Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@kykka moslimske DNA no co nepovies.
vies co mne je uplne jedno co si ty o mne myslis.
Ja sa tu hadat s tebou nebudem. hovorim fakta.
nieje vsetko iba cierne alebo biele. Ja nie som sprosta a viem, ze sa deju aj vrazdy zo cti, aj obriezky, a ine veci. ale nepalati to na vsetkych toto pochop zase ty.
tiež veľmi zaujímavé 😉
neexistuje umiernený moslim .
a toto si pozrite tiež inak....ako sa zachranuje čest muža v islamskej krajine...
takže dávajte si celý život pozor aby ste ho neurazili alebo aby muži vo vašej rodine nemali SPOR.
@kykka v suc. sa viac- menej povinne uplatnuje v saudi, yemen, oman a africk. krajinach. v ostatnych krajinach vo velmi ojedinelych pripadoch(zvacsa negramotne rodiny).v suc. sa hlasa osveta, v urcitych krajinach to vidim pozitivne...ale so saudi nepohne nikto 🙄 a zapad ich momentalne aj podporuje.. 😠
a perlička, doporučujem každej žene , ktorá sa ešte len chce vydať za moslima.
@vevesh ty si normalna ona sa prechadzala po bruselas nie po nejakej zapadnutej moslimskej dedine - myslim si ze vtedy by aj ona isla prislusne zahalena ale ona je v europskom meste a ona je vinna za to ze oni nevedia co maju robit od radosti 😨 😨 😨 sa vzpamataj prosim ta
@kykka už si to otvorila ? Lebo ja s tým problém nemám .
@vevesh a máš typické zmýšľanie moslimky alebo multikulturalistky. Samozrejme na vine je žena ,že sa po vlastne krajine a po meste kde sa narodila , kde platia normálne zákony prechádza v normálnych ženských šatách a chudákov neukojených moslimov dráždi.
@prasiatko30 @maminuska
ja som v bruseli zila, takze so skusenosti sa da povedat, ze moslimovia tam ziju v "getach". JA, ked som bola v bruseli, by som dobrovolne nesla okolo takej kafeterie(cernoskym stvrtiam som sa takisto vyhybala ako moru), vzdy som si hladala inu cesticku "okolo". a tu nejde o moslimsky stat...oni sa "uz teraz" nechcu v urcit. castiach eu integrovat, cize ked si v gete, musis zmyslat trochu inak.. V dansku a svedsku som nic "takeho" druhu nezazila, nepocula, kedze tam ziju pomedzi norm. obyvatelstvo, su integrovani, tak tam take problemy nemas.
@maminuska presne aj ja tvrdim to,co je uvedene v tom interview. ze islamska a europska kultura nemozu spolu koexistovat. ziadne multi-kulti. nas sposb moralky ,zmyslania a zivotneho nahladu je tak odlisny,ze akekolvek zmiesanie kultur je nemozne.
pretoze v opacnom pripade potom z toho vznikaju len velke problemy,ake ma cela europa,hlavne ta zapadna s islamskym sposobom zmyslania a konania moslimskych pristahovalcov.a to drvivej väciny z nich.
este by aj paralernu justiciu chceli.a to na nasom europskom uzemi,nerespektujuc na s demokraticky pravny system a sposob moralky ci zivota.
ja by som fakt dopriala kazdej,co tak obhajuje tu ideologiu,aby na nu platili tie ich islamske zakony a musela zit strikne podla ucenia koranu.
ale v krajine svojho muza nech chvali islam ci koran. a zije podla neho,ked sa niektorej tak paci. ako velmi bude rovnopravna v praktickom zivote spolocnosti v krajine,kde ziju podla UCENIA KORANU: :-
ani jedna ci uz zije v eu ci moslimskej krjine nie je v ociach svojho muza moslima rovnopravnou partnerkou. ani v ociach jejho rodiny.
neuveritelne je,ze niekto vobec napise ,ze v korane je postavenie zien totozne s postavenim muzov.cize rovnopravne.
ze som tam neciitala suru,ze ak sa zeny obavaju neposlusnosti muzov,mozu ich bit.vykazat im miesto na spanie.
preco v mochee maju muzi hlavnu salu na modlenie a zeny len bocnu? malo vyzdobenu? ak su take rovnpravne smuzmi ..preco sa nemodllia spolu v jednej miestnosti? rovnopravne? hlava pri hlave.
dokonca sa v korane pise ,ze sa zene neodporuca vychadzat z domu ani do moschee. nech sa modli doma.
a preco to neodporucaca koran pre muzov tiez?
velmi rovnapravne postavenie maju zeny v islame a uvedne v korane,len co je pravda. 😀
@natas4 ja som si take geta uzila az dost, takze ked v niecom takom budes byvat, budes trochu realistickejsia..a oni by sa radi prisposobili, ked prisli pred XY rokmi. vtedy to nebolo mozne, a teraz uz nemaju zaujem...v niektorych krajinach prisposobovanie funguje, v niektorych nie...
tuna je vela moslimskych rodin. zaclenili sa medzi ostatnych ale stale dodrziavaju svoje pravidla a zvyky. nepocujem zeby bolo vela problemov okolo toho ze ako sa my ostatny obliekame alebo spravame. riadia sa (moslimovia I normalny) heslom - zi a nechaj zit. ale mali sme tu pred par rokmi pripad. otec a brat zabili sestru pretoze sa chcela obliekat "po nasom". nastastie ich nasli a uz su za mrezami. takze su rodiny ktore nevedia zniest zmenu a su prilis fanaticky vychovavani a vsetko co ich "ohrozuje" budu likvidovat - aj vlastnu krv ☹ 😢
ale zase netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca.
k tomu videu - ja tu v lete nosim tiez tricka s vystrihom a kratne sukne ci kratke nohavice. roznasam noviny aj moslimskym rodinam. este nikdy som sa nestretla s takym spravanim. mozno je to tu "volnejsie" pretoze je tu velmi vela roznych narodnosti a tie sa navzajom respektuju I ked nie su prave ako prikazuje ich nabozenstvo ci ine pravidla.
ale verim ze su I skupiny ktore budu takto pozerat na zenu ako to ukazali vo videu.
@vevesh moslimske geto je zvrchovane uzemie danej krajiny. platia na nom zakony danej krajiny, aj sposob zivota a kultury.. tak maju drzat usta a krok,ludovo povedane.a respektovat zakony,kulturu a zvyklosti danej krajiny aj v tom gete.
ak chu zit podla ich zakonov, kultury ,nech sa zbalia a ziju v moslimskej krajine. tvoje nazory su neuveritelne na europanku.
to takto budes vychovavat aj svoje deti?

@nivi Kolko moslimskych zien by ti zdvihlo suknu a ukazalo "Aha, ja nemam klitoris?" Asi ziadna co? ..Jezis, ty si tak otupela.... A budes sa zastavat a budes... Pises ako dievcatko z Europy, ktore si predstavuje, ze islam je len vona orientalnych paliciek, brusne tance, a krasni exoticki snedy princovia z orientu... Ved sa preber do reality - islam ide proti ucte k zene a kazdy moslim ma Koran v krvi, aj ked sa to na nom zatial este nejavi. Neexistuje jeden moslim, ktory by mal cisto europske zmyslanie, stale ma v sebe moslimske korene, moslimske DNA a moslimsku mysel, nech uz robi cokolvek...