Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
juj aka obet -8000 osadnikov vystahovat a s USA podporov im dat 220 000 dolarov kazdemu jednemu a prezentovat to ako obrovsku obät, pritom slo len o dodrzanie ludskeho prava a to neokupovat cudzie uzemie, zato na zapadnom brehu si svoje uzemie v nasledne zväcsili,,, tak na jednej strane dali a na druhej zobrali,, fuuu to je argumetacia.,,,
@leishmania ale ano bolo, a cuduj sa svete tie krajiny,kt. Boli nabozenstva jedno a mali svojich sme politike maju vdaka zasahom zo zapadu problemy s teroristickymi skupinami ( Vid Irak,syria, Lybia, Pakistan,Afghanistan,Jordan,Sudan a co..) a krajiny, kde sa napr. Aj odpadlictvo tresta alebo sa robi delenie obyvatelstva na to " spravnejsie", su proamericky a je im dobre - napr. Saudi, Katar, uae..atd..
@lukada este raz v korane nestoji nic o zabijani inych nabozenstvach resp. O odmenovani a pod... A si dost mudra na to, aby si si sama overila, ze to.tak nie je...
a po.dalsie neexistuje nezavisle informovanie - kazde Medium je ovplyvnovane mienkou financnych darcov resp. Majitelov ( a ty by si to mala este lepsie vediet ako ostatni ked zijes v Il) neviem ake TV si pozerala, kde take veci vyhlasovali, ale napr. Al dzazire je podla politickeho zmyslania Kataru, kedze im patri, Al arabija je saudi...cnn- polku vlastni americky zid a polku saudi...a teraz si precitaj, co som pisala leishmanii....totizto na tomto svete vsetko so vsetkym suvisi a obzvlast v politike!!!
@erjona myslim ze keby. hces chapes co take si mi napisala
@leishmania Nechapem,, lebo som ti to pisala z mojho pohladu a ja som o moslimskych krajinach nic nepocula, okrem rozpravky 1000 a jedna noc,,, to nemal byt vysmech, aby si to takto nechapala,,,
@leishmania to znamena, ze by mohli povolat aj tvojho manzela?
@lukanda propaganda moze byt aj ked sa iba uvedu fakty z jednej strany, pozri si twitter IDF a uvidis, ze tam maju niekolkokrat uvedene, ze zomreli dvaja vojaci ale napr. ani raz ze umrelo aj 5 mesacne babo
Akoby si videla ukoncenie konfliktu, co by bolo podla teba najlepsie riesenie?
@dalal minule mi ellise davala cislo spat na stranky a tam som videla film, ktory si odporucala Omara, len keby si chcela vcera sme si pozreli dalsi film od to isteho rezisera Paradise now sa vola;
https://www.youtube.com/watch?v=_6J8GtXMI2o@kararinka keby zijeme v IL ano
http://www.parismatch.com/Actu/Societe/Des-mill...
tu na priklade francuzka vidite, ako sa ludia inej kultury , nabozenstva /Ne/ priposobuju zivotu v eu,a ko si vazia a respektuju zakony danej krajiny 😕 . tu vidite, presne Mentalitu istych etnik.
tu mozete vidiet, ako prezentuju svoju nenavist k inemu etniku a nabozenskej skupine.
chovaju sa v europe ako neandertalci.
zenie ich nenavist , ktoru maju zakorenenu z islamu a koranu.
toto tiez je vojna. vojna dvoch rozdielnych civilizacii a mentalit. tej europskej, ktora si uz neviem /ci nechce / poradit s tou ´´orientalnou´´. takou nasilnou, ako je vidiet na tych zaberoch z parizskych ulic.
este ma niekto chut obhajovat podobnu mentalitu , sposob zmyslania a nenavist vyplyvajucu z koranu a islamu?
znasich europskych miest si urobili bojistia , kd eprezentuju svoju nenavist k inemu etniku a narodu.a robia si znasich ucic amiest svojim necivilizovanym sposbom ´´bordel´´.taky, aky je na uliciach miest v islamskych krajinach.
nestaci predviest 30 ludi na policajnu stanicu,ked ako neandertalci sa sprava 3000 ci 4000 ludi .
