icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kykka
24. okt 2013

@nivi Kolko moslimskych zien by ti zdvihlo suknu a ukazalo "Aha, ja nemam klitoris?" Asi ziadna co? ..Jezis, ty si tak otupela.... A budes sa zastavat a budes... Pises ako dievcatko z Europy, ktore si predstavuje, ze islam je len vona orientalnych paliciek, brusne tance, a krasni exoticki snedy princovia z orientu... Ved sa preber do reality - islam ide proti ucte k zene a kazdy moslim ma Koran v krvi, aj ked sa to na nom zatial este nejavi. Neexistuje jeden moslim, ktory by mal cisto europske zmyslanie, stale ma v sebe moslimske korene, moslimske DNA a moslimsku mysel, nech uz robi cokolvek...

nivi
24. okt 2013

@kykka moslimske DNA no co nepovies.

vies co mne je uplne jedno co si ty o mne myslis.
Ja sa tu hadat s tebou nebudem. hovorim fakta.

nieje vsetko iba cierne alebo biele. Ja nie som sprosta a viem, ze sa deju aj vrazdy zo cti, aj obriezky, a ine veci. ale nepalati to na vsetkych toto pochop zase ty.

kykka
24. okt 2013

@nivi A to len preto, ze ty si sa nestretla s nejakou chudak obrezanou moslimkou, teraz miliony moslimskych zien na svete netrpia a islam je dobry? Alebo co si tym chcela povedat?

nivi
24. okt 2013

@kykka ja sa bavym o ludoch nie o viere. mam na nabozenstvo hocijake svoj nazor.

kykka
24. okt 2013

@nivi Ale my sa tu bavime o viere. Viera formuje cloveka. To, ze tvoj muz je pre teba iny, je v poriadku, ale ludi o dobre islamskej viery aj tak nepresvedcis...

maminuska
24. okt 2013
https://www.youtube.com/watch?v=vExJjnB-Jd8

tiež veľmi zaujímavé 😉

maminuska
24. okt 2013
https://www.youtube.com/watch?v=AmHqjtOWoIQ

neexistuje umiernený moslim .

danjelca
24. okt 2013
https://www.youtube.com/watch?v=Q7KLGDfDCqk

a toto si pozrite tiež inak....ako sa zachranuje čest muža v islamskej krajine...
takže dávajte si celý život pozor aby ste ho neurazili alebo aby muži vo vašej rodine nemali SPOR.

kykka
24. okt 2013

@maminuska Mne sa to nejak neotvara... Co je na tych dvoch poslednych videach?

demo
24. okt 2013

@nivi bavis sa o ludoch a nie o viere? a co ine je viera ako vytvor cloveka? cize, aky je clovek, taka je viera. ci sa tu bavime o viere alebo o ludoch, bavime sa o tom istom 🙂

nivi
24. okt 2013

@kykka ja nikoho nepresvedcam. poukazujem aj na druhu stranu.
a dakujem kazdy den za to akeho mam muza a za jeho rodicov, ze ho dobre vychovali.

vevesh
24. okt 2013

@kykka v suc. sa viac- menej povinne uplatnuje v saudi, yemen, oman a africk. krajinach. v ostatnych krajinach vo velmi ojedinelych pripadoch(zvacsa negramotne rodiny).v suc. sa hlasa osveta, v urcitych krajinach to vidim pozitivne...ale so saudi nepohne nikto 🙄 a zapad ich momentalne aj podporuje.. 😠

vevesh
24. okt 2013

@maminuska podla teba su to normalne saty...a ja to vidim ako otvorenu provokaciu prechadzat sa okolo kafeterie, kde sedi 80 perc. moslimov, ked vies ake zmyslanie maju. (bdw. podla nich by to bolo normalne s 2cm menej vo vystrihu a s leginami resp. silonkami )

maminuska
24. okt 2013
https://www.youtube.com/watch?v=pq3LFseHWsU

a perlička, doporučujem každej žene , ktorá sa ešte len chce vydať za moslima.

