icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

demo
Autor odpoveď zmazal
leishmania
22. júl 2014

iron dome si vyvinuli sami nemaju to ako darcek od americanov , ale ako kazdodnnu ochranu stoviek rakiet o ktorych sa nikde nepise lebo nikoho nezabili... fer bude ked ho vypnu a nechaju si zmarnit pomerny pocet civilneho obyvqtelstva asi...

erjona
22. júl 2014

@demo Taketo zasahy robili predtym, videla som to v tych dokumentov, od nezavislych reporterov, takze ano, ked to vedeli predtym, mali by to vediet aj teraz urobit,,,

erjona
22. júl 2014

@leishmania Nikto tu nepisal o vypnuti stitu,, o com to prosim ta zasa pises?

kararinka
22. júl 2014

@leishmania Dostali od USA 430 $ mil na vyvoj Iron Domu a nikto nechce aby ho vypli. Chvala Bohu, ze ho maju, to by bolo este viac civilnych obeti. Chcela som len povedat, ze je to pre nich win- win situacia, lebo aj USA zdokonaluje svoje technologie. Ja nefandim tomu, aby pribudali obeti ani na jednej strane.

leishmania
22. júl 2014

@erjona takze zapnut stity a nechat sa permanentne ostrelovat bez odpovede to by neviem ktory stat urobil

erjona
22. júl 2014

@leishmania Tvdia, ze idu cielene po Hamase,,, na vysledku to nie je vidiet,,, Ako konflikt vznikol, som ti uz pisala,,, takze ani Izrael nie je bez viny,,, darmo si ho obranujes

erjona
22. júl 2014

@leishmania Nie, stiahnut vojenske zakladne, prestat okupovat cudzie uzemie, nechat Palestincanov, nech si sami sebe vladnu a nie ich dennodenne ponizovat, nechat ich vyvijat sa - toto je riesenie, nie bombardovanie,,,, Izrael bombarduje preto, lebo nechce prestat s okupaciou dalsieho uzemia,,, hamas je len zamienka,, podla mojho nazoru,, sionisticky sen - vytvorit velku krajinu,,,

kararinka
22. júl 2014

@leishmania Ja tam nepoznam situaciu a mentalitu ludi, takze neviem vobec, ci je tam, mozny mier v nasom europskom ponimani mieru. Neviem ci tam nie je problem, ze co je pre palestinsku stranu minimum, je uz pre izraelsku stranu daleko za maximom, ktore su ochotne pri rokovaniach pripustit.

ellise
22. júl 2014

vy nevíte že když dva dělají totéž tak to není totéž... což znamená pokud média referují protiislamsky, protipalestinsky, tak jsou neobjektivní, lžou a vymýšlejí se, když to píšou pro-islamsky. tak jsou naopak objektivní a vše je OK.
takže @leishmania je vytýkano že jto bere příliš osobně, zrovna erjonou, která pokaždé když se tady řeklo že spousta muslimů se chce ženit s evropankou, kvůlí vízům, tak dávala k dobru že její muž už víza měl a že ona byla tak která je potřebovala, která všechno vidí optikou přes svého muže, svoji rodinu, kamarády.

Nejdeme mi celkem do hlavy že muslimové, kteří se prezentují že rodina a děti je pro ně nejposvátnější, klidně mají sklady zbraní pod školkami, nemocnicemi nebo v obytných domech. Navíc se tím vůbec netají. To je jejich láska k dětem?

Mně by docela zajímalo vysvětlení tohoto jevu.

