Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
http://www.danielpipes.org/366/islam-and-islami...
mala ukazka aky je rozdiel medzi islamom, islamizmom a sariou...ukaz mi jediny prispevok kde som niekoho urazila... naopak ja som schytala poznamky typu schizofrenia a pod... a mylis sa aj v tom ze by som s tym nemala osobne skusenosti... to vies ako?
u mna ale nenajdes postoj ze nieco nenavidim a pritom to akceptujem vo svojej vlastnej domacnosti... tak by som zit nemohla..
@erjona ano, su povolene, bezni moslimovia sa nimi riadia..takze ty zacni pouzivat konecne uz tu svoju hlavicku a pochop, ze islam nie je to, co ty vidis u vas doma. Ale je mi jasne, ze ty si odbornicka na vsetko, ty najlepsie vies, ako to funguje v UK... jaj, tebe to povedala nejaka lektorka na kurze, zabudla som....ako prepac, ale teraz uz riadne strielas vedla. ....zase raz si ma presvedcila, ze o islame nemas ani sajn...a ani ten tvoj europsky 'pseudo-moslim', prepac za vyraz, ale podla nazorov, co tu prezentujes, sa naozaj o ziaden Islam nejedna.
@aliza nehnevaj sa, ale ako keby ten tvoj "pravy moslim" dal tebe vyhradne pravo mat pravdu vo vsetkom - ani on neni nic ine ako pseudo-moslim - nie je zenaty, no a nesuhlasi s islamom, ale nazyva sa moslimom a zije v komunite moslimov...
sudy sarie su povolene???? No tak na to by som sa pozrela, najdi mi to prosim ta v legislative UK, kde povoluje sariu,,, ??? To co si robia ludia na divoko je jedna vec, ale co je povolene a oficialne zakotvene v legislative, je zasa uplne ina pesnicka,,,, Oficialne si prezentuju tresne pravo saria, zaroven nerespektuju pravne normy UK a nie su za to tresne stihany? No nepotrebujem sa vyznat v UK, staci mi len pouzit zdravy rozum !!!! 😉
Baby asi 50 % vsetkych moslimov je "pseudo" 😀
Len na papieri. A tym nemyslím nic menej.
Dalšich 25% slušných dodrzujucich ramadan, nepitie, modlenie ale uznavAju aká ine nabozenstva.
20% moslimovia - vymetenci neuznavajuci nic ine.
A 5% nebezpeční idioti.
Takisto ako 70% kresťanov su len pseudo! 25% horlivo kresťania a 5% problematicki idioti.
Rozdiel je leň v Tom, ze tých 5% M idiotov dôkazu páchať oveľa väčšie zverstvá, ako 5% problematických kresťanov.
@mariuskaa vyjímečně s tebou souhlasím 🙂
@dalal já nemám nic proti muslimům, věřím, že část z nich jsou normální lidi ( jen mně prosím nechytej za slovo), věřím i na smíšená manželství (za určitých podmínek), znám pojem migrace a vím že se různé národy budou dostávat do Evropy, a různě se to bude promíchávat. Ale na druhou stranu také vím jaké problémy s muslimy mají v Anglii, Německu, Belgii, Švédsku.
proč by se Evropa měla řídit zákony které ponižují ženu, které nemají s demokracií a humanizmem nic společného? Evropa má své náboženství, nepotřebuje islám. A že organizace které si toto přejí v Evropě jsou. I v česku. tady máme i islamskou komisi pro rodinu.
Na jedné stránce jsem četla doporučení pro studentky které odešly ze školy protože školní řád zakazoval jakoukoliv pokrývku hlavy. radili jim aby bojovali za svá práva ( sice si je spletli s privilegii) aby nevzdávali svůj boj, byli neústupné .. atd. Žádné slova o toleranci, respektu,
Takže ony bojují za svá práva, a když já nechci islám v Evropě tak jsem rasista?
Mimochodem o vaši toleranci svědčí výrok, že vám otravujeme páteční večer. Jiný názor vás otravuje.
