Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@slniecko77 no, ja som ofsted pre sukromky v nasom okoli nenasla 😒 ....mozno som nehladala spravne, ale aj ked zadam do google, tak mi ofsted nenajde, ani na stranke skol nie je odkaz na ofsted, ako byva pri statnych skolach, tak neviem
@erjona mam modre oci ale taku farbu maju aj niektori egyptania taku tmavsiu modru,mne v Kuwaite typovali ze som egyptanka 😀 a bielu kozu?Nuz arabky si bielia kozu tak niektore maju bielu tvar aj ruky.Teraz z blond v Kuwaite mi typuju ze som britka alebo americanka lebo rusiek tu moc nieje a v Europe ze som Ruska ale ked zacnem hovorit anglicky tak aj ten rus strati iluzie ze by som bola od nich,maju taky typicky prizvuk ze to hned spoznas.Aj slovaci maju prizvuk ale menej a iny ako rusi a ja taky nemam tak ked ma pocuju myslia ze som americanka 😀
@aliza ja som hladala priamo cez Ofsted stranku, ale sukromka kam som chcela maleho dat ma odporucenie na Ofsted priamo na stranke 😉 kedze su outstanding. Aj ked som vyberala skolku tak som sla rovnakym stylom, cez Ofsted stranku, zadala som vyhladavanie podla vzdialenosti az kam som ochotna dieta vozit, vyberala podla hodnoteni do uzsieho vyberu a potom sme ich sli s mm navstivit a definitivne sme sa rozhodli pre konkretnu.
Myslim, ze pre vsetky skoly plati rovnaka inspekcia, aby bolo hodnotenie co najviac objektivne.
@erjona ja sa nerozculujem 😉 komu naskakuje "dekel" si ty 😉 vyslovene si bola zuriva vcera..
Viem, ze sa ti nepaci a ani omylom neuznas, ze moslim sa zachoval neslusne, arogantne, ba priam primitivne..vies britska kultura je ina a aj inak zmyslaju, pomyslia si svoje s usmevom na tvari 😉 to co ty tu "radis" je typicky slovenske..a stale nejak nedokazez pochopit, ze keby dal mm na tvoju "radu" tak by mohol byt obvineny z netolerancie k moslimom, oni to tak krasne vedia zneuzivat...ale to zrejme nepochopis, kedze v Rakusku im neumoznuju taketo excesy. To som ti uz predtym vysvetlovala..no len tazko s niekym viest konstruktivnu debatu kto odmieta negativnu pravdu o moslimoch, zo zasady necita negativne spravy o tomto nabozenstve...keby si bola trosku objektivna, precitas si, zhodnotis, popripade uznas, ze v urcitych pripadoch ich spravanie prekrocilo medze slusnosti a tolerancie k inym nabozenstvam, etnikam..ale to by som asi chcela prilis.
koukám že jsem zaspala včerejší debatu .. tady názor muslima:
Za Třetí Tihle tzv. islámští duchovní a představitelé ÚMO neznají ani vlastní víru. Z hlediska islámu, pokud hodláte bojovat proti zemi, která Vám poskytla azyl a máte s ní uzavřenou úmluvu, ona přesto Vám ukřivdila, musíte ji opustit, vrátit veškeré výsady plynoucí z úmluvy, což ve Vašem případě znamená občanství, práva, sociální pomoc, bezpečí, nespočet občanských práv, atd
Pak se teprve můžete obrátit ve Vašich rodných islámských zemích na islámský soud a tam žalovat českou policii, že porušila islámskou svatost, ale než tohle uděláte, a než vůbec budete uvažovat nad žalobou proti českému státu, chovejte se stejně odvážně a vzneste ústavní žalobu proti těm arabským státům, ze kterých jste utekli, z důvodu porušování lidských práv a porušování posvátnosti lidského života. Vzneste ústavní žalobu proti těm státům, kde jsou lidé vězněni za politické názory bez řádného soudu bůh ví kde, snad v jedné z našich Guantanamo, které u nás už dávno vznikly. Vzneste ústavní žalobu proti těm státům, kde diktátoři vyhrávají volby s více než 90 % a neváhají zabít tisíce lidí během pár dní. Dokonce zabíjejí lidi i v mešitách! Nemluvě o zemích, které zakazují výstavbu kostelů a synagog na jejich území z důvodu posvátnosti půdy a kamenů, ale místo toho povolí výstavbu cizích vojenských základen, ze kterých jsou zabiti tisíce nevinných muslimů a doslova vybombardovány destítky mešit.