Izraelu je vytýkáno že umírají civilisté, ale ani jedna výtka že Hamás používá vlastní obavytelstvo jako štít? To Vám nevadí?

alice107
22. júl 2014

mna by tiez zaujimalo vysvetlenie javu, co nacrtla ellise.

ellise
22. júl 2014

@erjona přečti si odkaz co tady hodila dalal na stránce 386, ale vzhledem k tomu že z něho vycházejí palestinci o něco hůř než izraelci, asi nebude objektivní

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
22. júl 2014

@ellise Zazila som na vlastnej kozi tu tvoju skvelu objektivitu novinarov,,, dakujem, neprosim,,, 😠 😠 😠 😠

vevesh
22. júl 2014

@ellise s tym zbranami je to asi tak ako v amerike- kazda rodina ma nieco na obranu ci uz pred zlodejmi, extremistami alebo vojakmi....takze u mna nie je znepokojujuce, ze su zbrane - ale fakt, ze namiesto konfiskacie komandom ( co sa normalne robi vsade na svete, aj v izraeli podla stavu municie, pretoze to zhabane sa znova pouzije = milicna recyklacia ) sa radsej zhodi bomba na nevinnych...a keby tam bol sklad zbrani tak podla priemere vybuchu sa to da rozpoznat.... Zvlastne je len to, ze obrazky vybuchov na to nepoukazuju...a sami tiez priznavaju, ze "udajne to tam malo byt.." 😎

erjona
22. júl 2014

Ja by som bola zvedava, ci by ste si obranovali Izrael, keby na druhej strane boli katolici a nie moslimovia,, dennodenne pribudaju mrtvi civilisti, inak si vazne neviem vase komentare vysvetlit, sak co, ide len o moslimov, ludi druhej triedy, nie?

kararinka
22. júl 2014

@ellise Ja to vysvetlim z mojho pohladu, je to presne ako pises, ked dvaja robia to iste to nie je to iste. Ved predsa ja ako demokraticka krajina, nebudem svoji ciny proti ludskosti oddovodnovat a davat rovnatko k cinom nejakej militantnej organizacii. V celom konflikte je to ci su moslimovia, ci zidia podstatne iba z hladiska aby sme chapali preco konaju ako konaju a ako najst riesenie, ci su kompatibilni a vedia spolu nazivat, ci ich treba od seba izolovat, atd.. Zabiti civilisti = zabiti civilisti. Inak sledovala som, aka je podpora Palestiny v jednotlivych statoch a napr. v Irsku je ovela vacsia ako v Cechach, napriek tomu, ze oni maju svoju ekonomiku silno naviazanu na USA. V Irsku mozno preto, ze si presli s IROU niecim podobnym, aj tam raz obyvatelstvo podporovalo IRU viac raz menej.

lukada
22. júl 2014

@erjona si zas mimo. keby vlada v gaze invsetovala namiesto do tunelov - pre teroristov aby mohli preniknut na IL a vyvrazdit civilne obyvatelstvo, namiesto do rakiet a zbrani, granatov, a pod. namiesto toho vsetkeho do skolstva zdravotnictva a pod. uz su inde. katar im rocne dodava miliardy aj EU a co oni s nimi robia? Vyrabaju rakety a rakety a dookola rakety. spamatajte sa dievcata. a btw. s utokmi na civilistov zacala gaza resp. nikdy neprestala. vcera napr. nasli zas v agrikulturnej skolke!!!!! skladisko rakiet!!!

lukada
22. júl 2014

a asi takto im v gaze zalezi na detoch

https://www.facebook.com/photo.php?v=1517988001...

vevesh
22. júl 2014

@kararinka Cesi nie su proti....prave predali zbrane za niekolko miliard dolarov.. Tak co si budu ekonomiku nejakymi antropo-sociologickymi naladami obyvatelstva komplikovat... 🙂

lukada
22. júl 2014

a kto nebol v gaze, neviem, kde zmizla ta zena co je tam vydata, tak asi takto to je v ich skolkach

https://www.facebook.com/photo.php?v=1020248751...

este stale si myslite, ze im tak strasne zalezi na detoch?

lukada
22. júl 2014

a kto vie anglicky, tak vrele odporucam. nikto to asi lepsie nevystihol ako tento pan

https://www.facebook.com/photo.php?v=4477952203...

