icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

andy04
25. jún 2014

@zuzitko74 O com sa bavis? Ja píšem o tom ze využijete jedenu blbu poznámku aby ste zaútočili ako supy a spravili z toho internacionalne halo.
@dalal ja ked som ironicka tak to tu považujú za urážku pre teba je iný meter?

dalal
25. jún 2014

@andy04 nikto nehovoril ze si ironicka a myslim ze ta nikto neurazal... rozdielne nazory mozeme mat ale zato nemusime klesnut pod urcitu uroven... a vies dobre ze neslo o ojedinelu poznamku....

erjona
25. jún 2014

@andy04 Tak zacni citat a pocitat tie jedine poznamocky dokopy,,, 😉

andy04
25. jún 2014

@dalal prispievam tu dlho tak každé dva tri mesiace ked mam cas predtým do témy život s egyptanom. Ktorá bola nakoniec vymazana Hľadať v prispevkoch ze moja ironia je vlastne urážka je skoro nemožné Ale buď si ista ze mi to bolo povedané

zuzitko74
25. jún 2014

@andy04 Ja som sa ťa iba slušne opýtala, či ti je to abastino vyjadrovanie sympatické. Nejedná sa , žiaľ, iba o jednu blbú poznámku. Väčšina z nás komentuje jej príspevky, nie jej osobu, nikto ju tu virtuálne netrhá na kusy.

margareta84
25. jún 2014

ja som mala priateľku, ktorá v 18tke odišla z domu a začala žiť s bohatým grékom v zlatej klietke na brehu mora.....zo začiatku super paráda, ale po čase ju to prestalo baviť a prišla nakoniec domov....bola tam stále sama, nemala žiadne kamarátky, nikde nesmela von, musela mu byť stále "po ruke"....prišla domov takým spôsobom že od neho utiekla a jeho to vôbec ani netrhalo...odišla? tak nech ide...veď o chvíľu budem mať ďalšiu kočku....viem že grék nie je moslim, ale ja som ešte nikdy nepočula, žeby niektorá nie moslimka bola šťastná do konca života s moslimom....nič proti viere, ale proti chlapom :D

demo
25. jún 2014

@zuzitko74 tu knihu nepoznam. mam teraz malo casu, rada by som to prebrala, nestiham

abasta
25. jún 2014

vy sa trápite s rysavou jalovicou? Zuzitka či ako sa volá... mi vysvetlovala ako nohyholubavi nazvala lorda voldemorta hovadom... ja som si spomenula v tej suvislosti na poviedku M. Kukučína "rysavá jalovica"... a vsetky ste z toho na prášky 😀 😀 😀 😀

andy04
25. jún 2014

@zuzitko74 Abasta je radikálna a povie veci tak ako to vidi Mozno ma na to svoje dovody ja žijem v state kde su moslimsky prisťahovalci. Môj pohľad na nich je horší ako bol pred desiatimi rokmi a bude to len horšie Poznám veľa ľudí co sa vyjadruje o moslimoch rovnako a nikto ich nedonuti aby zmyslali inak. Ste urazene pretože to beriete osobne urážku tiez odplacate urážkou nie ste o nic lepsie Ja keby som mala partnera moslima tak by som to určite vedela lepsie obhájiť A či mi je abastine vyjadrovanie sympaticke? Ja to vidím ako osobne dohadovanie sa a tam povie veľa ostrych veci Len neviem kde ste nabrali ze vy sa vyjadrujete elegantne Je to pingpong bez zmyslu ale okoreni tému. A ty co ju čítajú sa dobre bavia

abasta
25. jún 2014

@andy04 velmi mudre zhodnotenie, som rada, že sa tu dá prečítať a inteligentný názor... klobuk dole 😎

zuzitko74
25. jún 2014

@andy04 Nie som urazená, neberiem to osobne a neodplácam urážku urážkou. Tvoj pohľad na moslimov ti neberiem, písala som aj alice107, že v mnohom má pravdu, mne osobne len strašne vadí to škatuľkovanie na základe rasy a pôvodu. Ja nemám moslimského partnera. Môj manžel je potomok žida a nemky, ktorá ho za druhej svetovej vojny schovala pred ľudákmi. Mali byť v podstate ideologickí nepriatelia a oni sa namiesto toho do seba zamilovali.

