icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
19. júl 2014

Jaj, este ze idem spat,,, 😀

lukada
19. júl 2014

@erjona jasne no, ked nemas na to co napisat, tak uz len toto ti ostava. pretoze to su fakty a nie ziadne clanky ani subjektivny pohlad. staci si pozriet naboz. lidrov islamu v ich rodnom jazyku a nie je o com.

silvana2604
19. júl 2014

TREBA ICH DAŤ DO PLYNU A HODIŤ TAM GRANÁT
Hm? Krásne. Priať smrť cigánskym deckám? To vážne? Veď toto by som neprial ani najväčšiemu nepriatelovi. Napíšem vám to z pohladu bieleho nerasistu, pretože z polovice po mame som biely. Nepočul som ešte cigána ktorý by chcel vyvraždiť biele decká a dávať ich na 10 minút do plynu. Pozor toto už neni sranda, to sú vážne veci. Pripomínam ešte raz, že vám to píšem z pohladu bieleho nezapredsudkovaného týpka, ktorý žije vyrovnaný život a nemá nič proti bielym pretože moja mama je biela. Snažím sa pochopiť podla akého metra sa posudzuje tá neznášanlivosť, pretože má zaráža podstatná vec. Od vzniku moderného slovenského štátu po dnes je naša štátna pokladňa tak rozkradnutá že naši bieli bratia sa napakovali nehoráznymi miliardami, že vám bielym rasistom na dóchodky ostal holý kokot. Ale chcete na cigánov hadzať granáty a dávať decká do plynu. Vaši bratia vás ožobračili o peniaze ktoré ste si vy zarobili a donútili vás páchať sebevraždy a utekať z tohoto štátu. Nebudem rozoberať privatizácie,dohodené tendre a kamarátske zákazky za MILIONY EUR. Ďalej. Naši bieli bratia DPHčkari ojebali tento štát (nás) o 100vky miliónov ktoré vy musíte za nich splácať. Ale chcete dať cigánov DO PLYNU a medzi tie decká chcete hádzať GRANÁTY. Oproti dávkam čo majú rasisti v papulach je to úplna piča. Ďalej. Od začiatkov 90tych rokov až po cca 2011 tu úradovala mafia, ktorejj najvýznamnejšími postavami boli bieli. Naši bieli ktorí vyvraždili našich bielych podnikatelov, pretože chceli podnikať a žiť si svoj sen. Vydieračky,výpalníctvo,predaj drog vašim bielym deťom vo velkom, prostitúcia atď atď. Ale hlavná vec že chcete hádzať GRANÁTY a dávať tie nevinne decká do PLYNU. Nacistická vražda Daniela Tupého ktorá není do teraz vyriešená. (naši bieli bratia) Trojica našich bielych študentov z Liptovského Mikuláša zarezala bezbranneho 47 ročného taxikára. Toto vám rasistom nevadí ale hádzať granáty na cigánske deti ano. Ďalej istý Juraj H (neróm) z Ružínova prechovával svoju MRTVÚ dcéru v byte. Prečo nikde v diskusii som nevidel riešiť toto? Prečo vám (nám) naši bieli bratia toto možu robiť a nikdo ich rasovo neuráža? Prečo po nich nikto na ich deti nechce hádzať granáty a dávať ich na 30 minút do plynu? Iný meter? Ano uznávam že niektorí cigáni robia hambu ale s porovnaním s týmito zverstvami čo narobili naši bieli bratia na slovesku si nezaslúžia takýto nechutný a povrchný meter aký máte vy rasisti. A to som nevymenoval všetko. Už teraz viem že moje nenarodené dieťa bude odsúdené kvoli nejakej pičovine a obmedzenosti rasisticky naladených zamindrákovaných ludí. Prečo? Kvoli tmavšim očiam? Tmavšej pokožke? Prosím naučte sa to rozlišovať a suďte tých ktorí si naozaj zaslúžia byť súdení.
PS: Vsade kde je cigan dajte muslim a mate to rovnake.Spamätajte SA