prasiatko30
24. okt 2013

@vevesh ty si normalna ona sa prechadzala po bruselas nie po nejakej zapadnutej moslimskej dedine - myslim si ze vtedy by aj ona isla prislusne zahalena ale ona je v europskom meste a ona je vinna za to ze oni nevedia co maju robit od radosti 😨 😨 😨 sa vzpamataj prosim ta

maminuska
24. okt 2013

@vevesh ano podla mna su to uplne normálne šaty a pokial viem tak je to stále Belgicko a nie moslimský emirát. 🙂

maminuska
24. okt 2013

@kykka už si to otvorila ? Lebo ja s tým problém nemám .
@vevesh a máš typické zmýšľanie moslimky alebo multikulturalistky. Samozrejme na vine je žena ,že sa po vlastne krajine a po meste kde sa narodila , kde platia normálne zákony prechádza v normálnych ženských šatách a chudákov neukojených moslimov dráždi.

maminuska
24. okt 2013

@vevesh a nezdá sa ti teda že potom muslimky v čiernych vreciach otvorene provokuju ak sa prechádzaju po europskych uliciach a teda by si zaslužili aby im kresťanskí muži nadávali do sliepok.....

natas4
24. okt 2013

@vevesh ty srandujes ze??? Co je na tych satach pohorsujuce! 😲 ved ani poriadny vystrih nemaju 😀 prechadzala sa v Europe, DOMA!!!

vevesh
24. okt 2013

@prasiatko30 @maminuska
ja som v bruseli zila, takze so skusenosti sa da povedat, ze moslimovia tam ziju v "getach". JA, ked som bola v bruseli, by som dobrovolne nesla okolo takej kafeterie(cernoskym stvrtiam som sa takisto vyhybala ako moru), vzdy som si hladala inu cesticku "okolo". a tu nejde o moslimsky stat...oni sa "uz teraz" nechcu v urcit. castiach eu integrovat, cize ked si v gete, musis zmyslat trochu inak.. V dansku a svedsku som nic "takeho" druhu nezazila, nepocula, kedze tam ziju pomedzi norm. obyvatelstvo, su integrovani, tak tam take problemy nemas.

alice107
24. okt 2013

@maminuska presne aj ja tvrdim to,co je uvedene v tom interview. ze islamska a europska kultura nemozu spolu koexistovat. ziadne multi-kulti. nas sposb moralky ,zmyslania a zivotneho nahladu je tak odlisny,ze akekolvek zmiesanie kultur je nemozne.
pretoze v opacnom pripade potom z toho vznikaju len velke problemy,ake ma cela europa,hlavne ta zapadna s islamskym sposobom zmyslania a konania moslimskych pristahovalcov.a to drvivej väciny z nich.
este by aj paralernu justiciu chceli.a to na nasom europskom uzemi,nerespektujuc na s demokraticky pravny system a sposob moralky ci zivota.

ja by som fakt dopriala kazdej,co tak obhajuje tu ideologiu,aby na nu platili tie ich islamske zakony a musela zit strikne podla ucenia koranu.
ale v krajine svojho muza nech chvali islam ci koran. a zije podla neho,ked sa niektorej tak paci. ako velmi bude rovnopravna v praktickom zivote spolocnosti v krajine,kde ziju podla UCENIA KORANU: :-
ani jedna ci uz zije v eu ci moslimskej krjine nie je v ociach svojho muza moslima rovnopravnou partnerkou. ani v ociach jejho rodiny.