alice107
25. jún 2014

dalal, jasom hned myslela, ze si zabudla skopirovat blog. 😉
vies, mannezaujima taketo dohadovanie v clankoch, ci pouzit slovo islamista , ci nie. mna zaujima , ci islam ako tyka prstrednictvom muzov zinej kultury posbi destrukcne vmanzeletvach takto zmiesanych, ci na spolocnost v eu statoch
ana zaklade studia studia aprktickych skusenosti poznam ako vprtxi posbi islamska kultura. akoa teda viem, ze posobi destrukcne.
prerto tym zenam pisem, ze prave ich lahkovaznost, neznalost ci naivity im sposobila prblemy. a to aj vpodbe unosov vlastnych deti
skor v ziadnom prpade necheli pocuvnut hlas rozumu adobre mienene rady nielen odbornikov ale aj vlastnej rodiny, aby do takych vztahov nevstupovali
a potom ta ma take konce, ako tu pisala aj jedna pisatelka.ako vidime na chovaniach niektorych zien , co amju muzov z tej kultury. vsetko vztahuju na seba, lebo sa v opisoch ktore tu popisujeme niektore ohladne spravania, myslenia a ideologie islamu vidia. apotom to vedie niekedy az k takym koncom,akych sme boli svedkami nedavno. nestastny, pokazeny zivot vmanzeletve s moslimom vyutil za do prblemov s ovladanim sa
takze dakujem ti za link, prepac mi, nic v zlom,ale mna nezaujima teoretizovanie o pojmoch.ale skutocna realita okolo islamskej kultury a jej nasledky na zmiesane manzelstva a krajiny eu, v krorych ti moslimovia ziju.
ANDY04, suhlasim s tvojimi prispevkami. dohadovanie niektorych pisateliek je ako v materskej skolke. suvisi to prave s tym ich vztahovanim vsetkeho na seba.

dalal
25. jún 2014

@alice107 ak niekto niekomu povie ze ma otrasneho manzela, vyzera ako rysava jalovica alebo ina je schopna zabit babku... nejedna sa o vztahovacnost.... a vy ktore s tym suhlasite podporujete nekulturnost na verejnych forach... nejde tu o radikalizmus ale o neslusnost... prave od niekoho takeho ako si ty by clovek ocakaval odlisny pristup...

erjona
26. jún 2014

@dalal Nuz moja, vyzera to tak, ze sa im to dokonca paci,,, a mydlia si ruky za PC, inak si neviem posledny koment od andy a alici vysvetlit,,, ale nevadi,,, 😉

abasta
26. jún 2014

Nepochopia a nepochopia... stále si budete omielať to svoje, čo ste si vymysleli, domysleli a hlavne upravili, ako vám sa to hodí. Nebudem sa unúvať a vymenovávať vaše urážky, ktoré ste vy smerovali nielen na moju hlavu, je to zbytočné a nepotrebné. Takže žite si v svojej sebalútosti vo svojom vymyslenom svete. Poukazujte donekonečna na iných, určite, vás to ukáže v lepšom svetle a zakryjete tým svoj vlastný maras.

zuzkaanicka
26. jún 2014

@alice107 pises, ze sa tu niektore dohaduju ako v skolke ... no, mozno mas aj pravdu ... ale mohla by si uz konecne poskytnut pocet tych pripadov, ktore si v praxi riesila (mozes aj zaokruhlit), lebo prave Tvoje vyroky na mna posobia uplne neprofesionalne (skoro ako zo skolky), ked som sa Ta uz viackrat slusne opytala na velkost vzorky a doteraz odpoved nemam ... statocne to ignorujes ... mas s tym nejaky problem? ... zverejnit ciselnu hodnotu by Ti nemalo nic branit 😖

andy04
26. jún 2014

@dalal
@erjona ako obohrane platne Neviem či sa robíte ze to nechápete alebo to naozaj nechápete. Mne nejake slovne hádky na fóre určite spánok neberú to len vy ste stale pre niečo urazene. Dalo by sa povedat ze 70% tejto diskusie riešite to co všetko vas urazilo. Tiez je to jedna z veci co mi vadí na islame stale ich niečo uráža.

zuzkaanicka
26. jún 2014

@andy04 vidis, mna zase prekvapuje, ak niekomu nevadi agresivna diskusia, plna urazok ... a napr. taka abasta sa tu zatial (aspon z mojho pohladu) prejavila ako niekto, kto si potrebuje sustavne nieco dokazovat-kopanim do inych ... zrejme ma kazdy clovek hranice niekde inde a na anonymnych forach sa niektori ludia potrebuju ventilovat, lebo v realnom zivote by odvahu nenabrali 😖

andy04
26. jún 2014

@zuzkaanicka takze teraz ju nazývas zbabelou ktorá sa potrebuje ventilovat na fórach. Niekde mi niečo ušlo to je podľa teba co? Co teraz robíš? Mohla by si mi to vysvetlit?

zuzkaanicka
26. jún 2014

@andy04 to bolo moje zamyslenie nad tym, ze preco toto niektori ludia robia ... ja som v poslednej vete nemala na mysli jednu konkretnu osobu, to si si zosobnila sama ... ale je zaujimave, ze toto Ti vadi, ale rysava jalovica a podobne dalsie utoky Ti asi tak nevadili ... samozrejme, pri debate sa ludia aj pohadaju, ale konkretne u abasty je az okate, ako si sem prisla kopnut do jednej kocky ... keby to bola konstruktivna "hadka", tak sa nad tym nikto nepozastavi, toto bolo zjavne nieco ine, dost nechutne.

