icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

demo
Autor odpoveď zmazal
digysa
24. júl 2014

@kararinka Mne ale neslo o odpovede na otazky.........Ty opisujes "ako sa da slusne vykluckovat" z ich poziadaviek.... Samozrejme, ze by som ich neposlala do prdele hned po prvom incidente....

A aj tak si napisla v podstate ODPVED B....citujem ta:

" kupelku sa nechystame prerabat,porozmyslajte o inom podnajme."

Ano, o tom to JE............ak sa vam nepaci, mate moznost odist..........inak si musite na urcite veci zvyknut.

Ja som pisala vsetko OBRAZNE, je jasne, ze budem podnajomnikovi hovorit o nasich tradiciach, zvykoch a pod......

Ale to je jedno...........odpovedala si sama...... ked sa vam tu nepaci, tak mi MOJU KRAJINU nemente a porozmyslajte o navrate DOMOV alebo o inej krajine. 🤐

digysa
24. júl 2014

@demo 😎 😎 😀 😀 😀

katkabg
24. júl 2014

Nepomozem si nechcela bysom muza ani z afganistanu,ani zo syrie,ani z egypta ani moslima ....ano mam muza bulhara ale tu v bulharsku aspon muzi nenutia zeny chodit v plachtach a nemame verejne popravy

digysa
24. júl 2014

@kararinka Este jednu vec by som chcela povedat. Poznam vela ludi ktori isli do USA za lepsim zivotom. Vela z nich sa uchytilo, asimilovalo, poamerikanizovalo...zije si svoj stastny zivot.
ALe vela z nich prislo domov s tym, ze si nemohli zvyknut, nepacili sa im urcite veci, nedokazali sa asimilovat a preto krajinu opustili, nebolo to pre nich to, co ocakavali..........Ale urcite tam nesli menit krajinu.....

kararinka
24. júl 2014

@digysa Nie mne neslo o vykluckovanie, tvoj pripad A aj B bol mantinelizmus. Vy vidite cervene sukno ked sa povie slovo moslim. @demo kludne napis tvoje riesenie C, bude to len tvoje zrkadlo. Neviem to ako jasnejsie napisat ako na tych tvojich prikladoch, su veci ktore budem tolerovat, lebo nebudem nieco odmietat z principu len preto, ze to ziada moslim. Ale su veci, kde som vyssie dala konkretny priklad ako zasahovanie do ucebnych osnov, nebudem tolerovat.

katkabg
24. júl 2014

@erjona mas stastie ze mas dobreo muza teda ako si mi raz pisala 😅

kararinka
24. júl 2014

@digysa Keby Ameriku ludia, ktory tam prisli nemenili, to by tam este Indiani nahanali byzonov. Alebo by bola este rasova segregacia. Kazdy clovek, ktory pride do novej krajiny ju meni a ked ich pride jednej narodnosti viac a to viac ju zmeni.

digysa
24. júl 2014

@kararinka Jeeeeeeziskove...to uz zachadzas do extremov...o tej amerike...radsej to stopnem teraz, aby sme sa nezacali bavit o dinosauroch 😖

