icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

yanni
23. júl 2014

inak baby, co sa tyka tych azylantov: je to strasne ked clovek musi utiect zo svojej krajiny koli vojne, ale vela ich uteka aj koli financiam. Myslite, ze azylanti su prosti? Vela z nich su akademici. A takmer vsetci maju informacie, kde treba utiec, kde najviac dostanu. Ja mozem hovorit len za Bavorsko, lebo tu poznam azylove domy, politiku, azylantov. az tak najhorsie sa nemaju. Tam kde sme volakedy byvali, je tiez jeden azylovy dom. Tak vam poviem, ti africania, lebo najviac som tam videla len ciernych, sa maju lepsie ako kdekolvek v afrike v ich barakoch. Maju vlastne izby, su tam riadne socialne zariadenia, stravu a osatenie tiez dostavaju zadara, na mesiac kazdy dostane 40 € ako vreckove (v roku 2011. Teraz neviem, ci im nieco nezdviyhli), mensie deti mozu chodit do skoly a tym väcsim umoznili dokonca navstevovat Berufsschule aj Univerzitu, ucia ich jazyk.
Jasne, ze su tam natlaceni, ale doma tiez zili v jednej miestnosti aj 10. S tymto musi kazdy pocitat, ze im nebudu hned padat holuby do .... Uz postavili a dalej stavaju (aspon v Bavorsku) pre nich ubytovanie, ktore ma standard socialnych bytov. Jasne, ze to nemaju vsade ruzove, ale nesmu sa mylit pojmy s dojmami. Nesmiete porovnavat situaciu tu nasu (my robime, sme tu obcania, odvadzame dane, sme prisposobivi, mame dobre navyky od narodenia atd.) a ich, ktory s civilizovanym svetom casto prisli do styku az utekom z ich krajin. jasne, ze je to pre nich schock a casto to nevedia stravit.

ellise
23. júl 2014

@kararinka no hlavně že vy neopakujete to stejné už 20 stránek, ale už můžeš být v klidu, už nebudu připsívat, mně tyhle vaše odpovědi bohatě stačili.

dalal
23. júl 2014

@ellise

Vůdce Hamasu odmítá nařčení Izraele, že používají civilisty jako lidské štíty

http://zpravy.idnes.cz/vudce-hamasu-sef-hamasu-...

izraelska tajna sluzba sa ho snazila opakovane odstranit...

vsetci sa tu zhodneme ze Hamas je teroristicka organizacia ( aj ked ma za ciel oslobodit palestinu prostriedky ktore pouziva su odsudeniahodne)...
ake praktiky pouziva izrael? kto povedal ze bomby su ukryvane v civilnych domoch? ak to bodca Hamasu odmieta...

dalal
23. júl 2014

Nemecko v utorok informovalo, že pri izraelských útokoch v Gaze prišla o život sedemčlenná rodina Palestínčanov s nemeckou štátnou príslušnosťou.
"Na základe viacerých náznakov musíme vychádzať u toho, že v prípade obetí ide o túto rodinu," uviedla hovorkyňa nemeckého rezortu diplomacie.
Oficiálne sa smrť nemeckých občanov v zahraničí potvrdzuje iba po tom, čo telá obetí videl nemecký diplomat alebo poverenec.
Podľa palestínskych zdrojov ide 53-ročného inžiniera, ktorý 20 rokov žil v Nemecku a získal pre seba i svojich príbuzných štátnu príslušnosť tejto krajiny, ako aj o jeho 47-ročnú manželku a päť detí vo veku štyri až 12 rokov.
Rodina, ktorá sa pred 13 rokmi opäť vrátila do pôvodnej vlasti, podľa nich prišla o život počas náletu na jednu z budov v Gaze v pondelok vo večerných hodinách.

Toto je uz masaker.... vyvrazdovanie celych rodin.... 5 deti od 4 do 12 rokov....

lukada
23. júl 2014

@dalal no dalal, ty mas ale odvahu verit hamasu. a tomu co hovria. no teda? to sme kam dospeli? ahahahaha.

erjona
23. júl 2014

@dalal tak isto vyvratili oficialny pozorovatelia vcerasej relacii, co som sem hodila, ze Hamas pouziva ludi sko ludske stity...naopak robi to izraelske vojsko... tato je podla nich len forma ako sa branit pred tym kritikou vrazdenia civilistov... taktiez len izraelska tajna sluzba tvrdi, ze sa v obytnych domoch a verejnych instituciach skryvaju rakety.... izrael doteraz nepredlozil ziadne dokazy... ako som vravela, pravda vyde na javo pomalicky...

