť, vidíš všetko len z jedného uhla. Píšem v dobrom, už som spomínala, že sme na jednej lodi 🙂 , verím, že ste šťastní a prajem vám to.
@erjona a to je rec len o studentoch z Abu Dhabi,od nas z Kuwaitu a Kataru na Sorbonne studuju uz od 70 rokov.Shejk Naser Al Sabah je absolventom Sorbonne a je to uz poriadne stary chlap,mojho muza sesternica aj stryko tiez su absolventi sorbonne spred vela rokov.Kto na Sorbonne naozaj studoval vie ze tam arabi studuju a tiez vie ze to niesu nejake sproste opice na stromoch,tie alicine rasisticke reci to tak napise niekto kto v zivote vela po svete nepochodil,nanajvys tak do hlavneho mesta z rodnej dediny 😀 A ako tvrdi ze arab nieje nic,podcenovana nula jak by s nim nikto nepodnikal.Panecku vsak ti bohati arabi uz skupili pol EU 😀 a USA.
@eva8
Uznesenie Európskeho parlamentu o posilňovaní boja proti rasizmu, xenofóbii, antisemitizmu, islamofóbii, protirómskym postojom, homofóbii, transfóbii a všetkým ďalším formám násilia založeného na predsudkoch (2013/2543(RSP))
B7‑0122/2013
Európsky parlament,
– so zreteľom na medzinárodné nástroje v oblasti ľudských práv zakazujúce diskrimináciu, najmä dohovor
OSN o odstránení všetkých foriem rasovej diskriminácie (UNCERD),
– so zreteľom na Európsky dohovor o ľudských právach, najmä na jeho článok 14, ktorý zakazuje diskrimináciu založenú „na akomkoľvek dôvode, ako je pohlavie, rasa, farba pleti, jazyk, náboženstvo, politické alebo iné zmýšľanie, národnostný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnostnej menšine, majetok, rod alebo iné postavenie“, a na jeho protokol č. 12 o všeobecnom zákaze diskriminácie, ako aj na súvisiacu judikatúru Európskeho súdu pre ľudské práva,
– so zreteľom na článok 21 Charty základných práv, ktorým sa zakazuje „akákoľvek diskriminácia z dôvodu pohlavia, rasy, farby pleti, etnického alebo sociálneho pôvodu, genetických vlastností, jazyka, náboženstva alebo viery, politického alebo iného zmýšľania, príslušnosti k národnostnej menšine, majetku, rodu, zdravotného postihnutia, veku alebo sexuálnej orientácie“ alebo z dôvodu štátnej príslušnosti....
Takze ano, tvoj prejav zakon povazuje za porusenie zakona vo forme napadania ineho vierovyznania,,, konkretne sa jedna o islamobofiu u teba,,,,.
Dalej - dievca nehladalo radu, ale islo radit,,, vobec som nic nebrala na lahku vahu a NIKDE som nepopierala, ze neexistuju nevydarene vztahy s moslimami, tak ako nepopieram, ze neexistuju nevydarene vztahy s katolikmi,,, nepisala konkretnu skusenost - ano ziaden sud neda do opateri malolete dieta otcovi v EU, len preto, ze je moslim - a ano, chcela som poukazat, ze ten moslim ma tiez zaujem o vychovu svojho dietata - a priznala som, ze nie je to dobra alternativa, ako to riesia,,, co som akoze zle podla teba napisala,,, otec odide do svojej krajiny a v zivote uz svoje dieta neuvidi - si vazne myslis, ze vsetci moslimovia su bezcitni a ked skonci vzah s partnerkov, ich nezaujima, co z ich detmi bude a ci ich vobec este niekedy uvidia,,, dovolila som si do tejto problematiky nacrtnut hlbsie,,, len zasa ti to asi prekaza ... lebo minca ma vzdy 2 strany.....