ellise
24. júl 2014

@demo já třeba jo 😀 😀

erjona
24. júl 2014

Vážený pán premiér Netanjahu,
môžem sa spýtať uprostred vojny na pár otázok? Ako Nemec, ktorý vie, že generácia jeho predkov urobili Židom neodpustiteľné, že akceptuje existenciu Izraela a antisemitizmus drží ako formu rasizmu a hanby.
Už ste si niekedy predstavili, aké by to bolo, keby ste neprišiel na sver v Tel Avive, ale v Gaze? Nemohli by ste sa potom zúčastniť navsevovat najlepšie školy a univerzity v Spojených štátoch, ale pravdepodobne len skromnejšie vysoké školy v Gaze a na Západnom brehu. Aj vaše vnúčatá by ťažko mohli uniknúť utrpeniu Gazy. Namiesto toho, by oni zažili tri hrozné vojny v posledných šiestich rokoch a stratil veľa priateľov v škole izraelskými bombami.
Chceli by ste sa stať politikom v Gaze? Potom by ste teraz sedeli, možno ako 23 volených palestínskych poslancov v izraelských väzniciach. V Ofer väznici neďaleko Ramalláhu alebo Hadarim väzenia v severnom Izraeli. Pre Palestínčanov je riskantné, aby sa zapojili do politickej činnosti. Tak teda budeme predpokladať, ze by ste sa stali rešpektovaným farmárom a začali pestovať kvety. Prezili by ste si ťažké časy. Vzhľadom k tomu, ze boli blokády uložené Izraelom, môžete exportovať iba tri percentá z predchádzajúcich kvetov exportovat. Celá ekonomika Gazy je na najnizsom bode. Museli by ste takmer všetkých zamestnancov prepustit. Ti by teraz boli nezamestnaní- tak isto ako viac než polovica obyvateľov Gazy v produktívnom veku. A bude musieť byť kŕmený OSN organizáciou. 80 percent obyvateľov dostane každé tri mesiace prídely jedla, rovnako ako vtedy, ked Iračania pod sankciami prevádzkovanýcch Západom. Tak vzhľadom k tomu, osemclennú rodinu, aby prežila, OSN raz za tri mesiace vydeli: 103 kilo pšenice, 4,70 litrov oleja na varenie, päť libier cukru, 1,5 kilo sušeného mlieka, a mäsové konzervy. Pre osem ľudí!
Vzhľadom k tomu, ze by nemozete uzivit svoju rodinu z mála kvetov, ktoré by ste ešte mohli predať, rozhodli ste sa spojit s jedným zo svojich bratov, ktorí je rybár, dohromady. Avšak, ten uz by mal tiež veľké problémy. Pretoze Izrael proti medzinárodným právom lzakázal loviť mimo 3 míľ zóny palestínskym rybárom. Tak preto je zrazu v Gaze 85 percent z rybárskych revírov stratených. Užívatelia, ktorí prekročia tento limit, sú bombardovaní izraelským námorníctvom. Priateľ vášho brata sa odvážil. Nikdy sa uz nevrátil. Rovnako ako desiatky ďalších palestínskych rybárov v posledných 5 rokoch.
Aj inak by váš život v Gaze bol velmi zaťažujúci. Zvlášť, keď Izrael opäť - rovnako ako v posledných niekoľkých dňoch - jeho zdroje napájania sa na elektrický zdroj vypne a zároven bombarduje elektráren v Gaze. Rovnako ako včera. A potom tiež nefunguje prívod vody, pretože palestínske vodné čerpadlá sú poháňané elektrinou. Gaza je v súčasnej dobe bez elektriny a vody. Nič nefunguje. Pitná voda je kontaminovaná, kanalizácia sú znicene. Základné lieky pre vašu rodinu by ste uz nejakú dobu nemali. Dôsledky by boli zničujúce pre vašu rodinu. Rovnako ako u všetkých palestínskych rodín.
