icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

dalal
14. júl 2014

@maca_p nehovorim o odstaveni ale o zastaveni bombardovania. zmysel tvojho prispevku som nepochopila sorry.

dalal
Odpoveď bola odstránená
erjona
Odpoveď bola odstránená
alice107
14. júl 2014

LUkada, kazdy clovek, ktory prisiel hlavne v zapadnych krajinach do styku s moslimskymi rodinami vie, ze to, co si napisala aj vo svojom prispevku dnes 0 23.51 je pravda. len subjektivne zaujaty clovek to moze popriet.
.ale na fakte, ze sa to stava a je to bezny jav zial, popieranie nezmeni nic.
je zbytocne aj debatovat s takto zaujatymi debatujucimi. ako vidis, namiesto argumentov pouzivaju provokacie a hrubost.
je to ozaj strata casu.ale to neznamena, ze pravdu nevyslovime, lebo niekto sa pokusi byt hruby.

erjona
14. júl 2014

@dalal No nebolo by od veci tuto temu zamknut, lebo uz sa to vymyka normalu a ani zdaleka toto nesuladi s pravidlami stranky,,

alice107
14. júl 2014

vazeny ADMIN; , dalsi prispevok od erjona 00.01 dna 15.7 je utocny, hruby na pisatela. oznacujem ho takto verejne tiez. samozrejme oznacim aj ako upozornenie.

dalal
14. júl 2014

@erjona haha uvidime ako sa to vyvinie.... bru noc zahtra mam dlhy dnik ale vecer do citania.... dufam ze ta do vtedy nevystrie z dalsich mudrosti tu publikovanych 😀 😀 😀

erjona
14. júl 2014

@dalal Idem aj ja,,, dobru noc a pekne snicky 😀

erjona
14. júl 2014

@alice107 moj prispevok je utocny?

@mariosmykal reakcia na dva prispevky, kde ma vyzyva pisatelka obetovat moje deti Allahovi,,

a na tento druhy:

lukada @erjona ale ved o obetovani syna ci dcery sa v moslimskom svete hovori uplne legalne, otvorene a podporujco. Pre moslimov radikalov je CEST a este aj ZAROBOK ked svoje dieta obetuju napr. v sebevrazednom utoku aby zabili neprijatela a potom veria, ze im to Allah oplati. tak co na tom je zvlastne? to neni ziadna novinka ani urazka. to je fakt.

ellise
15. júl 2014

@erjona, víš kdo začal tuhle debatu o židech. Ty. když jsem před týdnem napsala příspěvek, a na úvod jsem uvedla že jsem smutná a naštvaná, protože v Afganistánu zabili 4 české vojáky při sebevražedném útoku. Mimochodem obětí je 5, ten vážně zraněný včera zemřel. Uvedla jsem že bych postahovala všechny vojska, ze všech území, a nechal původní obavytelstvo a´t si dělá co chce , vraždí koho chce , spravuje území jak chce.... ty si mně obvinila že nadržuji židem. nevím jak si to z toho vydedukovala, ale jestli jsme do té doby židům nedržela stranu, tak te´d asi začnu.

@dalal nejsi jediná kdo zná válku z vyprávění, a víme všichni jak to bylo, takže adorizovat jednu nebo druhou stranu my přijde zbytečné. Možná by lidi nebyli tak zaujatí proti rusům, kdyby komunistická propaganda nevynesla rusi na piedestál, a všechny jejich mrzké činy utajila. Stejně jako výbuch v Černobylu, a nahnala všechny na 1.máj do ulic.
tady v Ořechově u Brna proběhla ke konci války velká bitva, povídalo se jak se hrdinky sovětská armáda bránila a jak měli špatné pozice, a kolik mrtvých tam padlo. jen se zapomnělo na to že se sovětští vojáci z´tali ja ruský mužik v nedaleké palírně, takže žádný boj, ale postříleli opilce, kteří nebyli schopni ani zalehnout aniž by opět nevstali.