demo
Autor odpoveď zmazal
vevesh
19. júl 2014

@ellise ja viem- Aj israel Sam podporoval hamas, ked bol proti fatahu- ako nahle sa dostal k moci,tak je z neho nepriatel c.1 a podporu dostal z opacnej strany. A kedze izrael podporuje usa, tak je to kto z koho vlastne medzi usa a iranom..... A vies co je na celych tych konfliktoch najzaujimavejsie?....krajiny,ktore sa trepu do " zadku " usa( tzv. Prozapadne orientovane) su autokraticke s najhorsim potlacanim ludskych prav jednotlivca, ludia v nich su nerovnopravny a nemaju ziadne problemy....a krajiny, ktore sa rozhodli ist vlastnou cestou a su proti zasahovaniau zapadnych velmoci do ich zalezitosti- tak kazdy do jedneho ma problemy z islamistickymi teroristickymi skupinami.... 😎 😎

lukada
19. júl 2014

@vevesh k tomu, co kaze koran a mohamed sa tu nikto nevyjadril. je to nezpochybnitelna pravda, len sa cudujem, ze toto sa vam zda ok.

mariuskaa
19. júl 2014

@silvana2604
Kde sa prosim ta pisalo o ciganoch takymto sposobom?
MOhol by si mi dat link, alebo presne ma usmernit, na cislo strany, alebo prispevok od ktorej osoby.
Myslim si, ze ani jedna strana (v tejto teme - pre a proti) o tomto nehovorila, ak ano, urcite mi to uslo.

vevesh
19. júl 2014

@lukada a co kaze tora... A co biblia..?? Ani jedna z tych knih si nema co vycitat k "spoluciteniu "ostatnych nabozenstiev...- vsetky temy okolo toho su rozoberane okolo strany 150+ - precitaj..

lukada
19. júl 2014

@vevesh mo iste nie to ze allah ti da odmenu za vyvrazdenie inych naboz. skupin. islam to striktne dodrzuje a veri tomu. krestania a ine naboz. civiliz. sveta uz pochopili, ze to je asi strasne. islam nie, ti su na to hrdi.

vevesh
19. júl 2014

@lukada nie v korane to nemas - a dodrzuju to islamistickymi extremisti a nie obycajni moslimovia... A vsetkym moslimom bolo aj donedavna jedno kto v co veri...to co.mame dnes je vysledok "zamontovavania " sa zapadnych velmoci do krajin, ktorym nie je jedno take zasahovanie...

dalal
19. júl 2014
erjona
20. júl 2014

@dalal Aj ja sem dnes pridam z Viedne fotky z Demonstracie 😉

leishmania
20. júl 2014

@vevesh tosi celkom nemyslim lebo odpadlictvo od islamu sa dodnes tresta vo viacerych krajinach oficialne. ked clovek cita kolko krestanov je este dnes prenasledovanych je to smutne a to nie len v moslimskych krajinach , s. korea, cina....

erjona
20. júl 2014

@leishmania Co ma dpadlictvo spolocne s tvrdenim ze sa musia zidia vrazdit? Toto v korane jednoducho nie je napisane,,, A aj v Afrike zabijaju katolici moslimov, tak isto v inych krajinach a Izrael pacha tiez zlociny na moslimoch, len preto, ze nie su Zidia, takze moc by som neskakala, ziadna viera nie je sväta,,, ☹ ☹ ☹ 60 000 000 Spanielov bolo popravenych, len preto, ze nechceli konvertovat na katolicku vieru,,, nasa historia, tiez nie je slavna,,,,

lukada
20. júl 2014

@vevesh no to teda mas.a kazdodenne na televiziach naboz. predstavitelia a NIE RADIKALI o tom hovoria. to je fakt. a v korane je to na niekolkych miestach. to sa odskriepit neda. vy to popierate tu na fore a moslimovia to prezentuju ako ich hrdost a nadradenie. to je paradox. @erjona a to ze sli tisice ludi do ulic, ktori ani nevedia kde je IL ci gaza to uz o com vypoveda? Ze clovek ma masove tendencie, asi jedine o tom. to vobec nic neznamena. ani 0.1 percentra z tych protestujucich tu nikdy ci v gaze nebola a o problematike nevie nic. to je absolutne nerelevantne, ze ludia sli do ulic. aj za hitlerom sli ludia do ulic a kolki z nich tusili co sa naozaj deje? uz ked nemas co povedat @erjona tak davas linky na kadeco. islam je bohuzial ideologicky zalozeny, chces nechces, ako denne popisuju sami lidri, ktori nie su extremisti. sami priznavaju ze nejde o teritorium ale o znicenie zidov. takze k tomu netreba nic dohladavat ani komentovat myslim. sami seba prezentuju.

