Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@demo Uz aj ja som pisala adminovi,,, ale dakujem, ze sme viacere, aspon sa to rychlejsie presetri,,, 😉 Najlepsie bude toto forum uzamknut, aby tu nemali ani vsetky rasistky priestor davat najohavnejsie prispevky, vsakze, tak nech sa kontroluje dobre vela stranok dozadu,,, aby sa videlo 😀
@demo Zaujimave, ked tu boli clanky, ze islam je rakovina a prispevky typu, islam je na vine vsetkemu zlu,, si adminovi nepisala, alebo sama pisala prispevky, aby si provokovala,,,, to sa ti pacilo, vsak, my nie sme antisetisky, sa uvedom co pises, co si to vobec dovolujes.,,,, to ze si branime nevinnych civilistov?,,, 😉 😉 😉
@erjona to veri len mala odnoz ortodoxnych zidov ze nemaju mat vlastny stat, mozno 1% . nejdu proti vlastnej viere. a silne ortodoxni zidia sa nedotykaju ziadnych zien okrem zeny, dcery a matky tam nejde o to nedotknut sa nezidovky. a ortodoxnych zidov je v IL co dodrzuju take prisne pravidla je do 10% inak su to bezni ludia.
@dalal k tj otazk z minula si nemyslim ze to je dovod, ved napr saudska arabia tam je saria a zapad ich teda do toho nedotlacil alebo aj niektore ropne krajiny su dost extremne v dodrzovani islamu.
Nakolko tu dochadza k neustalym urazkam, jednoducho je tato tema velmi citliva, nikdy sa tu nezhodneme, ani v strede sa nevieme niekde stretnut, by som poprosila o uzamknutie tejto temy a o jej vymazanie. Dakujem
@leishmania Ked ti na to nieco odpoviem, budem tu nazvana antisemitkou,, co ti mam na to povedat,,, viacej sa na tuto temu nevyjadrujem a dufam, ze coskoro tuto temu uzavru,, prajem ti vsetko dobre s manzelom a tvojmu dietatu,,,
@kararinka hebrejcina nepatri k tazkym jazykom. a pri pozemny h operaciach sa podla potreby zvolavaju vojaci, ked je treba aj beznych civilistov s lepsim vycvikom. su rozne zakladne niekotore viac bojove neiktore menej a podla toho kde clovek absolvoval zakladnu vojensku sluzbu a na aky level sa dostal zalezi.
@erjona ja som len dala na spravnu mieru co si pisala ci nezidovky maju lepru tak nie oni sa nedotykaju zien vseobecne ultraortodoxni okrem najblizsej rodiny
@leishmania Ved to je v poriadku,,, dakujem za vysvetlenie, ale aj tak si myslim, ze by mali taketo temy zrusit 😉
@erjona no prinasaju negativne emocie taketo temy... a pismenkovat skarede veci je ovela jednoduchsie ako to povedat niekomu do oci
@leishmania No a predstav si, ze celis tomuto uz 380 stran,,,,, uz stacilo,,, ja nemam nic proti zidom, ale mam nieco proti systemu, kd dochadza k nepravostiam, to som uz pisala niekolko krat,,, myslim, ze ani tebe sa nepaci, co sa deje,,, to vsak neznamena, ze by som bola proti tebe a proti tvojmu manzelovi,,, Ide tu o to, ze uz bolo dost rasistickych poznamok z kazdej strany,,,, co vlastne ani neni v sulade s pravidlami na MK povolene,,,
@erjona a kde si prisla na to, ze zakladom temy je zhodnut sa? to v akom svete zijes? vo svete, kde ti kazdy dava zapravdu? tu nejde o nic ine, len o rozdielne nazory, ktore tebe nevyhovuju. Kazdy, kto poukaze na negativnu stranku islamu, je tebou oznaceny za rasistu. Ale rovnaky nazor mas ty na zidov, tiez si potom rasistka. V zivote si v tej oblasti nebola, nemas ziadne vierohodne dokazy a trufas si tu obhajovat jednu stranu. Lukada tam zije, preto je jej nazor silne osobny, neda sa jej to zazlievat, robi to iste, co ty, mas muza moslima a tak branis vsetko moslimske, ona zije v izraeli, kde samozrejme su vsetci presvedceni, ze na vine su palestincania. robis uplne to iste, co u druhych kritizujes, takze je naozaj trapne ziadat o uzavretie temy. Je to velmi detinske, prepac. Ked nie je po tvojom, tak nech radsej nie je nic... 😕. Ak mas problem s touto temou a je pre teba obzvlast citliva, tak sa od nej distancuj a neprispievaj, necitaj....ale nedup tu nohami ako male trucovite dieta, ked nie je po jeho....to myslim v dobrom 😉
@erjona preto sa do takych tem zapajam velmi obmedzene :D
@aliza Citaj poriadne a potom sa vyjadruj na moju adresu,, proti comu pisem? Co prekrucas,,, ? Ja pisem proti Zidom, alebo proti systemu, kde dochadza k porusovaniu ludskych prav?