No a je totalne netaktne sa tu vyjadrovat o mne ako o super zene, kedze TY si mala namietky, ze si mi venovala cas a ako to lutujes,,,tak mi nepis a budes spokojna...naozaj nie je v poriadku,,,
Dakujem inak za tych 5 minut, co si mi napisala, aby sme sa vyhli nedorozumeniam... 😠 😠 😠
@eva8 Poburili ma tie dva prispevky,,, nepochopila som to sama, tak ako som to napisala, ale viaceri ,,, aj ti to napisali, takze nie som jedina, co to akoze zle pochopila,,, nakoniec si napisala, ze si tym uplne nieco ine myslela a na to som ti napisala, ze ja predsa nemozem vediet na co myslis a tym to pre mna skoncilo,,, takze ostala uz len otazka alici otvorena, na co som mala akoze este reagovat,,,,
Dakujem za prianie,,, 😀 😀 😀
@kuwait No ved preto som napisla, ze si to absolutne neviem predstavit, ako tam ona fungovala, ked tam Arabi studovali,,, ako sa daju len tak prehliadnut, ci pocas jej studia si dali odklad, aby mohla Alice len medzi bielymi studovat,,, no neviem si to vazne v reale predstavit,,,,
@erjona nuz preto ze na Sorbonne nikdy nebola ani nestudovala,tam je totiz mnohonarodne zastupenie studentov z celeho sveta ako ostatne na vsetkych prestiznych skolach.Nieje mozne aby tam studovala a nevidela ich tam 😉 Ona si vyfantazirovala svoj svet ovlivneny nenavistou voci jednemu konkretnemu moslimovi s ktorym mala problem.
Za dalsie nieje mozne aby pravnicka porusovala zakon sirenim rasovej a nabozenskej nenavisti na verejnom fore.Ak by bola pravnicka vedela by ze taketo pisanie je trestne postihnutelne.
@kuwait no bohuzial musim trochu tvoj posledny prispevok korigovat...alica hovori ako niekto, kto bol akurat tak na SK, cesku/madarsku/ polsku a nemecku....
pretoze v nemecku je protiauslanderska politika- su krajiny povodu, ktore su super (napr. usa, anglicko, francuzsko, dansko), potom tie, co nie su super,ale su akceptovatelne (napr. spanieli, greci,brazilcania, vietnamci, cinania), potom su zle, ale akceptovatelne( krajiny vychodneho bloku) a zvysok, kt. nazyvaju odpad (a tam zaradujuju africanov, moslimske krajiny, filipinci, sri lanka a najnovsie rumunov..)
ale ako nahle prekrocis "nemecky hovoriace krajiny" je realita ina....mix multikulti, ake len chces a nechces...
takze tie tri skupiny urcite nenajdes v top postoch (az na par vynimiek pod lupou hladanych..) 😎
@vevesh nuz ale nemci sa podnikat s arabmi neostychaju aj im fabriky predavaju a neokunaju sa ani ist do bohatych arabskych krajin robit s tym ze im budu arabi sefovat,takze oni niesu proti vsetkym moslimskym krajinam len proti tym chudobnym,v momente ked im arab otrci petro dolar tak skacu od radosti ako s nasolenou 😀 muz ma zamestnancov nemcov a ti sa veru ako alice nevyjadruju,su nadseni ze si tu mozu zarobit a robia tu niektoru aj vyse 10 rokov a do Nemecka chodia len na letnu dovolenku. 😉
Mnichov v lete,namestie to ma clovek pocit ze je v Emiratoch,zeny poobliekane v abayach,plno muzov zien deti je tam,okupuju drahe obchody,namestie 4-5* hotely v centre su ich plne.Niektori sa tam idu liecit na sukrmne kliniky,ini tam idu len tak za turistikou,mimochodom velmi vela arabov z GCC travi cele leto v Nemecku kvoli miernemu pocasiu,urcite by to nerobili keby nemci na nich zazerali a chovali sa k nim ako alice.