Pre jedného, ktorý miluje svoju vlastnú slobodu, tak ako vy milujúci ľudí, by to bolo urcite ťažké, môžetesa vo vášom miniatúrnom domove Gazy od roku 2007 spoliehať iba na izraelske Erez hranice, len v prípade lekárskej pohotovosti, a egyptský hraničný priechod Rafah, aj to len ked ho obcas otvoria. Co v posledných rokoch bol vzácny prípad. Uz aj ja som stál v Rafahu dlhé hodiny pred zatvorenými bránami. Zili by ste v najväčšom open-air väzení na svete. Na východe uzatvorený vojenským pásmom smrti, ostnatým drôtom a betónovými múrmi, na západe jazera zbranami izraelského námorníctva. Jediný spôsob, ako sa obcas stretnut so starými priateľmi v Egypte v posledných rokoch, by ste museli ako netopier preliezť jeden z mnohých podzemných tunelov v pásme egyptského Rafahu. Za veľa peňazí. Pre hrdého muža, ako ste vy, by to bolo ponizujúce, ale co nespravíte pre vlastnú slobotu? Avšak, nová egyptská vláda vylúčila tento posledný únikovú sposob k slobode. K potešeniu Izraela. Mimochodom bez pouzitia vojenskej pozemnej sily. Mnoho z tunelov boli práve zatopené. Tak Vám zostanete v týchto dňoch len výhľad na obrovské more, ktorý je stále skvelý. Keď si odmyslíme izraelské vojnové lode Take away na obzore, ktoré zakrývajú výhlad. A tak by Vám zostal len sen o slobode. Z pokoja, ktorý by ste poznali len z počutia, vy a vaša palestínska rodina. Len myšlienka by bola voľná. Vo svojich myšlienkach a vo svojich snoch, ktoré by mohli ešte zažiť to, čo Vám izraelská vláda popiera ako Palestínčanovi.
Čo by ste si ako občan Gazy o izraelským premiérovi Netanjahnovi mysleli, ktoré zabezpecil veľkú časť svojho utrpenia? Boli by ste v týchto dňoch izraelského neustáleho bombardovania trvalý priaznivec umierneného Fatahu, ktorý hľadá na základe rokovaní cieľ zlepšiť neutešenú situáciu Palestínčanov po celé desaťročia? Alebo by ste boli priatelom radikálneho, prísne konzervatívneho Hamasu, ktorý sa pokúsil neprijateľným a amaterskym sposobom pomocou domácich rakiet pokúsil s niektorými domácimi raketami presadiť aspoň niektoré práva Palestínčanov. celej politiky? Alebo by ste mali ako mnohí Palestíncania akurat tak dost Vy sa necháte malokedy od niekoho predbehnut tvrdostou. Pretože súčasný izraelský premiér, ktorý nesie vase meno náhodne, aj tak nikdy nedopustí, aby si Palestínčania mohli vytvoriť svoj ​​vlastný životaschopný a rovný palestínsky štát. A ďalši tiez nie. Obávam sa, že by ste s najťažším, takzvaných palestínskym hnutím terorizmu, "Islamský džihád" sympatizovali. Ale kto vie?
Predstavte si, že by izraelskej stíhačky F 16 , ako to spravili pred niekoľkými dňami , by aj váš dom zrovnali so zemou a tak isto ako velký počet obyvateľov Gazy smútili za mnohými clenmi rodiny a bolo by mnoho zranení vo vašej rodine a prisli by ste o celý majetok. Jedným z tých, ktorí to prežili, z ťažko zranených detí v nemocnici Shifu v Gaze, Maria, by bola vaša vnučka. U lozka Marii som stál minulý týždeň velmi dlho, utrpela vážne zranenia pri zničení vášho obydlia. Trieska izraelskej rakety je stále v hlave. Cez toto hrozné zranenie bomby v noci prišla o schopnost hovorit. Nikto v Gaze jej vsak nemoze pomoct. Pretoze v nemocniciach všetko chýba. Izraelský premiér, ktorý nesie vaše meno, sa nezáujíma o nemocnice Palestínčanov. Taktiez sa nezaujíma o deti v Gaze.
