icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

dalal
18. máj 2014

@eva8 nemyslim si ze niekto sa bude pytat dieta ci chce byt moslim alebo nie... trest by som chcela najvyssi... ale myslim ze tomu by sa dalo predist... hadam nechces povedat ze sa to stane zo dna na den bez vyzvy... ak ny som nieco take spozorovala tak by som dieta zobrala z takej spolocnosti... evi dobre vies ze tieto pripady su sporadicke... ze ide o ludi ktori nie su normalni... z casu na cas sa v novinach objavi podobna sprava... alebo si myslis ze je to na dennodenom poriadku v rozvinutych krajinach ako kuwait.. katar.. saudska al oman? este raz nedavajme vsetky krajiny a ludi do jedneho vreca...

eva8
18. máj 2014

@dalal máš osobné skúsenosti s Islamom?

dalal
18. máj 2014

@eva8 pravdaze mam... inak by som si nedovolila diskutovat... moj ex bol lekar z jednej krajiny v gulfe.. najlepsia kamoska lekarka zo sudanu... vela priatelov z lebanonu, pakistanu, kw, syrie, jordanska a pod.. tu v irsku su lekari zo vsetkych kutov sveta... sama studujem arabstinu v college.. skusenosti mam vela... ale je pravda ze su to ludia posobiaci v europe... vzdelani a hlavne nie ortodoxni moslimovia... vidim moslimske pary ktore maju ten najlepsi vztah.. tak ma trochu mrzi ako ich tu ludia kritizuju ako by boli posledne opice z pralesa..

dalal
18. máj 2014

@eva8 vidim ako pekne sa spravaju v ramci rodiny.. napr kazdy piatok sa cele rodiny stretavaju.. 30-40 ludi... najedia sa spolu... starsich rodicov respektuju a nikdy by si nedovolili ich supnut do starobinca... a vies ze posielaju cast platu do vlastnej krajiny chudobnym... zevraj je to jeden z pilierov islamu... ja si myslim ze si treba to dobre zobrat a to zle ignorovat..

eva8
18. máj 2014

@dalal Pekne píšeš. No to zlé by mali ignorovať moslimovia, ale v určitých prípadoch nemôžu kvôli tej "česti" čo si predtým spomínala a kvôli Koránu.
Pripomenula si mi príbeh - počula som ho dnes poobede v rádii - hovorili o 14r. chlapcovi, kt. rok pracuje v Sírskej nemocnici, pomáha pri ošetrovaní ranených, pôrodoch, s bábätkami... Hneď sa mi vynoril bezstarostný život našich teenegerov....

dalal
18. máj 2014

@eva8 hej to by bolo dobre... to chce mnoho dalsich rokov... zlepsenie ich ekonomickej situacie a vzdelavania...

erjona
18. máj 2014

@eva8 Mas naozaj velmi velku fantaziu, nic v zlom, teda, ja stretavam v AT kazdy den moslimov na ulici a ziaden sa mi smrtou nevyhrazal, no a nutil ma konvertovat na islam,,,, to nerobi ani moj moslim doma a nie volakto cudzi vonku,,,,

dalal
18. máj 2014

@erjona no caaaaafkoooo ty si kde bola cely den... hadam si aj nieco uzitocne robila? 😀 😀 😀

erjona
18. máj 2014

@dalal Toto iste som tu aj ja pisala,,, ze jednoducho, ked sa tam zlepsia podmienky, hospodarske, ekonomicke, vzdelanie, tak nebudeme mat o com tu pisat,,, 😎

erjona
18. máj 2014

@dalal Ahoj,,, no svagrina s detmi akurat odisla,,, sme sedeli, napapali sme sa a kecali 😀

erjona
18. máj 2014

@maca_p Mam ti aj ja zacat hadzat linky Slovakov, co povrazdili svoje manzelky a deti - a to bez alkoholu a drog? Na jeden sup ich tu najdem dost,,,,

dalal
18. máj 2014

@erjona sak potom sa vratime naspat k tym receptom... mnam 😝

erjona
18. máj 2014

@dalal Ja som robila madarsky perkelt 😀 Vcera vecer som uvarila za velky hrnec a dnes som nemusela varit 😀 😀 😀

dalal
18. máj 2014

@erjona mnam mnam.. ja som zasa na dietke lebo som sa po skuske rozpapkala... oslava sem... oslava tam tak len grecky salatik na veceru.. a robila si knedle?

