Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@babaker red grouper je asi najlepsia a najdrahsia ryba. Tu sa predava za $19-20 dolarov za lbs. A 1lbs je tusim 0.44kg.
Je to gurmanska ryba, tu kupujem oza asi tak 5krat za rok, inak dost kupujem tilapiu, cod fish, flounder a najviac lososa-losos je pomerne tiez draha ryba a detom chuti najviac...aj ked im chuti fakt kazda ryba.
Vdaka za preklad
Inak, prepacte, ze som uplne mimo temy..............ale ako som uz spominala, nebavi ma sa uz dohadovat....a svoj nazor sa neda pisat donekonecna.......moj uz kazdy pozna, tak sa nebudem zbytocne opakovat. 😅
viem ze v kanade ak chce ist odtialto len ty s dietatom manzel ti musi dat tiez suhlas alebo opacne aj ked ides ako turista.pytali sme sa na to lebo mam rodinu v kanade a chceli sme tam ist ako turisti.
u nas to bolo koli tomu ze manzel je cudzinec inak ako slovak tiuristicke viza nepotrebujes
@mariuskaa ak nejaky uradnij sa ku klientke hruho sprava,tak ta klientka mu madat najavo hned,ze to nestrpi. ako sinapisla,tie4 zeny nemaju pravne povedomie.preve preto su lahkou koristou tych muzov.a ti uradnici to vidia .
vzap.eu a usa prevzali model tzv.politickej korektnosti.a vidis vysledok? zaplava nepprsposbivych etnik in ´´skace po have.
ako som napisala predtym,je dobre ze uradnici na sk varuju slovenky pred tymi vztahmi.ide len o formu ako to povedat. a to ze naju vyhrady voci tym ich exotom,co si privazaju na sk alovenky sa ani nedivim .ani ich reakciam.
. uradnici vedia,ze tym muzom ide len o viza,ako sa dostat na sk.
@mariuskaa V usa musis mat notarsky potvredene od druheho rodica, ze Ti povoluje, aby deti mohli vycestovat iba s jednym rodicom...... Ja tento doklad mam vzdy, ked cestujem bez manzela.
Tento dokument sa zacal vydavat PARADOXNE po tom pripade, ked nejaky muslim uniesol americkej matke deti a ona ich uz nikdy nedostala naspat.......... Tusim to este pritvrdili po tom skutocnom pribehu a knihe - Bez Dcery neodidem....
Na zaklade tohoto sa zacali vydavat tieto dokumenty.
@mariuskaa Ani odomna si to nikto nepytal.........ale napr. od mojej sesternici (tiez zije v NY) si to vypytali a ona to nemala......co myslis, dovolili jej nasadnut do lietadla? Uhadla si.......zmeskala ho, muz musel rychlo utekat na letisko aj s papierom aby stihli druhy let.......Ona ma 3-och synov.
Takze, ak si ho nikto nepyta, to neznamena, ze ho nemusis mat.....je to aj na stranke o pasoch, ze musis mat toto potvrdenie.....Je tam strucny navod, co mas do toho listu napisat.
Tvoj manzel a ty mate americke pasy?
tady už snad nejde ani o víru jako o to o čem tady napsala @erjona, a to že evropa demograficky stárne aza 30-40 budou naše děti živit přistěhovalci. S čím ale nesouhlasím, že to Evropě pomůže. Spíš ji to žene do záhuby. Uź teď se chová ( Evropa) jako stará dě.ka a otevírá se každému kdo projeví zájem.
Co se stane s starým kontinentem když křesťané budou menšinou a muslimové většinou? Zůstanou ženám jejich práva? Budou chráněny zákonem?
Není to tak dlouho, co ženy nemohli studovat, neřídili auto, nemohli volit, neměli žádná práva. To opravdu chceme našim dětem tohle zanechat? My sme o ženská práva nebojovali, přijde nám to normální, že máme svobodu, můžeme chodit volně po městě bez mužského doprovdu, mluvit s cizím mužem, jít do kina, vzít si muže z lásky. A svým dětem tohle nechceme dopřát? Proč?
Obávám se totiž a nemyslím že jsem jediná, že až v Evropě budou vládnout muslimové, prosadí svoje vnímání světa, svoje zákony, svoji kulturu a to co my považujeme za samozřejmost o tom budou naše dcery jenom snít. Jen doufám že já se toho nedožiju.
@digysa
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/26...