@kuwait ja viem...to, co som opisala, je myslienka natlacena normalnemu pracujucemu ludu...(vsak treba zivit ohnik nenavisti keby co bolo..) 😎 a nemci sa tam otocia, kde maju viac penazi a je jedno aku "vizaz" ma ich boss 😀 a v mnichove su vsetky tie ambulancie/butiky su poskryvane v dvoroch okolo namestia, takze iba ti, ktori sa vyznaju, tak vedia o com, normalni mnichovcania o tom ani ponatia nemaju... 😎
Nemec inzinier tu zarobi 7000-9000 eur mesacne nezdanenych plus bonus 2 mesacne platy rocne,prenajaty byt mu zamestnavatel hradi rovnako ako sluzobne auto,letenky kazdy rok domov,preto je tu nemec tak rad a usmieva sa tu na arabov od ucha k uchu 😀 Oni nemaju radi gastarbeiterov ale proti ostatnym arabom vyhrady nemaju,ved oni tu sami su v pozicii gastarbeiterov 😀
@vevesh Ale ved dizajnerske butiky su priamo v centre na hlavnej ulici blizko DOMU tam okolo domu sa arabski turisti najviac motaju,tych by si do nejakych uliciek tazko zatiahla lebo sa boja ze by boli okradnuti a stava sa im to dost casto ze prave ti emigranti si z nich robia target,preto sa sustreduju na dobre viditelnom mieste
@vevesh ale arabski turisti nekupuju menej zname 😉 ti radsej idu do outlet mall ak nemaju na nove modely len aby mali top dizajnerske veci.Ti si to pleties s arabmi emigrantmi 😉 Ja som v Mnichove bola podvecer okolo DOMU_KATEDRALI tam boli vacsinou arabi z Gulfu,nikto sa k nnim nechoval sprosto,predavacky sa predhanali v ukazovani tovaru,nikto nemal ziadne komentare typu Alice a nie v ziadnych mensich uliciach sme ich nevideli tam sme videli turkov a tak sme radsej nesli badat po malych uliciach lebo sme sa nechceli stat obetou kradeze.Aj v tom Mnichove moze byt nebezpecno ked sa clovek tula po ulickach kde sa pohybuju emigranti.Centrum mesta kde turisti chodia je pekne ale nie tak nadherne ako Pariz,LOndyn,Monaco,vseobecne nemecke mesta niesu az tak krasne ja sa tym arabom divim ze tam dovolenkuju mesiace,su v EU krajsie destinacie
@kuwait no tak na tejto ulici ti nic nehrozi..(jedine, ze by si sa prechadzala sama o tretej nad ranom... 😀, bdw. cca. 40 metrov za domom je hlavne policajne prezidium 😉 ) a to ti viem povedat ako clovek, ktory par rokov zil v mnichove...a nie nepletiem si to s emigrantami (mas pravdu niektori stoja na znacky...ale nie vsetci a nie vacsina.... 😉 ) a na tej ulici od domu po odeonsplatz ti nikto nic nepovie...ale skus prejst od domu do kaufhof galeria (cca. 20 metrov opacnym smerom a uz uvidis tie "ksichty"...) 😎
@eva8 tie co tu pisu, ze ine su rasistky, maju same rasisticke zmyslanie. teraz neviem kto to pisal, tusim canerko, ze co uz urobis, ked tvoje deti maju moslimsku krv 😕 . Moslimska krv!!!! Akoby moslimovia mali nejake konkretne biologicke predpoklady, aby boli moslimami. Maju inu krv ako krestania: moslimsku... Tym padom to nie je iba ina rasa podla nich, ale priam iny biologicky druh. Takto oni uvazuju, mota sa im to v hlavach ostosest, raz napisu jedno, potom uplny opak.

@zuzkaanicka @dalal A predstavte si, ze toto by vas malo zastupovat na sude... Este ani nevojdes do sudnej siene a mas pripad prehraty. Uz len, ze jej jasnost nedokaze udrzat myslienku v ramci jednej vety ja dost na povazenie. Mozme sufat, ze aspon tan moc udrzi... Jej preklepopis je uplne samostatna kapitola. Asi zavedieme novy vyraz "alicogramatika", lebo to co ona pisomne predvadza aj termin preklepopis vazne uraza.