lukada
20. júl 2014

@erjona erjona jasne, ale musis pozerat kedy to bolo. ahaha. v stredoveku. ako som pisala, presne si to vystihla = islam je teraz na urovni vyvoja ako bolo krestanstvo v stredoveku. a zidia a izrael sa brani, preto utoci na gazu, vcera nasli niekolko stoviek rakiet v skolke, mimochodom, to len na ilustraciu. tak asi tak hamas chrani civilistov. a nepacha nic PRETO ze su moslimovia ale preto, ze nas ostreluju!!! a zacali nas ostrelovat, resp nikdy neprestali! a v korane to teda napisane je, ze sa treba zidov zbavit a treba ich zabit a bojovat proti nim. aj dnes na tv v gaze to naboz. predstavitelia opakovali. staci si pozriet ich vyklad, asi toho vedia viac nez ty o islame.

lukada
20. júl 2014

@erjona zda sa ze ludia v europe naozaj nevedia, co to je byt neustale v strese so sirenamy a pod. a velmi sa nudia ked organizuju demonstracie,maju vela casu sa zda a k nicomu to aj tak nevedie len k dalsiemu nasiliu, vid moslimov ktori sprevadzaju tieto uzasne pochody granatmi, slz. plynmi , pokrikmi nabozenskymi - allah akbar, smrt izraelu, smrt zidom a pod. prostriedkami ci slov. osocovaniami, stoji to stat a policiu peniaze a nikomu tym nepomozu len stupnuju vo svete napatie a nasilie proti IL, a vobec netusia, co sa tu naozaj deje. vid napr. vcera 9 teroristov z gazy preniklo v IL uniformach na uzemie IL a co isli robit? vrazdit celi hrdi.tak asi tolko. aj to vychadza z ich obsesivnej viery, na pochodoch sami seba hecuju a stupnuju nenavist.

erjona
20. júl 2014

@demo Toto co tu prezentuje LUKANDA - nie je propaganda? Ked uz si taka aktivna, tak poprosim hlasit adminovi,,,

lukada
20. júl 2014

@ a to, ze v stredoveku sa popravovalo aj v krestanstkom svete nijak neospravedlnuje to, ze islam dnes popravuje a zabija ine naboz . skupiny, a vobec sa tym netaji, naopak su hrdi na to a to tak je, to iste vies aj ty. to ze spanielov popravili iste nie je nieco, z coho si treba brat priklad a robit to aj dnes - vid napr. irak v posl. dnoch a ostat. islamsky svet a naboz. predstavitelov co kazdodenne vymyvaju mozog ludom v gaze ze treba zidov pozabijat, ze nejde o uzemie ale o ich smrt.

lukada
20. júl 2014

@erjona repisala si sa v nicku. nie ja ziadnu propagandu nerobim, neviem, ci vies vyznam toho slova presne, ale ak nie, skus pozrie. pretoze ja pisam FAKTY, a nie subjektivny pohlad, ci utrzky z medii a pod. useky z clankov. ale to co sa deje naozaj a co islam prezentuje = oni su na to hrdi a ty to pokladas za propagandu a hnevas sa a strasne ta to rozculuje - co nechapem preco. ved ked do islamsky naboznsky neradikal opakuje dookola ze treba smrt zidom a ze na ukr svojich obcanov za to budu bojovat, tak ja neviem na co sa ty hnevas?? na neho? na to ze to povie nahlas? pochop, ze keby si tu zila a vedela obe reci, mala by si menej skreslenu predstavu, tak ako tych desattisice protestujucich. pretoze islam sa tym nijak netaji, naopak, posielaju v tv odkazy aj IL, ze ich nezaujima uzemie ale smrt IL. tak co k tomu dodat. a to nie su radikali.

leishmania
20. júl 2014

@erjona ja som komentovala tvrdnie "A vsetkym moslimom bolo aj donedavna jedno kto v co veri...to co.mame dnes je vysledok "zamontovavania " sa zapadnych velmoci do krajin, ktorym nie je jedno take zasahovanie..." co urcit nie je pravda

erjona
20. júl 2014

Presne ako to neospravedlnuje vrazdenie civilistov v GAZE a neospravedlnuje katolikov v sucastnosti vrazdit moslimov v Afrike atd...,

erjona
20. júl 2014

@leishmania Je, co si pocula dovtedy o moslimoch v mediach, akurat tak Shehrezadu rozpravku co si videla a to je vsetko,,, extremizmus je vysledok politiky,,

lukada
20. júl 2014

@erjona tak podla teba sa mame nechat pozabijat teroristami z gazy?? ty stale reagujes na uplne nieco ine ako napisem a mas obranny postoj. je to zvlastne. nik nechce zabijat civilistov v gaze. ale kedze hamas im pcha rakety do ich domov a skoliek potom necudo ze bohuzial aj civilisti zomru.

