Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
demo, no, MV SR by to zaujimalo.,. ak by takato osoba poskodzovala zaujmy a bezpecnost sk a eu svojim konanim.
@erjona mna nezaujima ina osoba, pisem konkretne o lienkerosite...nech by sa stalo cokolvek, normalny clovek sa neuchyli k takymto podlym praktikam....a to akoze ked iny manipuloval, tak budem aj ja? tymto sa v zivote riadis? to je presne to islamske, oko za oko, zub za zub....a inak velmi divne, ako ju ty obhajujes, vy sa poznate?
@aliza Ake podle praktiky, ma ju od susedu,, necitas, alebo nechces citat?,, o com rozpravas, samozrejme, ze sa nevyjadris o druhej strane, co nam nase deti odporucila obedobat pre Allaha,, sak to by si musela nieco negativne napisat na druhy front,, tak si kontruj s nimi,, prajem ti vela zabavy
demo, je jasne, ze ten prvy prispevok ako dala, hned zahlasila, ze uz cestuju, tak uz nenapise. ale akosi ´´neodcestovala´´.lebo ked si to odhalila, tak sa chcela akoze obhajit a zaplietala sa stale viac.
vies, na forach ako je toto treba pocitat aj s tymto. ved nie je jedina tu, co klamala. uz som pisala o niektorych , co som zistila,ze klamu.
@erjona ja nikomu nekontrujem a ty sa uz prestan spravat ako ofucane male decko! ....ano, Islam ma viacero 'temnych zakuti' a je aj o svatej vojne a o odmene pre tych, co zabijaju inovercov, takze ak niekto obhajuje islam, obhajuje aj tuto stranku islamu. A nebud naivna, ty naozaj veris, ze ju ma od suseda? odrazu sa tu zjavi nejaka slovenka z palestiny a kludne si odtial vypisuje? chyba autentickost, zial
aliza, upln suhlas s tebou. vies, tie zeny niekdy zachadzaju v snahe vylepsit obraz mosimov /lebo maju k niim nejak blizko, ci uz muza a su na nom zavisle, alebo ziju v tej komunite/ do extremu. aj klamstva.a potom s zamotavaju do toho.
vidis sama, ze to nemozu byt vyrovnane ci stastne zeny. inak by realitu vnimali.tak ako aj ty uplne ju vnimas. za co ti patri ozaj moja poklona. to len silna osobnost dokaze sa odosobnit takto ako ty.
baby ani nevravte. Dobre, ze sem moja mama nechodi. Predstavte si, ze moja mama robi na MV SR. Ale na detasovanom pracovisku ako chemicka. ale bonznut by mohla. Uff. Ale zase, bonznut by mohol hocikto.
@lukada nepovedala som že som tu spokojná ak si ma poriadne čítala. Povedala som že som v Palestíne našla druhý domov ktorý ľubim tak isto ako moju novú rodinu, svokrovcov manžela a naše deti. Nepísala som ti že ľubim Hamas to si ty nejako domyslela. Ak bol hamas zvolený nebol zvoleny 100% vačšinou takže nie všetci Palestínci túžili mať Hamas na čele. Podobne ako na Slovensku vláda Smeru neznamená že ho chcelo 100% obyvatelia. Ty by si asi chcela aby všetci palestínci opustili svoje domovy, odišli niekde do pekla a prenechali svoju krajinu Izraelu že? To ale neznamená že nechcú mať svoju krajinu. Boj za nezávislosť ty nazývaš terorizmom. Aj v južnej Afrike kedysi boj proti apartheidu volali terorizmom a jeho predstaviteľa Mandelu dali na zoznam teroristov a bola naňho vypísaná odmena.
Ty ma urážaš za moju voľbu nie ja teba za tvoju. To aspoň ukazuje kto je ako tolerantný. Ešte raz z fotky som bola taká otrasená že som ju tu uverejnila kedže som nepochybovala o zdroji a už som to vysvetlila.
@lienkarosita ja som myslela, ze si uz odcestovala, idem tu proti vode sama.. Kedy cestujes?
yanni, nie vojna. to, co sa deje medzi izraelom a palestinou nie je vojna. nie v prvom zmysle. lebo palstina nie je stat. to teroristi utocia z jedneho uzemia co patril izraelu na ine uzemia izraela. cize teroristicky utok je to vlastne.
a ta zena tym videom chela povedat, ze izreelski vojaci zabijaju a zrnuju nevinne deti arabov
tak to som ja mala na mysli, ze ak by toto bolo vde, tak ziskam video,kd evojaci povedzme susedneho uzemia ktore partilo de a na ktorom ziju ini prislusnici ineho naroda teraz zabili ich deti
natocila by som tie ´´deti´´,ak by kamenmi ci nozmi utocili na vojakov a prislusnikov komsanda, co ma zjednat napravu.
chapes uz ?