dalal
23. júl 2014

@lukada preco je slovo predstavitela hamasu menej ako slovo izraelskeho vladneho cinitela?
izraelska tajna sluzba sa ho snazila niekolko krat zabit... to nie su teroristicke praktiky?

a k tej rodine si sa nevyjadrila.... tiez im tam niekto dal do domu bombu? napr hamas?

neverim hamasu, neverim izraelu a neverim tebe..
ale tie civilne obete ma mrzia... a velmi

dalal
23. júl 2014

@yanni najskor hovoris ze azylanti nie su prosti ( sprosti) lebo mnohi z nich su akademici atd... a potom spochybnujes ich dovody... ja si myslim ze vzdelani azylanti chcu pracovat a zaclenit sa... to ale neznamena vzdat sa viery..
ti jednoduchi bez vzdelania ktorym sa ani doma nechcelo robit nabudu robit ani v europe... ti budu vycicavat socialny system..
to je ale praca imigracnych uradnikov aby ich odhalili a supom poslali domov.. ale poznam vela imigrantov vzdelanych, ktori boli doma perzekuovani a ti robit chcu.

erjona
23. júl 2014

@dalal Dobra sprava, uz oficialne institucie, zacinaju hovorit o tom, ze Izrael sa dopustil vo viacerych bodoch vojnovych zlocinov a vraj tie demonstracie na celom svete splnili svoj ucel, som velmi rada, ze som svoj cas investovala na dobru vec ,,, slepi ludia - zapamätajte si, ani vam nik nepomoze a nikto sa za vas nepostavi, ked to budete potrebovat (dalal, to nepatrilo babam, co si tu izrael zastavali) 😀 😀 😀 😀

Hned mam lepsiu naladu, ako fajn je mat pravdu 😀

erjona
23. júl 2014

@dalal Oprava - co si tu palestincanov zastavali,,,

mariuskaa
23. júl 2014

Baby co poviete. Na budúci mesiac hrajú v kinách.
Film. Svet/stret dvoch kultúr.

https://www.youtube.com/watch?v=yEO1TWeM5JU

Vypada to super.

erjona
23. júl 2014

Dievcence mam dalsiu spravu - mierova organizacia pozbierala dokazy proti utlacaniu ludu a vrazdeniu osadnikmi, taktiez maju nahravku - ako strelili osadnici do hlavy mlademu palestincanovi a vojaci stali tam a nic nespravili,,, vraj teraz to chcu riesit - a vraj im zapalili polia - tak uz väcsie klamstva si nemozu vymysliet, kedze na videu ziaden ohen nebol, potom sa branili tym, ze hadzdali do nas kamene, ani kamene neni vidiet v rukach - maju zozbieranych vela pripadov, pricom maju presne dokazy na bezpricinne zabitie 47 civilistov a to v mierovom obdobi, niekolko tisic ich zranili, dalsich bezdovodne a obvinenia zavreli do väzenia, trinastrocnemu dievcatku strelili do hlavy, sla zo skoly ... atd - pozbierali dokazy o porusovaniu vsetkych ludskych prav,,, tak IZRAEL bude mat co vysvetlovat za toto spravanie...

Co sa tyka vojny, pouzili zakazane fosforove zbrane,,, su obvineni z viacerych bodov vojenskych zlocinov,,, nuz ci chcu, alebo nie,,, jednoducho proti ludu, ked to vidi, ako zlocin politici nepojdu,, vsakze 😀 A zraaazu su tu dokazy, pritom vedeli o nich uz davno, az teraz ich zacinaju pomalicky uverejnovat...

Ano a perlicka - aha alice, ty citas len oficialne veci,, pozri akyrasista,,, len tak dalej,,, zachvilku nebude nik viacej stat na strane Izraela a tento krat im to bez riadneho rozdelenia uzemia len tak neprejde,,,

erjona
23. júl 2014

Alicka, rodinu, co spominala dalal, tu nemecku, co zavrazdili izraelsky vojaci, aj to boli teroristi??? Hm, ked si zasluzili smrt?

erjona
23. júl 2014

tu mas oficialny clanocok z novin, co tak mas rada a tomu ver, ze teraz pojde pol nemecka do ulic,,, 😠 😠 😠

erjona
23. júl 2014

http://www.t-online.de/nachrichten/ausland/kris...