Ako by ste reagovali, keby ste sa dozvedeli zo správ, že Izrael teraz chce bombardovať nemocnice Shifu v ktorej je vaša vnučka vážne zranená. Údajne, Hamas v pivniciach tejto najväčšej nemocnici v Gaze má ich stanoviste. Všetci sme si mysleli, ale že Izrael mal vedenie Hamasu do značnej miery eliminované. Izraelské letecké jednotky vraj zničili všetky domy Hamasu - okrem nespočetných domov civilistov. To bol predsa dôvod pre týždenný vražedné bombardovanie.
Čo by ste si mysleli ako bombardovaný občan Gazy o tomto izraelskom premiérovi, ktorý neustále hovorí o raketách Hamasu "a" ostrelovaniu islamského džihádu, ktoré zabili dvoch izraelských civilistov vo vojne za dva týždne a 10 ich zranenilo? Čo je tiez pre mna hrozne. Vražda je vražda, bez ohľadu na to, kto ju spácha. Bohužiaľ, teraz uz vyzerá izraelský premiér inak. Jemu sú úplne lahostajní 600 zabitých a 4000 zranených palestínskych civilistov. Dokonca aj štyri palestínske deti, ktoré boli zabité pri hraní futbalu na pláži izraelskými vojnovými lodmi, deti, ktoré boli zostrelené zo strechy svojho domu, ked dávali kurencom krmivo alebo 9 mladých futbalových fanúšikov zabitých v plážovej kaviarni na zápase majstrovstiev sveta medzi Argentínou a Holanskom izraelskými strelami. Dokonca aj ostrelovanie domovov pre zdravotne postihnuté osoby, nemocnice, polikliniky, školy, všetko, ho neobťažujú. Este nikdy neplakal tento izraelský premiér nad zabitým palestínskym dietatom. Namiesto toho sa vysmieva jeho veľvyslanec v USA, ze v skutočnosti si izraelskí vojaci zaslúžia za ich "nepredstaviteľné obmedzovanie" nobelovú cenu za mier. Jeho vláda sa dopustila vojnových zločinov, a žiada, aby dostali Nobelovu cenu za mier? Neuveriteľné, asi by ste si to tiez mysleli.
Vážený pán Netanjahu, čo by ste si mysleli ako palestincan mysleli o politike tohoto izraelského premiéra, ak ste boli občan v Gaze? O politikovi, ktorého vlastný národ bol tisícrocia barbarsky prenasledovaný, najmä v Európe. Takmer vždy ako občania druhej kategórie. Ako je možné, že takýto politik s touto tragickou históriu svojho ľudu, zaobchádza ľuďom v Gaze ako keby boli občanmi tretej kategórie? Neslubil otec Izraela, Theodor Herzl, model státu v stave plnej tolerancie? A je napísané: " dodáva, že ostatné spolu s ostatnými náboženstvami, inými národmi budú prebývať medzi nami, a budeme im poskytovať čestnú ochranu a rovnosť pred zákonom". Kde v Palestíne existuje čestná ochrana a rovnosť práv pre Palestínčanov?
Vážený pán Netanjahu, predstav te sám sebe naozaj aspon raz, ze ste sa nenarodili v Tel Avive, ale v Gaze! Len na okamih! Možno by ste si potom uvedomili, že v Gaze a na Západnom brehu žijú ľudia, ktorí majú rovnaké sny ako občanom Izraela. Vy, pán Netanjahu by ste mohol byť s hrstkou ludskosti a prezrievavosti skutočný velký štátny politik ako Jicchaka Rabina. Nebolo by to tiež v záujme vašej krajine? Izrael neprežije vo svete plnom nepriateľov. Ale len vo svete plnom priateľov. Predstavte si aspoň raz za deň, ze ste sa narodili v Gaze, a nie v Tel Avive!
Váš Jürgen Todenhöfer

