Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@dalal no vsak to je jasne, tuzba po znasilneni a smrti.
takto asi vidia hrozbu v eu. aj o mojom muzovi by si mysleli podobne akurat on sa oblieka moderne a v taske ma vybavu na trening
@dalal v tom videu je napisane ak mas predsudky nikdy nieje neskoro ich odhodit. ja som napislaa nie vsetko je tak ako vyzera. ale v podstate chapes. ja viem, ze nemaju tuna dobre meno. aj samotny turci su na nich nahnevani (pisem zamerne turci lebo su mi nablizsi, poznam aj par arabov ktori ziju v cudzine ale su uplne v poho). sami by ich najradsej bili :P tych, ktori robia zlo. poznam aj takych, ktori napr. v eu vyrastali dajme tomu od cca 6_12 rokov ale ako dospely odisli lebo boli brani ako odpad, napriek tomu, ze mnohy aj podnikali aj studovali a snazili sa najst uplatnenie ake koli tomu, ze boli odkial boli nemali sancu.
@nivi vies pre cudzinca je vzdy tazsie sa zaradit... nikdy nikdy nie je brany ako domaci.. vzdy je tam rozdiel ( aspon v europe, myslim ze v usa je to menej zjavne alebo vobec kedze spolocnost je taka roznoroda)... tu v konzervativnej europe predsudky boli a vzdy budu... cudzinec a najma z chudobnej krajiny to ma najtazsie sa presadit... a nech mi nikto nehovori ze sa v v cudzej j krajine uplne integroval, ze ho domaci beru ako domaceho... to nie je nikdy pravda... je tazke zit v zahranici a presadit sa... to chce vela driny... a moslimovia to maju este tazsie vzhladom na nedavne udalosti ... a vy zijete v turecku ci niekde blizsie?
@vevesh no pretoze aj USA ma ropy dost a konflikty nevyvolava len USA su aj regionalne konflikty ktore si vyvolavaju ludia bez interestu o USA.Cena ropy je dnes zavratne vysoka a kazdym konfliktom sa zvysuje,zmier sa s tym.Konflikt na Ukrajine tiez mal vplyv na narast ceny ropy a USA s tym ma co? Nic.Skor Rusko. 😉
@erjona ja hovorim o inych predsudkoch,tu ludia si myslia ze zapad je skazeny,ludia nemaju kontrolu nad sebou,robia si co chcu,to nieje o kolonizacii ale o nepochopeni a odsudzovai nasho sposobu zivota.Pritom moslim moze mat 4 zeny naraz rozvviest sa staci 3 krat zopakovat rozvadzam sa,toto podla mna je nemoralne a vedie k rozpadu rodin a spolocnosti a nie to ze si ludia na zapade vyberaju sami partnerov podla vole a nie podla toho koho im rodina urci.Tito ludia tu nedokazu pochopit co je to sloboda v rozhodovani nepatrit niekde a nutne sa musiet preto podriadit.Oni su zvyknuti na diktaturu a demokraciu odsudzuju.
@erjona podla koranu muz moze mat 4 zeny a je vela krajin kde je to povolene,len v Turecku nieje,vo vacsine je a nieje to vynimka ked muz ma viac zien v Saudi,Emiratoch,Bahrajne ma vacsina muzov 2-3 zakonne zeny,v Kuwaite je opacny extrem vela muzov je slobodnych aj do styridsiatky a zeny tiez..Aj egyptanov som tu videla a na prste ma dve strieborne obrucky jednu na druhej.Takze nieje to vobec zriedkavost a potom tie zeny sa navzajom nenavidia postvavaju aj svoje deti proti detom sokyn,rozvodovost velka,potom tie rozvedene zeny sa zivia prostituciou (ak su z chudobnych rodin)deti vyrastaju narkomani,dievcata robia to co matka.Proste moralny chaos ale oni nam vytykaju ze sme nemoralni ze sa berieme po dlhej znamosti.V moslimskych krajinach je obrovska rozvodovost niekde az 90 %,v Kuwaite sa kazde druhe manzelstvo rozvedie behom 3 rokov,najviac je rozvodov cerstvych manzelstiev ktore trvaju od 1 dna do roka.Ano rozvadzaju sa uz aj na druhy den po svadbe.To je to ich aranzovane manzelstvo,donutia ich rodicia a na druhy den sa rozvedu.