................"Já osobně neobviňuji Západ za hanobení proroka Muhammada (mír s ním) a Jeho víru, studoval jsem jej dlouho a vím, kdo je, ale oni ho hanobí kvůli Vám, protože Vy zneuctíváte dohody s nimi a šlapete na jejich kulturu a urážíte jejich zákony a hodnoty. Modlíte v jejich ulicích, jako kdyby to byla Vaše země, tím je obtežujete, seberete jim veřejné bazény, aby nikdo neviděl Vaše ženy plavat, někteří prodávají drogy, jsou kapsáři a různé skupiny emigrantů jsou specializovány na nějakou neřest. Vězení jsou plné emigrantů. Nikdo mně tyhle věci nevyprávěl, cestoval jsem po Evropě, do Amsterdamu, Švédska, Dánska, Francie, Španělska, Itálie. To, co dělají muslimové a Arabové ve jménu Alláha a Jeho posledního Proroka se už nedá obhajovat. Vy jste je začali urážet, ne oni a nutili jste je klesnout na Vaši úroveň. Nedivte se, že se k Vám začínají chovat jako ve Vašich dikátorských zemích a nadávají Vám i vulgárně, když nevěděli, jak na Vás, začali nadávat Vaši víru, protože pochopili, kde leží Vaše slabost"
......."Řešíte jen délku šátků a vousů a vnucujete Váš způsob života ostatním, opravdu si myslíte, že Stvořitel poslal své proroky, protože na zemi chyběli módní návrháři nebo holiči? Pořád opakujete koránský verš „Nebudiž žádného donucování ve víře“ [8] A pořád jim vnucujete Váš způsob života.. Šárí´á pro Česko? Vážně?!
Víte, že se v islámské legislativě neupřednostňují dlouhodobé pobyty v neislámské zemi? Korán více než jednou nabádá muslimy, aby emigrovali z neislámské země do islámské, pokud nebudou schopni praktikovat svou víru. „Těch, kdož sami sobě ukřivdili a kteří povoláni budou anděly, se zeptají: "V jakém stavu jste byli?" I odvětí: "Byli jsme poníženými na zemi." I řeknou jim andělé: "Což nebyla země Boží dosti rozlehlá, že jste se nemohli vystěhovat?" [9]Alláh zjevil následující verš, pro ty muslimy, kteří neemigrovali s Muhammadem (mír s ním) do Medíny, když mohli a pak sami se našli v situaci, ve které nemohli praktikovat vlastní víru.
V islámských zemích je dost prostoru, abyste, milé muslimky, nosily šátek všude, abyste chodily v šátku do bazénu i k moři a milí rodiče, Vaše děti se nebudou cítit odcizené a nenáviděné a budete více než spokojeni, a dokonce máme lepší počasí.
Islámské organizace mě osobně nereprezentují a já osobně viním jejich předsedy na prvním místě a poté jejich aktivní členy, kteří špatně reprezentují islám a na třetím místě ty slušné a bezproblémové muslimy, kteří se rozhodli držet bobříka mlčení.
A na závěr, ten, který bojuje zevnitř, i když dal své slovo, že nebude škodit cizímu státu, je v očích islámu zrádce. Přestaňte se chovat nevděčně, stáhněte tu nesmyslnou žalobu proti státu, který Vás přijal a chovejte se slušně. Zejména respektujte odlišnost tohoto národa, přestaňte jim vnucovat učení, kterému mnozí z Vás nerozumí a praxi, která nemá nic společného s Prorokem islámu nebo vraťte veškeré výsady, opusťte tuhle zem „nevěřících“ a domáhejte se Vašich práv ve Vašich zemích. Přišli jste jako uprchlíci a dezertéři, a pokud se nebudete chovat korektně, budete vnímáni jako nepřátelé. Věřte či ne, Evropanům už došla trpělivost a probudili jste v nich jejich nejhorší vlastnosti a upřímně nechápu, odkud berete tu jistotu, že práva, která Vám dali dobrovolně, Vám nemohou vzít i násilím a klidně Vás deportovat?
@slniecko77 Nebavi ma s tebou sa dotahovat, ja som si svoj nazor vyjadrila, nemam co k tomu dodat, ked chces mat posledne slovo, nech sa paci a este raz, nezaujima ma tvoj manzel, ani moslim, co sa mu prisiel modlit do kancla a z tvojho posledneho prispevku je citit, ze ste netolerantni, tvoj muz, nevyhodil ho z kacelarie, len preto., ze sa bal z obvinenia z diskriminacie?,,, tak ked uz mate taketo svetonazory protimoslimske, tak si za tym stojte a nie jedno myslim a druhe konam,., a toto je moj posledny prispevok na tuto temu,, viac to z tebou nerozoberam, nezaujima ma to, chapeme sa?
@erjona ja neviem, mam pocit, ze komunikujem s menej chapavym jedincom 😅 my nie sme netolerantni k moslimom, nam prekaza ked KTOKOLVEK zasahuje do nasich prav..je jedno akej je narodnosti, vierovyznania, etnika atd.