dalal
18. máj 2014

alebo to sa robi s haluskami? uz ani nepamatam ☹

erjona
18. máj 2014

@dalal Nie ,,, u nas nebol az taky pravy madarsky,,, museli sa uspokojit aj s ryzou 😀

erjona
18. máj 2014

@dalal Mna caka este 5 skusok,,, az potom chudnem, ked sa ucim, sa mi neda 😀

eva8
18. máj 2014

@dalal tu nejde len o zlepšenie ekonomickej situácie a vzdelnostnej úrovne. Znova sa lúčim. Dobrú noc!

dalal
18. máj 2014

@erjona sak aj to je dobre... ja idem na sr o 2 tyzdne... tak sa tesim.. halusky, palacinky, parizsky salat.. vianocka... sranda aj ked byvas v zahranici dlho stale ti najviac chuti domaca strava

dalal
18. máj 2014

@erjona fuha 5??? na leto? to teda nezavidim... na to sa naozaj treba poriadne napapat 😀 😀 😀

erjona
18. máj 2014

@eva8 A o co tu ide????

erjona
18. máj 2014

@dalal Presne,,, ja prve vzdy nabehnem do jednoty a kupim si tresku,,, mnaaammm 😀

erjona
18. máj 2014

@dalal Ale uz len na tri sa treba ucit, a 2 prace napisat - jedna z toho o praxi,,, takze to je v pohode,,, 6 ich mam uz za sebou 😀

dalal
18. máj 2014

@erjona well done.. sikulka... porob skoro aby si mala dobre leto... ☀🌞🌞🌞

dalal
18. máj 2014

@erjona aj ja si myslim ze najma o to ide... ak sa zena dacomu priuci, stane sa ekonomicky nezavisla potom sa prestane triast pred muzom.... ale to potrva roky... vidis zapad vyzbrojil a financoval taliban a vidis vysledok...a tak to bude v iraqu... v chudobe sa dobre dari vsakovakym radikalom...

maca_p
18. máj 2014

@dalal opät si sa sekla. bola som 3 roky v UK v case, ked SVK este nebolo v EU. no co ti poviem? turecka, libanonska kuchyna vyborna, ale cinska a indicka a thajska ze najlepsia. mimo toho som bola aj v moslimskych rodinach. jedna z nich ma dokonca zamykala v byte.
ked som sa osamostatnila, tak som byvala na seven sisters road, co typicky moslimsko-turecka cast, dokonca nam turci prenajimali byt. bolo tam tolko mysi, ze som nevedela co s tym 10 sme zabili, dalsich 15 sa tam objavilo. vies si to predstavit? ist si lahnut a vsade mysi trus. no proste otras. taktiez som robila servirku na tureckych svadbach. chovanie ako u nasich ciganov. gypsy weading 😀
ale bola som aj v rodine nigerijskych krestanov, teda zena bola preonacena z islamu na krestanstvo. tu spinu a bordel, nebudem ani popisovat...
aj u azerbajdzanca som bola, tam som si hned v prvy den musela na kompletku vydrhnut kupelnu, inak by som sa neosprsila.
jaj a ta luxusna rodina, co ma zamykali, tak ti boli prachaci. mali nejake tovarne v keni. ale robit sluzku niekomu, hmmmm tak to som sa tam dlho neohriala. 😉
no a predstav si, napriek mojej negativnej osobnej skusenosti zboznujem zahranicnu kuchynu. dokonca aj jahnacnu 😉

maca_p
18. máj 2014

@dalal oni (ortodoxni-vyrastajuci v ich podmienkach) sa v zivote nikdy v nicom ani len nepriblizia europanom.

maca_p
18. máj 2014

@erjona nepredbehnes moslimov s linkami 😉
myslim tym v percentualnom pomere slovak:moslim 😝

erjona
18. máj 2014

@dalal No v sobotu mam jednu z manazmentu, 22.05. tusim utorok mam z komunikacie s verejnostou skusku a potom este jedna ostane,,, to nemame este termin a tie prace - tam este nemame pokyny, ale hlavne, ze uz nemusim sediet nad knizkami 😀 😀 😀

erjona
18. máj 2014

@maca_p Myslis??? Kazda 3 zena je tyrana... no neviem, ci ich nepredbehnes,,, no a sposob brutality,,, tak nezaostavaju za tymi moslimami nijako,,,, 😝 😝 😝 😝 😝