Jedno je iste nic nespoji moslimov tak silno a internacionalne ako spoločný nepriateľ... Zabudnú alebo odsunu bokom svoje vnútorne hádky kto je lepší moslim a my môžeme vychutnať naplno ich ojedinelu spoluprácu. Problém bude ked spoločneho nepriateľa spravia z nas
@vevesh saria v saudii je kvoli americanom??? 😅 to snad nemyslis vazne
oni hoci ziju vnasich kraninach, nenavidia nas. nenavidia a odmietaju nase zakony, na ssposb zivita, zivitne hodnoty.az na tie socialne vyhody, co z nich tazia
ale aj napriek tomu nas odsudzujua chu nasu kulturu pohltit tou svojou.
takze nie ,ze snas spravia nepriatelov. oni uz spravili.a my im v tom pomahame nasou humanitou.ktoru oni nikdy nepochopia. ako pozitivum.ale ako slabost.
my v de sa starame o tom,ze any migranti lampeduzy neboli vratenido talianska, lebo tam nemaju ten luxus pomoci co v de. a oni na opoplatku vystrajaju po nasich uliciach, rozsievaju nasile a nenavist.
e ete sa budu ohanat ludskymi pravami. prave oni, co nemaju ani ponatia o tom, co to spojenie znamena.
prikadom je mobing a napadanie dievcat a zien ci uz europskych ci z ich etnik ako nemravne,ak sa nespravaju podla pravidla koranu. a to vnasich uliciach,skolach.
na sudoch casto protestuju proti zenam sudkyniam. ato z titulu pohlavia. z coho maju take chovanie? no z koranu predsa.
a nehovoriac uz o vznetlivej mentalite, podporenej casto poruchami spravania sa z mohonasobneho inbridingu.pre toto casto ani nemozu byt zodpovedni plne za svoje konanie podla znalcov psychiatrov. takze je to zacarovany kruh. a pretne sa len raznym konanim kompetentnych.inak sa to skonci povstanim obyvatelstva na obranu zakladov demokratickych principov nasich krajin.tak,ako to maju eu staty zakotvene v ustavach .
@leishmania nie...to si zle pochopila....😀
saudi ma sariu, test smrti za odpadlictvo a v pikoskach by sa dalo pokracovat...- ALE pretoze je ruka v ruke s americkou politikou (saudi vlastnia asi 20-30% americkych firiem) a nezasahuje do veci, kt. americania a co. na blizkom vychode robia, tak je vsetko v poriadku...nikto ani slovom neopomenie saudi, ze by mali zmenit hlavu statu ( vsak je to tiez autokraticky stat - syria mala ovela viac prvkov demokracie ako saudi), alebo politiku voci zenam atd..napr. taky assad bol proti zasahu ameriky do vnutornych zalezitosti pri "jarnej revolucii" (ci ako sa to na sk vola...) a je z neho teraz terorista.... 😎
@vevesh mne islo o to ze radikalny islam nedovoluje zmenu nbozenstva, zeny nie su rovnopravne atd, a ze moslimovia v takychto krajinach su radikalni aj bez zasahu zapadu ako sa tu prezentuje a neplati pre nich tvoj vyrok "A vsetkym moslimom bolo aj donedavna jedno kto v co veri..." a informacie o krestanskych mucenikoch z takych krajin ako su radikalne islamske, s.korea, cina nemam teda z pikosiek... ked chces mozes sledovat krestansku organizaciu hlas muceniku
@leishmania ale plati...pred 40-60 rokmi si v pohode ako katolicka mohla zit aj v saudi alebo v iraku...ale dnes ti to nehrozi predovsetkym v saudi...zapad sa im miesal do ich krajin a do ich politiky, a oni to zacali nenavidiet...niektori sa priklonili ku krajinam zapadnym a je im dobre aj ked su radikalni v sucansosti....(a zapad na oplatku ich nechava na pokoji a cast si mohla dovolit zradikalizovat, pretoze vedia, ze zapad ich necha..) a ostatni, co boli proti - tak do nohy maju problemy v state, rozburane krajiny a nestabilitu ci uz ekonomicku alebo politicku...
a ano, bolo jedno, kto v co veri - a mozem to objektivne posudit ako sa to zmenilo po 2004...predtym, sa nikto nezaujimal kto v co veri...a teraz ked stretnes niektorych (je ich stale mensina)- tak prva otazka je v co veris... 🙄 ale musim povedat, ze to je otazka, kt. zaujima hlavne tych, co ziju europe, v tamtych krajinach sa ta to nikto neopyta...