Tu je link, hodilo mi to dva krat tu istu fotku, neviem preco, precitaj si o 7 clennej rodine,,, co ty na to?

lukada
23. júl 2014

@erjona @dalal vase obmedzenie siaha az tak daleko, ze racionalny clovek ho nedokaze pochopit. Chodte do gazy, dajte si tam deti do skolky, uviazte si zelene satky a mate vystarano. Nepotrebujete MK na to, aby ste sa usvedcovali vo svojej pravde. Je to smiesne. Prajem vam, nech sa z toho vasho zatmenia ani nikdy nezobudite a nech pocitite, co je to naozaj radikalizmus moslimov v mosl. state ako je napr. palestina. Vidiet, ze ste pod takym vplyvom vymyvania hlavy, ze je to nenavratny proces. prajem vam, aby ste na svojej kozi zakusili, co je to masa moslimov, ktori maju vymlete hlavy. ja som to zazila na v gaze niekolkokrat. vy sedite v eu a komentujete nieco co ste v zivote nevideli ani len okolo nepresli. aspon sa nezosmiesnujte.

andy04
23. júl 2014

@lukada musím teda súhlasiť. Pár rokov v nejakom moslimskom state a možno zmenia názor Mudrovat zo zabezpečenej EU zo všetkými právami ktore tu ženy maju a ktore využívajú je na smiech.

alice107
23. júl 2014

@yanni suhlas s tvojim dnesnym prispevkom.
inak, ako zabralo vyjadrenie predstavitela statnej moci v de. v berline za mohutnej prevencie policie , pripravenej zasiahnut, bola demonstracia arabov voci izraelu uz len pokojna. ziadne silacke vykrikovanie a pisanie nenavistnych antisemickych hesiel. no, zlakli sa .
uz len pomaly akoby bez zaujmu presli a postavali....policia bola pripravena zasiahnut. len skoda, ze to prislo po dnoch nehorazneho slovneho/a nielen slovneho/ nasilia demonstrantov. skor ako demonstrnti to bolo nekontrovatelna masa agresivnych ludi.
to len dokazuje, ze taketo spravanie sa treba zarazit hned v zarodku .

alice107
23. júl 2014

@andy04 uplny suhlas.

alice107
23. júl 2014

@lukada presne vyjadrene. kazdy sudny clovek europan nedokaze pochopit zmysanie ,ake maju niektore tu slovenky .akoby strtili zmysel pre realne vinamie skutocnosti.
kto zaca ten konflikt? palestina. kto teda vedome ohrozil zivoty ludi na oboch strnach? palestina.
takze je samozrejme tragedia, ked zomieraju ludia . ale je jasne aj to, kto jezodpovedny za to, co sa deje.kazdy stat sa brani ama na to pravo , voci agresaorovi.a teda musis pouzit na svoju obrnu/ako u nutnej obrany u sukromnych osb/ aj zbrane,ake ma protivnik, ktory ich pozil prvy a ohrozuje ho aktivne .

ale niektore akoby necheli vidiet ,kto je agresor a kto obet. zial, palestina aj za cenu obeti vlastneho obyvatelstva zahajila agresiu voci inemu narodu. tak teraz musi znasat zial aj nasledky toho cinu.aj v podobe mrtvych obcanov zial. ako inak ako zbranami sa moze branit izrael? to ma nechat ohrozovat svoju integritu a zivoty svojich obyvatelov?
tak si to niektore asi predstavuju.

digysa
23. júl 2014

@ellise Ale zase na druhej strane, tie pikantnosti citat od moslimskych dam a dostat tie informacie zadarmo, tiez nie je na zahodenie...aspon si clovek uvedomi, ze to, co si o moslimoch myslel iba z druhej ruky, je skutocna pravda.
@lukada mozem sa spytat? Ty si v Izraeli teraz, alebo si tam kedysi bola?

kararinka
24. júl 2014

@digysa O com to prosim ta pises. Na teba tusim vyskakuju moslimovia uz aj doma z chladnicky. Za to, co si napisala o dve stranky dozadu, by ta v slusnejsej robote prepustili. Ved nech Rada pre ludske praca pri OSN vysetri kto pachal vojnove zlociny a padni komu padni. Z pritomnych krajin bolo proti vysetrovaniu jedine USA. Podla prieskumu CNN 37% Americanov je proti zasahu v Gaze. Ked moslimske nabozenstvo vyznava 1%, kto je tych zvysnych 36%?

