icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

eva8
15. jún 2014

@alice107 deti v náboženstve miš-maš nemajú, žijú európsky život. A práve ten Ramadan a nútené vzťahy ma začali prenasledovať. Uvidím, čo bude, verím, že sa s tým vysporiadame (deti a ja) v prospech detí.

dalal
15. jún 2014

@eva8 ex idiot nie kvoli nabozenstvu... zle si pochopila... kvoli tomu ze na teba vztiahol ruku... co nemozno ospravedlnit nicim.. to bol ten dovod... nie ten zvysok ver mi... btw knizka odide pravdepodobne do stredy...

eva8
15. jún 2014

@erjona Kde som ťa „zjazdila ako vybité poistky?“ Čo sa týka „napádania“ detí – moje „zmiešané“ deti to komplikované mali i majú, v tom s alicou plne súhlasím. Možno to nemusela striktne zovšeobecniť. Znova pobúrim – mnohokrát píšete o ignorácii alice a „dušujete sa“, že ju čítať nebudete. Prečo sa potom vysmievate príspevkom, kt. ani nie sú adresované vám? A keď neprispieva, radi si do nej „pichnete“. K tým školám v UK (viem, že odmietaš čítať tie linky a neveríš všetkému) – i na našej škole jedno moslimské dievčatko nesmie sedieť s chlapcom, atď... a učitelia vychádzajú v ústrety...z lásky k človeku?, z povinnosti?... Doplatíme v budúcnosti i my na svoju tolerantnosť? Budeme si sami na vine, ako v UK? Ale ak niekto varuje, je rasista... ako som už spomínala, zem patrí všetkým. Nech si každý vyznáva k čomu má blízko, no nie na úkor iných...

Naozaj nevidím nič zlé v tom, keď si niekto obhajuje svoju rodinu, práveže je to prirodzené. A áno, vhupnem do témy vtedy keď mi to vyhovuje, no v zmysle – keď mám príležitosť a nič iné na "práci"... nie keď sa mi to s odpoveďou hodí, ako si to zhrnula. Nie som v kuse na MK, ani nečítam všetky príspevky, no vyjadrujem sa k tomu v čom mám ako tak jasno. Ja nenapíšem čo chceš počuť, alebo čo si myslia ostatní, napíšem, čo si myslím ja. Prepáč, ak som k tebe niekedy až príliš kritická, možno preto, že ma tvoje názory zaujímajú, nemyslím to v zlom, úprimne si myslím, že si normálna baba, mama, manželka....

eva8
15. jún 2014

@dalal ahoj 🙂 dobre som pochopila, ale on sa tak správal kvôli náboženstvu. Ja si ho v niečom stále vážIm. Nemám rada, keď sa nadáva, i keď je to myslené v dobrom

erjona
15. jún 2014

@eva8 Evicka, to bolo obrazne myslene, ja som sa postavila proti tvojmu muzovi a tebe sa to nepacilo,,, a uz ma nebavi dookola s tebou alice preberat,,, ako si napisala, ked prestane vo vseobecnosti pisat, tak prestanem sa aj ja k nej ozvyvat,, ked prestane juzanov spominat a len a len v zlom svetle, prestanem aj ja,,, co cakas odomna, ze si klepnem po prstoch, ked sa mi do deti a manzela navaza,, ved nech pise o jej slavnej pravnickej praxi, konkretne priklady, az vobec nejaku ma,, podla jej najnovsej EU normy co si tu vymyslela asi ziadnu mat nebude,,, tak ma odomna pokoj, dovtedy ho mat nebude,, chapes to? 😉

ushuaia
15. jún 2014

@kuwait mas pravdu nedoporucia sobas na zaklade genetiky...ale viac menej sa aj tak zosobasia...poznala som lekarov co mali aj 3- 4 deti a kazde chore...jasne z genetiky vyplyvalo ze dieta bude chore ci mrzak...ked som videla tie niektore rodokmnene a vetvenie rodiny...stalo to za to... 😒

dalal
15. jún 2014

@eva8 v tomto musim podporit Erjonu... u mna kazdy chlap ktory bije zenu z akychkolvek dovodov, tym viac z nabozenskych je idiot! 😠 😠 😠

erjona
15. jún 2014

@dalal Z nabozenskych asi nie,,, lebo to by aj ten moj musel mlatit mna,,, jednoducho je to nasilnicka povaha,,, 😠

eva8
15. jún 2014

@erjona
@dalal
ďakujem, že ste sa ma zastali, ja som to hneď v prvopočiatku pochopila, ale vy si jednoducho zanadávate na jednotlivca a obhajujete celok, preto som to neakceptovala. a aj kvôli tomu, čo som už popísala
erjona, s alice sI ma v kuse "bombardovala" ty.

