icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kararinka
26. júl 2014

@digysa Tam neslo o vyhubenie niekoho niekym, tam islo o tvoju poznamku, ze idem do historie velmi daleko, skratila som to:
digysa @kararinka Este jednu vec by som chcela povedat. Poznam vela ludi ktori isli do USA za lepsim zivotom........Ale urcite tam nesli menit krajinu.....

kararinka @digysa Keby Ameriku ludia, ktory tam prisli nemenili, to by tam este Indiani nahanali byzonov. Kazdy clovek, ktory pride do novej krajiny ju meni a ked ich pride jednej narodnosti viac a to viac ju zmeni.

digysa @kararinka Jeeeeeeziskove...to uz zachadzas do extremov...o tej amerike...radsej to stopnem teraz, aby sme sa nezacali bavit o dinosauroch emoticon

Mne to nevadi, ze ides daleko do minulosti, ale dalsie udalosti, mali vacsi vplyv na sucastny konflikt.

Nemam teraz cas to pisat dopodrobna v skratke:

V OSN sa vytvorila specialna komisia, v ktore bolo napr. aj Ceskoslovensko a neposudzoval sa jeden plan, bolo ich niekolko. A nemas pravdu, historicke suvislosti nemali najvacsiu vahu pri rozhodovani, ale aj pomer obyvatelov v jednotlivych krajoch (neviem presne ako sa tie uzemne jednotky volali), vlastnicke vztahy, to ze ratali ze tam nastane exodus dalsieho obyvatelstva, bolo tam vela poziadaviek aj vela tlakov od roznych zaujmovych skupin.

ellise
26. júl 2014

@maminuska myslím že si píchla do vosího hnízda, asi se dočkáš urážek

kararinka
26. júl 2014

@digysa Ukaz mi kde mam len zle skusenosti, s inymi ludmi. To vobec nie je pravda.

ellise
26. júl 2014

@kararinka ale tak víš co udělala Palestina, hned druhý den po vyhlášení Izraelského státu?

maminuska
26. júl 2014

@ellise čím ? Tým linkom ?

kararinka
26. júl 2014

@digysa nic v zlom, ale v prispevku 17:01 sa tvaris akoby si obravila teplu vodu, nemyslim to v zlom, nepisala som to az tak podrobne precitaj si moj prispevok, kde pisem o zidoch, ktori prichadzaju v 19. storoci , kvoli anti-semitizmu a su uz sionisti.

Pozri ja nie som zvyknuta diskutovat sposobom, ze Ti tu budem nadavat, ani ta presviedcat, predlozim Ti fakty, ktore su mne zname a mozes si vytvorit svoj nazor. Takisto to robim so svojim, korigujem ho podla toho co uznam za vhodne. Citala som tu napriklad vela prispevkov alize a aj ked s vela jej nazormi nesuhlasim, korigovala som si svoj nazor, preto ze viem, ze ona ma osobnu skusenost v komunite. Ked niekto len tak vseobecne nadava sposobom "vymleta moslimska hlava", tak na zaklade toho si asi svoj nazor korigovat nebudem

@ellise viem, ale malo to svoje priciny, to by som tu musela rozpisat cele ako prebiehalo to delenie

katkabg
26. júl 2014

Bude 3 svetova a vtedy pojdeme vsetci viete kam.....potom uz bude jedno koho obhajovat aa koho nie.Akurat som citala nejaky povstalci sa zo Syrie sa chystaju zautocit na europu ako prve na Norsko.Ozaj aj balkanska konkretne Bulharska vestica predpovedala ze Europu ma apadnut vychod to jest takyto povstalci co veria v Alaha a maju pozabyjat ludi europe a tym zavladnut nad Europou.No dufam tak nebude.Chcem vidiet vyrastat moje dieta

zuzitko74
26. júl 2014

Dievčence, rozprávala som sa s mojou mamou, že chodím do tejto témy o zmiešaných partnerstvách. Jej reakcia : ,,Katolíčka a moslim? To je podľa mňa nemožné. Jedine, že by boli obaja odpadlíci."

katkabg
26. júl 2014

@zuzitko74 neboj moja mama by povedala to iste 😀

digysa
26. júl 2014

@zuzitko74 Ale tak to aj je....jeden z nich je vzdy odpadlik.... Inak to fungovat nemoze, je to nerealne.

maminuska
26. júl 2014

@ellise 🙂 no ty si zrovna tiež článok za ktorý by ta velebili sem nedala. 🙂
Nech si urážajú, voči tomuto som ja imúnna. Tú knihu sa snažím zohnať v angličtine aspoň , doteraz som ju videla len v nemčine a aj to len na internete obálku.