lukada
22. júl 2014

@erjona navyse, asi si stale nepochopila, ze prvy kto zacal cielene strielat a stale striela do civilistov je gaza. to ze ma izrael obranu je stastie. keby nemal, uz je to desattisice obeti. a IL sa snazi civilne obete v gaze minimalizovat. Paradoxne, hamas nie! aj to sam hovori. oni strielaju do civilistov cielene izrael sa snazi nicit ich rakety. navyse sa pokusilo v posl. dnoch niekolko teror. zvazkov preniknut pomocou tunelov podzemnych na uzemie IL aj sa im to podarilo, no nastastie ich chytili. jedna zo skupin chcela napr. vyvrazdit vsetky deti co spolu jedavaju v kibutzi v jedalni. to sa ti zda fajn? nastastie IL ich vcas zastavil. do tych tunelov investovali MILIARDY a to preto aby mohli vrazdit civilistov v IL ako prekvapko. v noci sa vynoria na uzemi IL a ide sa. tak a potom chudata obyvatelia gazy, nemaju co jest a deti nemaju sa kde ucit. samozrejme, gaza ma podporu financnu, ale ta ide na rakety, tunely, zbrane. cize ja stale nechapem, ako mozete byt take naivne a verit im. ako to ma podla vas IL vyriesit?
Oni nie su racionalni, to je problem. s takymi ludmi sa jednat NEDA.

erjona
22. júl 2014

@lukada Mna presviedcat nemusis, ja mam svoj postoj k tejto veci,,, ale chapem ta, opakujes si to dovtedy, kym tomu sama uveris,,, nepis mi, nezaujimas ma,,, neviem, co na tom je take tazke ceknut..

A na demonstracii si bola?

https://www.facebook.com/photo.php?v=3066006528...

A mam ti tu ukazat zabery palestinskej televizii? Sup, sup, pre pukance, lebo je to zvykom miesto kina sa divat na zabijanie civilistov a tesit sa z toho ...

A co, kupila si si aj ty taketo tricko?

lukada
22. júl 2014

@erjona ahahah vraj pokial tomu neuverim. to su fakty mila @erjona, a nie ziadne rozpravky ako davaju v ich svete. ale vidiet, ze aj teba uz stiahli a veris rozpravkam. a hamas nechce zabijat civilistov? vobec sa nevies k tomu vyjadrit, nevadi. ja nikoho o nicom nepresviedcam, len davam na pravu mieru niektore bludy co tu pisete.nemam cas chodit na manifesty a hluposti, mam 3 deti a dolezitejsie veci na praci. len sa cudujem ako mozu aj europankam do hlavy natlacit klamstva. tot vse.

lukada
22. júl 2014

@erjona palestinsku tv tu mame, vsetky kanaly, takze sme plne informovani o tom, ze civilne obete im nevadia a ze cim viac tym lepsie povedal Hamas. Ze chce zabijat civilistov zidov to je tam kazdy den, to uz pozname a aj to, ze neprestane. chce ich smrt. alebo si mysella na palestinskej tv rozhovory s matkami, ktore hovoria, ze tento svet je len primarny a ze smrt pre allaha a smrt za smrt zidovsku sa oplati podstupit, lebo na druhom svete ich caka raj? ano, aj ja som videla, ako matky hrdo hovoria, ze viera a smrt vlastna ak tym pomozes k smrti zida je dolezitejsia ako ludsky zivot.

eva8
22. júl 2014

@erjona Citujem ťa: "Mna presviedcat nemusis, ja mam svoj postoj k tejto veci,,, ale chapem ta, opakujes si to dovtedy, kym tomu sama uveris,,, nepis mi, nezaujimas ma,,, neviem, co na tom je take tazke ceknut.. "

ani moslimov nezaujíma nič iné okrem ich "pravdy"

erjona
22. júl 2014

@eva8 No comment 😠 😠 😠

vevesh
22. júl 2014

@eva8 "hod kamenom, kto si bez viny..." - no ale dalej ako pred vlastny prah si vacsina ludi ( a predovsetkym tu na Mk) nedovidi... 😎

erjona
22. júl 2014

@lukada Ano, tak si urcite uz aj toto videla, ze?

http://www.haberler.com/israil-filistin-de-cena...

A co pobavilo? Sak o par moslimov menej, nie? Hned je lepsia nalada,, 😠 😠 😠 😠