icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

mariuskaa
19. okt 2013

@demo co tým chces povedat?
Kto je teraz obhajca týchto praktik? @veves ?
Asi nikdo z bab vo tu pise
Už dávno sme sa zhodli ze ak by to bol (krásny)muslimsky zvyk, robili by to všade. A už je to od mizive percento zaostalých. Tak o com? Takisto ako nejakí kresťania zavrú svoju dcéru alebo inú obeť do pivnice a znasilnuju ju zo 20 rokov bez denného svetla. Len toto neni všeobecná mienka o nich ale len tabu ktoré vyde na povrch náhodou. Neporovnávam jedno je zvyk druhe náhoda. Ale percentuálne možno podobne.
O muslimoch a o tejto ich minulosti je toto verejne známe.

kuwait
19. okt 2013

@mariuskaa vrazdy pre cest niesu mizive percento,nie v oblasti Perzskeho zalivu,Pakistanu,Afganistanu,v tychto castiach sveta su az prilis caste a zalezi to na tom ako velmi nabozensky zalozeni ti ludia su,cim viac tym horlivejsi vo vrazdach pre cest

kykka
19. okt 2013

@kuwait Tam je strasne vela nabozenskych fanatikov a ako sa oni stavaju k tebe za tie roky co si tam? Nevyhrazaju sa tvojmu muzovi, alebo tebe, lebo nemas zmenene obcianstvo a mozes sa volne pohybovat? Lebo v tychto krajinach sa vela ludi riadi podla hesla - ked nekracas s davom, ides proti nemu... Ako ta oni beru na uradoch, alebo supermarketoch, alebo len tak vseobecne v zivote? A Liberalom, ktori sa az tak podla vieri neriadia nerobia problemy? Inac, ja som uprimne rada, ze ty nemusis podstupovat to, co ostatne Slovenky, ktore sa vzdali svojho obcianstva, to aj za nich rozhoduju ich 13 rocni synovia? To musi byt strasne pre Europanku, lebo ine je ked tie zeny v tom vyrastaju a je to pre nich normalne a ine, ked sa do toho dostanu slobodne rozmyslajuce zeny...

demo
Autor odpoveď zmazal
kuwait
19. okt 2013

@kykka ja sa snazim velmi s tymito ludmi nemiesat,su dost neprijemni staci ked ideme niekam do malls alebo supermarket,hlupe poznamky si neodpustia dokonca malym deckam vysvetluju ze aha harami kafiri a bla bla bla,od malicka to do deti tlacia a vela krat som videla takto deti poucat aj nie az tak zahalene arabky ,hijab mali make up ako Draculova nevesta a takto idu deti ucit nenavisti.Je tu vela zapadniarov ale vonku ich velmi nevidis do supermarketu chodia neskoro v noci aby sa vyhli miestnym.Liberali su tu vladnuca rodina a businessmani okolo nich a veru boli snahy islamistov zvrhnut ich.To by bola hroza keby ti sa k moci dostali.Niektore slovenky su vo velmi striktnych islamskych rodinach,ziju s muzovou rodinou,sukromie ziadne a tie ich deti su vychovavane jeho rodinou vlastne,synov vychovavju tak ze su zodpovedni za matku 😀 od malicka syn mamku diriguje ako otca vidi ,co si pomoze?Ja mam to stastie ze som s nimi nikdy nezila vzdy sme boli doma len my traja a muz malokedy doma takze som si syna vychovala po svojom.Moj muz ani neni rodinny typ ,on je taky kam vietor tam plast,niekedy je to mozno aj dobre ze som mala viac volnosti zit si po svojom ale zas clovek tuzi aj po tom pocite rodinnej sudrznosti a to pri nom clovek nema