erjona
24. júl 2014

@eva8 Aj ty debatujes s ludmi, co praju smrt tvojim detom, lebo ja nie,,,

canerko
24. júl 2014

@alice107 Pan Alicko,lebo uz davno viem ze zena urcite nie si.a mam to dobre overene ti trollo.Ty aj citas co niekto pise?Uprimne poviem ze som tieto dristy venovane KANCERKOVI neprecitala ani do polky,minule si ma prekonvertoval,a ja som ty uz povedala ze si neprajem s tebou debatovat,lebo niesi pre mna dostacujuci partner do debaty ale teraz uz naozaj sa vyjadrim k tvojej osobe.Ty neni si ziadna vznesena grofka a pravo ovladas len na urovni samoukeho cloveka.Tolko k tebe pan Alicko.dnes si ma pre zmenu vydal po nutnosti.Este raz a naposledy:Uz niekolko dni zijem v nadhernom Istanbule s krasnim vyhladom na more.takze uz niesom obcanka SR.Nadobro som sa odstahovala do mesta mojich snov a nic neni krajsie ako ked pocujes nadherne zvolavanie z minaretu na modlitbu.Ja som sa vydavat nemusela,ja som chcela lebo som sa zamilovala do mojho muzika,krasneho pocernejsieho sultana,Ja som zila v troch statoch na striedacku tak dobre viem kde je aky a o com je zivot.A tak rychlo sme sa brali lebo sme nechceli zit oddelene a od seba ani sekundu lebo aj po 11 rokoch manzelstva mame taky vrucni,adrenalinovy vztah ako aj na samom zaciatku ale ti to Alicko nepochopis lebo doma to nemas.A uz niesom povinna ty nieco vysvetlovat a preco bi som aj mala.tak teraz pekne dupkaj nozickami a daj si pohov.Peknu nocku ty zelam alebo lepsie Iyigeceler Ali usta 😠

dalal
24. júl 2014

@kararinka velmi velmi pekne napisane.... suhlasim vo vsetkom... a opakovane som presne toto pisala.... a reakciou tu je ze som moslimka, vydata za moslima a este aj hipisacka... 😀

a pritom som ako ty nepokrstena, nemam manzela moslima a uz vobec nie som moslimka...

na tychto strankach sa moslimovia vsetci do jedneho beru ako prislusnici boko haram...
je samozrejme zrejme ze v mene islamu sa dnes deju hrozne veci....na blizkom vychode, v afrike aj tu v eu... je neodskriepitelne ze mnohi moslimovia vyuzivaju socialny system eu krajin..
ale tvrdit ze vsetci su radikaly, vsetky moslimky su zneuzivane nuly, a vsetky zmiesane manzelstva su odsudene na zanik proste nie je pravda.
A ak sa tu ohradime hned sme antisemitky, moslimske prisluhovacky ktorym sa radi vystahovat niekde do afganistanu alebo jemenu.
Ja zijem v zahranici, v spolocnosti ktora je voci cudzincom velmi tolerantna kedze Iri samy zazili obdobie velkeho vystahovalectva. A imigranti sa prisposobili, pracuju ( aj ked vynimky sa najdu najma z radov nigerijskych katolikov) , moslimovia maju dve mesity, v nemocnici mame halal jedla a nikto sa nepohorsuje, dokonca mnohi domaci to jedia kedze ide o indicku kuchynu.. nikdy som nepocula poznamky na nich ake tu bezne lietaju na mk na adresu moslimov... ale aj to nieco ukazuje na kulturu naroda.

seraa
24. júl 2014

@erjona

ty prosimta kde zijes??
za gazu?
ved su to teroristi
toto nie je dvojtyzdnova novinka kde padaju rakety na israel a kde bol uz 5 krat poruseny mier
ludia v gaze by s amali zobudit lebo su len vyuzivany ako ludske stity, vsetke svetove donacie co idu na skoly a jedla koncia v zbranach , hamas zaboije kazdeho kto nechce zanho zomriet
pouziva deti ako ludske stity
asi si najdem tie videa kde jeden terorista v gaze taha za ruku po zemy decko co sa brani ked striela
alebo ako svojich ludi co sa postavia pproti nim lincuju
tot sa v israeli nedeje a nikdy nedialo
arabi zacali vojnu uz snad vsade , bombi, utoky, vrazdy povedz mi raz kedy israel zacal bojovar
nie branit sa ale bojovat !
israle bol napadnuti arabmi viac krat libanon, egypt, syria
a gaza? ked je taka chudobna akoze ma take vojenske vybavenia ako ani usa nema ?? ale jest nemaju co
israel im dava vodu a elektriku
ked nevies pravdu nesir tvojho muza sprostosti
chod si pozriet fakty
bombi a rakety v skolach v gaze ,
israle vyzval civilistov aby opustili domy hamas povedal ze zabije kazdeho kto to urobi
chori narod vsetci arabi su kruty , agresivny , nenavidiaci vrahovia
a ty ides obvinovat zidov?? povedz mi v histori kedy zidia masovo vrazdili ???
israel nikdy v histori nezacal vojnu alebo nenapadol zato bol napadnuty ako inak nez arabmi uz vela krat
pan Netanyho ktoremu adresujes svoju sprostost je clovek ktory si vazi slobodu a zivot a chce mier
kym hamas chce smrt zidom
chod do siraleu a pozrisa ako je tam arabom dobre a chod do gazy
nikde inde arabom tak ako v israeli dobre neni!