A este na margo nasilneho poslania /vyslania vojakov do vojny - ake nasilne ??? Uz neexistuje povinna vojenska sluzba a do Armady / vojenskych zloziek sa vstupuje dobrovolne ( v 90% statov)- ak sa niekto dobrovolne rozhodne pre profesiu a profesijny rast v tomto odbore, musi ratat,ze moze nastat situacia, kedy bude musiet za vlast resp. "partnerov statu" bojovat ( od toho su aj vojaci resp.vojenske zlozky...) 😕
@demo Milá slečna každoročne chodíme s rodinou domov v priebehu ramadánu, taký je u nás zvyk. Vraciame sa ku koncu aby sme mohli oslavovať v Palestíne. Na túto tému ma upozornila mne blízka osoba ktorá sem prispieva aby som uverejnila svoj pohľad na vec. Ja nechápem ako možeš byť takáto paranoidná. A zaujímavé že lukadu ktorá sa zaregistrovala v rovnakom čase nikto z rovnak´eho prečinu neupodozrieva.
Všadeprítomná nenávisť k arabským národom vám dievčatá úplne zatemnuje pohľad.
@erjona Odchádzame vo stvrtok. Poviem Ti že som šokovaná z týchto reakcií. Mám rodinu ktorú ľubim a ktorá mi je všetkým a jediným prečinom ( v slovenskom ponímani)je že manžel je arab. Dievčatá tu sa pýtaju prečo sa nevrátime na Slovensko. My sme ale v Palestíne prospešní a užitočni. A nad vlastnú bezpečnosť staviame prácu ktorá je prospešná iným. Keby takto rozmýšlali iní stále by slovensko bolo v rakúsko uhorsku, atď. Takže dievčatá žite si ďalej svoj pohodlný žvot, komentujte a hante niečo čo vobec nepoznáte. Je mi z vás smutno. Viac ako zo situácie v Palestíne.
@demo Neprehanas trosku,,, ? Len si zgustni tvoju slavu,,, pisala som ti uz aby si video od lukandy skontrolovala,,, ked si taka priebojnicka,, co sem dala zostrihane, ako propagandu,, preco si tak neucinila,, tvoj pohlad na vec,,, nemyslela som si o tebe, ze si az tak nenavistna, ale clovek sa moze mylit, vsakze,,,
Kde su tvoje ludske prava na slobodu? Tieto prava neplatia pre vsetkych rovnako,,, ???
@demo podvrhu??? Dievča spamataj sa. Išlo o fotomontáž o ktorej som nevedela a keď sa na to upozornilo tak som zdroj okamžite vysvetlila. Ty si fixovaná na jednu vec aby sa zakryla podstata. Ty zrejme celkom neguješ detské obete ktoré su v Gaze oficiálne potvrdené? Myslíš že tie decká vyzerajú lepsie ako na fotke???
@lienkarosita Toto neprebijes,,, ja sa tiez pozastavujem niekedy nad tym, kde sa ta nenavist v nich beria,, nechapem to,,, Tak este si uzi Slovenska a stastnu cestu,,, 😀
@yanni yanni.. takze prosti nemecki vojaci nevedeli preco idu na front? Ani preco vyvrazdili polovicu europy vratane velkej casti zidov ? este ze ich tie ruske svine ako si ich nazvala zastavili aj ked so stratou 40 mil inak by sme bud vobec neboli kedze slovania boli klasifikovani ako podradna rasa ( sicc Alice) alebo by sme boli sucastou nemeckej rise.
typicky priklad zaujatosti : yanni ktora byva v nemecku nevidi negativnu ulohu fasistickeho nemecka, lukada ktora zije v izraeli nevidi negativnu ulohu izraela... ktory vlastne palestinu chrani pred domacimi teroristami.
Uz davno som sa tak dobre nepobavila ako dnes.

@zuzitko74 ta chapem. Ja mam tiez pocity, ale na MK moje pocity/city su uz nejako otupene.
Ked som sa na MK pred rokmi zaregistrovala, bolo to tu este super. Vela sme si radili, bola aj sranda, vela bab poznam a par dokonca aj osobne ale teraz by som sa uz asi s nikym tak "intimne" nedala dokopy. Napr. v piatok idem na vikend k jednej kocke, spoznali sme sa tu, poznaju sa aj nasi muzi aj deti. dame si babsku "jazdu". Uz sa tesim. Ale neviem, ci by som uz teraz taku babenku tu nasla. Radsej nic nehovorit, vsetko sa moze obratit proti tebe.