znova sa lúčim, pekný večer

erjona
15. jún 2014

@eva8 Nejako som nepochopila, čo chceš povedať tvojou poslednou vetou, máš tam preklep a z toho dôvodu nechápem významu, môžeš to ešte raz zopakovať, prosím ťa? No a čo sa týka toho zvyšku, ja by som to vyjadrila inak, nezastávam si jedinca, ktorý sa správa neprimeraným spôsobom a neodsudzujem kvôli takýmto indivíduam celok 😉

eva8
15. jún 2014

@erjona aký preklep?
s tým celkom - štatistika Ti niečo hovorí?
Ďalej podľa mňa má násilnícku povahu I ten, kto prikázal trestanie ženy bItkou
Teraz celkom vážne - prosím, daj mi ty, alebo niektorá z vás, citáciu z Koránu, kde sa píše o beztrestnom odpustení viny. Myslím, že sa niekde nachádza.

erjona
15. jún 2014

@eva8 Bóóóže,,, poslednú vetu o Alici som nepochopila,,, tam máš preklep,,, aké štatistiky? Nevedela som, že sú niekde povolené robiť štatistiky so zmiešanými manželstvami, na základe náboženstva,,, nie, ja posudzujem jednotlivcov, neinvolvujem však väčšinu do mojich posudkov a ty posudzuješ na základe jednotlivcov všetkých... A nechápem aký citát chceš odomňa, ja nepoznám korán naspamät... ???? 😉

eva8
15. jún 2014

@erjona aj v piatok si mi pripomenula, že bočím od témy, keď sa ma pýtaš na alice. Ja nebočím. ten preklep? Neprovokujem, ja ho naozaj nevidím

erjona
15. jún 2014

@eva8 Tento som myslela - čo som už popísala erjona, s alice sI ma v kuse "bombardovala" ty.

eva8
15. jún 2014

citujem ťa z piatku:
"ale ani ty si sa na nasu Alicku nevyjadrila,,,"
"toto robis stale, ked nechces odpovedat,,, lebo ti je to neprijemne a potom reagujes na uplne inu vec, ked sa zasa vratis, co sa ti hodi,,"
Ja nebočím, odpovedám. Znova ťa citujem: " a uz ma nebavi dookola s tebou alice preberat,,,", načo ma ňou "bombarduješ"? Teda prečo v mnohých tvojich príspevkoch adresovaných mne sa pýtaš na alice? naozaj sme ako malé deti 🙂
prepáč, miesto "sl" má byť "si", nevšimla som si

dalal
15. jún 2014

@eva8 nerozumiem ani ja... znamena to ze ked sa previnis ( cim??) je normalne ocakavat trest v podobe fyzickeho nasilia?

erjona
15. jún 2014

@eva8 Ďakujem za vysvetlenie - len to -si- tiež postačovalo.... na Alice som sa pýtala v inej súvislosti, nie v tom, načo čítam jej príspevky,,, ale v súvislosti s deťmi, a keďže aj ty si toho názoru, že ak tvoje deti spravia niekedy niečo zlé, majú byť vyhostené do krajiny otca, len preto, že sú deti moslima, nech sa páči, ja toho názoru nie som 😉

erjona
15. jún 2014

@dalal Je jediný kontroverzný verš v celom koráne, ktorý vysvetľuje každý po svojom, ale ďaľších 100 ako si má moslim vážiť manželku a ako ju má chrániť, nemám pravdu Evička?

dalal
15. jún 2014

@erjona aha to ja neviem... koran som necitala ani bibliu... kedze sama v boha neverim... v tomto som teda zaostala 😀 😀

erjona
15. jún 2014

@dalal 😀 😀 😀 Ja som sem hádzala už dávno, ako sa má podľa koránu správať manžel k manželke a kompletné verše, len už ti nepoviem na ktorej strane to bolo 😀

eva8
15. jún 2014

@erjona
citát: "a keďže aj ty si toho názoru, že ak tvoje deti spravia niekedy niečo zlé, majú byť vyhostené do krajiny otca, len preto, že sú deti moslima, nech sa páči, ja toho názoru nie som emoticon"
odpoveď: nie, nie som

ak si odborník, pomôž mi z tým veršom o kt. mám záujem

erjona
15. jún 2014

@eva8 Aj som si myslela, lebo Alice je toho názoru,,, 😉

eva8
15. jún 2014

nie "z tým", ale "s tým" 😉

Dobrú noc! Od veci - kto vyhrá FIFA? 🙂 - syn tým žije

canerko
15. jún 2014

@dalal Dakujem,aj mne sa pacia tvoje nazory na vec 😉

dalal
15. jún 2014

zmena temy

http://sport.sme.sk/c/7236789/nemci-a-brazilcan...