seraa
24. júl 2014

@erjona

ale naco ti to vlastne pisem ved ty nepouzivas tvoj rozum ale nerozum tvojho muza ako kazda zena araba
zajtra ti povie skoc z okna skocis
nie prepac nepovie on ta len tak vyhodi
to je ich mentalita nerespekt k zivotu a k inym
zid,zena, krestan, homosexula vsetko to chcu zabit co sa im nepaci to chcu zabit
akoze su teroristi len arabi ????? zaujmave a este sa ich tu zastavame

seraa
24. júl 2014

@erjona

nech sa paci zastankyne teroru
pozrite sa na arabske "obete" obete ano ale samy sebe

https://www.youtube.com/watch?v=OefgMtXOc1M

15 sekund pravdy

andy04
24. júl 2014

@kararinka Možno by bolo načase keby sme sa vybrali meniť ich krajiny. Určite budu radi nášmu obohateniu. Môžme začať predavanim klobasok a sunky na každom rohu. Poprenadujeme sa v minisukniach a vlasy nechame poletovat vo vetre. A každú chvíľu sa budeme sťažovať ako nas uráža ukricany mulah na minarete Vyhlasime koran za nebezpečný a budeme zneprijemnovat život každému kto nebude mat kríž na krku Ked oni mozu žiť v stredoveku my mame rovnake pravo správať sa tiez tak. Možno sa tak budeme lepsie rozumieť. A príklad s najomnikom bol veľmi dobrý. A tvoje odporúčania nefunkcne... najomnik sa totiž začne vyfarbovat az po čase. Na začiatku ti zo širokým úsmevom všetko odkyva

andy04
24. júl 2014

@seraa To som nemala vidiet... aj ked som uz o tom počula veľa. Preto nemám rada to využívanie deti na fotkach nevieš či tomu mozes verit A sama seba sa pýtaš či su naozaj schopný zájsť tak ďaleko

seraa
24. júl 2014

@andy04

to nie je nova vec :(
je to horzne ale to je ich styl
ved ktory normlany clovek si da na seba bombu a ide sa zabit s tym ze zabije inych?
oni sa lincuju medzi sebou a chcu smrt vsetkym naokolo
to si este nevidela videa kde palesticke programy pre deti ucia 4,5,6,7 rocne deti ze zabit zida je velka a dobra vec
ale to tiez nie je nove
sak ich koran pise ze vsetci co nie su moslimovia su psi

lukada
24. júl 2014

@digysa digysa, ty si to presne vystihla. ale @erjona to nikdy nepochopi. mala by zazit ako to naozaj v takej krajine je, ako zazivam ja a ako som zazila v gaze kde ucili male deti AJ DIEVCATKA strielat so zelenou satkou, potom by sa asi spamatala a hrklo by v nej. ale ak veri ze treba zabijat v mene Allaha, tak ani vtedy. presne tak sa oni spravaju ako neskrotne bytosti, ktore maju vymatene mozgy. a verejne sa k tomu priznavaju.a erjona ich obhavjuje. ved oni si to ani nezelaju. su na to hrdi! ale asi to pochopi len clovek so sirsim rozhladom. erjona k nim teda podla jej vyjadreni iste nepatri.