lukada
20. júl 2014

@erjona ale preco nepriznas, ze islam to ma v ideologii? ved oni to priznavaju tu den co den a su na to hrdi a ty to dookola ospravedlnujes a hladas cesty okolo akoze kde je pricina. pricina je v korane a ich viere. oni tomu veria a proti tomu sa nic neda urobit. veria v podradenost zidov a v to ze ich treba pozabijat. co je na tom nejasne?

leishmania
20. júl 2014

@erjona 😕 ja mam svoj nazor a ty svoj nemusis sa navazat do mna co viem co neviemco som pocula co nie co som videla ked ty sama take soravanienemas rada, a aja tak s tebou nekomunikujem

lukada
20. júl 2014

afrika je takisto necivilizovany svet, to ze to sem davas, je nerelevantne, aspon teda ja som myslela, ze sa bavime o civilizovanych ludoch, ale tym v podstate poukazujes na to, ze islam je vo vyvoji strasne vzadu, ako krestanstvo v stredoveku a v dnesnej dobe mozno v afrike. to co robia v afrike iste nie je priklad ako sa chovat, ci pre teba ano? moslimovia veria ze treba zabijat zidov a vsetko preto robia. aj na ukor svojho civilneho obyvatelstva, je im to jedno. veria ze mohamed a allah im to tak kazal a vsetko preto urobia akazdy den to tu pocujem priamo od nich. tak co stale obranujes? ved oni su na to hrdi a to nie su radikali.

erjona
20. júl 2014

Boze tato osoba nevidi, ze nemam zaujem s nou komunikovat,,,, je otravna ako mucha,,, neviem, ci nedokaze citat, alebo nevidi, ze ma nezaujima jej propaganda - vcera som bola na zidovskej stranke a presne tieto iste argumenty tam pouzivaju,,, ale ze zabranuju ludskym pravam, to tam zabudaju uviest -nedovolia vyvoju krajiny, maju postavene stanovistia, ludia nesmu chodit po cestach autami, 20 minutova vzdialenost trva 5 hodin, kvoli kontolam, studenti nemozu studovat, lebo im zatvaraju skoly, zatvaraju im hranice, odrezu ich od prisunu pitnej vody, vypnu im elektriku, dennodene ataky na moslimov osadnikmi, neobvinenie z vrazdy moslimov, buranie domov, nasilne vystahovanie z ich uzemia, kradnutie majetkov - nejde im o vlastne uzemie,,, sa zobud s tej nenavisti,,, jaj a to kino, co si robia a vytesuju sa z kazdej rakety co padne na obyvatelstvo je najlepsie... toto je demokkraticky stat, co zavre ludi za plot a nemaju pravo na nic?

erjona
20. júl 2014

@leishmania A co som ti takeho urazajuceho napisala,,,? Ved pokial tu nebol zaujem o ropu, nebol ani problem s moslimami,,, nie na vysledok, ale na koren veci sa treba divat,,,

lukada
20. júl 2014

@erjona erjona, si mimo, ale uplne. to co pises, su bludy. kontroly su a aj budu, kedze sa neustale pokusaju na uzemie IL prenasat vybusniny a zabijat zidov. detom strkaju do rupsakov vybusniny a pod. ziadna cesta netrva 5h, a zije tu patina arabov co su integrovani do spolocnosti a studuju tu na univerzitach a IL im dava vsetko od socialnych podpor az po plny medical service, tak prosim nekopiruj hluposti zo stranok. nikdy si tu nebola, nechapem ako si dovolis to takto hodnotit. jasne ziadne skoly nik nikomu nezatvara a ziadne ataky sa tu nekonaju. pozeras prilis vela tv. ked si taka zanietena do tejto problematiky, kup si letenku a chod do gazy aj sem do IL a prever si naozaj ako to tu funguje. potom som zvedava, co budes pisat. a este sa nauc obe reci, lebo vidim ze arabsky asi nevies, kedze stale nevies pochopit, ze sami islamisti vyhlasuju ze nejde o uzemie ani o nic, len o to, aby zidov pozabijali. tak k tomuto nemas co dodat, to je jasne. ty to popieras a oni tym kazdy den hecuju vsetkych ludi. a su na to hrdi!!!