digysa
26. júl 2014

@kararinka Pozri, ja som tu pisala neajkych 200 stran dozadu. Pisala som o manzelstve, nazor som vyjadrila. Potom som odisla, lebo uz nebolo co povedat ,tak isto som mala urcite vyhrady voci par ludom.
A teraz som sem nakukla (lebo sa zacalo pisat o zidoch a vedela som, ze to ani inak nemoze dopadnut) z politickeho dovodu. Ak niekto stoji na strane muslimov, co sa zidov tyka, tak nie je o com debatovat. Fakty su fakty a tento narod musi niekde zit. Netusim, preco nemozu mat svoje "policko" a zit si ako ostatnych 180 +/- statov, ale je to na zaplakanie.
A co sa skusenosti s muslimami tyka, tak ich mam dost (zijem v USA).

ellise
26. júl 2014

@maminuska tak já vím že blogy Martina Konvičky jsou tady " populární 🙂 " ,
jen na margo toho jak se tady mluvilo o všech těch klidných demonstracích v Paříži, Berlíně.....

@digysa @demo @ maminuska koukněte na blog Martina Konvičky http://martinkonvicka.blog.idnes.cz/
má zajímavé názory,

@kakarinka jasně že ani Arabi, ani Židé nebyli příliš spokojeni s tím jak se rozdělilo, ale to se nikdy nepovede, aby byli oba účastnící spokojeni, každý z nich musel ustoupit, no jedna strana nechtěla.. tak udělal co udělala.... myslíš si že se teď dokáži dohodnout?

vevesh
26. júl 2014

@digysa ja nemam nic proti, ze chcu nejaku zem - ale ked sme taky rovnopravny preco kurdi a ine etnika na to nemaju pravo- ale zidia ano?? A skus sa vtelit do rodiny,kt. Ma par hektarov zeme, z ktorej zije a zrazu tu tvoju zem musis darovat izraelu ( bez odskodnenia) , teba zavru na par metrov stvorcovych, len preto, ze zo niekto niekde v osn rozhodol - tiez by si bola taka velkorysa, nech sa paci darujem vam moj majetok, ja nemam co jest ani nikde kde spat, ale hlavne, ze vy mate svoj stat ( to sa totizto stalo drvivej vacsine palestincanov v 1948..)

maminuska
26. júl 2014

@ellise teraz som si to prečítla 🙂, veĺmi sa mi páčilo ako to písal ( štýl ) a aj obsah .
A čítala som aj o tých homosexuáloch, pekne napísané .

vevesh
26. júl 2014

@ellise ja si myslim a verim, ze sa dohodnu- pretoze "nedohoda " bola v plane uz na zaciatku, aby 3. Strany mohli profitovat... 😎

demo
Autor odpoveď zmazal
digysa
26. júl 2014

@vevesh Je mi jasne, ze by som nebola nadsaena ani na Palestinskej strane, ale ved Izrale v roku 2005 prenechal Gazu Palestine..... Izrael chce zit.........a prosperovat.

Je toto normalne? Ked sa to ukonci?
My mame ako Slovaci velmi zle skusenosti s Madarmi, cely zivot utlacani- my vzdy na panske- Madari ako drabi len bicovali a tyrali nas lud...... Kedy si pocula od Slovakov, ze ich cielom je zniest Madarsko z povrchu zemskeho....
Toto, co prevdadza arabsky svet uz nema odbdobu. Na ich mieste by som tych zidov vytala s otvorenym narucim, nech im tam tie mesta vybuduju....nech im tam zvysia ZIVOTNU UROVEN...ved sa pozri ako ziju 😖 😖

vevesh
26. júl 2014

@digysa Lenze keby to tak bolo, tak by uz 3. Krajiny neprosperovali... A rozdiel medzi slovakmi a moslimami je by som povedala ten, ze slovak si necha cez seba preniest takmer vsetko, ked nie vsetko len aby prezil... Moslimovia maju urcite hranice- osobnu hrdost , ak sa stupi na "Toto citlive miesto" obetuju preto aj zivot.. A prave tento fakt je patricne vyuzivany zapadom a jeho politikou - a moslimovia sa dostal nepoucili.. (a ako vidno ani zidia...) 😒

digysa
26. júl 2014

@vevesh Na ktore 2 krajiny narazas? USA to je jasne, ale napadlo ta vobec, ze keby USA nepomohlo Zidom, tak teraz si o nich budeme citat z kniziek ako o vyhynutej rase? Cela Europa a Azia ich vyhanala ,ako prasivcov 2000 rokov.
Nemysli si, ze ja Zidov milujem, ako svoje deti. Ja ich respektujem a celkovo obdivujem, ze su to uspesni ludia na celom svete.
Kazdy sa na nich hneva, ze ovladaju media, ovladaju banky, ovladaju cely svet.......ale preco?? Su to ludia sikovni, mudri, uspesni, ctiziadostivi- za to ich mam nenavidiet? Ja si ich beriem za priklad, Ja chcem byt tiez uspesna, chcem dokazat nieco v zivote, chcem zanechat nieco pre svoje deti.........