neuveritelne je,ze niekto vobec napise ,ze v korane je postavenie zien totozne s postavenim muzov.cize rovnopravne.
ze som tam neciitala suru,ze ak sa zeny obavaju neposlusnosti muzov,mozu ich bit.vykazat im miesto na spanie.
preco v mochee maju muzi hlavnu salu na modlenie a zeny len bocnu? malo vyzdobenu? ak su take rovnpravne smuzmi ..preco sa nemodllia spolu v jednej miestnosti? rovnopravne? hlava pri hlave.
dokonca sa v korane pise ,ze sa zene neodporuca vychadzat z domu ani do moschee. nech sa modli doma.
a preco to neodporucaca koran pre muzov tiez?
velmi rovnapravne postavenie maju zeny v islame a uvedne v korane,len co je pravda. 😀

natas4
24. okt 2013

@vevesh oni su pristahovalci, prisli do Belgicka, tak maju drzat hubu a krok a PRISPOSOBIT sa...neuveritelne, ze ty Slovenka, europanka mas na to taky pohlad 😲 😲 😖

vevesh
24. okt 2013

@natas4 je sice doma, ale prechadza sa v moslimsko gete...a to je uz ine...a na tych satach podla mna, nie je nic pohorsujuce..hovorim, co na tom vidia moslimovia pohorsujuce. 😉

vevesh
24. okt 2013

@natas4 ja som si take geta uzila az dost, takze ked v niecom takom budes byvat, budes trochu realistickejsia..a oni by sa radi prisposobili, ked prisli pred XY rokmi. vtedy to nebolo mozne, a teraz uz nemaju zaujem...v niektorych krajinach prisposobovanie funguje, v niektorych nie...

natas4
24. okt 2013

@vevesh nerozumiem v com je to ine....je to stale Belgicko, nie moslimska krajina...oni sa maju prisposobit nie ona

natas4
24. okt 2013

@vevesh oni by sa radi prisposobili????? Opat srandujes

dana_l
24. okt 2013

tuna je vela moslimskych rodin. zaclenili sa medzi ostatnych ale stale dodrziavaju svoje pravidla a zvyky. nepocujem zeby bolo vela problemov okolo toho ze ako sa my ostatny obliekame alebo spravame. riadia sa (moslimovia I normalny) heslom - zi a nechaj zit. ale mali sme tu pred par rokmi pripad. otec a brat zabili sestru pretoze sa chcela obliekat "po nasom". nastastie ich nasli a uz su za mrezami. takze su rodiny ktore nevedia zniest zmenu a su prilis fanaticky vychovavani a vsetko co ich "ohrozuje" budu likvidovat - aj vlastnu krv ☹ 😢
ale zase netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca.

k tomu videu - ja tu v lete nosim tiez tricka s vystrihom a kratne sukne ci kratke nohavice. roznasam noviny aj moslimskym rodinam. este nikdy som sa nestretla s takym spravanim. mozno je to tu "volnejsie" pretoze je tu velmi vela roznych narodnosti a tie sa navzajom respektuju I ked nie su prave ako prikazuje ich nabozenstvo ci ine pravidla.
ale verim ze su I skupiny ktore budu takto pozerat na zenu ako to ukazali vo videu.

vevesh
24. okt 2013

@natas4 nie, uvadzam svedsko a dansko ako uspech prisposobovania s (kde v 98 perc. nemaju ziadny problem s "tymto" obyvatelstvom, na SK sa tiez prisposobili (v minulosti), teraz kedze tam dlhsiu dobu nezijem, neviem..

alice107
24. okt 2013

@vevesh moslimske geto je zvrchovane uzemie danej krajiny. platia na nom zakony danej krajiny, aj sposob zivota a kultury.. tak maju drzat usta a krok,ludovo povedane.a respektovat zakony,kulturu a zvyklosti danej krajiny aj v tom gete.
ak chu zit podla ich zakonov, kultury ,nech sa zbalia a ziju v moslimskej krajine. tvoje nazory su neuveritelne na europanku.
to takto budes vychovavat aj svoje deti?

maminuska
24. okt 2013

@vevesh na Slovensku je ich tu zatial omrvinka, chvalabohu . Takže ich vplyv je žiadny.