erjona
24. júl 2014

@digysa Od nenavisti ti uz zahmlieva pred ocami, vsakze,,,, ty sa urazis za casnicku a bielu bluzku na smrt a ides kritizovat, nas, co nam posielaju deti obetovat allahovi,,, krasne ste sa vyfarbili, jedna väcsia rasistka ako druha,,,

erjona
24. júl 2014

@kararinka Nie moja, ona byva v cisto bielej stvrti, aby si bola v obraze a jej manzel je pravy american - hahaha, len zabudla na to, ze vsetci pravy americania su vlastne len pristahovalci,,, 😀

erjona
24. júl 2014

@lukada Dat moje deti zavrazdit izraelskymi vojakmi? Sak to je ich specialitka bombardovat skolky,,, to by sa ti pacilo,,, este viacej ludi skantrit, vsak?

kararinka
24. júl 2014

@erjona Nechcem to tu nejak hrotit, ale potom to asi prehanaju s tou politickou korektnostou v USA, ked si to niekto musi ventilovat tu na diskusii.

kararinka
24. júl 2014

@lukada Pocula si uz o Mikovi Peledovi? Pochadza zo zionistickej rodiny, je synom jedneho z generalov zo 6 dnovej vojny v 1967, momentalne mierovy aktivista.
Viem, ze je to uplne opacny nazor od tvojho, ale napisem co tvrdi on. On tvrdi, vraj zidia a moslimovia v Izraeli a Palestine su si viac podobny nez si myslia, ze jazyk maju podobny, ze polovica zidov vlastne pochaza so stredneho vychodu, su to arabski zidia z Iraku, Jemenu, Severnej Afriky, ze arabska kultura je im vlastna. Ked bol Bagdad bombardovany, tak vela starych zidov plakalo, ze ich rodne mesta su bombardovane. On tvrdi, ze kym zil v Izraeli nestretol ziadneho Palestincana, lebo ziju uzavrety od seba ( jedny dobrovolne, druhy pomenej), prvykrat ich stretol az v USA.

Ale co som chcela napisat je, ze jeho sestra je profesorkou na univerzite a jej 14 rocna dcera zomrela po utoku samovrazedneho palestinskeho atentatnika. Po pohrebe sa jej novinari pytali aku odplatu ziada a ona na to povedala, ze ziadna skutocna matka nemoze chciet aby sa to stalo inej matke. A ja toto pisem o detoch a aj civiloch v Gaze, aj v IL, dokonca aj o vojakoch IDF, ved niektori su len 19 rocni chlapci.

andy04
24. júl 2014

Takze ked sa píše ako sa začínajú moslimi roztahovat po Európe je to nová a drava civilizácia ako tu jedna filozofovala a ked sa utlaca palestína tak je to niečo otrasne a musi vedieť o tom cely svet ale ked sa mlatia medzi sebou a vraždia sa po tisicoch tak za to moze západ. Nevravim ze to nie je vždy pravda ale ked su taky mierumilovny tak by si to vedeli vyriešiť medzi sebou civilizovane. Ktorá naivna hlava si moze mysliet ze Európa bude to co je dnes ked ich tu bude o pár miliónov viac. Vždy si nájdu dobrú vec na to aby bojovali stačí vidiet ich správanie na prvej demonštrácii vo francúzsku. Ked su marokanci tak nešťastný pre palestincanov nech daju azyl pár tisíckam palestincanom vo svojej krajine. A zvyšné moslimske krajiny sa mozu pridať Myslím ze správanie moslimov na protestoch a demonstraciach uz pár rokov dozadu by malo Európe otvoriť oči to ze sa tu narodila ich nezmeni.... A zaujímavé ze necitam žiadne protestne príspevky plus fotograficku dokumentaciu z vrazdenia v Iraku. Alebo tam nie je nepriateľ moc jasny? Kolko ich zomrie kazdy tyzden v atentadoch

dalal
24. júl 2014

http://www.thelancet.com/journals/lancet/articl...

24 poprednych lekarov a vedcov celeho sveta podpisalo peticiu proti izraelskej okupacii v gaze... peticia bola prave publikovana v prestiznom a jednom z najstarsich lekarskych zurnalov The Lancet ( medicinskej odbornej verejnosti dobre znamy)

zaujimave citanie... aspon sa mi ulavílo ked to citam a porovnavam s nazormi tu 😀

dalal
24. júl 2014

@andy04 ty su splietas 2 veci.. zjavne by ti nebolo proti srsti ak by izrael vyvrazdil vsetkych palestincanov vratane starych a deti... aspon by dalej nezvysovali pocet imigrantov a bolo by o par moslimov menej ze?

Veru aj to je nazor.