alice107
19. okt 2013

@vevesh po prve, ako si napisala ,kurdi su neuznani.su to prislusnostou turci ,ci iracania a pod. a rasovo su to arabi. takze naco o tom debatovat? je to predsa jasne.
co sa tyka tych vrazd zo ci,to kde si nabrala,ze ja to mam len zo sprav? z realneho zivota to mam. uz som o tom pisla viac krat. ti kurdi naprilad to robia v De dost casto.a matky su aj casto potom spoluobzalovane ako spolupachatelky.
kde v europskej spolcnosti najdes taketo spravanie sa?uz si videla na sk,aby otec zabil svoju dceru za to,ze telefonovala so svojim spoluziakom ,ci sa nechela vydat za bratranca? ci chela studovat VS?
poznas priad,ked sa slovenka ci nemka ci ina europanka -matka pozera na vrazdenie svojej dcrey kryje ho v mene cti?
apozna s europsky stat,ktory ma vo svojom zakonodarstve zakon ,ze je povolene zabijat manzelku ,matku,dceru a sestru? a poznas europsky stat,kde spolocnost toto toleruje?
je jasne, ze to ,co opisuje kuwait sa deje aj v de .ale robia .alei arabi,/ci ze aj kurdi a ti sa na tom podielaju v de velmi/
ak v europe dojde k vrazde,tak spolcnost to odsudzuje.a krestanska cirkev tiez. a zakon tiez.
ak manzelka zabije manzela,tak na sk by sa to neututlalo.ani v de.ak narazas na to,co mozno sprvila svoka kuwait.
na sk tyrana zena ma pravne moznosti zamedzit hned v zaciatku tyranie na sebe.ale v moslimskom state tu moznost nemaju.
ty vobe3c nevnimas rozdiel medzi nasimi dvoma kulturami,mantelitami a zmyslanim a sposbom zivota?
to hadam ani nie je mozne

takze sa nesnaz obhajovat neobhajitelne.
a mimochodom,kde ti zijes so svojim parterom ci manzelom kurdom?

a posledny odstavec tvojho prispevku svedci o tom,ze retorikku tych pristahovalcov si si osvojila aj ty. cista demagogia.

@kuwait ta kniha,keby si ju vydala,tak by mala iste uspech. to,co niektore dievcata a zeny neprjmu vo faktickej rovine od uradnikov ,mozno by prjali z tej knihy.
a zacali rozmyslat,prv ako si vezmu muza inej kultury a nabozenstva.
nemusela by si ani pozmenit krajinu.aj ked prvych kuwaitanov nie je vela,stacilo by pozmenit len prostredie,ci povolania postav a ich identitu.
muzova rodina z kuwaitu predsa nevie aj tak slovensky.

kuwait
19. okt 2013

@alice107 Nuz muzova rodina nevie slovensky ale slovenky vydate za kuwaitanov vedia a tie by povedali muzom a ti dalsim a bol by problem.Ja tym muza strasim ze raz ked ma poriadne nastve knihu napisem,to vzdy skrotne a raz mi povedal dokonca ze ta kniha vyvola tretiu svetovu ak napisem vsetko co mienim 😀 ,uvazujem naozaj ze nieco take napisem ale mozno nevydam na Slovensku a niektore fakty budem musiet pozmenit.,ale to az potom ked odtialto natrvalo odideme

demo
Autor odpoveď zmazal
mariuskaa
19. okt 2013

@demo
Ale ludia, ktori to robia su zaostale narody (Kuwait, Pakistan...), oni to nerobia kvoli tomu, ze su moslimovia, ale pre ich zaostalost (niekedy nedostatok vzdelania, alebo zaostale zvyky v rodine). Dovod nie je Islam. ;o))
Vsak aj krestanstvo je zalozene ze by nemal byt sex pred svadbou ale vstupovat "cisti" do manzelstva, a kvoli tomu, predsa nebudeme zabijat svoje dcery. Neverim ze ani jedna kocka co tu pise by to bolo pre nu normalna vec.

kuwait
19. okt 2013

@mariuskaa ale to teda nieje Pravda ak pravnik podreze dceru za to ze sa nechce vydat za nejakeho paprdu tak to nieje preto ze by bol zaostaly ale uvedomely moslim.Rodicia maju pravo nalozit so zivotom svojich deti ako uznaju za vhodne podla koranu.Podla koranu za niektore veci je trest smrti,volakedy isli za walim a ten zenu odsudil a rodina ju na jeho povel ukamenovala teraz za walim nemozu lebo uradny zakon vrazdu pre cest nedovoluje tak ju popravia bez rozsudku waliho.V Irane,Saudskej je to ine tam je zakon sharie a ludia su verejne popravovani a kamenovani aj za cudzolozstvo ,no len ak tu zenu verejne prichytia ak vie o nej len rodina nepojdu si robit hanbu chodenim na sud ze aha nasa sestra je kurva ukamenujte ju,zabiju si ju po tichosti sami ale vrazdy pre cest maju korene v korane!
Btw.Kuwait nieje zaostala krajina patri k najbohatsim na svete per capita ale ludia sa v niektorych veciach prilis drzia koranu,hlavne v tom co im vyhovuje,najviac vrazd pre cest spachali imamovia ,islamski ucenci a ich pribuzni 😅

demo
Autor odpoveď zmazal
natas4
19. okt 2013

@mariuskaa tvoj prispevok o 17.09 vypoveda o tom, aka si naivna, co sa tejto temy tyka...vrazdy zo cti nepachaju len zaostali, nevzdelani ludia..a porovnavat pocet vrazd zo cti s nejakymi Fritzlami a podobnymi individuami, to mi pride vazne smiesne