ellise
15. júl 2014

@erjona myslím že @lukada byla ke svému vyhlášení vyprovokovaná, stejně jako kdysi canerko, v podobném tématu, kde prohlásila že by pro svou víru........

kararinka
15. júl 2014

@ellise, @lukada Ja beriem Hamas ako teroristicku organizaciu a Izrael ako demokraticku krajinu, preto mam na Izrael aj vacsie ocakavania, t.j. ze nebudu utocit na civilne obyvatelstvo Gazy ak ich Hamas pouziva ako ludske stity. Urcite si videla oficialne video od izraelskych vojenskych zloziek, su toho plne noviny, ako upozornuju Palestincanov. V idealnom pripade najprv zatelefonuju obeti, potom pouziju taktiku "knock on the roof", najprv poslu mensiu raketu na strechu ako upozornenie a potom ma obyvavatel 5 min aby opustil svoj dom, predtym ako ho vyhodia do vzduchu. Napr. tu: http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/... Videla som video, kde raketa znicila dom izraelcanov a zachranili sa iba vdaka tomu, ze mali tu bezpecnostnu izbu a vraveli, ze cakaju, kde ich ubytuju. Myslis, ze palestincania maju take moznosti, ked im znicia dom.
Na druhej strane by som bola zvedava ci rodina @lienkarosita volila v poslednych volbach Hamas.

erjona
15. júl 2014

@ellise Ani by som nezareagovala, keby si nenapisala, ze zavriet EU hranicu pred moslimami a nech sa vsetci medzi sebou pozabijaju,,, ale ved poznas dovod mojej reakcie...

erjona
15. júl 2014

@ellise S cim som ju vyprovokovala? Ze napise zene s moslimom take ohavnosti? S cim? Ja som neutocila na nikoho z jej rodiny a ani nikde nenapisala nic proti Zidom, jedine moj postoj, ze sa mi nepaci vrazdenie civilistov... a to sa mi teda nepaci,,,,

erjona
15. júl 2014

@kararinka No toto nevyzeralo na 10 minut,,, a ked niekde hore dieta spi, ako to maju stihat za minutu dvadsat opustit dom?

zuzitko74
15. júl 2014

@erjona Vieš, keď ti lukada napíše, ako to vnímajú a praktikujú niektorí moslimovia - myslím to obetovanie detí - tak určite to nemôžeš brať tak, že ti to odporúča, alebo ťa obviňuje, že robíš to isté. Niektoré výroky treba brať len ako smutný fakt, nikto tým neútočí na teba osobne. A je pravda, že je to všeobecne známy fakt, lukada tu nepovedala nič nové.

erjona
15. júl 2014

@zuzitko74 " lukada @erjona @lienkarosita chodte do gazy a zite si tam ako napisala rosita ako vo svojej druhej vlasti. nech vam moslimski radikali v ustrety vujdu a dufam, ze aj svoje deti allahovi v samovrazednom utoku obetujete. kedze im verite."

Ako je toto myslene? tym druhym prispevkom to len zaklincovala... Nie niektori moslimovia, ale radikali, moslimovia takto nerozmyslaju,,, chapeme sa?

zuzitko74
15. júl 2014

@erjona Aha - no do prčic, tak toto by sa ani mne nepáčilo.

erjona
15. júl 2014

@zuzitko74 A dufa, ze nase deti obetujeme v samovrazebnom utoku - toto je myslene vseoecne?

erjona
15. júl 2014

@zuzitko74 ani mne,,, nikto nema pravo na taketo vyroky,, ja som s nou uz 10 krat chcela skoncit debatu a bombarduje ma vzdy 3 prispevkami...