to je luxus pre futbalistov... 30 mil eur na stadion pre jeden team... a : Neďaleko od hotela je štvrť plná chatrčí. Žije tam 69-tisíc chudobných ľudí. O násilie či krádeže tu nie je núdza. „Musíme byť v strehu,“ tvrdí šéf Anglického zväzu Tonny Conniford.
- 70 tis chudakov zije v chatrciach a futbalisti dostavaju miliony... ale nad tym sa nikdo nepozastavuje... pretoze islamizacia europy je dolezitejsi problem...
preto mne osobne je ukradnute kto vyhra FIFA... toto s futbalom uz nema nic spolocne.

ellise
16. jún 2014

@dalal vybudování stadiónů dalo práci několika tisícům lidí, organizace a věci stím souvisící dalším stovkám.

Ano jsem proti tomu aby fotbalisté měli takové obrovské příjmy, ale dokud bude Katar airlinespřeplácet fotbalisty jinak to nebude. I ve sportu funguje základní ekonomické pravidlo, vztah nabídky apoptávky.

@eva8 - to by mně taky zajímalo, v práci sázíme, a hned zkraje mně naštvalo španělsko. V životě člověk nemá žádnou jistotu, ani tu že špané vyhrají nad nizozemci 😀

alice107
16. jún 2014

co si krajiny robia so svojimi fin.zdrojmi je ich vec. ak to nie je za nase peniaze.

ale na s v eu pali prave problem s neprisposobivymi pristahovalcami z moslimskych krajin.

to , co si katar robi na svojom uzemi tiez nie je nas problem. ak ti katarci neprenesu svoje zakony s sposob zivota k nam do nasich krajin. ze maju stat so sariou by malo trapit niekoho viac, ako to, kolko zarabaju futbalisti. pretoze ta saria robi z ludi tam otrokov ideologie .a trpia pod nadvadou autokratizmu a nedodrziavania ludskych a osobnostnych prav. ak by nas malo nieco trapit, tak prave toto.
v kazdej rozvojovej krajine a este s multi-kulti obyvatelstvom je problem chudoba, aj kriminalita.
ale v ekonomike ozaj plati, ponuka verzus dopyt. 😎

alice107
16. jún 2014

evi, chapem, ze ta znepokojuju poziadavky islamskeho sposobu zivota na deti od ich otca. drzim palce a verim, ze to ustojis proti nemu.

erjona
16. jún 2014

@alice107 mna nepali nic, mala by si zajst k lekarovi, da sa to liecit 😉

eva8
16. jún 2014

@dalal je to smutná pravda, do všetkých svet. športových podujatí sa vrážajú nehorázne peniaze, napr. i OH...na druhej strane to dáva prácu mnohým ľuďom, ako ellise napísala, i ako alice - ponuka versus dopyt. ....a každý sa zaoberá niečim iným, modelky, herci, a sú obdivovaní, platení. Mňa tiež mrzí, že mená športovcov ľudia viac poznajú, ako mená napr. vedcov... Mnohé krajiny, kt. vlastnia napr. nerastné bohatstvo ho nerozdávajú, zarábajú na ňom... Ten kontrast s chatrčami ma dostal ☹ .
Som rada, že malý sa momentálne zameral na FIFA, nech si užíva, uvoľní sa, "prežívam" to s ním. I tým sa učí, vytvára si názor, má niečo, čo je "jeho", v škole konfrontujú svoje myšlienky. To viac prináleží ich veku, ako rozhovor o Ukrajine, kt. tiež prebiehal. Teší ma, že mu nie je ľahostajné ani čo sa deje v okolí.
@ellise @alice107 Je viac prekvapivých výsledkov 🙂 . Góly len tak lietajú... Portugalsko - Nemecko - Práve prišla malá, teda veľká v hokejovom drese Hossu: "Ronaldo mi prehrá" ... 😉