Uz som to našla. Musim si to zapamätať lebo ze aj to nie je povinne nemusíš to ukázať ale môžu si to vypýtať niekedy
@ali08 ano to mozem potvrdit.... som isla s malym mm musel za notarom vyplnit tlacivo...
ale na druhej strane robila som na letisku a nie vzdy pytali papier....a moja sesternica letela s 2 detmi na slovensko.. a taktiez sa nic nepytali a ani mena nemaju rovnake
takze ja to zrhniem tak ze ked mas stastie tak vyjdes aj bez papiera ;))))))
@ellise Asi je na case, aby sa Europske deti prestali starat o hudbu, znackove oblecenie, zabavu, alkohol a zacali bojovat o svoju kulturu.......Asi to tak Boh chce.....vsetko sme dostali zadarmo a nevazime si slobodu, demokraciu......tak ju stratime, aby sme o nu zase mohli bojovat........ 😒
@babaker aves preco je to tak?lebo tam predtym nez sa zoberu spisuju nieco ako maznelske veno a to ma na starosti muz,proste rodina dievcata povie co chce pre svoju dceru od zenicha a ta ked si posvadbe povie ze to chce musi jej to dat a ak jej to neda tak ide do basy a splaca to odtial,niektore baby su takto vychcane ale niektore si nikdy nevypytaju ale ak sa rozvedu musi to muz dat nato maju zakon,zase ak to neda ide sediet.poznam take ktore to vyuzili a chalani ani nie 20 rocny sedia vo vezeni.takze muzikovia posluchaju aby si zeny nezmysleli na rozvod alebo vypytanie vena.a ti co ich zeny urazaju a nic s nimi nemaju to preto lebo ak sa na teba pekny chlap pozrie no nekuknes sa aj ty ale tie baby to vyuziju a uz im nadavaju a pridaju sa aj dalsie a chudak chalan sklopi hlavu a radsej vystupi ak je v autobuse skor aby nezazil potupu.
@mariuskaa teraz davali dva otrasne pripady v spravach na Sk, ze jedna zena porodila dieta priamo do latriny a nechala ho tam medzi fekaliami(romka) a dalsia v New Yourku si vraj nosila mrtvy plot v taske na nakupoch vo Viktoria Secret?
sposobilo to tam naozaj taky rozruch? vraj ho porodila uz v stredu... 😨
@ali08 dočítavam z predvčera a nedá mi zareagovať na jedno - priznajme si, že VŠ biológia nie je na Sk až také terno- mám pár kamošov čo biológiu skončili na Slovensku- zopár ich robí na správach Chko, v SAV a podobných organizáciach alebo učí na školách za fakt mizerný plat (vačšinou vydaté baby s mužmi s lepším platom), len pár z nich naozaj robia v odbore a zarábajú dobre- ale to žiaľ nie je ani jeden na Slovensku ale vo Viedni či v Anglicku a v USA ... a tí vyštudovaní biologikári čo si chceli zarobiť a uživiť rodinu a ostať na SK alebo robia programatorov alebo podnikajú - majú cestovky a podobné veci... takže podľa mna to, či je Tvoj muž z Iránu alebo nie nehralo kľúčovú úlohu- v tomto odbore žiaľ nemajú prácu ani domáci...
Vo vseobecnosti zacina byt v Europe obrovskym problemom nezamestnanost. Az donedavna som to vnimala iba ako cislo,ktore sa ma netyka. Dnes ma problem najst si pracu (hoci aj podradnu vzhladom k vzdelaniu) coraz viac ludi z mojho okolia. V takomto ovzdusi to maju pristahovalci logicky este tazsie. V zlozitych casoch jednoducho nie su ludia taki tolerantni a prajni, ako v casoch hojnosti (zapadna Europa v 80. rokoch). A primarnym dovodom nemusi byt rasizmus a dokonca ani islamofobia, hoci do toho to viac-menej vzdy vyusti.
@fra
@ellise Si citala clanok, ziadna prevaha nenastane. A to ze sa odkrestancuje Europa, neznamena, ze je malo ludi z nasej kultury, ale to, ze proste len nizke percento zije podla viery a vela ludi sa odvraca od viery, su tam aj uvedene dovody, co cirkev sama uvadza... Prognoza vravi o 10-20% v roku 2050.
@ellise A to, ze nase deti budu zivit moslimov, si prosim ta ako myslela? Ze moslimovia nepracuju? Su lenivi? Len katolici su pracoviti? Ci ako si to myslela? Moj manzel bol za vsetky roky, asi 2 mesiace nezamestnany a aj to nebol vedeny na urade... Ako nechapem, kde beries taketo tvrdenia... 😉

vzdy zalezi na tom koho si beries za manzela ak je normalny tak vie ze ked je zena europanka preco jej robit z niecim napriek a nutit ju do niecoho,europanky su inej mentality a kultury tak lahko sa zmenit nedaju.ja poznam jednu ktora to ma tazke ale ziju spolu a viem ze sa lubia ale on je iny a ona to nevie stravit.inych co poznam problemy nemaju ved ked su chlapy normalny preco mat problemy.
ja ked som zila v irane mne sa zdalo ze tam boli muzi utlacani a pod papucov a to viem o com hovorim,tam boli zeny velmi krute,papulnate k muzom hubu si otvorili doma,na verejnosti a muzi len cusali a nemohlo ani nic povedat.to bolo v irane a veru to iste som zazila aj tu ked sa dvaja manzelia iranci hadali ako chudak chlap.neviem ako je to v inych krajinach ale na iran to neplati ze zeny su tam utlacane a neslobodne,mozno az na pas ked musia mat povolenie od manzela aby mohli vycestovat ale to robia lne preto lebo vela zien odchadza do dubaja a robia tam prostitutky.