Btw.ja nedokazem pochopit matku, ktora sa pozera, popripade drzi svoju dceru, ked ju rodina vrazdi 😔 toto je pre mna absolutne nepochopitelne

natas4
19. okt 2013

@kuwait urcite tu knihu napis, som si ista , ze bude bestseller 😉

alice107
19. okt 2013

@mariuskaa nemas pravdu. potom zaostaly narod musia byt turci velmi. .lebo to,ci ti dokazu v mene cti tu v de robit,je nehoraznost. a vrazdy cti tu pachaju aj vzdelani moslimovia.a velmi casto ti si na to velmi potrpia,lebo myslia,ze ich cest je vyssia este tym vzdelanim . vako som uz pisala,,akoze to urobi malolety syn ci synovec. aby nebol stihatelny pachatel.

nie je to o vzdelani,ale sposobe myslenia a sposobe nazerania na zivot..a v tom jednom mas prvavdu,ze moslimovia su zaostali v sposobe myslenia. inak by taketo zverstva nepachali.a v neposlednom rade je to aj o mentalite,ktora je horkorvna a nevie sa ovladat.

nivi
19. okt 2013

ja len ze kurdi nie su arabi a nie vsetci kurdi su za vrazdy zo cti. je to od dediny k dedine

alice107
19. okt 2013

@nivi o kurdoch bola uz debata vyssie.a vrazdy cti nemaju s dedinami nic spolocne.co to pises za nezmysel? ide o sposob zivota a vychovy ,nie o teritorialne umiestnenie.

nivi
19. okt 2013

@alice107 no mozes si mysliet co chces nakolko ani jedneho nepoznas a ano je to o vychove a zvykoch a tie nie su vsade rovnake ani u kurdov ani u turkov a ani arabov.

alice107
19. okt 2013

@nivi a to zasa odkial vies ,ze ziadneho nepoznam? to neznamena, ze ked nebyvam v gete s nimi a nemam ho za muza , ze ich sposob zivota a zmyslanie nepoznam. zase dalsi nezmysel si napisala.

nivi
19. okt 2013

@alice107 esteze ty same mudrosti. no poznam ich zopar aj ja aj.

nivi
19. okt 2013

neviem ako si dovolis tvrdit ze 100% su vsetci rovnaky a rovnako vychovany a pod. to sa neda povedat ani o vsetkych slovakoch a inych narodoch.

alice107
19. okt 2013

@nivi .ak ich poznas a mas zdrave uvazovanie,tak nemozes pisat take hluposti,co si napisala vo svojich predchadzajucich prispevkoch.lebo to nie je pravda,co si pisala.

nivi
19. okt 2013

@alice107 jasne nieje zi si v tej nenavisti nadalej.

alice107
19. okt 2013

@nivi to nie je nenavist,ale realne poznanie 😎

erjona
19. okt 2013

@nivi 1000 likes 🙂

nivi
19. okt 2013

@alice107 koho ti zabili? ked mne zabije slovak niekoho, co sa takmer stalo a moj kamarat bol par mesiacov na aro a aj po rokjoch uz nikdy nebude ok, mozem povedat ze vsetci su svine? ano tak ok vsetci su svine, slovak jak slovak

ellise
19. okt 2013

@digysa bohužel evropské děti o svobodu bojovat nebudou... proč taky? vždyť ze všech stran poslouchají jak je multi-kulti úžasná věc, islám je mírumilovné náboženství, a jestli se něco děje, tak je to jen o pár lidech, vraždy ze cti nemají kořeny v islámu, ..... děti si přirozeně vybírají jen to dobré, takže vo co go?
V 18. letech si nedokážeš vybrat čím by si se chtěla živit, natož aby si dokázala pochopit ekonomické, politické a demografické souvislosti postupné islamizace Evropy.

demo
Autor odpoveď zmazal
ellise
19. okt 2013

@demo jak jinak 🙂 ale musíš se n to odborně připravit 🙂 ........dcera se sznámila v knihovně se studentkou teologie, a tá ji doporučila knihu od Ibn Warraqa : Proč nejsem muslim. Už ji máme doma a momentálně se dohadujeme kdo ji bude číst. ještě ji ji týden nechám a pak si zkonfiskuji 🙂

demo
Autor odpoveď zmazal
alice107
19. okt 2013

@nivi ja pisem o tom,ze ak niekto je prislusnikom ideologie ako je islam/co zahrna aj vzrazdy cti/ tak aj nepriamo suhlasi s tymi vrazdami.a nemusi sa na nich ani podielat.
pochopila si to?