@vevesh akoze zapad im dovolil zradikalizovat?? 🙂 ako im mal akoze branit? trochu sa mi to zda ze uz za kazdu cenu sa chce vsetko hodit na zapad. a nechce sa mi verit ze bolo niekedy mozne verejne prejavovat v SA svoju vieru , myslim krestansku, a mohli si tam obcania slobodne vyberat nabozenstvo...
@leishmania
nabozenstvo si v minulosti dedila po rodicoch- takze vyberanie nehrozilo.. (ani na nasom uzemi..) 😀
a ano, bolo to mozne...napr. kostoly v saudi poburali pri "palestinskom probleme", a odvtedy zakazali akekolvek ine nabozenstvo per zakon...
a ako im mal branit...nie su proti assadovi, ze je proti ich politike, hned aj pomahaju s vyzbrojou, izrael - nepodporuju..??? ..gaddafi ako skoncil - nezasiahli oni nahodou?? ,a saddam - tiez dobrovolne pomahali.., benazir bhutto - ako bola proti, tak aj hned bola umlcana..., a je este vela bezvyznamnejsich politikov, ktori to tiez nerozchodili... - cize zasahuje sa tam, kde sa hodi..a nie, kde je potrebne...
@vevesh to nehovorim o tom kde zasahuju ale o tom ze zradikalizovali sami, a nie su na vine americania ze im v tom nezabranili... k americkej politike sa nebudem vyjadrovat. nabozenstvo si ludia vzdy vyberali neboli to pred 100 rokmi ovce ale ani dnes nekonvertuje vacsina ludi a ostava v tom v com su vychovani...ci uz vo viere alebo bez....ide o to ako boli/su trestani ak zmenia vieru. to je alibisticke hovorit ze vtedy nebol v islamskej krajine problem lebo nikto nekonvertoval, bolo ich malo aj vtedy aj teraz lebo sa boja
@vevesh v kazdom pripade by som v islamskych krajinach nechccela zit ani pred 100 rokmi ani teraz 😀
@leishmania ja s tym problem nemam... 😀 😎
@vevesh myslis ani pred 100 rokmi ani teraz? 😀 teraz je to pre zenu vo viacerych doslova masochizmus 😀
@leishmania v minulosti boli krestania v ovela pocetnesjsiom zastupeni ako dnes....a ja hovorim o tom, ze to ako to tam vyzera je akcia-reakcia +cize keby nebolo zasahovania a stvania proti, tak by to nebolo tak radikalne...este stale velka vacsina obyvatelstva je normalna neradikalna, ale o tom sa nehovori...v spravach vidis iba vymletych radikalov, lebo to je hrozba a dovod na lobisticke ne/zasahovanie(a to nehovorim o tom, ze velka cast teroristickych utokov je organizovana priamo cia a akoze islamisticky extremista...) ...i ked tych radikalov na jednej ruke ratat mozes (takisto ako na sk -ale na sk to oznacia rodina drama, alebo ze niekomu preskocilo, alebo fanatik...)
verejna mienka je proti nabozenstvu, proti ludom....a to sa tu snazime s babami vysvetlit...
@leishmania no ako kde...v severnom iraku je super, turecko, jordan, libanon , iran takisto...saudi, afganistan, pakistan, jemen, katar, kuwait....tak tu treba popracovat..(ale napr. v pakistane bolo dobre do 70tych rokov, pokial usa nevymyslelo taliban...) 😎
zajímavý rozhovor v českém rozhlasu o toleranci, ze začátku je to o hřbitově, zajímavé začíná až v 6. minutě
o článek nejde, jen o ten záznam
@ellise vypocujem... dik.., tu je strucna historia oblasti gazy
http://zpravy.idnes.cz/pasmo-gazy-historie-vzta...
na ploche 42x 12 km zije 2 miliony ludi... strasne...

@erjona a asi za taky plot ich zavreli, ze odtial vystahovali vsetkych zidov, co tam mali domovy a nechali celu gazu, ako si to moslimovia prijali IM!!! a co oni na to? ze nechcu uzemie ale smrt zidom. no to je bohuzial naozaj ako v stredoveku. ahaha