Temu by mali uzavriet prave kvoli protimoslimskej rasistickej propagande, ktora sa tu robi,, ked sa karta obrati,, uz uteka demo placuc k adminovi,, naozaj smiesna tvoja argumentacia,, a ano, nech ju uzavru,, ked su tu slogany ako dufam, ze nechas svoje deti obetovat allahovi...
podla mna tiez je zbytocne zatvarat temy aj tak s aobjavi druha podbna, ked je nejaky prispevok vyslovene porusujuci pravidla nech sa nahlasi ale temy ako interupcia, dojcenie, porody, nabozenstvo ate tu stale budu aj ked su s vyssou moznostou hadok aaa zabudla som na ockovanie este :D treba len prispievat s chladnou hlavou a ked sa zohreje dat si pauzu :D
@erjona ale aj my piseme proti systemu-islamu, ktory porusuje ludske prava! len ty nechces pripustit absolutne nic negativne na islam, takze tak, ako je podla teba lukada fanaticka, tak isto si aj ty fanaticka, zial. A mimochodom, ak nejaky prispevok porusuje pravidla fora, tak ho oznac, admin ho presetri a popripade vymaze a ide sa dalej, tento tvoj hon na 'rasistov' je smiesny.
@aliza Pisat proti konkretnemu systemu je ok, ale co vy robite je pisanie a hadzanie do vreca vsetkych moslimov,,, ja nehadzem vsetkych zidov do jedneho vreca, mne sa nepaci sionizmus a negativneho som pripustila viacej ako dost, velmi kratku pamät mas,,, od teba som naopak nikdy nic pozitivne necitala,, stale to tvoje ako su vsetci zli!!! Tak ja sa nemusim uvedomit,, manzelky moslimov su tu neustale ponizovane,, otvaraju sa tu fiktivne niky, aby sa nam tu nadavalo,,, takze rozdiel a diametralny je v nasom pohlade na vec,, ja sa tu snazim vysvetlit, ze nie vsetci su taki, akych ich tu opisujete,,, 😠
@erjona a o com mam pisat, ked normalneho moslima nepoznam? mam narok na svoj nazor, aj na svoje skusenosti, tak ako ty mas len pozitivne skusenosti a preto pre teba su vsetci moslimovia super. Ale urcite sa tu nebudem urazat ako male decko, nebudem robit hon na ludi s inym nazorom, zatvarat temy....tych negativnych skusenosti s moslimami je podstatne viac, ako tych dobrych a paradoxne, najlepsi ludia su ti, co sa islamu vobec nedrzia, preco asi? ano ,mas pravdu, ze nie vsetci su rovnaki, ale nie vsetci rovnako vyznavaju vieru....viera samotna nie je v poriadku, ale su ludia, ktori aj napriek tomu, ze ju dostali do vienka, vedia, co je spravne a ziju ako normalni ludia a nenechaju si vymyt mozgy stredovekymi zvyklostami. A aj ja mam muza moslima a nevidim tu nic ponizijuce, mna pravda nezranuje.
@aliza Veru je,,, a to ze podla moslimov co poznas, usudzujes, ze 2 miliardy ludi su presne podla obrazu, ktory si drzis v hlave,,, nehnevaj sa, ale tebe tu nikto nenadava, ze sa tu niekto znizuje si uz treti krat otvorit fiktivny nick, aby nam mohol krasne a nechutne urazat a nadavat,,, ma to tu niekto za potreby,, co mi na toto povies? Je smutne, ze to tu nedokaze niekto povedat do oci a znizuje sa k takymto praktikam.,,,
@erjona a ty podla kolkych moslimov, co poznas, posudzujes tie 2 miliardy? ty si takisto drzis svoj obraz v hlave a vsetci ostatni sa mylia, zavadzaju, klamu a su fanatici a rasisti. A aj do mna ste sa tu jednheo casu dost skaredo pustili a nerobim z toho taku dramu. Viem sa nad veci povzniest, to tebe zial chyba, si strasne vztahovacna. A k nickom sa nevyjadrujem...nemam predsa zodpovednost za cudzich ludi. Ak ich prispevky su nevhodne a porusuju pravidla, treba ich oznacit, nic viac sa s tym neda robit.