andy04
26. jún 2014

@zuzkaanicka Vy sa nikdy nezmienujete na konkrétnu osobu vždy je to "však vy viete" abasta a jej rysava jalovica tiez nebolo na konkrétnu osobu. Dalal si dokonca myslela ze je to ona Takze zhrniem nie ste o nic lepsie ale máte nejaku zufalu potrebu cítiť ze vy máte väčšie práva. Prekvapuje ťa ze niekomu (to ako mne) nevadi agresívna diskusia. Vy same ju vyhrocujete a nie nevadi mi nie som citlivka a viem sa obhájiť. A o to lepsie ked su argumenty stale v rovnakej línii Ja ked mám co povedat alebo na niečo poukázať tak to spravím. A vy s vašimi vyhrazkami ze to nie je tolerantne alebo rasisticke mi v tom brániť nebudete. Aj ked by sa Vám veľmi hodilo keby kritické hlasy zamkli. Neviem aký stupeň naivity musíš mat ked si myslíš ze v takejto diskusii si ľudia neskončia do vlasov tu na koniku sa baby vedia dohadat a pourazat pri témach o kojeni a plienkach takze téma moslim vyvoláva logicky este väčšie napätie bavíme sa o dvoch diametralne odlišných kulturach.

andy04
26. jún 2014

A teraz trochu k téme v Barcelone chcu moslimovia postaviť najvacsiu mezquitu v Európe. Kapacita pre 40 000 ľudí. Otázka je kdo to financuje pretože marokanci ktorých je tu najviac na to určite nemajú. Financuje to saudska Arabia Ktorá ma záujem viac o to aby sa ľudia vracali do stredoveku ako aby sa ich spoluveriaci prisposobovali alebo integrovali. Este nám tu chyba minaret s nejakým mulahom co kričí od rana do večera. No a "nadšenie" Španielov je neopisatelne Otázka je kolko moslimov tu uz asi je ked si chcu postaviť takúto megamezquitu

ellise
26. jún 2014

a mně včera naštvali Iránci, že dali Bosně jen jeden gól 🙂 , jsem tipovala 3:2. mohla jsem mít v tipovací soutěži o dva body více a zajistit si tak 1. místo. Mám ho sice i tak ale musím se o něj dělit s kolegou, a za námi jsou další dotíravci.

dalal
26. jún 2014

@andy04 ja som si nemyslela ze som to ja ...nechapem odkial si to nabrala.... a viac sa s tebou a nikym inym dohadovat nebudem.... ak vy tolerujete a zastavate hulvatstvo len zato ze je protimoslimske je to vasa vec.

abasta
Odpoveď bola odstránená
dalal
26. jún 2014

@abasta zaplietli?????????? mozno zalubili, napriek odlisnosti kultur mali odvahu pustit sa do mix vztahu.... vediac co ich caka... ake poznamky, narazky atd....

nie su v spolocnosti vnimane ako pofiderne alebo pochybne pokial sa nejedna o spolocnost zaostalu...

uz sme to tu mali .... aj slobodne matky sa zaplietli.... povazovali sa za pofiderne.... skoncili na okraji spolocnosti a deti v decakoch.... aj tu v irsku dokonca zahrabane v studni katolickeho klastora... ale som si naivne myslela ze tie casy su prec.... a nie su ako sa zda... stale je niekto pre svoju vlastnu volbu povazovany za pochybneho...

abasta
26. jún 2014

@dalal samozrejme, kým sa budú tieto odlišné kultúry správať, tak ako sa správajú, že v štátoch, ktoré ich prichýlili a postarali sa o nich, dali ich detom školy, namiesto vdaky, poväčšine len škodia, tak sa nečuduj ako spomalená, že spoločnosť ich vníma negatívne a aj ženy, ktoré sa nechali pobluzniť, že ich vnímajú ako pochybne, pretoze ony častokrát napomáhaju, aj nežiaducim osobám, aby získali povolenie k pobytu v jej domovskej krajine. Ony vo svojej naivite ani netušia, že to je pravý dôvod "lásky" zo strany ich exotického partnera.

nivi
26. jún 2014

@abasta ale su aj zeny co sa vydavali a urcite nie koli papierom. mnohe ziju aj v krajine ich muza alebo uplne inej.
tiez co sa tyka pristahovalcov mnohi co sa pozenili uz davno mali papiere a maju aj normalnu pracu alebo podnikaju nie su vsecti len darmozraci. btw. takich co len ruku nacahuju je vela aj medzi domacimi a ich manzelky si tiez pochybne?

abasta
26. jún 2014

@nivi myslím, že som sa vyjadrila dosť jasne a zretelne a v mojich vyjadreniach je dosť priestoru, aj pre výnimky. Snažila som sa vysvetliť, prečo asi ludia vnímaju takto negatívne tieto vztahy a spojenia. Samozrejme, že nič nie je len čierne a biele....

nivi
26. jún 2014

@abasta presne tak ale v tejto teme casto prave zo stran odporkyn pocujeme iba o tom ciernom. Ale nieje to tak. Tak ako aj medzi parmi rovnakeho vierovyznania, rovnakej narodnosti su nezhody, tak isto su nezhody aj v tych zmiesanych. ale su aj harmonicke vztahy, isto o tych nemaju ludia az tak potrebu vykricat ich do sveta. vsade kam sa pozries ci uz v novinach, tv vzdy je top to negativne aj ked na svete je aj vela pozitivnych veci.