@kuwait Medzi najväcsiu rozvodovost az 66%patri do 5 priecky Ceska republika, Saudka arabia, ako spominas ma rozvodovost okolo 21%, Egypt ma okolo 17% rozvodovost, u vas ale v Kuwaite, kedze zeny si robia ako si pisala co chcu je okolo 42% rozvodovost, ale aj tak sa to este nehrabe na Europu,,,,... Ja osobne poznam velmi malo pripadov, kde sa moslimovia rozvadzaju,,,, ????
Vid:
Jak vyplývá z následující tabulky převzaté z Wikipedie, Česká republika je zemí s jednou z největších rozvodovostí na světě (66 %), která je i vysoce nad průměrem Evropské unie (44 %). Ve spojení s tím, jak málo dětem u nás po rozvodu zůstává péče obou rodičů (5 %), to představuje obrovský podíl dětské populace postižené ztrátou jednoho rodiče. Tuto zátěž pak budou přenášet i do dalších generací.
Z tabulky lze vyčíst i další zajímavé údaje. Enormní rozvodovost je převážně evropským trendem (v první desítce nejrozvodovějších zemí je pouze jediná mimoevropská země - Kuba). Naproti tomu asijské země jsou vesměs hluboko pod českou mírou rozvodovosti. A to včetně těch, které mají srovnatelnou nebo i vyšší životní úroveň - Kuvajt (42 %), Japonsko (36 %), Jižní Korea (35 %), Katar (33 %), Izrael (28 %), Singapur (28 %). Dynamicky rostoucí Čína má rozvodovost jen 22 %.
@erjona no tak to nieje celkom dobra statistika,ono je to aj preto ze napriklad Saudska rozvodovost nikde nehlasi,tam je to velmi caste a tu v Kuwaite 42 % to je utopia kuwaitsky zdroj uvadza okolo 60 % pred 3 rokmi a teraz je to este viac ,spomedzi novych manzelstiev az 90 % sa rozvedie behom roka.
http://www.arabtimesonline.com/NewsDetails/tabi...
Rozvodovost je vysoka a k tomu v Saudi a Katare skoro vsetci muzi maju viac ako 2 manzelky!!!Co je teda absolutne podla mna nepristupne..V Europe aspon tie rodiny ako tak funguju,tu sa o deti rodicia vobec nestaraju,deti su vychovane sluzkami a v pripade rozvodu tie deti rastu ako siroty,otec je prec a matka zhana chlapov,sluzka sa stara.
Saudska Arabia ma druhu najvacsiu rozvodovost na svete
https://answers.yahoo.com/question/index;_ylt=A...
@erjona To si teda zabila s tou vetou, že ,, keďže u vás v Kuvaite si ženy robia, čo chcú". To akože toto je dôvod vysokej rozvodovosti? Dôvodom sú iné veci, veď ti to tam kuwait krásne rozpísala, myslím, že každý pochopil. Aspoň od nej to ber ako realitu a nie ako protiislamskú lobby.
@kuwait Ja som ti nasla statistiky, co uvadza Europa....
No a len tak sa roviest, nie je ani pre moslima taka malina, aj zena ma pravo na rozvod:
Scheidung im Islam
Eine Scheidung im Islam ist nur mit rechtlichen Gründen durchführbar. Einige Gründe dafür sind:
- Impotenz - Impotencia
- Geisteskrankheit - dusevne chory
- Abfall im Glauben - odpadnutie od viery
- Ehebruch - manzelska nevera
für die Frauen - pre zeny
- Wenn der Mann nicht für den Unterhalt aufkommt - ked ju nevie chlap uzivit
- Schlechte Behandlung - ked s nou zle zaobchadza
- Körperliche Gewalt - ked ju fyzicky zneuziva
- Längere Abwesenheit des Mannes - ked nie je dlhsi cas pri zene
- Gefangenschaft des Mannes - ked je zavrety
@kuwait Inak hladam clanky, ale je vsade uvadzana rozvodovost od 30 do 35%,,, nikde nepisu o takych enormnych cislach,,, ??? Teda na nemeckych strankach nie,,, a este som nasla aj perlicku, ako si zeny robia v saudskej arabii, rozvodove party 😀 😀 😀 😀

@erjona 😀