lukada
24. júl 2014

@digysa ja tu zijem. som tu stale. a bola som aj v gaze. nie teraz pred nejakym casom. a nie raz.

lukada
24. júl 2014

@erjona @dalal vy dve sa spamatajte a pridite pozriet do gazy ked ste take strasne mudre. ak vas tam teda zelena satka neodchytne hned na rohu pri vchode a nezabije s pokrikom allahu akbar. lebo to robia aj svojim miestnym. prijala by som vam vidiet, ako hamas zaobchadza so svojimi civilistami, na kt. vam tak straaasne zalezi. potom by ste sa mozno prebudili.

lukada
24. júl 2014

mimochodom, este poznamka, ako ste si iste vsimli UN pomaha hamasu skladovat, skryvat a menezovat rakety. tak to len pre tie, ktore si mysleli, ze UM je nestranna dobrocinna institucia, ktora chce spravodlivost.to je uz naozaj vtip.

erjona
25. júl 2014

@seraa Tak toto pisal clovek, ktory je priamo na mieste,,, ja pisem sprostosti, sak sa trosku poinformuj,,, potom mi pis, nechala by som ta zit tyzden ako palestincana,,, uvidime, ci by si tu este takto tliachala,,,,

erjona
25. júl 2014

@seraa No tak sa pozri na to porusenie mieru a na cely problem v globale - odporucam ti pozriet si tento dokument,,, hadam mi nechces tvrdit, ze vsetci obyvatelia su teroristi,,, pozri si ho, bol ocenenny viacerymi cenami, nie je to ani moslimska a ani zidovska propaganda, je to robene nezavislymi producentmi a zurnalistami a potom mozeme debatovat,,, ok

https://www.youtube.com/watch?v=8twvXHUNrXY

vies si nastavit aj SVK titulky, pokial nerozumies anglicky

erjona
25. júl 2014

Zelena satka je zastava Palestiny a nie terorizmu, ale niekto by mal mat aj vedomosti, predtym ako tliacha sprostosti,,, kde mas dokazy, ze dobrocinna organizacia spolupracuje s teroristami? uz ked nevies o com, tak klames, vsakze,,, ani slovo ti neverim

erjona
25. júl 2014

Kratka ukazka z filmu, ako vie prezentovat Izrael svoju demokraciu,,, chceli by ste byt na ich mieste a vase deti na mieste tychto deti,, je to este z roku 2003

https://www.facebook.com/photo.php?v=7102995156...

erjona
25. júl 2014

A tu je cely film, ktory zdokumentoval poslednu 22 dnovu vojnu ,,, nech sa paci,,,

https://www.youtube.com/watch?v=0VoO1jRKpwE
erjona
25. júl 2014

taketo krasne demo maju kazdy den v Izraeli,,, vsimnite si, co vykrikuju a my ked ziadame mier a prava pre palestinu sme antisemiti????

https://www.youtube.com/watch?v=0VoO1jRKpwE

Smrt Arabom!
Smrt laviciarom!
Tvoja matka je slapka! (nechcem tu pouzivat skarede slova, ktore naozaj vykrikuju)
Arabsky syn je syn slapky!
Co chces odomna? Pytaju sa ineho mladika.. Poondi sa do kolena (zasa vynechavam nadavky a nahradzam ich)
Medzicasom zabery v inom pube ...apartheit

Tu je dalsie mlade zviera,,,
Kde?
Nebojte sa ich, odidu,,,
Prehladavaju auta,,, ked sa jedna o zida, nechaju ho ist,,,
Dajte Arabom, synom slapky!!!

Tu nie su zabery, to som tu dala minule, kde vykrikovali Mohamed je mrtvy,,,