@aliza Nie, nie,, ja poviem, ze extremizmus je zli,, to je rozdiel, ty nevies nic pekne povedat, asi tolko k tomu,, nie vsetci moslimovia su extremisti a s teoriou vsetci su rovnaki sa stotoznit nemozem,,, ty si sa s touto teoriou stotoznila,,, ja nie a nikdy sa nestotoznim,,, ano praktiky niektorych zbabelkyn tu su neuveritelne, ze do oci nevedia povedat, co si myslia a myslia si taketo ohavnosti,,, 😠 😠 😠 😠
@erjona ale islam je vo svojej podstate extremistickym nabozenstvom, len nie vsetci sa podla toho spravaju. Su moslimovia, ktori tuto vieru ziskali narodenim v moslimskej rodine a nemozu uz nej vystupit, islam vsak nedodrzuju, nekolko im prave ten extremizmus nevyhovuje. A tychto ja za moslimov nepovazujem. Islam sam o sebe nie je mierumilovne nabozenstvo. Viera, ktora kaze, ze ak zabijes inoverca dostanes v nebi 72 panien nemoze byt normalna, prepac.
@aliza To co tu prezentujes extrmizmus, kde je napisane, ze dostanes 72 panien, ved toto przentuju teroristi, este raz - moslim sa nerovna terorista ? Ani katolici sa nedrzia striktne svojej viery a predsa su katolici, takze tato teoria neobstoji,,,
A k tomu urazaniu,,, ako teba co tak urazilo?
Napisal ti niekto, ze mas obetovat tvoje deti alahovi, ze si erza, ze by si bola schopna ubit babicku na ulici, v kazdom prispevku na poslednych 10 stranach od nemenovanej osoby, ze si zastavas terorizmus, ze si konvertilka, ze si svoju vieru zahodila, ze si fanaticka a spochybnovali tvoju inteligenciu??? A ja som potom vztahovacna,,, ze co dieta od moslima, to sproste a kriminalne, ze ked napises, tvoje manzelstvo je v poriadku, tak klames,,, este si aj agresivna,,, a takto by som vedela pokracovat, aj tebe su taketo prispevky venovane? Lebo mne ano,,, a keby DEMO placuc neutekala k adminovi pisat, ani ja by som nenapisala, nazyvat nas tu antiseministov je uz drzost hrubeho zrna,, ked nevie podniest argumenty, nech necita,,, preco si sa tam neobratila, ale prispevok siel len na moju adresu,, tak si pozri lepsie, kto zacal a z coho sa vyvodila moja reakcia,,,
@erjona erjona, neboj nezmizla som. ja len nechapem, co ty vlastne obranujes. pretoze ked samotni islamisti - aj neextremisti su hrdi na to, a veria, ze treba zabijat zidov podla Mohameda a Koranu, tak potom nie je o com. kazdy den to prezentuju na svojich v. im nejde ani o teritorium ani o stat ani o nic. chcu dodrzat vieru a ta im to prikazuje!! tak co je na tom nejasne? AKo dnes rano povedal jeden z nabozenskych lidrov - nie Hamasu ale obyc. nabozensky lider, ze problem so zidnmi sa vyriesi len ich zabitim, lebo su menej a treba sa ich zbavit akokolvek. takze ja stale neviem, erjona, dalal a ostatne dievcata co sem pisete, ako sa k tomuto nemozete vyjadrit asi to nechcete vidiet. ale bohuzial, to je islam a ich ideologia. to je to, co poni maju za ulohu a sami to aj prezentuju a su na to hrdi. je to podla nich ok. tak co k tomu dodat?
@erjona a este by som si dala aj pozor, co pisem. lebo to je jasne, co oni vyznavaju a oni sa tym netaja a vy to nevidite? ja to nechapem. obranujes nieco co si NIKDY nevidela, neskusila, nebola tu v IL ani v gaze, ale vsetkemu rozumies. ved to vsetko pochadza z nenavisti lebo Mohamad a Koran im to tak kaze a oni v tom nic zle nevidia. takze preto strielaju hlava nehlava do civilu a nemat iron dome uz je po nas.
@erjona a s krestanstvom sa to presne da erjona porovnat, ale tak zo stredoveku. ked nasilu nutili ludi konvertovat, vesali ich, kamenovali a pod. zverstva pre vieru. a tam je dnes bohuzial islam, v tej casti vyvoja. este nedospel do situacie, kedy by sa pozeral na svet z dnesnej perspektivy, ale dodrzuje co je v Korane - vrazdit zidov a pod. ako som uz pisala. to je ich presvedcenie a viera a su na to hrdi. je to smutne, ale zial pravda/