alice107
15. júl 2014

ten piaty cesky vojak mimochodom zial zomrel. obyvatelstvo eu je vseobecne proti tomu,aby ich vojaci boli zasielani a zomierali v krajinach ako je afganistan.
ja som suhlasila v tomto a suhlasim s ellise, ze treba nechat to obyvatelstvo tych krajin zit si po svojom. cize aj zabijat sa v mene allaha ako to robia siiti a suniti medzi sebou
a tiez suhlasim a suhlasila som s jej vyrokom, ze pre nasu europsku bezpecnost je dobre uzatvorit hranice a nepustit do europy a nechat za nou prave tych obyvatelov moslimskych krajin, co maju taky zvyk sa zabijat kvoli ideologii a viere.
ak niekto na mienku ineho reaguje agresivne, tak sa nevie ovladat a nepatri do debaty. to, ze niekto je manzelka nejakeho moslima agresivne a hrube spravanie neospravedlnuje.
nikto tu nepise ohavnosti o moslimoch.ale zial realnu pravdu.na jej vyvratenie treba pouzit padne argumenty a nie hrubost a agresivitu.
tato debata v suvislosti s udalostami ohrozovania izraela je velmi zaujimava. hlavne pre pohlad , ktory tu nacrtla pisatelka tam priamo zijuca.
dokresluje to vlastne problem aj zmiesaneho manzelstva nepriamo. a to prizmu zmysania muzov z inej kultury .

zuzitko74
15. júl 2014

@erjona Mali by sme sa navzájom posielať iba ak tak do kelu, keď sa už nevieme civilizovanejšie dohodnúť, ale určite nie do Gazy...alebo do pekla....čo je vlastne to isté.
Erjona, ale sebakriticky, takýto typ islamu by si asi žiť nechcela - ten radikálny - nech už majú tí ľudia na to akékoľvek ,,dôvody".

erjona
15. júl 2014

@zuzitko74 Ja som to ani nikde netvrdila,,, vzdy som radikalizmus z akehokolvek nabozenstva odsudzovala,,, vzdy,, nikde som nepisala, ze som na strane radikalov a ani pri tejto teme,,, ja som si dovolila len a len ohradit proti vrazdeniu civilistov... to je vsetko

alice107
15. júl 2014

zuzitko74 ani posielat ´´do kelu´´ . na verejnom fore by sa mal kazdy vediet ovladat a spravat civilizovanie a nie agresivne. na oponenturu voci debatujucemu pouzit padne argumenty .ale slusne, pokojne. nie agresivne napadanie.aj posielanie do ´´kelu´´ je forma napadania.

erjona
15. júl 2014

@alice107 Radsej ako deti na smrt posielat,, v tomto jej musim dat za pravdu,,,

alice107
15. júl 2014

dalsi nevhodna reakcia pisatelky z 9.18. slovo ´´trepes´´ nepatri do civilizovaneho dialogu a znamena napadanie oponenta .

zuzitko74
15. júl 2014

@alice107 Samozrejme, malo by to tak byť, ale vidím, ako to tu reálne prebieha, takže si ilúzie nerobím. Nuž za seba ti môžem čestne sľúbiť, že nikoho do kelu nepošlem...ale ak niekto pošle mňa, tak sa neurazím. Možno si ten človek myslel niečo oveľa horšie a toto je jeho najvyšší stupeň sebaovládania. Za ,,do kelu" by som z fóra nevylučovala. 😀

erjona
15. júl 2014

Uz ju aj hocikde posielali na inych forach Zuzi,,, to trepes je este mierne a tie krasne privlastky a pomenovania, ktore od dievceniec dostala,,, ja sa este velmi slusne drzim,,,

zuzitko74
15. júl 2014

@alice107 Slovenčina je veľmi zvukomalebná reč - máme v nej veľa expresívnych vyjadrení, augmentív, argotu, a rôznych iných slovíčok, ktoré nie sú vulgarizmami. Netreba brať všetko striktne právnicky. Inak, môj švagor je právnik a tiež vo všetkom vidí porušovanie pravidiel...a my bežní človiečikovia sa čudujeme, ako na to prišiel. 😀

erjona
15. júl 2014

@zuzitko74 😀 😀 😀 😀 😀 Len zaujimave, ze posielanie deti na smrt jej nevadi a chyta sa slovicka trepes,, toto je rozmyslanie pravnika?