@ellise Ja by som to brala ako pravo prejavovat svoje nabozenstvo na verejnosti, nie ako privilegum a ano aj hovorcovia za ludske prava toto odsudili a vraveli o zasahu do slobodneho prejavu svojho nabozenstva,,, to je akoby si zakazala nosit nasim babkam na dedine satky - komu pre boha vadi satka na hlave? Nie tym, co maju s islamom problem?
http://www.islamic-sharia.org/
....tam je jasne napisane " The Council is a Welfare and Non profit making Charity." - takze ziadna oficialna zlozka sudnictva/moci ale spolok, ktory sa drzi urcitymi pravidlami....takze, ked UK tuto organizaciu nezakaze a podporuje, treba hladat chybu niekde inde..
bdw. nechapem, kde vsetky beriete, ze vsetci (kt. nazory su konfrontacnes tymi vasimi) suhlasia z sariou.... 😕 😕
@ellise zle si pochopila... nie ty otravujes... len tie neustale hadky.... myslis ze ja som za to aby islamisti zavadzali svoje otrasne zvyky v europe? nie som a nikdy som nebola.. a myslis ze erjona a ine chcu sariu v europe? nechcu mozem ta uistit.. a co myslis ake prijemne je neustale citat nejake utocne poznamky na tychto strankach... vzdy ked sa objavi nejaky clanok v novinach s temou islamu ( v negat. vyzname) samozrejme, nejaka dobra dusa to sem pichne s komentarom typu ako sa vychodoeuropska chudinka moze znizit k manzelstvu s tymto typkom... predstav si ze ty by si bola na mieste erjony... ako by ti to padlo?
toto je pre vsetkych...
http://www.brennerbrief.com/sharia-law-in-brita...
..takze v skratke.. GB implikovalo JEDNU zlozku sarie do systemu GB, a to konkretne veci okolo dedicskeho konania -ze muz ma pravo vylucit dedicstvo zene, resp. pribuznym, kt. konvertovali alebo sa nezobrali v mesite, etc. (to znamena, ze ostatne prvky sarie maju smolu...)
..a ako viem, tak aj v EU, Amerike a pod. je platna legislativa, ze sa moze clovek rozhodnut, komu dedicstvo pojde...(tym som nechcela povedat, ze suhlasim s tym, ako to GB spravila, ale neporusila svojim rozhodnutim ziadne ludske prava....)
@ellise je rozdiel medzi moslimom ktory pride do europy kvoli ekonomickemu zazemiu a fundamentalnym moslimom ktoreho jedinym cielom je sirit islam... tak ako katolici sirili svoju vieru pred starociami... a ze ty islam v europe nechces? to neovplyvnis.... migracia tu je a bude sa zvysovat.. co narobis...
@dalal erjona ma predsa europana,rec je o tych ktore si pobrali Afgancov,Pakistancov ,Alzircov pretoze tym ide len o to dostat sa alebo zotrvat v EU.Bohuzial je to tak.Im nejde o lasku doma sa hanbi za to akym sposobom si EU zaistil a preto sa doma potom ozeni.V EU ma europanku a v Pakistane,Afganistane dievca od susedov.Bavila som sa o tomto s nimi,uplne narovinu priznali ako to robia ked chcu zit v EU.Skoda dievcat ze im naletia.
Chcela som sem hodit link ale vam bi bol nanic.Tak v skratke napisem ze moslimovia pachaju aj dobre skutky.V bosne a Hercegovine je teraz strasne pocasie,zaplavy odnasaju domy,niektore mesta su odseknute neda sa tam vojst len zo vzduhu alebo na lodkach.Bosansky spevak Halid Beslic (rozumej moslim)ktory je momentalne v zahranici dal svoj motel na uzivanie a pomoc rodinam ktory zostali bez strechy nad hlavou,a este prislubil pomoc ked sa vsetko upokoji.Ano moslimovia robia aj dobre skutky len sa o tom nepise lebo to neni zaujimave.Kym na jednej strane Chorvatsko aj same zapasiace s povodnami pomaha svojemu uhlavnemu nepriatelovi Srbsku rozni politici si robia kampan v Dubrovniku aby pri volbach dostali co najviac hlasov:co je komu po neakych povodnach.Tak tak.