Ty vobec netusis ako to v UK bezi, vobec netusis aka je tu kultura spravania atd.
Teba nezaujima nic co sa ti nehodi "kramu" smutne..nema vyznam viest debatu s niekym kto neprijme nazor druheho a nie je ochotny si ho vypocut..mna tiez nebavi dookola ti vysvetlovat ako to bolo..kto chce pochopi kto nechce nie..ale mozno ti krivdim a velmi chces pochopit, len z urcitych fyziologickych pricin to nejde..
@slniecko77 Inak zacnem sa ti navazat do tvojich deti, uvidime, aka kludna zostanes,,, oki ,, sak na tvojho muza nikto nic zle nepovedal a ako naramne si mala za potreby ho obhajovat,,, a ty si myslis, ked sa tu niekto 300 stran do teba navaza a zavlecie do toho este aj deti, ze si to mam nechat pacit? No ani ma nenapadne,,, 😠
@slniecko77 Ty si teda velmi chapavy jedinec,,, chapes, len to co ti pasuje,,, ake tvoje prava porusil moslim, ze sa prisiel pomodlit,,, uz nebud smiesna prosim ta,,, 😉
@slniecko77 A co sa tyka posudzovania mojej inteligencie, nechaj si pre seba taketo poznamky, v diskusii su bezpredmetne,, ked nevies kam z konopy, sup, ide sa urazat,,, ries si svojich blizkych, ktorych poznas a posudzuj, co im chyba v hlave a co nie,, ,,a tu moju nechaj laskavo na pokoji,,, 😝 😝 😝 😝
@erjona zase citas medzi riadkami 😉 kde som posudzovala tvoju inteligenciu?
Ty si smiesna, tebe treba dookola vysvetlovat, ze ked ti niekto vlezie do tvojho osobneho priestoru a zaberie ti ho na svoje sukromne potreby bez tvojho dovolenia je viac ako drze, primitivne a arogantne..ale u vas sa to mozno deje denne ked ti to nepride v najmensom zvlastne 😉
Ja nepotrebujem obhajovat ani seba ani mm, nie je dovod...snazila som sa ti len vysvetlit..ale u teba vopred prehrana bitka..nevidis, nepocujes..len to co chces a hodi sa ti.
@slniecko77 Ano, a co si posudzovala, ake fyziologicke vlastnosti mi to teda nedovoluju potom,,, ?? Ja citam medzi riadkami,, asi som ta prekvapila, co, ze som odhalila tvoje narazky,,, ja som ti napisala, ked sa to tvojmu muzovi nepacilo, mal ho poslat prec,,, ja osobne by som to tiez spravila,, keby sa to mne nepacilo,,, ja nerozpravam jedno,,, stazujem sa a potom konam ale opacne, aby nahodou niekto nieco nepovedal na mna,j a nie som typ cloveka, co posudzuje a odsudzuje ludi podla jedneho skutku, nevies, co si ten moslim mohol mysliet, ako videl tvojho muza v akom svetle, mozno sa mu zdal byt sympaticky a priatelsky a preto prisiel prave k nemu,, ale to by mal byt kompliment a nie sa zduvat,,mal mu vysvetlit, ze mu to modlenie prekaza a hotovo,, asi tolko, ja si stojim za svojimi slovami a podla toho aj konam,,, 😉
@dalal Ja osobne si davam velky pozor, aby som aj vety napisala, tak, aby tam nevyznelo, ze posudzujem niekoho inteligenciu a podobne,, a to uz diskutujem vyse roka s nimi a ani jednej som sa neznizila, ze by som nejako nadavala, posudzovala, ci odsudzovala,, len ovladat sa dokaze malo ludi,, bohuzial 😖
@erjona vies len problem je, ze ja som sa nestazovala 😉 len som si "dovolila" napisat fakt ktory sa stal, ale samozrejme tebe sa to nehodi, lebo to nie v ruzovych farbach..
Fyziologicke priciny mozu byt rozne napr. dyslexia, zhorsenie zraku a pod. A to nema s inteligenciou jedinca nic spolocne...sama si prednedavnom priznala, ze si nieco po mne zle precitala, tym padom zle pochopila a "zautocila" na mna, potom si sa za to ospravedlnila - co ti sluzi ku cti..opat sa mohlo stat nieco podobne. Fakt ma nebavi ti stale vysvetlovat ako nieco myslim, lebo ty hladas v kazdom nepriatela, hryzies a skriabes..