demo
Autor odpoveď zmazal
digysa
26. júl 2014

@vevesh myslim, ze HRDOST to nie je....skor tvrdohlavost a fanatizmus. Uz som to tu raz pisala a budem sa opakovat.......oni zomieraju v mene Allaha, obetju ludi v mene Allaha, ich sudnictvo tresta v mene Allaha....
to je nebezpecne pre cely svet.

digysa
26. júl 2014

@ellise Fiha, on toho dost popisal o problematike.....

zuzitko74
26. júl 2014

@vevesh Ja by som to skôr nazvala narcizmom.

vevesh
26. júl 2014

@digysa nie pod 3 krajinami Nemyslim len usa- ale to su tie motuziky,ktore sa tiahnu pozadu, a preco sa veci deju...Ono vzdy si treba polozit otazku pri konfliktoch, kto ma najvacsi prospech teda zaujem, aby to tak bolo...?
Ja neodopieram zidom ich uzasne ekonomicke myslenie a 2000 rocnu prax v nom ( kedze ine nabozenstva obchod ako taky vylucili...) ale keby boli taki inteligentni - politicky zdatni, uz davno by mali za ten cas vlastny stat....dnesni svet ovladaju nie preto, ze su sikovni,mudri, ctiziadostivi a inteligentni a...( samozrejme niektori su...), ale preto, ze maju vdaka ich ekonomickemu citeniu maju neskutocne peniaze - to je to, co dnes vladne..( ci sa nam to paci a ci nie...)

vevesh
26. júl 2014

@demo v EU mas ekonomickych alebo politickych imigrantov - a jedni to znasaju pre peniaze, in preto, lebo nemaju kam ist...- hrdost nie je mytus, len ti v EU ju maju z uz uvedenych dovodov inac nastavenu - a porovnat to vies, ak pobudnes v tych krajinach..

vevesh
26. júl 2014

@digysa a v usa a hlavne v ich sudnictve " in god we trust " nic neznamena...?? Na sk pohrebe - v mene bozom.... Tak nevidim preco by nemohli mat tiez v mene alaha..

vevesh
26. júl 2014

@zuzitko74 tak Toto by si nepovedala, keby si medzi nimi Zila( hovorim o normalnych ludoch - nie islamistoch /extremistoch /teroristoch..) - Tito ludia su tak napomocni, mili a vdacni - a bohuzial prave preto sa daju Tak lahko vyuzivat - nie su taki sebecki a egocentricky ako ludia na zapade , jednoducho do nedavna sa dalo.s nimi dobre manipulovat, pretoze verili v dobre umysly cloveka...pomaly sa zobudzaju, i ked sa este nepoucili z minulych chyb
.

andy04
26. júl 2014

@vevesh 1400 miliónov moslimov 7 nobeloviek (4 mierove). 12 miliónov židov 169 nobeloviek. Súhlasím s tým co píše @digsa brat si z nich príklad... su inteligentný a maju radi peniaze vedia obchodovať vedia využiť inteligentne to co vedia. Zatiaľ co moslim bude skakat na ulici vyrevuvat a vyhrazat sa. Su ako primitivna tlupa. A ma to aj vysvetlenie veľakrát je ich inteligencia nizka hlavne v tych menej rozvinutých moslimskych krajinách dôvodom su aj pokrvne manželstva... sobáše medzi bratrancami sesternicami su uplne normalne. Nemusím vysvetľovať ake následky to moze zanechat na deťoch... vidiet to na slovenských osadnikoch. Nízka inteligencia je to ze neprejdes test IQ.
www.alertadigital.com/.../la-endogamia-musulman....
Toto je v spanielstine kebyste ma náhodou obvinili ako si vymyslam Nemusím vysvetľovať ze takýto prínos v budúcnosti bude robit len problémy

vevesh
26. júl 2014

@andy04 nesuhlasim.... IQ - nie je smerodatny na urcenie inteligencie jedinca ( este tam patri eq atd..)- na uspesne absolvovanie IQ testu musi byt robeny v rodnej reci- takze ked neviem, ako b akejkolvek reci s akymi ucastnikmi boli testy robene- nedovolim si hodnotit ( ale ako som si nejaka domyslela. Ak boli robene v spanielcine tie testy - tak boli skreslene...)
- Ze su menej inteligentni - nie, su menej vzdelani - ano ( vdaka tym 20 vojnam vyvolanym zapadom a naslednej chudobe..)
Bdw. Medzi sebou sa beru zvacsa bohate rodiny, aby majetky ostali po kope - tak isto ako u zidov..