Ja ti prajem, ze si stastna s moslimom, nie somsi ista, ale myslim, ze je z menej radikalnej krajiny, zrejme europskej. Prajem ti stastny zivot v Rakusku, krasne, mudre a zdrave deti...ja som len chcela poukazat kam to moze vsetko smerovat..fakt ma nebavi dookola nieco vysvetlovat, obhajovat sa, ze nie som xenofob a pod. Vies, kazda minca ma dve strany...tak sa snazme vidiet obe 🙂
@slniecko77 : slniecko77 @erjona ja neviem, mam pocit, ze komunikujem s menej chapavym jedincom ....ale mozno ti krivdim a velmi chces pochopit, len z urcitych fyziologickych pricin to nejde..nemam dojem ze si myslela dyslexiu a pod 😝 😝 😝
@erjona tak naposledy, muzu si psát co já chci a kdy chci, a co si myslíš o mých příspěvcích je mi putna a ze já jsem alergický na tvé příspěvky ... Dovol abych se zasmala 🙂 ale budeš už budeš mít klidně spaní , příště si dam raději po prstech než abych ti byt nepřímo něco poradila. A nemusíš si dělat starosti s reakci, žádnou nečekám.
@slniecko77 A ked clovek nehlta doslovne vsetky prispevky a prehliadne nieco, uz je dyzletikk ? Ja mam vyborny zrak, ani len okuliare nepotrebujem, takze si odpusti taketo mudre poznamky,, a vyjadrila som sa dostatocne myslim, citaj a nevypichuj si, co sa ti paci,, napisala som dokonca pozitivum na poohlad tvojho muza s moslimovej strany, ale sa mozrejme, tocis dookola, ako ta nebavi vysvetlovat,,, ty stale pokracujes, myslim, ze ja som bola prva, co som ti napisala, ze ma to nezaujima a TY si reagovala, ze si nemusis obhajovat samu seba, ja som tiez pisala o tebe,, ,, ja som len tvoje slova pouzila, tak neviem, ci by si s tvojou kratkodobou pamätou nemala nieco robit 😝
Víte co jsem si všimla? Cela diskuze se nese v stejném duchu a naznačila jsem to už včera . Já věřím a myslím ze ostatní holky " antiislamistky" taky, ze islamofilky ( předem se omlouvám za výraz ale chtěla jsem nějak identifikovat skupinu) mají spokojeně vztahy, že dalal je spokojena se svým muslimem ( nebo se pletu?) ze erjona ( omluva , ze uvádím tvůj nick) je šťastná se svým mužem i ze veesh je spokojena v Iráku . Nikdo vám vaše štěstí neupira, já vám to přeji a věřím ze mate dobra zkušenosti s muslimy, is Indy... Atd ale jak napíše něco Eva , Aliza , slniecko, cokoliv uvedou všechno okamžitě spochybnite , spochybnite noviny, všechny média , státní úřady, nedokážete uznat ze to někde a někdy muže byt jinak než to znáte vy
@ellise Prepac, ale je v poslednej dobe z tvojich prispevkov citit antisympatiu, aj ked si to nechces priznat, ja som ti nezakazovala nikde pisat, ja som ti uplne normalna a uprimne napisala, nic vyryvaveho .. a samozrejme, kedze je to odomna, zasa si to zobrala len z tej najhorsej stranky,, osobne som ti nic nespravila, aby si na mna takymto stylom reagovala,,,, a moj nazor o novinach som ti podala vysvetlenie,, je rovnaky ako pred tym nez sme sa spoznali, to nema nic spolocne s tebou ako osobou a stym, ze ty si sem hodila tie clanky,, ale budis,, je mi luto, ze to takto beres, ked nechces nabuduce radit, nemusis,, nerada by som bola, aby si to potom lutovala,,, 😖 😖 😖
@slniecko77 víš co znamená rčení hrát na zeď házet ? Tak teď si to dělala několik stránek. Nemá to smysl, já to pochopila na první přečtení.
@ellise ved to..nuz kto chce kam pomozme mu tam..len nech do toho netahaju celu Europu 😝
@ellise Postavila som sa na Evinu stranu a este som aj zvozena jak poistky bola, tak uz to robit nebudem, lebo ani tak dobre, ani tak,,, nikto nespochybnoval jej slova, co sa tyka tyrana muza a nikto sa nestaval na jeho stranu a aj som to v tom duchu nejeden krat napisala,,, co ho mam ist ukamenovat, ci co cakas odomna? Prepac, ale nemozeme mat vo vsetkom rovnaky nazor,,, ved ty mas svoje presvedcenie, nik s tebou nepohne a hneva ta, ze ja nerozmyslam ako ty,,, nie, lebo ja poznam moslimov osobne a su to taki isti ludia ako ty a ja a rozburene konflikty politikou nejdem hadzat predsa na vsetkych moslimov,,, 😒

@kuwait Inak to moze byt aj v tom, ze nechcu bohate rozhyckane kuwaitanky,,, 😉